Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Milliyet said: İstanbul’un iki yakasını denizin altından birleştirecek ve sadece lastik tekerlekli araçların geçebileceği yeni tüp tünelin yapım ihalesine en iyi teklifi Cengiz İnşaat-Makyol-Doğuş İnşaat ve Fransa’dan Vinci’den oluşan ortak girişim verdi. -TÜNELİN ÖZELLİKLERİ- Karayolu Boğaz Tüp Tünel Geçişi Projesi, Avrupa yakasında, Florya-Sirkeci Sahil Yolu’nun (Kennedy Caddesi) Kazlıçeşme mevkisinden başlayarak, Anadolu tarafında Ankara Devlet Yolu’nun Göztepe Kavşağı mevkisinde bitecek. Boğaz’ın altından geçen tünel, iki katlı ve ikişer şeritli olacak. Katlardan birisi giden araçlara, diğeri ise gelen araçlara ayrılacak. Sadece hafif araçlar tünelden geçiş yapabilecek, ağır vasıtalar tüneli kullanamayacak. Proje, denizin altından geçen yaklaşık 3,3 kilometrelik bölümü ile her iki yakadaki mevcut yollara bağlanacak. Geçiş 2,1 kilometrelik bölümü delme tünel olmak üzere toplam 5,4 kilometre uzunluğunda tünelden oluşacak. Proje kapsamında ayrıca, Avrupa ve Anadolu tarafında havalandırma şaftları, Avrupa yakasında ücret toplama gişeleri, tünel işletme binası inşa edilecek. Kaynak Sonunda yapıyorlar şunu. Eskiden de bu yapılmaya çalışılmıştı ama hatırlamıyorum hangi sebepten dolayı vazgeçilmişti. Umarım doğru düzgün yapılır. İstanbul trafiğine çok yararlı olacağını düşünüyorum. 3. köprü yerine bu tarz tüneller bana göre daha mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Yalnız o mesafeyi şöyle bir düşündüm de, bana söylenenden çok daha uzun olması gerekiyor gibi geldi :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Yapimida 8-10 sene sürer artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 çok pahalı olacaktır tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Yıllardır Üsküdar'a yapılan bu değilmiydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Üsküdarda yapılan marmaray , deniz altından metro tüneli. Bu normal taşıtlar için deniz altından karayolu tüneli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 bence hiç mantıklı değil bunun yerine toplu taşımaya ağırlık verseler daha iyi olurdu marmaray yapılıo bunu hızlandırsalar + tüm semtlerin marmarayla bağlantısını fln kursalar millet arabaya binmek yerine metroyu tercih edebilir şimdi tüp geçit yapılırsa [şimdi diom da 10senesi var en az:F] millet marmaray yerine arabasını tercih edecek akıllıca bir iş olmayacak kanımca güvenliği nasıl sağlancak onu hiç anlamıom yani küçük araç da olsa kaza da olsa ne bilem patlama vs olsa çok berbat bişi güvenlik konusunu bilmiom bilen varsa anlatırsa sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Bence mantıklı ya, o güvenlik olayı geldi benimde ilk aklıma (türk milleti olarak hep en kötüyü düşünüyoruz :D ) ama heralde yapanlar da eşşek değildir alırlar önlemini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Ben de güvenlik konusunu bilmiyorum tam ama , dünyada ilk bizim yapmadığımızı biliyorum. Demekki düzgün şekilde yapıldığında güvenli olabiliyor. Onun dışında metro köprü geçişini tam anlamıyla rahatlatmayacaktır , önemli olan köprü geçişinin rahatlatılması. Bu yüzden bu deniz altı yolu gayet etkili olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Köprüleri baya rahatlatır bence. Hayırlısı diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 sadece tüp geçit değil haydarpaşa da inanılmaz güzel olucak geçenler haydarpaşa ya neler yapılacağını projeyi anlattılar çok büyük paralar harcanıyor istanbulun manhatteni olucak deniliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Haydarpaşanın gökdelenlerle dolması güzel mi olacak? Abi her ülkenin her şehrin kendi tarihi, kendi mimarisi vardır. Haydarpaşa garıı gibi yüzyıldan eski bir binanın yanında gökdelenler bence sadece ama sadece özenti duracak. Selimiye Kışlası, Marmara Üniversitesi, Haydarpaşa Garı ve yanında 100 katlı dökdelen. 