sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Özdil'e "saçma yazıyor, boş yazıyor" diyenler için gelsin: Hasan Karakaya, Vakit said: 28 Şubat sürüyor... Yoksa Kıvrıkoğlu haklı mıydı? Kafayı taktım bir defa... Sormadan edemiyorum... Sordukça, kafama "yeni sorular" üşüşüyor... "Acaba" diyorum, "Emekli Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu haklı mıydı?" öyle ya; "28 Şubat'ın bin yıl süreceğini" söylüyordu Org. Kıvrıkoğlu... Bin yıl sürer mi, sürmez mi bilmem, ama itiraf edeyim, "28 Şubat'ın hâlâ sürdüğünü" düşünüyorum... Zira, olup-bitenler, "28 Şubat'ın hâlâ sürdüğünü" doğrular nitelikte... Evet; "Şehitlerin cenaze törenleri"ne baktıkça, "dindar" insanlara yönelik "baskı ve dayatma"ları gördükçe, "Org. Kıvrıkoğlu galiba haklı" demekten kendimi alamıyorum... çünkü, "dindarlara karşı topyekûn savaş" devam ediyor!.. Güneydoğu'da devam ediyor, Bodrum'da devam ediyor!.. ALEVİ KILIKLI ALEVİCİLER VE!.. Olayı daha iyi kavrayabilmek için, "Ergenekon iddianamesi"ne bir bakalım... Görelim bakalım; "niyet"ler, "hedef"ler ve "zihniyet"ler nasıl deşifre ediliyor, "maske"ler nasıl düşürülüyor!.. Efendim, "Ergenekon iddianamesi"ne giren dökümanlardan birinde; aralarında "üst düzey generaller"in de bulunduğu "Alevi bir yapılanma"dan, daha doğrusu "Alevici bir yapılanma"dan ve bu yapılanmanın "Mayıs 1997'de aldığı gizli kararlar"dan bahsediliyor. Ergenekon'un tutuklu sanığı Mehmet Adnan Akfırat'ın adresinde ele geçirilen bir belgede; Başçavuş Muharrem Keskin'in itirafları yer alıyor... Muharrem Keskin diyor ki; "Başlangıçta, Alevilik söylemleri hoşuma gittiği için, bu yapılanma içinde yer aldım... Ancak gördüm ki, bunların Alevilikle ilgileri yok... Bunlar, Alevi söylemlerini kullanarak başka amaçlar peşinde!.. Bunların hedefi vatansever insanları pasifize ederek, ülke idaresini ele geçirmek!.. Bu grubun; bazı üst düzey generallerin de katıldığı Mayıs 1997'de yaptığı gizli bir toplantıda almış olduğu kararların, ülke ve devleti tehlikeye atacağını düşündüğüm için, onları deşifre etmeyi kendime görev kabul ettim." Ergenekon iddianamesine bu şekilde giren "itiraf"larda; Başçavuş Muharrem Keskin, "Mayıs 1997'deki gizli toplantıda alınan kararları" şöyle açıklıyor: "CEPHEYE O NAMUSSUZLARI SüRüN!" ¥ "Türklerin üstün bir ulus olduğu safsatasını yıkın. ¥ Güneydoğu'da bizimkiler postu deldirmesin, buna yönelik önlemler alın... PKK'ya karşı savaşanlara el altından şu mesajı gönderin: Sakın ha ölmeyin!.. Bırakın Atatürkçü de olsa, Sünniler ölsün!.. Tayin dairesi mutlaka elimizde olmalı. Cepheye bizden olmayan o namussuzları sürün. ¥ Alevi olmayana hiçbir zaman tam güvenmeyeceksin. Alevi olmayan herkesin anti laik olma ihtimali uzun vadede de olsa olabilir. ¥ Dincilerin çok kızdığı çEVİK PAŞA ve DOĞU AKTULGA da dahil, bu adamların milliyetçilik duygusu sokaktaki adamınki kadar fanatik, dinlediğin zaman faşist zannediyorsun. Asla güvenmeyecek ama kullanacaksın. ¥ Ordunun müdahalesini sağlamak için, orduda ve sivil toplumda etnik ve irticai faaliyetleri seyredin, yer yer körükleyin. ¥ Ordudan altı ayda bir adam atarak, yarın darbe yapma gerekçenizi ortadan kaldırmayın, bırakın, tehlikeyi müdahale boyutunda büyütün. ¥ Her yerde irtica var kampanyası başlatılsın. Sadece eşi kapalı olan, namaz kılan değil, sağcı, milliyetçi, yarın irticaya kaçması veya size engel olması muhtemel herkesi yazın, ilgili mercilere şikâyet edin, onların adına dinci dergiler, gazeteler gönderin, akrabalarının adını öğrenin, onların isimleriyle başlarını belaya sokacak mektuplar, kartlar gönderin. ¥ Alevi olan birlik komutanlarını, yoksa laikleri sıkıştırın!.. çokça eğlence düzenleyin, onları dansöz ve içkiye zorlayın. ¥ Din ve milliyetçilik duygusunu zayıflatan yolları kullanın. ¥ Okullarda öğrencilerin kız arkadaşlıklarını teşvik edin, yapabiliyorsanız, Osmanlı hayranlığını kırın. ¥ Cinsel konularda sınırları zorlayın, çünkü bu konu insan zaafının başında gelir. ¥ Hanımlarınız dekolte giysin, diğerlerinin hanımlarını açık giymeye teşvik etsin. ¥ Fisunoğlu bize, Korgeneral iken, 'Ben karımı oynata zıplata bu noktaya geldim' demişti... Bizim için de ölçü bu olmalıdır!.." TAYİN DAİRESİ'NDE KİMLER VAR? İşte bu "karar"lara bakıp, sormadan edemiyorum: "Bu kararlar, acaba hâlâ uygulanıyor mu?" Diyeceksiniz ki, niye?.. Baksanıza "şehitlerin cenaze törenleri"ne... "Şehit yarbayın annesi" de dahil, üzerlerine albayrak örtülmüş "tabut"lara sarılıp, hıçkırıklarla gözyaşı döken "ana"ların hemen hepsi "başörtülü", hemen hepsi "tesettürlü!" Yani, "Sünni"lerden!.. Peki, "Alevicilik" yapan üst düzey generallerin de bulunduğu "gizli toplantı"da alınan "karar"larda ne deniliyordu; "Güneydoğu'da bizimkiler postu deldirmesin, buna yönelik önlemler alın... PKK'ya karşı savaşanlara el altından şu mesajı gönderin: Sakın ha ölmeyin!.. Bırakın Atatürkçü de olsa, Sünniler ölsün!.. Tayin dairesi mutlaka elimizde olmalı. Cepheye bizden olmayan o namussuzları sürün." Bir bu "gizli karar"lara bakıyorum, bir de cami avlularında tabutlara sarılmış "şehit anaları"na!.. İster istemez soruyorum: "Kararların gereği mi yapılıyor?" Dahasını da soruyorum: "Tayin dairesi kimin elinde?.. Cepheye, hep Alevici olmayan namussuzlar(!) mı sürülüyor?!?.. Niye hep, anası başörtülü askerler şehit oluyor?!?" Evet, soruyorum, çünkü; "1997 Türkiye'sinde alınan kararlar" ile "2008 Türkiye'sinde yaşanan olaylar" bire bir örtüşüyor!.. Bu "örtüşme"yi görünce, aklım çok daha fazla karışıyor ve kafama "zararlı fikirler" üşüşmeye başlıyor!.. öyle olurmuş ya; "Düşünen kafalara zararlı fikirler üşüşür"müş!.. 28 ŞUBAT DARBESİNİ, ASLINDA KİMLER YAPTI? İşte bu yüzden olmalı ki, sormadan edemiyorum: "Millete ve milletin inançlarına karşı topyekûn savaş"ın başlatıldığı "28 Şubat Kararları"nı aldırtanlar da, bu "Alevici kadro" muydu?!?.. Eğer öyleyse; "Ergenekon'un belkemiği"ni oluşturan örgüt mensuplarından çoğu da "Alevici"lerden olmalı!.. Dikkat edin, "Alevi" demiyorum!.. "Alevici" diyorum!.. çünkü, "ülkeye ve millete karşı kalkışma" içinde bulunanların hiçbiri "Samimi bir Alevi" olamaz!.. Olsa olsa; ya "Ateist"tir, ya "Kızıl bir Marksist" ya da "hiçbir değer tanımayan" bir mahlûk!.. Evet, evet, öyle olmalı... çünkü, içinde "azıcık inanç kırıntısı olan" insanlar, "İmam Hatip liseleri"yle, "Kur'an kursları"yla ve "Başörtüsü" ile böylesine savaşmazdı!.. 