oper Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 nesi cahilce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 adamın yaptığının "imkansız bişeyi becermiş gibi konuşuyorsunuz" şeklinde nitelendiği kısmı, sadece adım büyüklüğünün hızla orantılanması, boyun uzunluğu ile hız arasında başka bi kriter atanmadan doğrudan bakkal hesabıyla orantı yapılmış olması.. yani tamamı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 ben de onu senin cahilliğine veriyorum. diğer etkenleri yazmaya gerek duymadım. anlarsınız diye düşünmüştüm. gerçi böyle de ters anlarsınız. bahsetmek istediğim adamın diğer atletlere karşı olan fiziksel üstünlüğü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 sallama oper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 O zaman benimki de cahilce bir açıklama olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 asafa powell 190 Jaysuma Saidy Ndure 191 m francis obikwelu 195 bi sürü 185-184 koşucu var richard thompson kaçlık bilmiyorum ama walter dix 178-180 ve yine churandy martina 178.. 6.olan michael frater 170! yani olay sadece boy değil ve adam imkansız gibi gözüken bir şyei başardı.. bundan sonrasının imkansızlığı biraz da ona bağlı sanırım.. (ben yine de richard thompson'a dikkat edelim derim. tüm heatlerde zamanlamaları çok iyiydi) ha bu arada senelerdir rekoru kırılamayan michael johnson ise 183.. sanırım senelerdir 200mkoşacak uzun birisini bulamamışlar. Peter Crouch'u öneriyorum ben.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 2004 u izlerken 9.70 ler ruyaydi simdi .60 lara inildi. Guzel olan kismi her sampiyonada yeni rekorlarin gelmesi ve daha 9.50 ler .40lar gelir boyle gider^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 rivayete göre 9.40'lara falan inmek için gereken kalkış* gücünün bacak kemiklerini kıracağı için o seviyeler hayal deniliyor işviçreli bilim adamları tarafından ama ben küçükkene arkadaşlar 9.83'ün altına inilmesinin de imkansız olduğunu söylemişlerdi. (ben johnson doping almıştı tabi) sonra carl lewis 9,90 mı ne koştuydu kalkış dediğim takozdan çıkış.. ilk kısımdaki hızlanmamız çok yavaş. daha hızlı gitmek için çok hızlı-kuvvetli kalkış gerekir gibi bir altyapıya sahipti bu araştırma. öle canlandırın hayalinizde ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 dasaaa said: asafa powell 190 Jaysuma Saidy Ndure 191 m francis obikwelu 195 bi sürü 185-184 koşucu var richard thompson kaçlık bilmiyorum ama walter dix 178-180 ve yine churandy martina 178.. 6.olan michael frater 170! yani olay sadece boy değil ve adam imkansız gibi gözüken bir şyei başardı.. bundan sonrasının imkansızlığı biraz da ona bağlı sanırım.. (ben yine de richard thompson'a dikkat edelim derim. tüm heatlerde zamanlamaları çok iyiydi) ha bu arada senelerdir rekoru kırılamayan michael johnson ise 183.. sanırım senelerdir 200mkoşacak uzun birisini bulamamışlar. Peter Crouch'u öneriyorum ben.. valla o zaman benim gözler bozuk. Usain i çok uzun görüyordum diğerlerinin yanında. bacak boyları hakkında bilgi varmı peki? Usain in adımı 2.06 iken diğerlerininki ~1.80 mi ne diyorlardı konuşurken tv de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 2004te bukdr iyi dopingler yoktu her sene teknoloji gelişiyo sporculara verilen maddelerde daha etkili oluyor bu sayede koşuyolar yoksa insanlar mutasyona fln uramıyo Olivies said: 2004 u izlerken 9.70 ler ruyaydi simdi .60 lara inildi. Guzel olan kismi her sampiyonada yeni rekorlarin gelmesi ve daha 9.50 ler .40lar gelir boyle gider^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 oper said: yav adam zaten 1.95 boyunda. hızlı koşması gayet normal yani. adımları büyük adamın. imkansız bişeyi becermiş gibi konuşuyosunuz. Gayet normal diyosun yani o sürede koşması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Lan oper e de o kadar yuklenmeyin ehe. Heralde sunu demek istedi normalde diger sporculara gore parkuru 4-5 adim daha az kosmus 200'de. Tabi yine de hayvan orasi ayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Usain bolt hayvan yani orda oper e demisim gibi olmus sfd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 boy faktoru uzun yarışlarda daha etkili oluyo mesela elvan'ın yarışlarında rakipleri 1 adım atıyo elvan'ın 2tane atması gerekiyo ama 100metrede okdr etkiledigini sanmıyorm zaten bütün gücünle koşuyorsun.bide antrenoru usain bolt'un 100metrede yapamıcagını mı ne düşünüyomus boyu uzun diye sadece 200 metrede katılmasını fln sölüyomus adam dünya rekorunu antrenöre kapak yaptı direk :DD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 ben anlatamadım demek istediğimi bi türlü :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 E tamam bir adımı 2 metre de, tekerlek diil abi bu. 2 metrelik adım atmak için bacağını 2 metre açması lazım. Yani o da fazladan efor. ki o 2 metrelik adımlardan saniyede 5 tane filan atması lazım, bu da diğer bir detay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 said: valla o zaman benim gözler bozuk. Usain i çok uzun görüyordum diğerlerinin yanında. bacak boyları hakkında bilgi varmı peki? Usain in adımı 2.06 iken diğerlerininki ~1.80 mi ne diyorlardı konuşurken tv de. olabilir valla yaw.. adamların kendi sitelerinden aldım bi kısmını çünkü ^_^ dediğini anladım ben ama tek kriter bu değil diye düşünüyorum.. "adamın boyu uzun KAV^2 den kaybediyor. demek ki biraz daha ufacık olsa daha hızlı koşar!" demek gibi geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 oper said: ben anlatamadım demek istediğimi bi türlü :D Sen de öyle bir laf etmişsin ki nasıl kıvırsan olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 haklısın aga nasıl kıvırsam diye o kadar düşündüm. öyle bi laf etmişim ki kıvıracak hali yok. aynen dediğin gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 abi olay en kısa sürede en uzun mesafe koşmak mı? en kısa bacakla, en hızlı koşmak mı? adam ıstıosa 195819metre olsun. koydu mu çocugu? evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khala Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 imkansız denilen 200 metre rekoru kırdı adam bunun uzun boy kısa boyla alakası yok geçen bi grafik görmüştüm bolt eğer 100 metre yarışında kassaydı 9.60 yaparmış 9.50 lere inemezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 bu adamın ismi Lightning olmalıymış :P taypo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 videoları yokmu izleyebileceğimiz koşarken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Harbi izlerken kafayı yiyordum.Heleki son tura sarınca adamlar napcanı bilemiyorlar. Yaşasın nigga power.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 dasaaa said: rivayete göre 9.40'lara falan inmek için gereken kalkış* gücünün bacak kemiklerini kıracağı için o seviyeler hayal deniliyor Ama biyomekanik çok hızlı ilerliyor. Belki ileride Wolverine benzeri yarı mekanik iskelet yapısı mümkün olacak, o zaman bu bahsettiğin kriter ortadan kalkar hem hehe. Bi de boy faktörü uzun yarışlarda da kısa yarışlarda da aynı etkiyi gösterir, uzun yarışlarda sürekli olarak alan geniş olduğu için daha çok rüzgar yer yorulursun. Kısa mesafede de çok hızlandığın için alan çok fark yaratmasa da hızla alakalı olarak direnç gösterir. Ama avantajın dezavantaja dönüşmesi için gerekli hızlara zaten insanlar çıkamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar