Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlk olmak, birinci olmak, toplumla bir olmak, farklı olmak...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yatıp dinleniyorkan aklıma 4 kişilik geldi.
Fazla derine inmedi, ama sizle paylaşıyım dedim.
Sizin de bu 4 kişilik üzerine düşündükleriniz varsa ekliyebilirsiniz.

-Karlı yolda yürürken, o yolu ilk siz açmak istersiniz. Normalde patika olan yerin, daha önce başka birileri tarafından yürünüp, karda izlerini görmek sizin için çok kötüdür. Çünkü ilk olmak istersiniz. Karda patika izlerini sizin açmanız çok önemli.

-Sizin yolunuzda gidenleri rehberlik etmeyi istersiniz. Çünkü siz lidersiniz, birincisiniz, arkanızdaki sürünün önünde olmak için çalışırsınız.. Onları yönlendirirsiniz, siz daha üstünsünüz. Siz olmassanız onlar kaybolur gider.

-Sizin seçtiğiniz yolda başkalarının da yürümüş olması sizi rahatlatır. Toplumla bir bütünsünüzdür, popüler şeyleri yaparsınız, popüler olursunuz.
Kaybolma imkanınız yoktur, sürüyü takip edersiniz.

-Karlı yolda yürürken, ayak izlerinin olmadığı yerlerden gidersiniz. Farklı olmayı, toplumdan uzak yaşamayı arzularsınız. Kimsenin ayak basmadığı yerlerde bata çıka, gideceğiniz yere varırsınız, ama doğanın o saf halinin üzerinde yürümek, ezilerek buz haline gelmiş karların üstünde yürümekten çok daha iyidir.

Aynı şey okul için de geçerli..

-Hoca bir soru sorduğunda ilk siz parmak kaldırırsınız.
Yanıt ister doğru olsun ister olmasın, sonuçta ilk cevap veren siz olmalısınız.

-Sorulan sorulara doğru cevap vermeniz çok önemli.. Mutlaka sınavlarda en yüksek notu almanız gerekli. Derslerinize sıkı sıkı çalışın. Çünkü birinci olmalısınız, birinci.. Varsın size inek desinler.

-Sınıfta popüler şeyleri yaparsınız. Herkes parmak kaldırıyorsa, sizde kaldırın, yok kaldırmıyorsa, ne gereği var parmak kaldırmanın? Sınıfın geneli sınavlardan ne kadar puan alıyorsa, siz de ona göre çalışın.. Fazlası da, azı da kötü..

-Sınıfta yapılanların tam tersini yapın. İnsanların yaptığından farklı şeyleri yapın. Herkes parmak kaldırıyorsa siz kaldırmayın. Hocalar annenize "sınıfta öğrencilerden çok farklı yöntemlerle sonuca ulaşıyor" dediklerinde çok sevinin.
Mesaj tarihi:
Karlı yolda yürürken, ayak izlerinin olmadığı yerlerden gidersiniz. Farklı olmayı, toplumdan uzak yaşamayı arzularsınız
----
her kara bastıgında bu aklıma gelır ve bu sekılde yururum :)[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault
Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Mesaj tarihi:
ya mesela yolda yürürken sadece kaldırım karelerine basmaya çalışan veya çizgilere basmadan yürümeye çalışan insanlar da vardır mesela ben bazen yaparım bunu sıkıntılı düşünceli olduğum zaman bu da bi farklılık olabilir belki[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti
başkent:Kadıköy

racon kesmiyorum...kafa kesiyorum...!!!
Mesaj tarihi:
ama bence farklı olmakla popüler olmak çok farklı.popüler olunca sadece herkes sizi tanıyor farklı oluyorsunuz ama gerçekten farklı olmak çok değişik birşey.[signature][hline]dışbank reklamlarını gördünüz mü?...
Mesaj tarihi:
Ben hepinizden faklıyım, hepiniz topaçsınız zaten hepinizden de üstünüm bla bla blaa vıdı vıdı vıı... Beni zaten hiç kimse anlamadı ama ileride değerim anlaşılacak bunu biliyorum, sizin gittiğiniz yollardan gitmem çünkü en iyi yolu ben bulurum, siz o yoldan giderken ben çoktan dönüyor olurum bla bla blaa...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
yolu ilk ben açarım, benim açtığım yoldan gitmeyenleri de jandarma kurtarır donmamışlarsa.. :)[signature][hline]StarLight, 01 Nisan 2004 03:22 tarihinde demiş ki:
Ya niye üziyim ki Arcane'yi. Aksine çok seker , çok minnoş. Mülis bi tipi var. Akıllı uslu birine benziyo.
Mesaj tarihi:
aslında diğerlerinden farklı olma isteğim olmadığı gibi diğerlerinin yaptıklarını yapmak, popüler olanı istemek gibi düşüncem de yoktur.

senin yazdığına gelince içinde biraz paradoks var gibi. bir insan soruyu ilk çözen olmak istiyorsa insanlar parmak kaldırmıyor diye sessiz kalmaz. bunun kaynağı insanın hep kendi üzerinde odaklanmasıdır. belki derste bir kere ders katılırsınız ama bu size derste çok aktif olduğunuz duygusunu hissettirir. sizden başka kimse sizin varlığınızdan haberdar olmadığı halde. bazen çok birşey yaptığınızı sanırsınız (ki her zaman çok birşey yaptığınızı sanmaktasınızdır) fakat kimse farkına dahi varmamıştır. yeni aldığınız gömleğin çok yakıştığını sanarsınız, kimse görmemiştir ki.. konserde hata yaparsınız fakat diğerleri için "aa sıçtı" dan başka bir düşünce uyandırmaz. oysa siz rezil olduğunuzu düşünürsünüz.

hepsi insanın empati yeteneğinin doğuştan gelmemesine bağlıdır. kendinizi başkalarının yerine koyamazsınız, koymazsınız. bu yüzden hep ilk olduğunuzu düşünürsünüz. olmasanız bile olduğunuzu düşünür hayal edersiniz. aslında o karlı yoldan başkaları da geçmiştir. hem sağlığınız için daha önce basılmış taraftan geçmek daha önemlidir. ama olsun, siz ayrısınızdır..

yine kaptırdım galiba.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
walla bi ton yazı yazdım sildim yeniden yazdım sildim yeniden yazdım derdimi bi türlü anlatamadım

o yüzden;
*x(lider,popüler,birinç,farklı) görüncem(olmuş olmuyorsunuz) diye kendinize eziyet etmeyin. neyseniz o olun.

*bi de insanları kategorize etmeyin.("x olmak için y yapıyo", "x olmaya özeniyo" diye.). eğer kendiniz gibi görünüyosanız da bu lafları takmayın.

yukardaki 4 tip te x olmak için y yapıor die tanımlandığı için söylüyorum bunları..[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Mesaj tarihi:
Yoldaki üç şeye bakarım fazlasıyla yol olmuş haldeyse izler en azından daima tehlike vardır...
Hiç iz yok denicek kadarsa açığa cıkmamiş tehlikeler mevcuttur...
Ama daha yeni izler var ise o yolu izlerim...[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Mesaj tarihi:
said:
Bonecrusher, 04 Nisan 2004 11:32 tarihinde demiş ki:
-Karlı yolda yürürken, o yolu ilk siz açmak istersiniz. Normalde patika olan yerin, daha önce başka birileri tarafından yürünüp, karda izlerini görmek sizin için çok kötüdür. Çünkü ilk olmak istersiniz. Karda patika izlerini sizin açmanız çok önemli.

-Sizin yolunuzda gidenleri rehberlik etmeyi istersiniz. Çünkü siz lidersiniz, birincisiniz, arkanızdaki sürünün önünde olmak için çalışırsınız.. Onları yönlendirirsiniz, siz daha üstünsünüz. Siz olmassanız onlar kaybolur gider.

-Sizin seçtiğiniz yolda başkalarının da yürümüş olması sizi rahatlatır. Toplumla bir bütünsünüzdür, popüler şeyleri yaparsınız, popüler olursunuz.
Kaybolma imkanınız yoktur, sürüyü takip edersiniz.

-Karlı yolda yürürken, ayak izlerinin olmadığı yerlerden gidersiniz. Farklı olmayı, toplumdan uzak yaşamayı arzularsınız. Kimsenin ayak basmadığı yerlerde bata çıka, gideceğiniz yere varırsınız, ama doğanın o saf halinin üzerinde yürümek, ezilerek buz haline gelmiş karların üstünde yürümekten çok daha iyidir.

ehem,hepsi doğru fakat bana hangisi uyuyor bir türlü bulamadım :]

Hepsinde bir parça var,1.cisi tamamen uyuyoru,2.cisinde,zaten 1.cide ilk giden ben olduğum için en fazla tecrübe sahibi ben olacağımdan,ben lider olmalıyım düşüncesi var..3.,de ise,o yolda sıkışacak olursam,başkasından yardım almak var,4.de ise,herşeyden ayrı olarak yaşamak var... :]
bu bakiim...
tamam şimdi buldum,
kesinlikle 4. :][signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

XTR PEDAL:2 WHEELS,2 PEDALS
Mesaj tarihi:
said:
eagle_dnz, 04 Nisan 2004 11:51 tarihinde demiş ki:
ya mesela yolda yürürken sadece kaldırım karelerine basmaya çalışan veya çizgilere basmadan yürümeye çalışan insanlar da vardır mesela ben bazen yaparım bunu sıkıntılı düşünceli olduğum zaman bu da bi farklılık olabilir belki

yok. ona obsesif/kompulsif davranış bozukluğu diyo çeşitli psikologlar :-p[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Mesaj tarihi:
valla ben basılmamış yerden gitmeyi sdeverim ama aklıma hiç farklı olayım gelmez sadece görüntü hoşuma gider...[signature][hline]doğum acıdır
yaşam acıdır
ölüm acıdır
aslında hepsi aynıdır...

:rock:To LiVe iS To Die:rock:
Mesaj tarihi:
Karlı yolda giderken kesinlikle arkamda yeni ayak izlerim olmalı. Ama psikolojiyle alakası yok, o gıcırtıyı seviyorum :)
Ama hobilerim şimdiye kadar tanıdığım çoğu insanınkinden farklı (Ama Paticik'in yarısıyla aynı. Bakalım, eğer istediğim yeri kazanabilirsem kafa dengi olduğum insanlarla karşılaşabilirim). Mesela bilgisayar ve FRP, etrafımda bunlardan anlayan 4-5 kişiden fazlası yok. Bu benim farklı olduğumu göstermez. Bulunduğum yerdekilerle yarım saatten fazla muhabbet edemeyeceğimi gösterir. (Çünkü bir zaman sonra kesin futbol muhabbeti başlar ve ben kaçarım :))
Hem insan illa ki o 4 tipten biri olacak diye bir şey yok.[signature][hline]

[Bu mesaj Eraq tarafından 04 Nisan 2004 18:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bu ve benzeri kişilikler çoğaltılabilir. Bunların hepsi birden bir kişide olabilir yada hiçbiri olmaya bilir. Sonuçta insana özgü bazı şeyler vardır. Örneğin iktidar güdüsü (çoğu zaman şan şöhret arzusuda bu güdüdür). Bide tüm doğada (genetik çeşitliliğin bir sonucu-parçası olarak) farklılığın çiftleşme ihtimalini artırması olayı var tabi. Aslında davranışlarımızın oluşması sürecinde etken olan çeşitli sebepler , psişik hadiseler v.b. de belirli kurallara tabi varyasyonik durumlardır. :))
Napıldığı , napılmak istediği filan az çok belli yani :)
Bence özel olma isteği 6 milyar olununca doğal olarak arttı.[signature][hline]Show No Mercy
  • Yeni Oluştur...