10 yıl önce, "28 Şubat kararları"yla, "din ve dindar"lara yönelik "topyekûn savaş" yürütenler, bugün de aynı savaşı, "Ergenekon" adlı "illegal örgüt"lerle sürdürüyor!.. Hele söyleyin; "Mayıs 1997'de" alınan gizli kararlar, bugünkü "şehit"lerin "dinî aidiyet"leri ile örtüşüyor ise, düşünmez misiniz; "Org. Kıvrıkoğlu haklı mı acaba?!?" Sonunda başörtüsünü türbanla bir tutma, başörtüsünden siyaset yapma konusunda yeni bir çığır açılmış, level atlanmış diyebiliriz. Dersimiz şehit annelerinin başörtüsünden siyaset yapmak. Ve nasyonel sosyalist ergenekoncu elitistlerden sonra yepyeni bir düşman; Alevici. Yahudilerin masonları gibi bişey herhalde. Yersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 oeah maddelere gel. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Şunu yazan insan kendisinin ne kadar cahil bir yaratık olduğunu biliyormu acaba ? böyle insanları okuyanlar da varsa onlara da helal olsun. rezillik aldı başını gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Çüş; "Fisunoğlu bize, Korgeneral iken, 'Ben karımı oynata zıplata bu noktaya geldim' demişti... Bizim için de ölçü bu olmalıdır!.." Generallerin önerisi karılarınızın başkalarıyla ilişkiye girmesini sağlayarak yükselin. Saçmalık ve yobazlıkta mumsöndüden bir farkını göremiyorum. Alevi ya, karısını satarak işinde yükselebilir, bunda bir sakınca görmez demek istiyorlar. Bu maddelerin bir tanesine bile inananın aklından şüphe ederim açıkcası. Ayrıca küçük bir not: Benim annem tesettürlü değildir ama cenazeye gittiğinde başörtüsü takar, saygısından dolayı. Bütün şehit annelerinin başörtülü olmasının sebebi de herhalde budur zannedersem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 sg-1 said: Özdil'e "saçma yazıyor, boş yazıyor" diyenler için gelsin bir kere bu uzun yaziyor tamam mi arkadasim... (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Wall of text'i okumadım ama ateist arkadaşlarım bile camide başörtüsü takarlar. Cami'ye giriyorsan caminin kurallarına uyacaksın. Bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Bu adam valla salakmış ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 28 şubat en cok bu akepecilere yaramadı mı? hala neden uğraşıyorlar ki.ne güzel iktidara geldiler 6 senedir iktidardalar.28 şubat olmasa idi iktidarın yüzünü göremezlerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 "Özdil'e "saçma yazıyor, boş yazıyor" diyenler için gelsin" Diyorsun da , bu adamın yazılarını postlayan mı var buraya ? Y a da bu adam çok güzel yazıyor vs. diyen mi var ? Kendin açıyorsun kendin laf atıyorsun. Sanki başkası övmüş gibi bu adamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 ya ben çok iyi müslümanlıgı bilişyorm daya bunlar hiç bilmişyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Öyle deme horican, cemaatten sevdiğimiz bi abimizdir kendisi. Siz sevmez misiniz yoksa? Bakalım kendisine toplumu germek, kutuplaştırmak, alenen kışkırtmak konularında dava açma cesaretini gösterebilecek bi babayiğit olacak mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 saçmalığa gel tabiki başörtülü olacaklar.. cenazedeler sonuçta.. te allaam yaaa yazmış olmak için yazan adamları sevmiyorumm yaa.. hele bu yazıyı gazetesine koyan editörleri hiç sevmiyorumm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 sg-1 