Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyanet'ten Büyük Hizmet: VIP Cami

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Çok lazımdı, iyi oldu.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9657553.asp

Başkente 15 bin kişilik VIP cami

14 Ağustos 2008
Okan KONURALP / ANKARA

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara’da ihtiyacı karşılamadığını düşündüğü Kocatepe Camii’ne alternatif, "VIP" hizmetinin de verileceği yeni bir cami için düğmeye bastı.

Başkanlığın Eskişehir Yolu üzerindeki binasının hemen yanına yapılacak camide aynı anda 15 bin kişi namaz kılabilecek. Camide, devlet protokolü "VIP" standartlarında ağırlanacak. Protokol için özel abdest ve dinlenme yerleri olacak. Protokol, abdest ve dinlenme bölümlerinden özel asansör sistemiyle caminin içine geçebilecek. Cami, önemli isimlerin cenazeleri için de kullanılacak. Kubbe çapı 31 metre olan caminin 54x54 boyutlarında kapalı bir alanı olacak ve bu alanda 5 bin kişi namaz kılabilecek. Dini ve Sosyal Hizmet Vakfı tarafından yapılacak caminin temeli 16 Ekim’de atılacak. 4 yıl içinde bitirilmesi planlanan caminin maliyeti 15 milyon doları bulacak. Kocatepe’nin aksine cemaate 4 bin araçlık otoparkıyla da hizmet verecek olan camide teknolojinin son örnekleri kullanılacak. Başkanlık binasıyla cami arasında protokolün kullanacağı bir alt geçit bulunacak. Diyanet İşleri Başkanı, konuklarıyla bu geçidi kullanarak camiye ulaşacak. Camide, "avize aydınlatması" yerine "kubbe aydınlatması" sistemi kullanılacak. Kubbeden gelen ışıkla iç aydınlatma sağlanacak. Modern ve klasik cami mimarisinin bir karışımı olacak olan camide tek şerefeli 4 minare bulunacak. Projenin başındaki isim olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, "Her şeyden önce yaklaşık 1000 kişilik başkanlık personelinin ibadet yeri ihtiyacı bu camiyle karşılanacak. Bugüne kadar personelimiz namazlarını spor salonunda kılıyordu" dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

@Mathias : mantık güzel ama o insanlar eskilerini yıkmak gibi birşeyi düşünmezler bile kutsal meak dokunamazsın. bizim evin etrafında 4 tane camii var ve hepsi ayrı ayrı zamanlarda ezan okumaya başlıyorlar en kısa ezan bile 15 dk sürüyo bu sayede. dinden imandan çıkartıcak seviyeye getiriyorlar insanı. sonra da bizi gavur yapıyolar ulan ne gerek var her sokakta bir camii ye ? bu adamlar sırf gösteriş için camii yapıyorlar bunu savunmanın manası yok. kendi mekanlarına da mescit yapıyolar zaten. vip camii ne ya allah için savunulucak yanımı var bunun ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu nereye yapcaklarmis ki?

Kocatepe Camiinin olayi, sehir merkezindeki en buyuk camii olmasidir.
Bunlar Kocatepenin olayini VIP cami sanmis sanirim.

Tutup Golbasina boyle birsey yaparsa o zaman hic anlami olmaz...

Bu arada cami demisken, Bilkentte yapilan camiden nefret ediyorum.
Birincisi bir cami varken, isteyen oraya gidiyorken, ikincisi yapilmasi anlamsiz geldi bana.
Ikincisi konumu itibariyle cok supheli bir camii.
Ucuncusu bu kadar berbat bir camii mimarisi omrumde hic gormedim
Sosyal ağlarda paylaş

Mathias said:
Niye bu kadar negatif bakıyorsunuz ki anlamadım. Aptal saptal bir sürü şey yapılıyor etrafta bambaşka bu gene normal bence.

Böyle büyük yapıp, küçüklerden kurtulsak daha iyi.

İnsan her sabah doğal bir şekilde 5.1 surround ezan duymamalı, her speaker başka bir cami burada resmen.

kesnlikle katiliyorum. her semtte kocaman 1 tane olsa negzel olurdu. bizim evden uzak olsa bi de sabah sabah 3 yoneden uyandırmasa falan.
Sosyal ağlarda paylaş

bu camide imam tarafından gaza getirilecek 15.000 kişinin bir cuma namazı çıkışı neler yapabileceğini düşünsenize. öyle olacak demiyorum tabi ama paranoyak olmaam izlenmediğimi de kanıtlamaz :p

edik: hmm gerçi bunlar vip adamlar imamla değil para ile gaza gelirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahah olaya bak ya.

Bu arada farkındasınızdır umarım hürriyet paso belirli bir amaca yönelik belirli bir çizgide yayın yapıyor son zamanlardır.Bağımsız medya istiyom , yeter.Hem nalına hem mıhına olsun objektif olsun medya ilk önce komut alıp akp i şişirip sonra komut gelince şişirdiği balon u patlaymaya yönelik haberler yapmasın.Gazeteler ne doğruysa onları yazsın artık.
Sosyal ağlarda paylaş

İslamda sadelik vardır sen camiyede VIP yapıyorsan zaten islam felsefesinle en ufak bi alakan yok + kiliseler ile camileri ayıran bir nokta da camilerin daha sade kiliselerin daha gösterişli olması e bu noktada bu gerizekalılar kaç yüzyıldır gelen camilerin karakteristiği ile de oynuyor bu aynı ezan okunurken arka planda aria çalması gibi birşey :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...