Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Usain BOLT!!! 100m = 9,69sn!!

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

100m için hazırlanmışı var..

ama 200m için de detaylı analiz bekliyorum bekliyorum ben.

gerçi donovan bailey'nin sektör başına (10m lik bı kısımda) bundan daha hızlı koştuğu iddia ediliyor hâlâ [47,6km/h]. ama ne biliym..

edit: aslında 2. 100m'yi de çok merak ediyorum da bu manyakın geçen kalkış kısmı çok sorunluydu. geç tepki vermişti ve en kötü 3. (sanırım) çıkışı yapmıştı. ondan dolayı zamanlarını merak ediyorum. aslında formula gibi bizi istatistiğe doyurmalı olimpiyatlar. sadece rüzgarla kalmamalı. Yarış sonrası herkesin hız/kalkış vs grafiğini verebilecek detaylarla, ölçümlerle dolu olmalı..

bu herifte doping yoksa eğer, sakatlık olmazsa 4-5 sene daha rekor kırar gibi geliyor bana..sonrasında da insanlık ışınlanmayı falan bulur herhalde..

Sosyal ağlarda paylaş

aslında donovan bailey vs michael johnson yarışında sorun çıkmamış olsa 150m'de usain bolton ile güzel bi karşılaştırma yapıabilirdi süre olarak..

http://www.youtube.com/watch?v=sryuicuQyR0&NR=1

şu herife bi rakip çıksa 4sene içinde, sen 2012 olimpiyatlarındaki şenliği seyreyle..
Sosyal ağlarda paylaş

100 metreyle 200 metreyi karşılaştırırken şuna dikkat edin yalnız;

100 metre koşusunda 1.20sn'lik bir takoz gecikmesi oluyor aşağı yukarı. Daha sonra da hızlanma payı vs. var.
Ama 200 metrede ilk 100 metreden farklı olarak 2. 100 metrede takoz olmuyor yani yavaşlayarak koşsa bile büyük ihtimalle 9sn'nin altında ya da 9sn'ye çok yakın bir sürede koşuyor o mesafeyi.

Bence artık kondisyondan çok ilk 10 metredeki çıkış ve hızlanma teknikleri belirleyecek sürelerini Usain Bolt'un. Yani süper bir antrenör gelir de o ilk 10 metredeki zamanı aşağı çekerse Usain Bolt 2062'de kırılabilir denilen 9.42 rekorunu önümüzdeki 10 senede kırabilir sakatlanmazsa.

Ben acaba adam şu matrix anime'lerindeki atlet gibi sırrı mı keşfetti diyorum xD
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...