Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayar ile ilgili bir soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sabah bilgisayarı açıyorum geceye kadar açık kalıyor kullanmadığım zamanlarda bile içeri gidiyorum dışarı çıkıyorum. bilgisayara zarar verir mi bu? sonra ne kadar elektrik faturası yazar hergün böyle hesaplarsak
Mesaj tarihi:
zarar vermez.
niye zarar versin ki.
bircogumuz aksamlari downloada birakiyoruz sabaha kadar acik kaliyor.

bilgisayarlar surekli acik kalabilmeye gore ayarlanmistir.
server dedigin alet 7/24 acik kalir mesela.

"bilgisayar acik kalinca zarar gorur mu" soranlarin sorusunun geregini cok merak ederim o yuzden.

elektrik meselesinde, monitoru kapatip pcnin daha az elektrik tuketmesini sagliyabilirsin. ama sonucta bilgisayar calistikca elektrik tuketecektir. belki ekran kartindan ve fanlarin donus hizindan tasarruf edersin. ama nasil buzdolabi calistigi surece elektrik tuketir, pcler de o sekilde calistikca elektrik tuketir.

elektrik faturasi ise bilgisayarindaki parcalari gore degisir. ne kadar elektrik tuketiyorsa, ona gore hesaplarsin. ama elektrik faturasina 10 milyondan fazla ayiramayacak kisilerden degilsen buyuk sorun yaratmaz.
Mesaj tarihi:
Bilgisayara zarar vermez, sadece PSU'nun verimi olması gerektiğinden daha hızlı azalır diye biliyorum.

Elektrik faturası için bilgisayarın çektiği kuvveti hesaplaman gerekir. PSU falan kaç watt mesela?
Mesaj tarihi:
Zarar vermez ama ömrünü kısaltır bence de ya.

Sonuç olarak akım çok daha uzun süreler parçaların üzerinden geçiyor ve bu elbet yıpranmaya sebep oluyodur..

ama bu dediğim bi pc yi 10 sene falan kullanıcaksan geçerli. 3-4 senede bir sistem yeniliyor hemen hemen herkes, bi problem olmaz o yüzden
Mesaj tarihi:
Zarar verir, sonuçta gereksiz ısınıyor bütün elektronik parçaların..
Küresel ısınma içinde iyi değil.
Elektrik faturanı arttırır.
Olma ihtimali az ama bir bozulma anında kısa devre veya yanma durumunda yangın çıkarabilir.
Mesaj tarihi:
yangın olayları genelde iyi oturmamış fişlerde oluyor.
bir prize çok fazla fiş takmamak, takılması gerektiğinde kaliteli uzatma kabloları kullanmak gerekiyor.
ayrıca gevsemiş veya eskimiş kablolar da yangına neden olabiliyor.
Mesaj tarihi:
nocom said:
belli sürelerde power supply ve cpu fanını temizle, ayrıca cpuya pasta sürmeyide unutma. onun dışında bir sorun olmaz.

pasta dedigi paste, yani macun.
http://www.inhouse.co.nz/product.php?c=172&p=2191

tutup da cikolatali pasta surme yani, getir ben yiyeyim yazik olmasin...
  • Yeni Oluştur...