batuhan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 NVidia, GeForce 8,9 ve 200 serisi ekran kartları için 177.83 versiyon numaralı yeni Windows XP ve Windows Vista ForceWare sürücülerini yayımladı. Birçok oyunda performans artışı sağlayan ve bazı oyunlarda görülebilen hataları gideren sürücülerin en büyük özelliği yukarıda saydığımız ekran kartlarına PhysX desteği eklemesi. Evet, yanlış okumadınız bu sürücülerle birlikte fizik kartlarına sahip olmadan da PhysX destekli oyunlarda oldukça büyük bir performans artışı yaşıyorsunuz. Not: NVidia, ayrıca PhysX destekli ekran kartlarınızı test edebilmeniz için GeForce Power Pack adlı bir paket yayımladı. Bu pakette bedava oyunlar, teknoloji demoları, Unreal Tournament 3 için hazırlanmış PhysX harita paketi ve daha birçok materyal bulunuyor. Xp 32 Bit Xp 64 Bit Vista 32 Bit Vista 64 Bit Geforce Power Pack "Alıntıdır tr gamer"
PhysX Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 physx dediler koştum geldim o kadar işin arasında p:
Xinroth Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 8800gt physx destekliyor muydu?
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 GeForce 8 serisi ve üstü destekliyo PhysX'i. Efsane oldu bu ya, yine bi adım öne gitmiş oldular Ati'den. Yakında testler yayınlanır, karşılaştırmalar yapılır da anlarız aradaki farkı. Malum, kartımız 7600GT :P
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 8 serisi cidden en büyük efsane olabilir ekran kartı olayında, bu kadar çok devrim niteliğinde değişikliğin aynı anda yapılması ve performansı ben cidden başka hiçbir kart serisinde hatırlamıyorum. bakalım valla, süper olay.
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 PhysX said: physx dediler koştum geldim o kadar işin arasında p: euheu aklima bu geldi nedense.. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=4029903
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Reviewlar yayınlandı bile, tom's hardware'e bakın. İşlemcinin üzerindeki yükü kaldırma açısından süper. İşlemci testlerinden inanılmaz skorlar aldı amaa... Oyunlarda hiçbir işe yaramıyor zira ekstra bir hardware kullanmıyor(yok çünkü lol), fizikle uğraşıyorsa render ile o kadar etkili olmıyor o yüzden. Yani fizik olan oyunda zaten kasış grafik olacağından fps artışı çok minimal olur. Hatta hafiften şaibeli bile bu olay, nVdia işlemci testleri kullanarak test programlarını kandırıyor falan diye ( ki saçma, sonuçta gerçekten işlemciden yükü grafik kartına atıyorsunuz ) Yani, efsane falan değil. Grafik kartınız zaten yeteri kadar kullanılmıyorsa o zaman güzel de, allah aşkına şimdi kendimizi kandırmayalım :)
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Bende SLI var. Bu sistemde kartlardan birisini Fizik hesaplamaya ayırma özelliği gibi bişi olabilir mi?
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Hmm bak evet SLI varsa bayağı yardımcı olabilir hakkaten. Tom's Hardware'de buna değinmişler miydi emin olamadım şimdi, ama driverlar iyi yazılmışsa o zaman gerçekten işe yarayabilir :) Bi dene derim.
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Guru 3D'de 177.89 var. Onu indiriyorum şimdi 8800GT için.
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 AoCda işe yarar mı yaramaz mo onu söyleyin bana :)
SadGamer Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 şimdi bu bana süper bir fikir getirdi 8500gt zaten dandirik bir kart değiştirmeye çalışıyorum bu kartı elden çıkarmayayım atinin yanında eğer becerebilirse sadece aegia physx destekli oyunların fizik hesaplamalarını bu arkadaş yürütsün.
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Beraber çalışır mı ki ATI ile nVidia?
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Eoo, iki tane PCI-E slotun varsa bile bi tanesi ATI bi tanesi nVidia olamıyor maalesef. Bir de, grafik işlemcisini tamamen fizik hesaplamalarına atayamazsınız herhalde, arada kalan zamanlarında yapmaya çalışır. Fizik kartı gibi tanıtabilirseniz iyi hoş da, bende nVidia olmadığından nası olur bilemicem :) Absolut, SLI varsa denemeye değer yoksa istersen dene ama işlemcin çok kötü değilse çok da bir FPs artırmaz herhalde.
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Yaptığım ufak araştırmaya göre 2 Ekran kartı varsa (SLI Disabled) kartlardan bir tanesini PhysX için atayabiliyoruz. Ama bu ekran kartı görüntü vermeyi kesiyor. Yani kart komple PhysX için kullanılıyor. SLI Enable edildiğinde tam olarak anlamadım ama sanırım kartlardan bir tanesi ya da ikisi birden paylaşıyorlar. Eğer 3 Ekran kartı bağlarsanız. Mesela 2x8800GT 1x8600; 8800GT'leri SLI 8600'üde sadece PhysX'e atayabiliyorsunuz.
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 e zaten öyle yapacak insan physx kartı alsın? cuda desteği yok anlaşılan henüz, indirmekten vazgeçtim o yüzden. kullanılan oyun da çok fazla yok hani, bir vegas 2 vardı bende.
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 İşte CUDA çok felaket bişey, pratikte nasıl olacak bekliyorum :) SLI'ye uygun yapmışlarsa bayağı güzel (tu)
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 valla cuda'yı ben folding@home'da kullanıyorum, paticik grubunda en yakın takipçimi 6-7'ye filan katladı sağolsun ekran kartı. (:P) ona özel ayrı bir sürücü var sitesinde. hepsini birleştirseler ya şunların..
Öne çıkan mesajlar