Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara

shuTdoWnX

Öne çıkan mesajlar

sigarayı kaldırmak sıfır masraf,pekiya o akdar koalymı ?
tütün endüstrisenden ekmek yiyen o kadar insan için bence sıfır masraf değil =)

A sınıfı enerjiye geçiş ise çok daha kolay.

ayrıca,sabah yorgunluğundan heralde,anlamıyorsun,ben sigaraya kaka demeyin demiyorum,AMA KAKA DENİLECEK BİN TANE ŞEY VARKEN ARTIK SİGARAYA KAKA DEMEKTEN SIKILMADINIZMI HÜLEYN diyorum.

cidden,sigarayı savunduğum postummu var =)

karışmayın-karışırız önemli değil
sigara üzerinde kaç post atılmış,kaç kişi kafa yormuş
küresel ısınamda kaç kişi ?
arada bi fark var,baya bir fark var.
Sosyal ağlarda paylaş

abi diyorsun medeniyetsiz ayular sigaranın dumanıyla beni rahatsız ediyor , şikayetçiyim.

ama alkol tartışılır diyorsun. olay sırf araba değilki. mekanda biri gider kontrolsüz içer , herifin ayyaş kafasını sen çekersin. Kız isen yavşar , erkeksen yanındaki kıza yavşar , kavga edersin , ekşın başlar falan fistan.
Sosyal ağlarda paylaş

kitana iyi fantezi yaptın da yanlış insana anlatıyorsun, alkol almam diyorum. yarın toptan kaldırılsa umrumda olmaz. alanlarla tartışırsın.

seni dumanla, sarkıntılıkla vs ile rahatsız eden varsa rica edersin. zaten aile terbiyesi almış insan durur. sigara içmekle alakası yok olayın.

tütün endüstrisinden ekmek yiyen o insanlar her yıl sigar kaynaklı hastalıklardan ölen ya da sakat kalan insanlardan daha mı fazla acaba dogmeat? :P

ha ayrıca kötü olan birşeyi eleştirmekten neden sıkılayım? yeterince duyarsız insan modeli mevcut dünyada, birilerinin sıkılmaması lazım. maalesef böyle. küresel ısınmayla ilgili de hem burada, hem de gerçek hayatımda daha fazla konuşuyorum zaten. yanlış olduğunu düşündüğüm HERŞEYİ eleştiriyorum, içim rahat.

ha ayrıca, sigara dumanının küresel ısınmaya katkıda bulunmadığını söylebilir misin? B)-
Sosyal ağlarda paylaş

küresel ısınmaya etkisi olan ÇOK şey söyliyebilirim.sigaradan başka ve değiştirilmesi cok daha gerçekçi ve koaly olan

insanlığın geleceğini sigaradan daha fazla etkileyecek zilyon kötü şey söylüyebilirim,değiştirilmesi sigarayı yasaklamaktan daha koaly olan.

ben şimdi,zamanımı daha değerli şeylerle harcıyacağım ve zuma oynayıp bira içeceğim,size sigara konusunu 100. kere tartısırken koaly gelsin,baymıyacaksınız belli =)
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

yeşilay propagandası yapma maksadım yok çünkü gördüğüm insanlardan biliyorum, sigaranın zararını kabul edenler bile gerekli iradeyi toparlayaıp bırakamıyor.

şuda senin bir hatan ayrıca,iradeyi toparlamak istiyormu sigara içen herkez =)

niye sigara içen bir insan zararların farkında olupta içmeye devam etmekte mutlu olamaz?

kendince nedenleri/bildikleri vardır,saygı duymak cok zor olmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

evet söyleyebilirsin ama küresel ısınma örneği cidden çok isabetsiz oldu çünkü üzerinden dikkati çekmeye çalıştığın olay bizzat sebeplerinden biri. "bireysel silahlar yasaklansın diyeceğinize bilgisayar oyunlarını yasaklatmaya çalışın" demekten fazla farkı yok. :)

en güzelini yaparsın zira ben de şu tartışmaya girmeyecektim "ben içerim sen kalkarsın" gibi bir söz etmemiş olsaydın. nedense görgü kuralıyla alakalı bir mesajım "neden sigaraya sataşıyorsunuz" gibi algılandı.

çevremde gördüğüm örnekler diyorum, belli ki o insanları tanıyorum? bırakmak istediklerini, bırakıp bir ay sonra tekrar başladıklarını filan görmüşüm?

neden saygı duyayım bu homoseksüellik filan mı heh, bağımlılık yaratıcı bir madde ve bunu bırakmayı isteyip de bırakamayana üzülürüm ancak. bırakmak istemeyenden de bana ne nihayetinde, dumanı gelmesin başka ihsan istemem. isteyen istediği kadar da kendini kandırabilir "zararı ne olacak ohoo başıma meteor da düşebilir" benzeri saçmalıklarla. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

ooof nası bir demogoji canavarısn abi sen =)

sigaramadır yani küresel ısınmanın nedenlerinden biri
küresel ısınmanın ilk 50 nedenini saysak sigara kaçta olacak,ve diğer nedenleri dururken sigarayı yasaklamak ne kadar gerçekçi ?
yani kusura bakma küresel ısınmayı yavaşlatmak uğruna yapıulması gereken HER şeyi yapsaydık şu an pclerimizi kapamış enerji tasarrufu yapıyor olmalıydık.pehey.

saygı duymalısın cunku sigara içen herkez bağımlılıkları nedeniyle bahane uydura uydura içmiyor

bahane uydurmayıp,hoşuna gittiği içen insanlar var (bknz:ben)
bağımlıyımım? büyük ihtimal bırakmak istesem zorluk cıkar.
zararının farkındamıyım? tamamen.

neden içiyorum,çok çok eğlecneli, çünkü =)
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışılması mantıksız bir konu bana göre, sigara şöyle zararlıymış böyle zararlıymış diye görüp te bırakacak adam en başında sigaraya zaten başlamaz, herkesin bildiği şeyler bunlar çünkü. O adam sallamıyordur o zararları, çoğu uzun vadede ve olup olmayacağı kesin olmayan, genelde çevredeki kimsenin başına gelmemiş şeyler çünkü. Bunlar hep genelleme tabi. Sonuçta babasını sigaradan kaybetmiş ama fosur fosur sigara içen de var, falan.
Demek istediğim içen içiyor, böyle tartışmalarla bırakılma olasılığı da çok düşük. İçmeyen yanında içirmesin, içen de dikkat etsin, karşılıklı saygı olsun yeterli. Sigara içilmesi mantıksız geliyor olabilir ama hatırı sayılır bir çoğunluk tarafından içildiği de bir gerçek.

Ha ben bıraktım gayet, geri başlamayı da kafama sert bir darbe falan almadıkça düşünmüyorum. Alkol de sigarasız alınıyor, kahve de içiliyor gayet. Hani yapamam diyen varsa ben söylemiş olayım, çok güzel oluyor valla hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

evet nedenlerinden 'biri'. değil mi? :P

sigara yasağı küresel ısınma nedenlerinden biri diye getirilmez elbette ki, ne alaka? demogoji canavarı dedikten sonra şunu demen acayip oldu. :P

bilinçli intihar eden adama niye saygı duyayım? en fazla acırım yani illa ki bir duygu belirtmemi istiyorsan ama tanıdığıma ancak. arkadaşım, akrabam filansa. evet var öyle örnekler, üzülüyorum çünkü ileride hastalıktan çekecekler/erken ölecekler büyük ihtimalle. bilimsel bir gerçek. ha küresel ısınmayı da reddedebilen insanlar var görüyoruz işte, hatta inkarcı diye nitelendiriliyorlar işte aynı şey.

hem zararını kabullenip hem de bırakmayı düşünmeyene de yapacağım surat ifadesi şu olur, hepsi o:

8-)
Sosyal ağlarda paylaş

mhaahahah artık komik baya

sigaranın küresel ısınmanın nedenlerinden biri sayılabileceğini reddedmedim,beni orda çileden çıkaran senin sigaranın bırakılması için küresel ısınmayı bir neden olarak sunmandı.
bravo diyorum.
ilk cümlede anlatım bozukluğu var evet,ama sabahladım hoşgöreceksin,ayrıca diğer cümleleri okuyunca anlam açık ,bende senin sabahlamana vereyim .

iyi,ne hissediyorsan hisset.bende çok insana şu kısacık hayatı arada sırada bir sigarayla güzelleştirmediği için,keyfini çıkarmadığı için.
Sosyal ağlarda paylaş

cevap vermemişsin, sorum buydu:
Sam said:
ha ayrıca, sigara dumanının küresel ısınmaya katkıda bulunmadığını söylebilir misin? B)-

bunu söyledin ertesinde:
DoGMeaT said:
küresel ısınmaya etkisi olan ÇOK şey söyliyebilirim.sigaradan başka ve değiştirilmesi cok daha gerçekçi ve koaly olan

inkar etmemişsin, edemiyorsan da şunu demenin alemi yok:
DoGMeaT said:
beni orda çileden çıkaran senin sigaranın bırakılması için küresel ısınmayı bir neden olarak sunmandı.

şu mesaj zincirinden olsa olsa çıkan anlam "dediklerini inkar edemiyorum ama hoşuma gitmiyor" oluyor maalesef. (:P)

keyfine bak eheh
Sosyal ağlarda paylaş

küresel ısınmanın ilk 50 nedenini saysak sigara kaçta olacak,ve diğer nedenleri dururken sigarayı yasaklamak ne kadar gerçekçi ?
yani kusura bakma küresel ısınmayı yavaşlatmak uğruna yapıulması gereken HER şeyi yapsaydık şu an pclerimizi kapamış enerji tasarrufu yapıyor olmalıydık.pehey.

şunu dedim

cevabım buydu

bi daha post atarsam topum
Sosyal ağlarda paylaş

ya birincisi sigarayı yasaklanacaksa bunun küresel ısınmaya sebep olduğundan yapılması gerektiğini savunan yok, nereden öyle bir kanıya vardın bilemiyorum. söylenen olay "küresel ısınmayı dert ediyorsan, sigaranın konuşulmasına itiraz etmen çelişkili" idi.

ikincisi, mesajların sıralarına bakıyoruz, senin şu son alıntı yaptığın mesajla arada iki tane mesajın var. onları saymamışsın hiç. :)

keyfine bak işte heh, süper anlamsız bir tartışma oldu çünkü sigaranın yasaklanmasını filan söyleyerek dalmış değilim konuya ama her niyeyse içenler üzerine alındı. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Zararlıdır ama bırakmıyorum :)
istediğiniz surat ifadesinide yapabilirsiniz.
Bunları bilmeden sigara içen ve bunları görünce sigarayı bırakacak birileri mevcut mu?
İnternette çok daha iğrenç sigaranın neler yaptığını gösteren videolar mevcut :)
hepsinide zevkle izledim vay be ne hale getiriyormuşum kendimi diye.
Ama bırakmayı düşünmüyorum buda ayrı kimene, ben yavaş yavaş intihar edicem.
Sosyal ağlarda paylaş

İçen içsin kendisini zehirlesin, ne halt ederse etsin kanser olsun, dokuları yeteri kadar oksijen ile beslenemediği için kangren olsun ayakları elleri kesilsin, çok umrumda veya umrumuzda sanki.

Sonra o sigara izmaritlerini toprağa atsınlar, denize atsınlar ama tabi bilmezler her sigara izmariti ile bilmem kaç litre suyu ve kilo toprağı temizlenemeyecek şekilde kirlettiklerini, sanki bu yasa siz sigarayı bırakın diye çıkarıldı sizi düşünen yok ki :) önemli olan sigara içmeyen insanları, çocukları korumak.

Benim sinir olduğum sigara içme haklarının olduğunu daha doğrusu yeni yasayla birlikte çıkan kamu alanlarında sigara içme yasağına karşı, kendilerinin sigara içme haklarının olduğunu savunmaları. Evet sigara içme hakkınız var ama diğer tarafdan sigara içmeyen insanlarında sizin saldığınız dumanlardan korunma hakkı var. O yüzden doğal olarak bu gibi alanlarda sigara içmeniz yasaklanıyor. Sonra bir kaç aklı evvel medyada başlık atıyor "ya benim sigara içme hakkım" diye. Yahu sigara iç sana iç demeyen yok ama bari beni zehirleme malak, işte anlamadıkları nokta bu. Hayır birde çok bir marifetmiş gibi birde mazlumu oynamayı kalkıyorlar, senelerce şehirlerarası otobüslerde yada trenlerde, uçaklarda toplu mekanlarda kuzu gibi ses çıkarılmadı zaten. Fakat pasif içicilik gibi bir durumun olduğu ortaya çıkınca doğal olarak sigara içmeyen bireyi korumak lazım. Bunuda doğal olarak sigara içeni tecrit etmede buldular.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...