Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara

shuTdoWnX

Öne çıkan mesajlar

Valla sigaradaki o tonla zararlı ve zehirli maddenin hemen hepsi kağıdında, o kağıdı pamuklu filtreye yapıştırmak için kullanılan yapışkanda falan.

Sigaranın bu kadar kimyasalından uzak duman tüttürmek istiyosaız puroya geçin. Puro'nun dışı da doğal yaprak, içi de tamamen saf tütün. O yüzden sigaradaki kadar çok zehirli madde yok. Nikotin, zifir gene var ama puro dumanı içe çekilmediğinden gene sigaradan daha zararsız.

Günde 10-15 sigara içene kadar 1-2 tane puro içmeye alıştırın kendinizi. Çok daha sağlıklı olur. Corona tipi bi puro adabıyla içildiğinde 45dk-1 saat oyalar sizi. O sürede kaç sigara içtiyorsunuz siz düşünün.

Puro yerine pipo da olabilir de pipo evin dışında zor iş, tütün koy yak falan uğraşmaya değmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Puro içe çekilmeden içilir de tabi sigara bağımlısı adamın bi anda içine çekmeyi bırakmasını düşünemezsin =) Kolay da diildir puroyu içine çekmek ha, çok ağırdır dumanı.

Ama dediğimi anlamışsın. günde 1 paket sigara yerine 2 tane puro çok daha sağlıklı olur.

Bu fikrim hoşunuza gittiyse Backwoods, Jewels gibi mild yani yumuşak içimli purolarla başlayabilrisiniz. Hatta Cafe Creme le bile başlayabilirsiniz. Sigara boyutunda filtreli puro, daha ne olsun :D
Sosyal ağlarda paylaş

zaten yemekten sonra falan içiyorum bide arkadaşlarla dışarı çıktığımızda biraz fazla tüketiyorum ama 1 paketi en az 3 gün götürüyorum yani öyle çok içici değilim. başlayalıda 1 sene bile olmadı. amaan boşver ya içen içer içmeyen içmez:) içen içmeyene karışamaz içmeyende içene. bide bu var.
Sosyal ağlarda paylaş

İçmeyen içene karışır oldu ama.

10 kişiden 2 si sigara içmiyorsa 8 i içiyor bu ülkede öyle yaygın bir kullanım var.

Buna rağmen sigara yasağı yasaları ile çileye dönüştürüyolar hayatı sigara içenlere.

Hani restoranlarda sigara içen/içmeyen bölüm ayrımını zorlasalar tamam, ama onun yerine tüm kapalı alanlarda yasak gibi saçma sapan bi kanun koydular.

Hani ben sigara içmiyorum, ama içen çok arkadaşım var, kapalı mekanlara gidemez olduk beni bile etkiledi bu yasa.
Sosyal ağlarda paylaş

beni rahatsız eden birşey var

konuşulacak onlarca şey varken,insanların çıkıp habire sigara konuşması

ya sigara konusundaki sinirinizi azcıkda başka problemlere yönlendirsenize,küresel ısınma olsun,orman yangınları olsun,aşırı tüketim olsun,aç insanlar olsun,ne bilim,bişiy olsun yani.

bayın artık sigaraya kaka demekten,ve anlayın,sigara içen insanlar,özelliklede bir pc başına oturup bu foruma post atabilme yetisine sahip insanlar, farkındadır belki sigaranın zararlarından,ama buna rağmen bi bildikleri vardır.

-yemek sonrası sigara keyfini
-çayırda uzanıp sigara içme keyfini
-seviştikten sonraki sigaranın güzelliğini
-birayla içilen sigarayı ( lan sigarasız bira içmenin mantığı nedir pehey)

vesaire vesaire

(şimdi çıkıp "ama sigara içmeyenlerde sağlıklı bir yaşlılık keyfini bilecek siz bilemiyceksiniz " diyen sivri ve zeki arkadaşa dev bir nah çekiyorum burdan,baya büyük bir nah)

hadi gençler,hadi uzayın başka konualr bulun konuşacak kendinize,çünkü inanın baya var.birazcık düşünmeniz yeter.

ha bu arada,sigaradan rahatsız olan/içmeyen kişinin yanında sigara içmek öküzlüktür,bunun tartışlacak yanı yok,gidipte bunu kabul etmeyen bir adamla bunu tartışıyorsanız,bu sizin salaklığınızdır.

ayrıca şunu söleyeyim,çok rahatsız oluyorsan bulunduğun mekanda sigara içilmesinde,kalkıp gitmeyi dene.
Sosyal ağlarda paylaş

neden ben kalkıp gidiyormuşum? ya içmesin ya da o kalksın. bir taraf diğerine batmak istiyorsa o gider, bu kadar basit.

ayrıca o diğer saydığın sorunlarla rahatça yarışabilecek bir sorun, her yıl sigara kaynaklı ölümler, sakatlıklar, devlet ve sigortaların bu insanların tedavisi için harcadığı paraları dizersen afrika'daki açları bile doyurursun.
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakika içinde sana 100lerce "öyle yapmsak o parayı buraya harcasakda afrika kurtulsa" senaryosu bulurum,bazıları sigaradan daha kolay ve daha verimli hatta.

sen kalkıcaksın,alternatifin ne? adamın sigarasını zorla söndüremessin,kafe,lokantada değilsen zaten içemez,kafe lokantadaysan başka msaya geç,yada gelcek yıla kadar bekle.

ha şuanda iddaya girerimki,o saydığım her sorunla kapışabileceğini iddaa etsende ( komik ) , al ilk örnek olarak,paticikte sigara konusundaki post sayısının o konuların toplamındaki post sayısından fazla olduğuna iddaya girerim =)

"demekki sigara bu kadar rahatsız ediyor bizi" dersen,eh işte etsinde,başka mevzularda var etmesi gerekn derim,loopa gireriz.
Sosyal ağlarda paylaş

rahatsız ediyorsa duman rica ederim, medeniyetten nasibini almış bir insansa söndürür zaten.

başka bir 'insana zarar verdiği bilimsel verilerle kanıtlanmış ve aynı zamanda hiçbir faydası olmadığı bilimsel verilerle kanıtlanmış' örnek bulamazsın uyuşturucular hariç çünkü yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
neden ben kalkıp gidiyormuşum?

çünkü içmek serbest. ben içebilirim, rahatsız olan kalkar.

Sam said:
ya içmesin ya da o kalksın. bir taraf diğerine batmak istiyorsa o gider, bu kadar basit.

bunuda ancak kapalı-yasak alanlarda söyleyebilirsin. bide dogmeat'in dediği gibi, seneye açık alanda da yasak olcak muhtemelen, ozaman doya doya şAAAKKK! diye yaprak patlatın içenlere karşı.
Sosyal ağlarda paylaş

sigara yaklaşık 3 dakika fln sürer,başka masaya geçmen 1 dakika,mekanda seni rahatsız edicek bireşyin olacağını bilipte baştan o mekana girmeme kararı 4 saniye.

(alkolu unuttun.her nekadar günde bir bira şöyle faydalı/bir şarap böyle faydalı denilsede gazetelerde,LSD de aynı şekilde faydalı ,şizofren hastalarınada amfetamin pompalanıyor,e ne ayak ? bazıları kanunlarla yasaklanmış bazıalrı yasaklanmamış.
neyse.)

olayımız insan sağlığına zararlı olan birşeyi kullanımdan kaldırmakmı?,afrikaya yardım etmekmi?

ikisini beraber yapmaksa amacın,bende derimki,kardeşim bugünden sonra bütün üretilen beyaz eşyalar A sınıfı enerji tüketimine sahip olmak zorundadır,ülkeler her yıl enerji tasarrufundan sağladığı karın %35ini afrikaya yardım fonuna koymalıdır.

al bende bir taşla iki kuş vurdum ,hemde çok daha az isanı isyan ettirecek birşekilde.

ayrıca,ben demiyormki sigara üzeirnde kafa yormayın,zararlarını konuşmayın,benim savunduğum şey,sigaraya yorduğunuz kadar başka şeylerede yorun kafanızı,sigara konusunda adımlar atılıyor,bakın yasak ,her yerde içilemiyor,yahu küresel ısınma konusunda ne adımı gördünüz bu ülkede?
Sosyal ağlarda paylaş

alkol tartışılabilir, kaldı ki belli bir miktardan fazla devamlı halde tüketilmediği sürece kalıcı zarara neden olması garanti değil. alkol de almayan bir insanım hani, içenle tartışırsın.

uyuşturuculardan kasıt elbette ki tıbbi amaçlarla kullanılanlar değildi, morfin vs istisnalar var öyle. aslı değiştirmez.

valla insanlığı kurtarma gibi bir amacım yok öyle, dediğim gibi isteyen uzun zamana yayılmış intiharını gerçekleştirebilir bana batmadığı sürece. maalesef benim vergi veya sigorta primimle tedavi ediliyorlar ama işte o da medeni insanın yapması gereken bir durum yine de. yukarıda dediğim medeniyet olayı hani.

senin dediklerini yapmadan önce sigarayı tümden ortadan kaldırsan SIFIR masrafla o dediklerin olur. :P

o dediklerine de yoruyoruz kafa ama "bize bakmayın ona bakın" da argüman değil doğrusu. :)

peki o arattıkların arasında baktın mı kaç sayfa "sigaraya karışmayın, içeriz size ne" postu, kaç sayfa "küresel ısınmaya karışmayın, ısıtırız size ne" postu? (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

dediğim gibi, isteyen kendini gebertebilir, sakat bırakabilir ben karışmam. ha alkol alıp da gelir bana arabasıyla filan bindirirse evet o zaman sorun.

yeşilay propagandası yapma maksadım yok çünkü gördüğüm insanlardan biliyorum, sigaranın zararını kabul edenler bile gerekli iradeyi toparlayaıp bırakamıyor. "ne olacak herkes ölüyor" diyen insana neden yorayım kendimi? her koyun kendi bacağından olduğu sürece istenen zıkkım içilebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...