Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrı Yoktur Diyen Bilim Adamının Yazdığı Bir Yazı.

shuTdoWnX

Öne çıkan mesajlar

Ne bileyim, valla ben kendi rahatıma bu şekilde erdim, bir diğeri inanırken mutludur, bir başkası red ederken, ben ise bu şekilde mutluyum. Benim için iyi ve kötü var, bunlara göre olabildiğim kadar ben olmaya çalışıyorum, Allah rızası için sadaka vermiyorum mesela, ama örneğin, bir tanıdığımın yardıma ihtiyacı olursa elimden geleni yaparım, farklı şeyler bunlar sonuçta. Ne bileyim, böyleyim mutluyum ağbi :D
Sosyal ağlarda paylaş

shuTdoWnX said:

4-Bir Yaratıcı için en heybetli engel , var olmamasıdır.

4. önerme baştan EPIC FAIL

1- Bir adam ne kadar halter kaldırabiliyorsa o kadar güçlüdür
2- Naim Süleymanoğlu ideası için en büyük engel aslında varolmamasıdır
3- O halde Naim Süleymanoğlu yoktur

benzeri bir aforizmaya imza atmış arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

daverc said:
Bence var , fakat benim inancımı uzun süredir baltalayan şey, şeytan kavramı. Bir melekle , peygamber(insan) arasindaki cekisme dolayısıyla bütün insanoglunun sınamaya tabi tutuluyor olması gibi bir fikri insan kabul edemiyor bazen.

Tam tersine düşününce gayet mantıklı bence. Sonuçta omnipotent bir varlıktan bahsediyorsun. Eğlence işte :>
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
shuTdoWnX said:

Nasıl anlamamışsın olayı anlatamam.
Naim süper kaslı bi herif oldugu için halteri kaldırması büyük bi olay deil.Ama ezik büzük skim bi adam olsaydı çok inanılmaz bi olay olurdu.Dünyanın varolmasıda olabilicek en inanılmaz olaysa (yani + sonsuz) bunun için yaratıcının en küçük yani - sonsuz olması lazım.Burdan yola çıkıp demiş tanrı yoktur.2 saniye düşün üzeirnde be konuşmadan önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Zaten ari ve bali kullanarak tanrinin varligini ispatlamislardi.

- arilar bizde olmayan yeteneklere sahiptir, bizim aklimizla yapamayacagimiz isleri yaparlar.
- petekler altigen seklidir, hic bosluk kalmamasini saglar.

iste bu tanrinin varliginin ispatidir.

Bunu bi de filli versiyonu var; filler kilometrelerce öteden suyun kokusunu (o nasıl şey ya) alırlar, o ağır cüsseleriyle su aramak, susuz kalmak gibi bi durumla karşılaşmazlar.

İşte bu Tanrı'nın varlığının ispatıdır.

Din ve tanrı kavramları inanç işidir, bilimsel bir durum değildir ki varlığının veya yokluğunun ispatı olsun.
E aramızda peygamber olup vahiy gelenimiz de olmadığına göre...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu maddeler Stephen Hawking'in The God Delusion isimli kitabından alıntıdır. Keşke kaynağı baştan gösterseydin bir bilim adamı demek yerine.
Bu maddeleri benzer bir şekilde tanrının varlığını ispatlamaya çalışan maddelere tezat olsun diye yapmıştır aslında, yoksa bu şekilde bir ispata ihtiyacı olduğundan değil.

Agnostiklere de bir sözüm var, korkaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Zuhahua agnostikler korkak mı istediğin kadar uğraş dünyanın en zeki adamı ol beyninin 100% ünü kullan yinede tanrının var olup olmadığını hiçbir şekilde ispatlayamazsın çünkü insan varlıgının algısı bunu gerçekleştiremeyecek kadardır.Misal tanrıyı hayal etmeye başla hemen aklına insansı şeyler geldiği için beynin kitleniyor cevap bulamıyorsun orası yasaklanmış bir bölge gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

-Dark_Angel- said:
SturmVogel said:
shuTdoWnX said:

Nasıl anlamamışsın olayı anlatamam.
Naim süper kaslı bi herif oldugu için halteri kaldırması büyük bi olay deil.Ama ezik büzük skim bi adam olsaydı çok inanılmaz bi olay olurdu.Dünyanın varolmasıda olabilicek en inanılmaz olaysa (yani + sonsuz) bunun için yaratıcının en küçük yani - sonsuz olması lazım.Burdan yola çıkıp demiş tanrı yoktur.2 saniye düşün üzeirnde be konuşmadan önce.

ezik adamın şampiyon olup Naim'in olamaması asıl evrenin dadaist bir mantıkla aktığını gösterirdi ki biz şu an evrenin kendi kuralları içinde bir bütün olduğunu biliyoruz. Bunun ismine ister biyoloji de, ister kimya de, ister matematik de, neticede bunlar evrenin işleyiş kurallarının olduğunu gösterir.

Evrenin bir kurallar dahilinde işlemesi ve tesadüfi varoluşun imkansızlığı Tanrı'nın Gerekliliği'ni kanıtlar (Gereklilik Kuramı) Karıncalar da neticede ne yıldızları ne de galaksileri tahayyül edebilirler ama bu galaksileri yada yıldızları onlar algılayamadığı için varolmadığını göstermez.

Sonuç olarak kendi kuralları dahilinde işleyen bir evren, dolayısıyla Tanrı vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Pen Duick said:
Agnostiklere de bir sözüm var, korkaksınız.

Tanrıya inananlar, inanmayanlar, farklı mezheplerden olan kişilerin düşüncelerine ve inançlarına saygı duyulması gerektiği gibi agnostiklere de saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.

Korkaklıktan ziyade çoğu insanda dinlerin çarpıtılmış olmasından kaynaklanan bir agonistisizm eğilimi görüyorum. Bana gayet mantıklı geliyor.

Şurada 10 sayfa 15 sayfa bile konuşulsa Tanrı konusunda hiçbir sonuca varılamayacak şu anda. Hadi bizi geçtim bilim adamları veya Richard Dawkins yazsa da hiçbir şey fark etmeyecek. Çünkü insan beyni veya bilimi Tanrı'nın varlığını ya da var olmadığını ispatlayacak kadar gelişmemiştir. Bu yüzden de tartışılması saçmadır.

Ayrıca bilginize, Tanrı'ya inanıp da gelecekte varlığının ispatlanacağını düşünen agnostikler de vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...