said: Öyle deme horican, cemaatten sevdiğimiz bi abimizdir kendisi. Siz sevmez misiniz yoksa? Bakalım kendisine toplumu germek, kutuplaştırmak, alenen kışkırtmak konularında dava açma cesaretini gösterebilecek bi babayiğit olacak mı? Kurtul insanları guruplandırmaktan ve ön yargınla kesin şu şunu da yapıyordur böyledir diye düşünmekten. Çok kıt birisin. Ben hayatımda vakit okumadım okumaya da gerek duymuyorum. Yani senin gibi şu adam acaba ne saçmalamış diye bile bakmıyorum. Çünkü gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=ba%C5%9F%C3%B6rt%C3%BCs%C3%BC&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi Google images de başörtüsü ile türbanı karıştırmış galiba ________________________________________________________ Açıklık getirelim: Başörtüsü budur ; Genelde anneanneler babanneler güzel börekler yapan teyzeler takar. _______________ Türban budur; Rockstarlar ve şöhret tutkunları takar. Bir de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 ulan dingil ordunun nereden geldigini bilmeden kicidan konusursun bu ordunun subaylarinin %99 i memur esnaf normal anadolu insanin cocugudur annelerinin basi kapalidir benim babamda emekli albay babaannem basi kapali kizlarininki acik, cunku anadolu kadinidir basortuludur dingil dingil dingil yazilar yazip nifak sokmaya gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 bi de ninjalar var onları unutmuşsun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Horizon said: sg-1 said: Öyle deme horican, cemaatten sevdiğimiz bi abimizdir kendisi. Siz sevmez misiniz yoksa? Bakalım kendisine toplumu germek, kutuplaştırmak, alenen kışkırtmak konularında dava açma cesaretini gösterebilecek bi babayiğit olacak mı? Kurtul insanları guruplandırmaktan ve ön yargınla kesin şu şunu da yapıyordur böyledir diye düşünmekten. Çok kıt birisin. Ben hayatımda vakit okumadım okumaya da gerek duymuyorum. Yani senin gibi şu adam acaba ne saçmalamış diye bile bakmıyorum. Çünkü gereksiz. Evet, aynen öyle yapıyorum, insanları gruplandırıyorum. Misal ergenekoncu, darbeci diye gruplandırıyorum, misal nasyonel sosyalist elitist diye gruplandırıyorum, misal ateist agnostik, laik, aczmendi, satanistler diye gruplandırıyorum, misal doğan medya diye gruplandırıyorum, misal "saçma salak yazılar yazıyor, esas odun kendisi" diye gruplandırıyorum. Grup yapıyorum hatta. Oldukça da kıtım. Argüman üretmek yerine ad hominem yapmak, topiğin ana fikrini atlayıp tek cümleye takılıp kalmak falan sıkça yaptığım şeylerdir. Oldukça kıtım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 matama said: ulan dingil ozdil ordunun nereden geldigini bilmeden kicidan konusursun bu ordunun subaylarinin %99 i memur esnaf normal anadolu insanin cocugudur annelerinin basi kapalidir benim babamda emekli albay babaannem basi kapali kizlarininki acik, cunku anadolu kadinidir basortuludur dingil dingil dingil yazilar yazip nifak sokmaya gerek yok Yazıyı özdil mi yazmış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 aleviler hiç başörtüsü takmıyorlar mı tiksinç herif ya.. ya da her sunni başörtüsü mü takar kardeşim. tiksiniyorum bunların arap müslümanlığından ya.. ben müslüman değilim ama araplardan ithal edilmiş sunniliğe göre alevilik bin kat iyidir. alevilik türklerin islamı kendi kültürlerine uyarlamış hali gibi. bakın pir sultan abdal'a, aşık veysel'e adamlar öz be öz türkçe konuşuyor hala da anlayabiliyoruz dediklerini. bir de said'i nursi okuyun bakalım tek bir cümleyi anlayabilecek misiniz. ulan ergenekon çıkıp bu heriflerin de kulaklarını çeksene madem alla alla sinirlendim sdfsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Aye çok öznel olmuş bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 sg-1 e Cidden acaip saçmalayan birisin. Benim ona buna buncu oycu dediğimi sen nerde gördün de bunları bana söylüyorsun ? Kendi kendine mesajı yazarken sanki birileri bu adamı övüp postunu atmış gibi yazıyorsun sonra ne alaka diyorum , abudik gubidik yerlere götürüyorsun konuyu. Götürdüğün yerde yalan alakasız biyer. Foruma devamlı insanların saçma sapan tartışması için haberler postluyorsun. Sonra da aha bunlar çıksın konuşsun diyorsun. Arkadaşım bu adamın yazısı ile neden yılmaz özdilin saçmalamasına laf edenleri karşılaştırıyorsun onu bi açık açık söyle. Yılmaz özdili eleştirenlerin hepsi vakitimi okuyup övüyor. Garezin nedir ? imla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 ya ozur bu arada yaziyi ozdil yazmadiginin farkindayim ama kafamda yazarken ozdil diye not dusmusum :) yazmak istenen farkli insan gecen gun metallica yazisina gecirirkende bole oldu sinir oluyorum bu vakit in elemanlarina :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 said: Açıklık getirelim: Başörtüsü budur ; Genelde anneanneler babanneler güzel börekler yapan teyzeler takar. Türban budur;Rockstarlar ve şöhret tutkunları takar. Bir de hahaha lafi cok sevdim. ozellikle bold olani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 @Horican, 1- O Özdil göndermesinin senle alakası yoktu, neden gocunup atladın ve hala Özdil üzerine yazı yazıyorsun, anlamış değilim. 2- "Oycu buycu" dediğini bi daha görürsem, bu topik nasıl olsa burada, bol bol linkleriz ileride şu postunu. 3- Foruma attığım haberlerin saçma sapan olduğunu iddia etmen ilginç tabi, bu oldukça subjektif bir görüş. Tartışılıyorsa, tepki çektiği kadar destek de görüyorsa, sana ne yapmak düşer? 4- Bu yazıyı buraya koyuş amacım Özdil'le karşılaştırmak değil, kendi hayal dünyanda böyle sanmaya devam etme diye söylüyorum. Bu ve buna benzer yazılar her gün malum gazetelerde çıkıyor ve toplumu bölme, birbirine düşman etme gayesi taşıyor. Üstelik bunu toplumun kutsal saydığı değerler üzerinden yapmakta da hiçbir sakınca görmüyorlar. Ama ne yazık ki bu yazılar hakkında tayyip kafalı kedi davalarının açıldığı kadar dava açılmıyor. Ortaya nefret tohumu atılıyor, gereksizleştirilip unutturuluyor, ama filizlenmeye bırakılıyor, her gün azar azar sulanıyor. Ha sen tabi bunları gereksiz yazılar deyip geçiştirerek değersizleştirmeye çalışabilirsin. Buna nedense hiç şaşırmam. (Haydaaaa, gene gruplandırdım bak ben seni) @matama, o yazıyı da Türkiye'nin en çok satan(!), en kaliteli (!) gazetesi Zaman yayınlamıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 sg-1 yazinin basinda vakit yaziyor? sen metallicadan mi bahsediyorsun su aczimendi yazisindan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar