Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hearts of Iron 3

Venator

Öne çıkan mesajlar

CVL nin batıcağının garantisi nedir?
ben hiç ihtiyaç duymadım ama gerekirse 2 CVL' de bulundururum filoda.
ayrıca,velevki CVL battı,senin amiralın 100 skillmi iki filo arasında 36 km olmasını sağlıyabilecek? aradaki fark 2 km,kapanmaması diye birşey yok benim general skill 0 olmadıkça.

screenlerin damage alması nadir birşey,bütün gemiler karşı filodaki capitalları hedef alır önce,ama stack penalty ile doğru orantalı hedefi şaşırma şansı var,o yüzden screenlere ateş etmiştir belki(aynı şekilde hedef ikonu kırmızıya dönüp kendi gemilerine ateş etme geyiğide var)

gemi kaybetmek oyunu kaybetmek anlamına gelmiyor, %50 hasar almış SHBB'yi %100 e getirmek yaklaşık 160 gün boyucna 6 IC fln isteyecek.
ki emin ol benim arada batırdığım gemi sayısıda bihayli fazla olacak =)
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:
CVL nin batıcağının garantisi nedir?

DoGMeat said:
bütün gemiler karşı filodaki capitalları hedef alır önce

kendin söylüyorsun nedeni. :)

o 2km kapanır ama kapanana kadar senin filo dümdüz olur. artık menzile girdiğinde bir işlevi kalmaz.

sen screen batıracaksın da ben senin batırdığının yerine yenisini senden çok daha rahat koyacağım, üstüne shbb'leri de tamir edeceğim. hala da üstüne yeni gemi üretmeye kaynak kalacak. tabii sen geri gelmeyen manpower da kaybediyorsun bu arada.

venator, shbb zaten kolay kaybedilmediği için böyle konuşuyorum. carrier dışında (light değil) sea attack kullanarak batırmak cruiser'ın haddine değil. hasar aldığını farkedersen çekecek vaktin var. ateş gücü ise ona hasar verenleri gümbür gümbür batırmaya yetecek kadar yüksek. 4-6 bile yeter ama 10 taneyi yanyana getirirsen carrier dışında rakibi olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

iyide filomda CA'lar var tek capital CVL değil.
ayrıca yeterli ateş gücünü topladığında pek tabi batar oyunda shbb'ler batmaz diye bir kural yok,oda kul yapımı sonuçta =)
sadece capitallerim değil screenlerimde ateş gücüne katkıda bulunduğu için SHBB'lerden daha üstün ateş gücüm var.
ateş güçlerimizin eşit olması için filomun büyük bir kısmını batırman lazım,ister 6 ister 10 ister 20 shbb'n olsun,benim seninkinden daha fazla ateş gücüne sahip ve seninkinin 4 katı fazla bir filom olacak,kuvvetlerimin 3/4ünü kaybetsem bile yine IC olarak kardayım ve yine deniz savaşını kazanmış olacağım

vede,kuvvetlerimin 3/4ünüde kaybetmem gibi bir olay söz konusu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

pardon da cruizerg bir anda CA capitallere dönüştü? neyi tartışıyoruz anlamadım doğrusu. abisini mi çağırıyor cruiser dayak yiyince, nedir olay? :p

senin screen'ler ateş ederken benimkiler ne yapıyor? cruizerg ile benden fazla ateş gücüne sahip olman imkansız. hesap var kitap var yani.

30'a 30 savaştırıyorsun, nasıl benden büyük oluyor filon anlamadım. 30'u batırıyorum, yenisini yolluyorsun, onu da batırıyorum. böyle devam ediyor.

IC olarak benden büyük bir filo ile başlayacaksın ve her savaşla ben açığı kapatacağım, sonra da öne geçeceğim. deniz hakimiyeti başlangıçta dert değil demiştim zaten.

carrier task force dersen eyvallah ama cvl ile, cruiser ile olacak işler değil bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

CA'lar capital ship samciğim.
cruizergler ca+clfc den oluşuyor,hepsinin range'i 34
o yüzden senin screenler ateş etmiyor,zaten en az 34'te çatışıyor olacağız.
daha önce dediğim gibi screen olarak cl+fc kullansan senin screenlerinde saavaşa girebilir ve benim dediğim taktiğin daha pahalısını yaparsın.

ayrıca içinde 10-15 SHBB'nin olduğu filoyu hangi yılda karşıma koymayı düşünüyorsun? 1946damı savaşıyoruz?yada hiçmi piyada tank uçak yapmadın?full ic take over almanyamı oynuyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

capital ship diye bir sınıf yok ki, carrier var battleship var vs. hala anlamadım sen nasıl kapatıyorsun menzili de benim screen'ler kapatamıyor ayrıca. ben bir tane koyamıyor muyum arkaya light carrier? başım o kadar kelleşmedi daha. :P

bitter peace çıkardım belki 1941'de, 1943'te savaşıyorum. deniz hakimiyetinin pek anlamı yok zaten her ülke için.
Sosyal ağlarda paylaş

manueldede yazıyor,CL,DD screen,BB,CVL,CA,CV,BC capital.
yahu menzil fakımız 10 km olsa 20 km olsa anlıyacağım,2 km'yi kapıyamayan amiral varmı? ayrıca CVL varsa zaten onada gerek kalmıyor.

senin screenlerin savaşa katılamaz,çünkü filoların kaç km'de savaşacağı capital shiplerin fire range'ine bağlı.
filon savaş sırasına SHBB'lerin fire range'i olan 36 km yi korumaya çalışacaktır.

benim capital gemilerimle screenlerimin fire range ise FC sayesinde aynı
Sosyal ağlarda paylaş

son oynadığımda sovyetle türkiyeyi annexleyip puppet sıçıp kaçtıktan sonra devletin başına 'Nazım Hikmet'in geçmesi beni hala dumurlardan dumurlara sokuyor.

türkiyeden bir almanya olmaz gibi birşey okudum önceki sayfalarda. doğru hakikaten ama 1938'den itibaren sadece fabrika kurmaya başlayınca 44 gibi çokta fena olmayan bir ülkeye dönüşebiliyor. en azından balkanlarda ilerlemiştim baya
gerçi 44 hani biraz cheat gibi oluyor avrupada insan asker kalmamış ama ossun (:
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
tartışmaya son noktayı koymuştum ama dinlenmemiş

150 dane DD

super xxxlarge büyük boy heavy BattleBip filan dinlemez, 3 saniyede alır aşağı.

italyayken ingiltere donanmasını bitirmiştim sadece DD ile.

Bu arkadaş doğru söylüyor. Cruizerg'i yeni duymuş oldum ama Weenie > geri kalan filolar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
ya bu arada developer diary leri benden başka takip eden varmı bilmiyorumda çok çok acayip şeyler geliyor yahu
cidden söylüyorum
KORKTUM bu kadar detaydanki paradox oyunlarını yalamış yutmuş,victoria fanı bir adamım yahu.

en basitinden yeni komuta ve ordu sistemini anlatayım

ama onu anlatabilmek için yeni çatışma sisteminden azcık bahsetmeliyim
mega stack diye birşey yok artık
bir bölgeye 100lerce tümenle saldırınca stack penaltyden daha fazlası var artık dikkat etmemiz gereken
eğer tümen,tümenin bağlı olduğu ordu ve generaller becerikli değilse ve arazi ve hava izin vermiyorsa tümen bırak stack penalty almayı HİÇ saldıramıyor.

ordular şöyle olacak

divison-corps-army-theatre
(tümen-kolordu-ordu-cephe)

her divison'a bir major general(direk komutanın skillene göre bir bonus)
her corps a bir lt general (tümenlerin savaş alanına GİRME şansını arttırıyor)
her army'e bir general ( genel oalrak organizasyonu arttırıyor)
ve theatre'a bir fm ( lojistik)
atıyorsunuz

bu sayede artık düşük rütbeli generallerde çok yararlı olacak ve 1945te alman ordusunda 40 adet fieldmarshall görmek yerine
10 FM ve 8-9 skilli bir sürü MJ görmek daha iyi olacak.

söz konusu olan ordu istediğiniz kadar büyük bir bölgeden sorumlu oluyor,hepsi tek bir stackte olmak zorunda değil,tek bir bölgede olmak zorunda değil
hatta isterseniz o bölgedeki tüm sorumluluğu AI generale devredip ona görevler ve agresif/defansif bir tavır seçiyorsunuz,görevi ele geçirmek için göze alınabilir kayıpları söylüyorsunuz ve buna göre görevi yerine getirmeye calısırken durumda bir değşiklik olursa SİZDEN DESTEK KUVVET İSTİYOR ai fln,inanılmaz güzel olabilir doğru uygulanırsa.direk hoi'yi gözümde 1000 kat değerlendirir.

mesela fransayı alınca "burda bilmem kimin ordusu kalsın,kalan herkez balkanlar ve doğuya yallah" diye bir emir verecem ve tık,yüzlerce strategic redepten kurtulacam.
ukraynadaki ilerlememi ve kuzey afrikada DAK'la uraşırken bi yandan "lan finlandiyadaki kuvvetlerim sıçmasın bari" demiyecem

of süper.

yeni deniz savaşı sistemide mükemmelki onu yazmaya kasmıcam cünkü yazdıkdan sora farkettimki şimdye kadar yazdıklarımı kimse okuamyacak
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak bakınca gerçekten güzel olmuş bu degisiklikler.
en başta söylenen 10.000 bölge olayından dolayı baya bir geliştirmişler sanırım. Eskiden tek bölge olan yerler şimdi 4-5 bölge olacagından herhalde daha bölgesel savaş taktikleri geliştirmişler.
ne diyelim beklemeye devam.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, gerçekten de hoi2 gibi iki ileri bir geri yerine bu sefer üç ileri olacak gibi. yazılacak gibi değil zaten, tonla güzel yenilik ve geliştirme var. ama en çok yeni yapay zeka hoşuma gitti doğrusu. anlattıkları kadar güzelse sadece yapay zekadan faydalanma gibi bir house rule koyabilirim kendim oynarken, sonuçta hitler tek tek tümen oynatmıyordu kendisi. :)
Sosyal ağlarda paylaş

cidden, hoi ve hoi2 düzine defa yıllara yayılan senaryolar oynamışımdır almanya'sından japonya'sına, sanırım bir kere barış yapmıştım event'siz, o da çin'i fethet fethet bitmiyor diye. tam hellsing'de major'ın dediği gibi oynanıyor oyun lol:

aha altyazılı buldum lol, hoi'ciler bir baksın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...