Darklight1903 Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 tolere edilir o ya. mesela hurda maliyeti yok. sonucta oyun bozuksa fixleniyor, cope giymiyor. uretimle kiyaslandiginda bir suru maliyeti yok zaten. korsna IP'de cok karsilasilan bir sorun sonucta, bunlara ozel de degil. arastirmadim ama, satis fiyatinin icine, deviasyon falan hesaplayip farki ekliyorlardir belirli olcude. eklemeyen vardir tabii, ama mali anlamda iyi yonetilmiyor demektir, veya ufak firmadir vs. orada dallanip budaklaniyor konu. musteriyi doyuracak seviyede odullendirdikten sonra, drm'ye 'cok da' karsi degilim ben. tabii bu doyma seviyesi musteriden musteriye degisir, orta yolu nedir, musteri drm'den ne derece etkilenir(takas, el degistirme, ikinci el mumkun mu degil mi) vs falan ooof. yoruldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 viktor gelsin, onda vardir belgeler rakamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 screwy said: diger turlu de soyle ornek verebilirim fm12 normalde korsan oynayabiliyorsun sonucta ama adamlar bi patch releaselediler oyundaki problemleri duzelten ve bu patch asla korsanlanamadı en azından ben bulamadım. eeeh dedim indirim zamanı aldım oyunu. ve fm13 cıktıgında da indirimi gordugum gibi aldım oyunu hic korsanlamayı denemeden bile. Adam bana korsanlayamayacagım biseyler sunmasaydı fm yi asla orjinal almayacaktım ve adamların kasasına o paralar girmeyecekti. İyi de, bu argmanı karşı taraf için de yapabilirsin. "Oyunun korsanını oynadım, hoşuma gitti, ucuzlayınca gittim orjinalini aldım. Oyunun korsanı olmasa oyuna karşı ilgim de olmayacaktı" diyenler de var. Senin dediğin grup da benim dediğim grup da oyun satışlarını ne kadar etkiliyor bilemezsin. Ama sen direk senin dediğini kullanarak DRM gibi metodları haklı göstermekle uğraşıyorsun. Şöyle bir faktör de var, bazı kullanıcılar da sırf DRM var diye protesto edip oyunu almıyor. SecuROM, StarForce gibi yazılımlar bilgisayarı bozabiliyor, güvenliği tehdit ediyor, oyunu oynattırmıyor gibi sebeplerle oyuncuya saçbaş yolduruyordu bir ara. Hatta bazı DRM metodları sadece 5 kere kurup oynamana imkan tanıyor oyunu. "İndirime girse alacak kişi korsanı var diye almıyor" dediğimiz kitleden çok, DRM metodlarından ağzı yanmış kitleler var. http://tweakguides.com/Piracy_9.html Adam gibi bir fiyatlandırma politikasına gitseler, oyuncuları DRM metodlarıyla boğuşturmadan yapsalar oyunlarını, biz de oyunun 60 dolardan 20 dolara düşmesini beklemeden alsak mesela, güzel bir fikir olmaz mıydı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Darklight1903 said: reelize olmasina gerek yok ki zarar gecmen icin. mali tablona direkt zarar(parasal anlamda) yazmana gerek yok tabii(hatta yazamazsin sanirim), ama gerceklesebilecek bir gelir varsa ortada, ve bu gerceklesmemisse, isin zarar kismini geciyorum(ki bence zarar), en basitinden basarisizliktir. Dijital veya degil, musteri, bir mali sizden alacagina, bedava dagitan birinden aldiginda, bu sizin icin bir basarisizliktir ve sizi zarara ugratir. korsan ceken kisi urunu satin aliyor zaten, sizin kasaniza para girmiyor sadece(korsan sonrasi prestijiniz artabilir de, kullanicinin oyunu begenmesina bagli olarak). bu zarar degilse ne zarar bilmiyorum. Komik bir iddia. Marlboro sigara yerine Camel sigara içmeyi tercih edenler ne Marlboro'ya ne de Marlboro'nun satışlarına karşın bir zarar vermezler. Satış başarısı göstermemiş, daha fazla kar etmemiş olursun evet, ama sana herhangi bir zararı olmaz o insanların. Korsan oynayan kişi senin hizmetlerinden yararlanmıyor ki zaten, server masrafları, paketleme ve dağıtım masrafları, satış masraflarına bir etkisi de yok. Bu yüzden indirilen her korsan ürün sana bir zarar olarak gelmiyor. Oyun geliştirirken masraflarını satabileceğin ürün sayısına göre yaparsın, dünyadaki oyuncu sayısına göre değil. COD yerine Battlefield oynuyorsam bu COD'un zarar etmesine neden olmaz. Bu "korsan indirenlerden zarar ediyoruz ühühü" diyenlere de artniyetli bakıyorum o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Piratebay cok iyi kazaniyor reklamdan vs.. Korsandan kazanc mumkun yani.. Karida uretici ile paylassalar nefis. Alan calan memnun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Bir daha ne blizze ne ea a tek kuruş vermem. Orjinal oyun alma sebebim crack mrack uğraşmamak, hem para vericem hem bana oyunu oynatmicak DRM mal mal şeylerle uğraştırıcak. Sie. Kickstarterlı oyunlara veriyorum onun yerine o paraları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Korsan gene ks yapmaz bekler indirir.. Ks cilerde zaten bastan kazandiklari icin oyun icin fazla kasmazlar.. mis. Aboreh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Warhero said: screwy said: diger turlu de soyle ornek verebilirim fm12 normalde korsan oynayabiliyorsun sonucta ama adamlar bi patch releaselediler oyundaki problemleri duzelten ve bu patch asla korsanlanamadı en azından ben bulamadım. eeeh dedim indirim zamanı aldım oyunu. ve fm13 cıktıgında da indirimi gordugum gibi aldım oyunu hic korsanlamayı denemeden bile. Adam bana korsanlayamayacagım biseyler sunmasaydı fm yi asla orjinal almayacaktım ve adamların kasasına o paralar girmeyecekti. İyi de, bu argmanı karşı taraf için de yapabilirsin. "Oyunun korsanını oynadım, hoşuma gitti, ucuzlayınca gittim orjinalini aldım. Oyunun korsanı olmasa oyuna karşı ilgim de olmayacaktı" diyenler de var. Senin dediğin grup da benim dediğim grup da oyun satışlarını ne kadar etkiliyor bilemezsin. Ama sen direk senin dediğini kullanarak DRM gibi metodları haklı göstermekle uğraşıyorsun. Şöyle bir faktör de var, bazı kullanıcılar da sırf DRM var diye protesto edip oyunu almıyor. SecuROM, StarForce gibi yazılımlar bilgisayarı bozabiliyor, güvenliği tehdit ediyor, oyunu oynattırmıyor gibi sebeplerle oyuncuya saçbaş yolduruyordu bir ara. Hatta bazı DRM metodları sadece 5 kere kurup oynamana imkan tanıyor oyunu. "İndirime girse alacak kişi korsanı var diye almıyor" dediğimiz kitleden çok, DRM metodlarından ağzı yanmış kitleler var. http://tweakguides.com/Piracy_9.html Adam gibi bir fiyatlandırma politikasına gitseler, oyuncuları DRM metodlarıyla boğuşturmadan yapsalar oyunlarını, biz de oyunun 60 dolardan 20 dolara düşmesini beklemeden alsak mesela, güzel bir fikir olmaz mıydı? Oyunu korsanlamadan oyunun nasıl bir oyun odlugunu ogrenmenin 900 farklı method u var. Yani korsanladım begendim aldım yerine twitchde izledim begendim aldım da olabilir bu, iste totalbiscuit okudum/izledim begendim aldım olabilir, olabilir de olabilir. Yani orayı geciyosun o bi arguman degil onu yapan adamlar bir elin parmakları degil yani korsanlayıp mecbur kalmadıkca almayan tayfanın yanında. sırf drm var diye almayan oyuncu ilerde tum oyunlar drm olunca alıcak napıcak bf4 mu oynamıycak skyrim mi? oynuycak oynamak icin de alıcak. Skyrim in drm ini "Elder Scrolls Online" diye yediriyolar simdi mesela. Adı Skyrim 2:Game of DRM olmadıgı icin millet de yiyo. Simcity 2013 de Simcity Online diye cıksaydı nolucaktı acaba merak ediyorum. Bunu 100 kere soyledim bi daha yazıyorum belki anlarsınız diye. Always online drm uygulayan 2. oyun bu. 10 tane daha yapsınlar bi daha server problemi bilmemne problemi olmuycak yani. Ozaman da etrafta goruceksin "WOW OYUNA GIRDIM VE ARKADASIMIN YANINDAYIM TIS IS OWSIM" yazan insanları. Ben DRM i savunmuyorum. Adamların piracy ile savasırken buldukları yontemi neden kullandıklarını anlatıyorum. Diyorum bak piracy i yenicek f2p ve drmden baska "business modeli" olan hemen basvursun buyuk firmalara ceo lukta önü acık. Baya net yani. Kickstarter piracy i onlemez sadece firmanın batma riskini dusurur 0 a yaklastırır. O yuzden kickstarter cok iyi diye de gelmeyin. Adam gibi fiyatlandırma politikası kime gore neye gore. kimi var 5 dolardan fazla vermiyo oyuna. AAA diye nitelendirdigimiz oyunu 10 doalrdan mı baslatıcak? Ben yine demiyorum bu arada 60 dolar COK IYI FIYAT ABIII diye ama AAA oyunların her sene yavas yavas 10 ar 10 ar dolar artmasının bi sebebi var. Sadece piyasası oldugu icin degil harcamalar arttıgı icinde oldugunu tahmin edebilirsiniz heralde. eldarın linkledigi herifi direk kovsunlar hic oturtmasınlar ya da ekonomi hakkında konusmasın direk haksız cunku herif. 5 dolarlık oyunuyla 60 dolarlık oyunu karsılastırmasın ne kendi ortaya koydugu risk/ne piratelandıgında yiyecegi darbe aynı degil o yuzden geciniz. Zaten eldarla eldar olmanın alemi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 marginal loss un ne oldugunu bilmeyenler zaten hic konusmasınlar ekonomi hakkında surda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 hele bi de sey diyenler var "zaten o korsan kayıplarını paranın icinde hesaplıyolar yaa" diyenler var en cok onların karsı cıkması lazım korsana sana giriyo almayıp oynayan adamın parası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oqcdp Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 screwy said: Warhero said: screwy said: diger turlu de soyle ornek verebilirim fm12 normalde korsan oynayabiliyorsun sonucta ama adamlar bi patch releaselediler oyundaki problemleri duzelten ve bu patch asla korsanlanamadı en azından ben bulamadım. eeeh dedim indirim zamanı aldım oyunu. ve fm13 cıktıgında da indirimi gordugum gibi aldım oyunu hic korsanlamayı denemeden bile. Adam bana korsanlayamayacagım biseyler sunmasaydı fm yi asla orjinal almayacaktım ve adamların kasasına o paralar girmeyecekti. İyi de, bu argmanı karşı taraf için de yapabilirsin. "Oyunun korsanını oynadım, hoşuma gitti, ucuzlayınca gittim orjinalini aldım. Oyunun korsanı olmasa oyuna karşı ilgim de olmayacaktı" diyenler de var. Senin dediğin grup da benim dediğim grup da oyun satışlarını ne kadar etkiliyor bilemezsin. Ama sen direk senin dediğini kullanarak DRM gibi metodları haklı göstermekle uğraşıyorsun. Şöyle bir faktör de var, bazı kullanıcılar da sırf DRM var diye protesto edip oyunu almıyor. SecuROM, StarForce gibi yazılımlar bilgisayarı bozabiliyor, güvenliği tehdit ediyor, oyunu oynattırmıyor gibi sebeplerle oyuncuya saçbaş yolduruyordu bir ara. Hatta bazı DRM metodları sadece 5 kere kurup oynamana imkan tanıyor oyunu. "İndirime girse alacak kişi korsanı var diye almıyor" dediğimiz kitleden çok, DRM metodlarından ağzı yanmış kitleler var. http://tweakguides.com/Piracy_9.html Adam gibi bir fiyatlandırma politikasına gitseler, oyuncuları DRM metodlarıyla boğuşturmadan yapsalar oyunlarını, biz de oyunun 60 dolardan 20 dolara düşmesini beklemeden alsak mesela, güzel bir fikir olmaz mıydı? Oyunu korsanlamadan oyunun nasıl bir oyun odlugunu ogrenmenin 900 farklı method u var. Yani korsanladım begendim aldım yerine twitchde izledim begendim aldım da olabilir bu, iste totalbiscuit okudum/izledim begendim aldım olabilir, olabilir de olabilir. Yani orayı geciyosun o bi arguman degil onu yapan adamlar bir elin parmakları degil yani korsanlayıp mecbur kalmadıkca almayan tayfanın yanında. sırf drm var diye almayan oyuncu ilerde tum oyunlar drm olunca alıcak napıcak bf4 mu oynamıycak skyrim mi? oynuycak oynamak icin de alıcak. Skyrim in drm ini "Elder Scrolls Online" diye yediriyolar simdi mesela. Adı Skyrim 2:Game of DRM olmadıgı icin millet de yiyo. Simcity 2013 de Simcity Online diye cıksaydı nolucaktı acaba merak ediyorum. Bunu 100 kere soyledim bi daha yazıyorum belki anlarsınız diye. Always online drm uygulayan 2. oyun bu. 10 tane daha yapsınlar bi daha server problemi bilmemne problemi olmuycak yani. Ozaman da etrafta goruceksin "WOW OYUNA GIRDIM VE ARKADASIMIN YANINDAYIM TIS IS OWSIM" yazan insanları. Ben DRM i savunmuyorum. Adamların piracy ile savasırken buldukları yontemi neden kullandıklarını anlatıyorum. Diyorum bak piracy i yenicek f2p ve drmden baska "business modeli" olan hemen basvursun buyuk firmalara ceo lukta önü acık. Baya net yani. Kickstarter piracy i onlemez sadece firmanın batma riskini dusurur 0 a yaklastırır. O yuzden kickstarter cok iyi diye de gelmeyin. Adam gibi fiyatlandırma politikası kime gore neye gore. kimi var 5 dolardan fazla vermiyo oyuna. AAA diye nitelendirdigimiz oyunu 10 doalrdan mı baslatıcak? Ben yine demiyorum bu arada 60 dolar COK IYI FIYAT ABIII diye ama AAA oyunların her sene yavas yavas 10 ar 10 ar dolar artmasının bi sebebi var. Sadece piyasası oldugu icin degil harcamalar arttıgı icinde oldugunu tahmin edebilirsiniz heralde. eldarın linkledigi herifi direk kovsunlar hic oturtmasınlar ya da ekonomi hakkında konusmasın direk haksız cunku herif. 