4 seçenekli soru, yanlışı bulunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 getiripte çat diye üç beştane göktelen kurucak değiller ya senin için rahat olsun. senin düşündüklerini onlar önceden düşünmüştür tarihi dokuya zarar vermezler görüntü kirliliği olmaz bilmiyormusun kentsel dönüşüm ve sulukule projeleri sınırlarımızı aştı insanlar her ayrıntıyı hesaplıyor kaldıki haydarpaşaya hiçbişi olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 tarihi dokuya nasıl zarar vermiyor yahu?adam direk garı yıkacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 a porsuk allahını seversen, bak bakalım bopaza bi gördüğün bina nedir? gökkafes evet, iki senedir haydarpaşanın yıkılması planşlanıyor, sen hala onlar düşünmüştür merak etme diyosun. düşündükleri para kazanmak o kadar, yurt dısından gelicek yatırımcıya pirim karşılığı yer acıyorlar baska hiç bir acıklaması yok bunun. kentsel dönüşüm projesi istanbulun basına gelmiş en adaletsiz uygulamalardan biridir, bilmem kac yıldır aynı mahallelerde yaşıyan insanları kovup yerine yurt dısından yatırımcı getirmekten baska bi işlevi yoktur. sulukulenın dönüştürülmesinin hiç bir acıklaması olamaz, insanlar kovulup daha zenginlerin getirilmesinin nasıl bir adaleti olabilirki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 haydarpaşa'ya gökdelen dikmek savunulacak bir şey değil bence de.. istanbul siluetini yok etmektir bu. gökdelen dikilmeli tabii ama boğaziçine değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 CthuLhu said: tarihi dokuya nasıl zarar vermiyor yahu?adam direk garı yıkacak adamlar o gari yaparken onceki medeniyetlere ait kalintilari dusunerekmi yapmislar?? Birakin artik su tarihi eser meselesini, siz oyle bisi yapinki gelecek nesiller, vay be adamlar yapmis desin.. Hatta simdiki nesiller bile desinler... Ha bu gokdelen dikerek olmaz belki ama o gokdelenden cikacak fikirler sayesinde olabilir.. Bu tip yapilar, is alani demek, derlilik topluluk, istihdam demek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Bakış açın yanlış ve yanlı reyou. Haydarpaşa garından önce orada geçmişe ait bir kültür eseri yoktu. Olsaydı bile, o dönemde kültürü koruma ve yaşatma bilinci insanlarda egemen değildi. Gökkafes gibi saçma beton-çelik yığınlar silueti daha bozmadığı için istanbul ve boğaz hala güzel. İstihdam ve derli toplu yaşam için büyük kentlerde gökdelenlere evet ama her yapının bir yeri vardır ve bu iş alanlarının yeri de boğaz değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Ractamainus said: haydarpaşa'ya gökdelen dikmek savunulacak bir şey değil bence de.. istanbul siluetini yok etmektir bu. gökdelen dikilmeli tabii ama boğaziçine değil. +1 ancak şu olay da var.. bu ay bir yazı okudum dergilerin birinde.. hilton'un 1955'te yapılışını anlatıyordu. nasıl dümenler çevrildiğini de çok fazla ayrıntıya girmeden anlatmışlar. aynı olaylar burada da geçerlidir. hilton=amerikan sermayesi -> soğuk savaş -> anti komunizm iken haydarpaşa'da nasıl bir proje yaptıklarını çok bilmiyorum (haydarpaşa yıkılmayacak diye biliyorum mesela ben) eğer haydarpaşanın çevresini temizlerler ve haydarpaşayı aktif bir şekilde "hayatın" (yanii parası olanın değil, yaşamın) içerisine sokarlar ise başarılı olacaktır. aksi takdirde güdümlü bişiler çıkabilir. keza haydarpaşa kendimi bildim bileli çok bakımsız bir yer. fakat verilen denklemi hatırlayalım.. aynı denklem burada da kullanılıyor olacak sanki.. umarım öyle olmaz. aslında arkitera gibi forumlardan daha ayrıntılı bilgi alınabilir bu kounda.. yalnız tüp geçit projesi geç kalmış bir proje. yapım süresi uzun ve bağlantı noktalarında sancılı olacaktır tabii. ama iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 birakin tarihi eser meselesini demissin ve seni izmir marsiyla yolluyoruz buradan azicik kultur medeniyet nedir ogrenince geri gelirsin. reyou said: CthuLhu said: tarihi dokuya nasıl zarar vermiyor yahu?adam direk garı yıkacak adamlar o gari yaparken onceki medeniyetlere ait kalintilari dusunerekmi yapmislar?? Birakin artik su tarihi eser meselesini, siz oyle bisi yapinki gelecek nesiller, vay be adamlar yapmis desin.. Hatta simdiki nesiller bile desinler... Ha bu gokdelen dikerek olmaz belki ama o gokdelenden cikacak fikirler sayesinde olabilir.. Bu tip yapilar, is alani demek, derlilik topluluk, istihdam demek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Gar lara bakiptami ogreniyorsun sen medeniyeti? Ayasofyayi yikin demiyoruz heralde, buna bende karsiyim, ama istanbul-bogazicinin her metrekareside bu denli savunulacak tarihi eserler barindirmiyor... Tarihi eserleri koruyalim diyipte bir kere olsun gormeye gitmeyen, onlari korumayan tanitamayan biz degilmiyiz medeniyetle dolup tasmis olan paticik uyesi? matama said: birakin tarihi eser meselesini demissin ve seni izmir marsiyla yolluyoruz buradan azicik kultur medeniyet nedir ogrenince geri gelirsin. reyou said: CthuLhu said: tarihi dokuya nasıl zarar vermiyor yahu?adam direk garı yıkacak adamlar o gari yaparken onceki medeniyetlere ait kalintilari dusunerekmi yapmislar?? Birakin artik su tarihi eser meselesini, siz oyle bisi yapinki gelecek nesiller, vay be adamlar yapmis desin.. Hatta simdiki nesiller bile desinler... Ha bu gokdelen dikerek olmaz belki ama o gokdelenden cikacak fikirler sayesinde olabilir.. Bu tip yapilar, is alani demek, derlilik topluluk, istihdam demek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 lol araba lazim araba siz araba alicaksiniz hatta soyle su gibi icen bisiyler alin benzin %100 u asan vergilerle depoya giricek bir arap akzanicak birde bizim hukumet hatta teknik olarak araptan daha cok kazanicak cunki birsey sunmadan alinan vergi iste sonra o vergilerle ekonomiyi duzgun gostermek icin tuttuklari yabancilarin dovizlerin yuksek faizleri odenicek ve ekonomi super diye gezicekler cok super bisey ya bu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 reyou said: CthuLhu said: tarihi dokuya nasıl zarar vermiyor yahu?adam direk garı yıkacak adamlar o gari yaparken onceki medeniyetlere ait kalintilari dusunerekmi yapmislar?? Birakin artik su tarihi eser meselesini, siz oyle bisi yapinki gelecek nesiller, vay be adamlar yapmis desin.. Hatta simdiki nesiller bile desinler... Ha bu gokdelen dikerek olmaz belki ama o gokdelenden cikacak fikirler sayesinde olabilir.. Bu tip yapilar, is alani demek, derlilik topluluk, istihdam demek... o_O! lam gökdelen dikecek alan kalmamış olsa neyse de bu denilen bariz boş bir laf.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 2 şerit çok az yapın şöle 5 6 şeritli yoll ohh.. yayıla yayıla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar