Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Usain Bolt

khala

Öne çıkan mesajlar

asafa powell 190
Jaysuma Saidy Ndure 191 m
francis obikwelu 195

bi sürü 185-184 koşucu var

richard thompson kaçlık bilmiyorum ama walter dix 178-180 ve yine churandy martina 178.. 6.olan michael frater 170!

yani olay sadece boy değil ve adam imkansız gibi gözüken bir şyei başardı.. bundan sonrasının imkansızlığı biraz da ona bağlı sanırım.. (ben yine de richard thompson'a dikkat edelim derim. tüm heatlerde zamanlamaları çok iyiydi)

ha bu arada senelerdir rekoru kırılamayan michael johnson ise 183.. sanırım senelerdir 200mkoşacak uzun birisini bulamamışlar. Peter Crouch'u öneriyorum ben..
Sosyal ağlarda paylaş

rivayete göre 9.40'lara falan inmek için gereken kalkış* gücünün bacak kemiklerini kıracağı için o seviyeler hayal deniliyor işviçreli bilim adamları tarafından ama ben küçükkene arkadaşlar 9.83'ün altına inilmesinin de imkansız olduğunu söylemişlerdi. (ben johnson doping almıştı tabi) sonra carl lewis 9,90 mı ne koştuydu

kalkış dediğim takozdan çıkış.. ilk kısımdaki hızlanmamız çok yavaş. daha hızlı gitmek için çok hızlı-kuvvetli kalkış gerekir gibi bir altyapıya sahipti bu araştırma. öle canlandırın hayalinizde ^_^
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
asafa powell 190
Jaysuma Saidy Ndure 191 m
francis obikwelu 195

bi sürü 185-184 koşucu var

richard thompson kaçlık bilmiyorum ama walter dix 178-180 ve yine churandy martina 178.. 6.olan michael frater 170!

yani olay sadece boy değil ve adam imkansız gibi gözüken bir şyei başardı.. bundan sonrasının imkansızlığı biraz da ona bağlı sanırım.. (ben yine de richard thompson'a dikkat edelim derim. tüm heatlerde zamanlamaları çok iyiydi)

ha bu arada senelerdir rekoru kırılamayan michael johnson ise 183.. sanırım senelerdir 200mkoşacak uzun birisini bulamamışlar. Peter Crouch'u öneriyorum ben..

valla o zaman benim gözler bozuk. Usain i çok uzun görüyordum diğerlerinin yanında. bacak boyları hakkında bilgi varmı peki? Usain in adımı 2.06 iken diğerlerininki ~1.80 mi ne diyorlardı konuşurken tv de.
Sosyal ağlarda paylaş

2004te bukdr iyi dopingler yoktu her sene teknoloji gelişiyo sporculara verilen maddelerde daha etkili oluyor bu sayede koşuyolar yoksa insanlar mutasyona fln uramıyo

Olivies said:
2004 u izlerken 9.70 ler ruyaydi simdi .60 lara inildi.

Guzel olan kismi her sampiyonada yeni rekorlarin gelmesi ve daha 9.50 ler .40lar gelir boyle gider^^
Sosyal ağlarda paylaş

boy faktoru uzun yarışlarda daha etkili oluyo mesela elvan'ın yarışlarında rakipleri 1 adım atıyo elvan'ın 2tane atması gerekiyo ama 100metrede okdr etkiledigini sanmıyorm zaten bütün gücünle koşuyorsun.bide antrenoru usain bolt'un 100metrede yapamıcagını mı ne düşünüyomus boyu uzun diye sadece 200 metrede katılmasını fln sölüyomus adam dünya rekorunu antrenöre kapak yaptı direk :DD
Sosyal ağlarda paylaş

said:
valla o zaman benim gözler bozuk. Usain i çok uzun görüyordum diğerlerinin yanında. bacak boyları hakkında bilgi varmı peki? Usain in adımı 2.06 iken diğerlerininki ~1.80 mi ne diyorlardı konuşurken tv de.

olabilir valla yaw.. adamların kendi sitelerinden aldım bi kısmını çünkü ^_^

dediğini anladım ben ama tek kriter bu değil diye düşünüyorum.. "adamın boyu uzun KAV^2 den kaybediyor. demek ki biraz daha ufacık olsa daha hızlı koşar!" demek gibi geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
rivayete göre 9.40'lara falan inmek için gereken kalkış* gücünün bacak kemiklerini kıracağı için o seviyeler hayal deniliyor

Ama biyomekanik çok hızlı ilerliyor. Belki ileride Wolverine benzeri yarı mekanik iskelet yapısı mümkün olacak, o zaman bu bahsettiğin kriter ortadan kalkar hem hehe.

Bi de boy faktörü uzun yarışlarda da kısa yarışlarda da aynı etkiyi gösterir, uzun yarışlarda sürekli olarak alan geniş olduğu için daha çok rüzgar yer yorulursun.

Kısa mesafede de çok hızlandığın için alan çok fark yaratmasa da hızla alakalı olarak direnç gösterir. Ama avantajın dezavantaja dönüşmesi için gerekli hızlara zaten insanlar çıkamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...