5 dolarlık oyunuyla 60 dolarlık oyunu karsılastırmasın ne kendi ortaya koydugu risk/ne piratelandıgında yiyecegi darbe aynı degil o yuzden geciniz. Zaten eldarla eldar olmanın alemi yok. Okumadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 eldar said: Korsan yüzünden uğradığı zarar çok soyut. Elma satıyorsun diyelim dükkanın önünden günde 100 kişi geçiyor. Bunların 20'si elma alıyor. Sen kalkıp da elmalar bedava olsa 40 kişi alırdı( belki de gerçekten alırdı) o yüzden 20 elma zarardayım diyemezsin.bak yine eldara cevap vericem ama napalım. Ayrıca warheronun malboro camel benzetmesi de direk yanlıs sonucta malboro camel benzetmesi de simcity almayıp skyrim almaktır. bunun ise konuyla bi alakası yok. hea daha fazlası icin asagıyı okuyup bilgileniyoruz. bu boyle degil iste. dukkanın onunden 100 kisi geciyo 20 si satın alıyo. diger bi 20 adamda yan tarafta da elma agacı var uzanıp alıyor sen de dukkanının yanındaki elma agacını kesiyorsun. Cunku 20 tane elma agacına uzanan adamın hepsi belki de elma agacı olmasa almıycak ama 5 tanesi baska sansı olmadıgı ve elmayı "istedigi" icin senin dukkanından alıcak. Senin korsana(elma agacına) yer verip vermemen arasında 5 elmalık bi fark varsa bu bir zarardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Manava gelmeden o agacta yetisiyor elma bazen.. O derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 amma sallıyorsunuz ha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dwpv Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 yav bi sikişin de rahatlayın yav. bu neyin kavgasıdır yav? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Oyun sektörü müzikten de çok kazanıyor, filmden de. Öyle acınacak bir halde değiller. Adamlar salak değil tabi karını artırmak ister, bunun için de gidip 300 bin kişi bunu korsan indirdi diyebilir. Ama onların kaçı oyuna para verip alacaktı bunu bilemezsin, bu hesaplanabilir bir zarar değildir. Sadece bir spekülasyon olabilir. Kırılamayan program yapsalar ben de çıkıp niye yaptılar demiyeceğim. Ama adamlar sırf karlarını artırmak için, gidip de bana( kullanıcıya) zorluk çıkarıyorsa kusura bakmayın ben de salak değilim. O zaman benim de para vermem için ekstradan bir sebep olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 ya herseyde haksız cıktın sus artık adam sus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 dwpv said: yav bi sikişin de rahatlayın yav. bu neyin kavgasıdır yav? Bu nedir ? Yuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Myshkin said: amma sallıyorsunuz ha Ne salliycaz ya.. Vizyona girmeden daha film hic izlemedinmi.daha Yayinlanmamis oyun oynamadinmi onu diyorum ben. Zamanindan once bolca ornek var ortada. Zarar vermiyor ama bu leakler reklam amacli hep.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dwpv Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 İlk başta sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 dwpv said: yav bi sikişin de rahatlayın yav. bu neyin kavgasıdır yav? AHAHAAHAHHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Tek gercek rahatlama sekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Kanuni said: Myshkin said: amma sallıyorsunuz ha Ne salliycaz ya.. Vizyona girmeden daha film hic izlemedinmi.daha Yayinlanmamis oyun oynamadinmi onu diyorum ben. Zamanindan once bolca ornek var ortada. Zarar vermiyor ama bu leakler reklam amacli hep.. korsanlar ve satış rakamlarıyla ilgili yorum yapanların alayına diyorum ben. bu konuda adam akıllı bir araştırma varsa lütfen linkleyin biz de öğrenelim ama bu şekilde kafadan atma mantıklarla örneklerle falan boş konuşma oluyor sadece. korsan oyunun satışını ne kadar azaltıyor ne kadar arttırıyor net olarak bilemeyiz veri olmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 darklight1903 ADAMSIN ama nikin benimkinden bile kötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 ridvandan sonra bide siyahbeyaz1903 kaldırmaz zaten forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar