sandino Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 sabah bilgisayarı açıyorum geceye kadar açık kalıyor kullanmadığım zamanlarda bile içeri gidiyorum dışarı çıkıyorum. bilgisayara zarar verir mi bu? sonra ne kadar elektrik faturası yazar hergün böyle hesaplarsak
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 zarar vermez. niye zarar versin ki. bircogumuz aksamlari downloada birakiyoruz sabaha kadar acik kaliyor. bilgisayarlar surekli acik kalabilmeye gore ayarlanmistir. server dedigin alet 7/24 acik kalir mesela. "bilgisayar acik kalinca zarar gorur mu" soranlarin sorusunun geregini cok merak ederim o yuzden. elektrik meselesinde, monitoru kapatip pcnin daha az elektrik tuketmesini sagliyabilirsin. ama sonucta bilgisayar calistikca elektrik tuketecektir. belki ekran kartindan ve fanlarin donus hizindan tasarruf edersin. ama nasil buzdolabi calistigi surece elektrik tuketir, pcler de o sekilde calistikca elektrik tuketir. elektrik faturasi ise bilgisayarindaki parcalari gore degisir. ne kadar elektrik tuketiyorsa, ona gore hesaplarsin. ama elektrik faturasina 10 milyondan fazla ayiramayacak kisilerden degilsen buyuk sorun yaratmaz.
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Bilgisayara zarar vermez, sadece PSU'nun verimi olması gerektiğinden daha hızlı azalır diye biliyorum. Elektrik faturası için bilgisayarın çektiği kuvveti hesaplaman gerekir. PSU falan kaç watt mesela?
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Zarar vermez ama ömrünü kısaltır bence de ya. Sonuç olarak akım çok daha uzun süreler parçaların üzerinden geçiyor ve bu elbet yıpranmaya sebep oluyodur.. ama bu dediğim bi pc yi 10 sene falan kullanıcaksan geçerli. 3-4 senede bir sistem yeniliyor hemen hemen herkes, bi problem olmaz o yüzden
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Zarar verir, sonuçta gereksiz ısınıyor bütün elektronik parçaların.. Küresel ısınma içinde iyi değil. Elektrik faturanı arttırır. Olma ihtimali az ama bir bozulma anında kısa devre veya yanma durumunda yangın çıkarabilir.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 yangın olayları genelde iyi oturmamış fişlerde oluyor. bir prize çok fazla fiş takmamak, takılması gerektiğinde kaliteli uzatma kabloları kullanmak gerekiyor. ayrıca gevsemiş veya eskimiş kablolar da yangına neden olabiliyor.
ZaCk Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Bi sorun olmaz bence ama sen kaliteli bi kesintisiz güç kaynaği tak.bazen geceleri elektirik 2-3 dk kesilip gelir downloadın yarım kalmasın ;)
nocom Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 belli sürelerde power supply ve cpu fanını temizle, ayrıca cpuya pasta sürmeyide unutma. onun dışında bir sorun olmaz.
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 arada 1 hafta bi yere giderken kapatırdım pc yi, döndüğümde açtığımda çalışmadığı olurdu, bir süre çalışmayınca huysuzlaşıyor...
NoTwisT Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Zarar verir, her elektronik parcanin bir omru var, omrunden yemis olursun. Cogu bilgisayar parcasi fiziksel omru bitmeden upgrade edilir gerci...
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 nocom said: belli sürelerde power supply ve cpu fanını temizle, ayrıca cpuya pasta sürmeyide unutma. onun dışında bir sorun olmaz. pasta dedigi paste, yani macun. http://www.inhouse.co.nz/product.php?c=172&p=2191 tutup da cikolatali pasta surme yani, getir ben yiyeyim yazik olmasin...
yav Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 bilgisayara olmasa da dünyaya zarar veriyor =p saygılar.
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 yaz vakti geceleri tedaş elektrikle oynamaya karar verir. ekran kartının garantisiyle uğraşmak zorunda kalırsın.
Öne çıkan mesajlar