Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrı Yoktur Diyen Bilim Adamının Yazdığı Bir Yazı.

shuTdoWnX

Öne çıkan mesajlar

Bone said:
Tanri var ise, Tanri nasil varoldu.
Tanri yok ise, evren (ya da evreni yaratan sey) nasil varoldu.

Iste bizim beyin dusunce yetenegimizin ve simdiye kadar gelisen mantik cercevemizin bir turlu aciklayamadigi soru.

artı bin beşyüz abi ki bence insanın mantık yürütme şekli hatalı, çünkü evrenin veya tanrının oluşması konusunda paradoks'a giriyor. düşünme sistemimimz hatalı yani doğuştan

Sam said:
tanrı varsa ve herşeye kadirse, varlığını kanıtlamanın mümkün olmayacağı, kendisine ancak inanmanın sözkonusu olabileceği bir evren yaratmış olamaz mı?

he işte, veya insan algısını ve düşünme sistemini ona göre yaratmıştır, evren yerine.

tanrı ile konularda bana en mantıklı gelen düşüncem: belli olmaaaaz...

Pen Duick said:
Agnostiklere de bir sözüm var, korkaksınız.

sesli güldüm abi resmen, saol
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Tanrı vardır.

Ancak din insanoğlunun haketmediği bir olgudur.

Ne vakit bir din gelse hemen kendi çıkarına saptırmış sapıtmış insanoğlu.

Tanrı Yanılgısını almıstım.Belli bir yere kadar okuyup kalmıştım.Bir aralık bitirecem.
Ama bir bölüm başlığı çok hoşuma gitmişti;
Tanrı neredeyse kesinlikle niçin yoktur?

Ayrıca agnostıklere korkak diyen arkadaşı kınıyorum.Sen haksızsın ve sana laflar hazırladım.
Sosyal ağlarda paylaş

sesu said:
Ayrıca bilginize, Tanrı'ya inanıp da gelecekte varlığının ispatlanacağını düşünen agnostikler de vardır.

Bu birazsaçma olmuş be sesu. Agnostizm yapısı gereği böyle yargıları reddeder o başka bir şeydir. Ayrıca agnostiklere korkak diyen arkadaşı alkışlıyorum başarıların devamını diliyorum. Sıradakini getirin...
Sosyal ağlarda paylaş

abi hep aynı kerane. her şeyi tanrı yarattıysa tanrıyı kim yarattı safsatası. diyalektik ve tarihsel materyalizmle tanrının insan ürünü olduğunu açıklayan yazılar dışında hepsini at çöpe. bak mesela -öldükten sonra yaşam olduğuna inanmıyorum, tıpkı doğmadan önce olmadığı gibi. mantıklı gözüküyor di mi? ama ne gerek var böyle romantik laflara. veriyorlar böyle kozlar sonra harun yahya çakıyor golü doksana. hayvana puta tapmaydı önce, sonra göktanrı oldu, ateş oldu. ne oldu sonra adı allah oldu. aradan zaman geçti ne oldu the secret oldu new age oldu. what the bleep do we know hesabı. biliyoruz aslında.
1-tanrı yoktur.
2-yani çok büyük bi olasılık.
Sosyal ağlarda paylaş

En büyük kısır döngüdür. Tanrı varsa o nasıl var oldu? Bunun cevabı 'varlık' , 'yokluk' ve 'var olmak' ile 'var olmamak' kavramlarında yatıyor. Çünkü eğer Tanrı gerçekten 'var' sa onun nasıl yaratıldığı ve onu da yaratanın nasıl yaratıldığı gibi bir kısır döngüyle karşılaşıyoruz. O zaman Tanrı bizim var olmak kavramımızdan daha farklı olarak 'var' dır ama bir yandan da 'yok'tur.

Aklıma geldi şimdi. Olasılıksız kitabını okuyanlar varsa.. Aklımda kaldığı kadarıyla orada anlatılan gerçekten yapılmış bir deneyi anlatmaya çalışayım;

Bir madde vardı. Radyoaktivite yayıyor mu diye
incelendiğinde radyoaktivite yayıyordu. Ancak incelenmediği zaman etrafta radyoaktivitenin etkisi görülmüyordu. Bu nedenle bir kutu içine bir kedi koymuşlar ve bir düzenek hazırlamışlardı. Kutu kapalı iken madde radyoaktivite yayıyorsa kedi ölecekti, yaymıyorsa ölmeyecekti. Ancak sonradan şunu farketmişler; Kutuyu açtıklarında zaten gözlemlemeye başlıyorlardı, dolayısıyla deneyin hiçbir anlamı kalmıyordu. Sonuç olarak;bazı şeyler vardır ki insan kendi kategorilerine koyamaz. Radyoaktif madde midir, değil midir?

Tanrı var mıdır, yok mudur?Sanırım hem var hem yok :) Çünkü aslında varlık ve yokluk diye birşey de yok :)

edit:imla hataları
Sosyal ağlarda paylaş

o heisenberg'in kedisi olayı..

bu "peki tanrı'yı kim yarattı" geyiğini ciddi ciddi söyleyen var mı acaba halen heh, sorguluyorsun madem kavramı önce öğren nedir diye bari. sanki olympos'ta oturan zeus diye bir karakter. makul sorular var da direkt çuvallama bunun gibi bazıları.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...