SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 salakça topiğin içerien hitaben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Din yalandir, tanri olabilirde olmayabilirde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 SoulCube said: salakça topiğin içerien hitaben. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 tanrının tapılmaya ihtiyacı yoktur insanların tapmaya ihtiyacı vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 LathspeLL said: Din yalandir, tanri olabilirde olmayabilirde. shuTdoWnX said: tanrının tapılmaya ihtiyacı yoktur insanların tapmaya ihtiyacı vardır +2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 O zaman: http://img228.imageshack.us/img228/2784/donotfuckwithcthulhusizpb5.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zebq Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 yoktan var etmek kelimesinin her hangi bir dilde, ilk nerde ve ne zaman ortaya çıktığını çok merak ediyorum. bu kelimenin içerdiği anlamı insanların uydurabileceğine inanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Tanrı insanın sadece herşeye bi mantık uydurmaya çalışması sonucu akıl erdiremediği şeye yapıştırdığı bir etikettir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 İşte diyoz ya tanrıyı insan olduğumuz için bir karaktermiş gibi düşünüyoruz ve düşünce yapımız o noktada kitleniyo bu yüzden diyoruz agnostik düşünce tamamen mantıklı diye.Ayrıca Agnostik Deistim ben çok karizma demi (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Bende deistim havamı yapıosn =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Bone said: Tanri var ise, Tanri nasil varoldu. Tanri yok ise, evren (ya da evreni yaratan sey) nasil varoldu. Iste bizim beyin dusunce yetenegimizin ve simdiye kadar gelisen mantik cercevemizin bir turlu aciklayamadigi soru. artı bin beşyüz abi ki bence insanın mantık yürütme şekli hatalı, çünkü evrenin veya tanrının oluşması konusunda paradoks'a giriyor. düşünme sistemimimz hatalı yani doğuştan Sam said: tanrı varsa ve herşeye kadirse, varlığını kanıtlamanın mümkün olmayacağı, kendisine ancak inanmanın sözkonusu olabileceği bir evren yaratmış olamaz mı? he işte, veya insan algısını ve düşünme sistemini ona göre yaratmıştır, evren yerine. tanrı ile konularda bana en mantıklı gelen düşüncem: belli olmaaaaz... Pen Duick said: Agnostiklere de bir sözüm var, korkaksınız. sesli güldüm abi resmen, saol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Tanrı varsada korkağın tekidir yada egoist manyağın tekidir yüzünü göstermio ipucu yolluo varmı öle şey ya ben böle yapan bişeye taparmıyım hiç dfsafd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 korkaklık tanımını biz yaptık. bu tip tanımlar bizim mantığımızla çıktı. eğer bir tanrı varsa, bizim mantığımızdan çok öte bir mantık kalıbına sahiptir ve korkaklık dışında tanımlamaları vardır. Tanrı'ya korkak denir mi, ayıp... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Tarını gibi tözsel varlıklara "kendinin nedeni olan" denir ve tartışma noktalanır böyle gereksiz paradokslar elde etmemek için. Gerisi inanca bağlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grange Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Bence Tanrı vardır. Ancak din insanoğlunun haketmediği bir olgudur. Ne vakit bir din gelse hemen kendi çıkarına saptırmış sapıtmış insanoğlu. Tanrı Yanılgısını almıstım.Belli bir yere kadar okuyup kalmıştım.Bir aralık bitirecem. Ama bir bölüm başlığı çok hoşuma gitmişti; Tanrı neredeyse kesinlikle niçin yoktur? Ayrıca agnostıklere korkak diyen arkadaşı kınıyorum.Sen haksızsın ve sana laflar hazırladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 sesu said: Ayrıca bilginize, Tanrı'ya inanıp da gelecekte varlığının ispatlanacağını düşünen agnostikler de vardır. Bu birazsaçma olmuş be sesu. Agnostizm yapısı gereği böyle yargıları reddeder o başka bir şeydir. Ayrıca agnostiklere korkak diyen arkadaşı alkışlıyorum başarıların devamını diliyorum. Sıradakini getirin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Grange said: Ne vakit bir din gelse hemen kendi çıkarına saptırmış sapıtmış insanoğlu. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
semaa Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Fly said: Grange said: Ne vakit bir din gelse hemen kendi çıkarına saptırmış sapıtmış insanoğlu. +1 Yaşar Nuri Öztürk bunları "Allah ile aldatmak" kitabında yazdı...:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 abi hep aynı kerane. her şeyi tanrı yarattıysa tanrıyı kim yarattı safsatası. diyalektik ve tarihsel materyalizmle tanrının insan ürünü olduğunu açıklayan yazılar dışında hepsini at çöpe. bak mesela -öldükten sonra yaşam olduğuna inanmıyorum, tıpkı doğmadan önce olmadığı gibi. mantıklı gözüküyor di mi? ama ne gerek var böyle romantik laflara. veriyorlar böyle kozlar sonra harun yahya çakıyor golü doksana. hayvana puta tapmaydı önce, sonra göktanrı oldu, ateş oldu. ne oldu sonra adı allah oldu. aradan zaman geçti ne oldu the secret oldu new age oldu. what the bleep do we know hesabı. biliyoruz aslında. 1-tanrı yoktur. 2-yani çok büyük bi olasılık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 En büyük kısır döngüdür. Tanrı varsa o nasıl var oldu? Bunun cevabı 'varlık' , 'yokluk' ve 'var olmak' ile 'var olmamak' kavramlarında yatıyor. Çünkü eğer Tanrı gerçekten 'var' sa onun nasıl yaratıldığı ve onu da yaratanın nasıl yaratıldığı gibi bir kısır döngüyle karşılaşıyoruz. O zaman Tanrı bizim var olmak kavramımızdan daha farklı olarak 'var' dır ama bir yandan da 'yok'tur. Aklıma geldi şimdi. Olasılıksız kitabını okuyanlar varsa.. Aklımda kaldığı kadarıyla orada anlatılan gerçekten yapılmış bir deneyi anlatmaya çalışayım; Bir madde vardı. Radyoaktivite yayıyor mu diye incelendiğinde radyoaktivite yayıyordu. Ancak incelenmediği zaman etrafta radyoaktivitenin etkisi görülmüyordu. Bu nedenle bir kutu içine bir kedi koymuşlar ve bir düzenek hazırlamışlardı. Kutu kapalı iken madde radyoaktivite yayıyorsa kedi ölecekti, yaymıyorsa ölmeyecekti. Ancak sonradan şunu farketmişler; Kutuyu açtıklarında zaten gözlemlemeye başlıyorlardı, dolayısıyla deneyin hiçbir anlamı kalmıyordu. Sonuç olarak;bazı şeyler vardır ki insan kendi kategorilerine koyamaz. Radyoaktif madde midir, değil midir? Tanrı var mıdır, yok mudur?Sanırım hem var hem yok :) Çünkü aslında varlık ve yokluk diye birşey de yok :) edit:imla hataları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 vaddddiiizzz dıı matriiikkss ulaaan!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 o heisenberg'in kedisi olayı.. bu "peki tanrı'yı kim yarattı" geyiğini ciddi ciddi söyleyen var mı acaba halen heh, sorguluyorsun madem kavramı önce öğren nedir diye bari. sanki olympos'ta oturan zeus diye bir karakter. makul sorular var da direkt çuvallama bunun gibi bazıları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Ya bence evren nasıl var oldu illa biri yaratmış olmalı diyip de Tanrı hep vardı yaratanı yok demek komik. Ama bence yani. Alınmayın lütfen :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Tanrı Yoktur Diyen Bilim Adamının Umumi Tuvalete Yazdığı Bir Yazı: Bunu yazan tosun okuyana kosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar