Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SW: KotOR - kart oyunu da bana kotor


Sam

Öne çıkan mesajlar

fazak mıdır nedir abidik gubidik bir mini oyun koymuşlar, tutorial bebelere anlatırmış gibi anlatıyor da benim kafam basmadı pek. benim kafamda mı sorun oyunda mı sizce? ulen kart nereden çekiyorsun be? şöyle abuk gubuk şey koyacaklarına ne bileyim (tonla şey var) başka bişi koyarsın gerçekçiliğe katkısı olacak..

hani hayli hayalkırıklığına uğradım bugün o kadar methiyeleri okuduktan sonra, neverwinter nights gibi geldi bana ama bakalım konu nasıl gelişecek. kendini oyun dünyasında hissetmeden zerre kadar payımı alamadım maalesef. birbirinin aynı kıyafetleri giyip aynı 5 kelimelik repliği tekrarlayan tonla 'tarisian civilian' görmektense kendilerine has isim ve elbiseleriyle birbirinin aynı da olsa tonla söyleyecek şeyi olan morrowind npc'lerini tercih ederim.. gerçi d&d kullanıldığını farkedince (okumuş olmalıyım ama aklımda kalmamış nedense) pek umudum kalmadı gerçekçilikten yana, jk2'de blaster'ların cephanesi 15-20 sn'de biterken 4000 yıl öncesindeki blaster'lar havayla çalışıyor. lucas sen nelere kadirsin, force seni billdiği gibi yapsın.. (biri çıkacak "lucas'a sataşma o mu yaptı oyunu" diyecek şimdi, şimdiden hatırlatayım da expanded universe olayını ön-ödemeli bozulsun yazacak kişi)

ha bu arada gelmiş geçmiş en zor yürüme fonksiyonuna sahip oyun ünvanını da kotor'a versem mi diyorum ama wizardry 8 ile başedebilir mi emin değilim..

arcane gel sen de maydonoz ol da kapışalım, bizi ayırmaya çalışan okuyucuları çarpsın şu lower city'deki crime lord'un adamlarından biri.. :-p

ha bu arada, bu yazı galaktik fenomen bonepart'ın sponsorluğunda yazılmıştır.. (cd'ler ulaştı hoca ;) )[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her ne kadar insanlar "süper senaryo hede hödö" dese de gördüğüm kadarıyla oyun beni kendine pek çekmedi
zaten o oyunu gf2 mx ile oynamaya pek hevesim yok :D
alırsam bi ekran kartı bakarız..[signature][hline]Sam, 25 Mart 2004 04:33 tarihinde demiş ki:
benim kafam basmadı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

imza bula bula bunu mu aldın ancak? günden güne düşürüyorsun kaliteyi..

şimdi haksızlık etmeyeyim, oyun genel olarak hoşuma gitmedi değil (bazı yan quest'ler güzel valla) ama çok daha iyi olabilirmiş özellikle teknik açıdan. mesela daracık menü ekranı, (inv, quest vb) daracık hacking ekranı filanı x-box'tan, ps'ten aynı haliyle almışlar gibi. konsoldan uyarlanan oyunun zaten teknik açıdan iyi olduğunu görmedim halen. sonra turret mini oyunu iğrençti, onu da yön tuşlarına bırakmışlar herhalde konsoldan aynıyla geçirince fareye görev atamak yerine. bunun gibi şeyler tam keyif almaya başlarken canına okuyor oyunun..

neyse bitirelim bakalım ama henüz öyle gamespy'ın title fight'ında yer verilecek kadar (gerçi nelere yer vermemiş ki acemiler, yaşasın ciddi iş yapan gamespot!) bişi göremedim. ama jedi olmak hoşuma gitmedi dersem de burnum arşa kadar uzar.. :-p[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzeldi bence.
uzun zamandir BG2 gibi dialoglari, o tarz puzzlelari olan (konusarak bir cinayet olayini çözüyorsun) bir oyun daha görmemistim.
Bu oyun bence çok güzel.

Ha bence Fallout, BG2, Morrowind kadar beni kaptiran bir oyun degildi, ancak o da Star Wars dünyasini çok sevmedigimden olabilir.

Buna ragmen sevdim. NWN: HotU'dan daha çok RP ögesi içeriyordu..
Ama Morrowind, Daggerfall gibi özgür dünya hissini veren çok az oyun vardir.

Baktim da alakasiz seyler söylüyorum neyse ben sustum[signature][hline]YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaw o pazaak denen kart oynu ha bildiğin blackjack :D[signature][hline]Trust hurts, betrayel kills...
İn the Name of God, impure souls of The Living Dead shall be Banished into eternal Damnation. Amen.

Aket-Atum, 18 August 2003 16:54 tarihinde demiş ki:
ayrıca benim adım thomas disease bana komaz
Bonus 18 August 2003 18:36 tarihinde demiş ki:
İleriki levıllarda summon maganda, summon yeniçeri gibi büyülerde geliyor


[Bu mesaj DiaBoLiC tarafından 26 Mart 2004 21:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yoo bone, çok alakalı şeyler söylüyorsun ki o cinayet çözme quest'i benim de çok hoşuma gitti. ama diyalog ve seslendirme keyfi için fo & fo2 & arcanum üzerine tanımıyorum halen.. (black sağolsun gönderdi bg & bg2'yi ama bg'de takıldım diye ikinciye de başlayamadım, yuh bana fakat halledeceğim)

pazaak'ı nihayet çözdüm denebilir ama kompüter hile yapıyor sanki ya. ne yapıyor ediyor 20'yi tutturuyor eşşek herif. 50 kredilik oyun filan gösterdi, kazanmak için alman gereken kartları bile çıkarıyor mu anlayamadım..

bir de tatooine'de daha ilk pod yarışını bile yakalayamadım ama hallederim..

bazı karakterler hoş, (combat droid) şimdilik iyi gidiyor oyun ama jedi olup lightsaber'la milleti biçmek yerine bir karakter alternatifi yok gördüğüm kadarıyla.. (eleştirilerde de yazmışlar) ranged silahlar komik derecede anlamsız görünüyor d&d sistemi sağolsun..[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2. cıkacak ...
arcane bende gf2 mx 400 le oynuyorum ...
oynuyorum yanı ...
cok ıyı degıl ama oynanıyo bu kartla da cok rahat olmasada ...
low detaıl fılterları kapayıp 640*480 hızlı ve rahat bır sekılde oynanıyor ...[signature][hline]Kucuk insanların büyük gölgeleri oldugu ülkelerde ... Güneş batmak üzeredir ...
The Bagımsız Oyun Bagımlısı ...
Ateş bilmez nasıl yaktıgını ...
Aranel Lúinwë ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi pazaak olayını save/load taktiğiyle çözüceksin kredi kaybetmemek için. ama o kdr da sıkı oynamıo adam aslında. daha çok "end turn" tuşunu kullanıp bilgisayarın snn için kart atmasını sağla ki elindeki kartları zor durum için saklayabilesin

bu arada sw:kotor'un senaryosunun expanded universe'ten yazıldığını da kim söledi? ben hiç öle bişe bilmiorum. expanded universe'de oyundaki karakterler olurdu yoksa[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pazaak i bende - li kartlar olmadan fazla oynama, daha ilk karşılaştığın adamda bile negatif kartlar var senin pek bir şansın olmuyor. Oyunun sonunda desteni +/-1,2,3,4 ve 6 ile doldurursan pek tutulmuyorsun =P ben bütün karşılaştığım tipleri yolmuştum save etmeden =) zaten çok kaybedince ya durmak istiyorlar yada üstad büyüksün benim kartlarımıda al sana yakışır diye sana veriyorlar =P Bitaneside lütfen arada uğrada paralarıma merhaba diyeyimmi ne dedi kaybettikten sonra hehe HK47 nin konuşmalarından sonra en çok güldüğüm şeydi.[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vay bee, şu 'revelation' bölümü çok hoşuma gitti, öyle ki yani 2 gündür net'e bağlanmadım, hatta buraya bakmadım o derece! :) 100 light alignment'la giderken "olum sen var ya sen kimsin" deyince tabii biraz altüst oldu benim rp.. :-p

ikincisi mi çıkacakmış bunun şimdi? iyi bari..

heh arcane ben gf2 mx400'le mis gibi oynuyorum high details 1024x768, yokluk içinde mucizeler yaratıyorum 5-10 fps ile. minigame'ler dışında sorun olmuyor nasılsa combat pause'tan ibaret..

fakat oyunda jedi guardian karakteri öyle bir hale getirebiliyorsun ki darth vader bile başedemez yani, blaster'lar su tabancası gibi kalmış. dahası en iyi pistol'lar kadar iyi repeater'lar görmedim ki ne diyeyim bu komediye bilmiyorum. hikaye, quest'ler ve bazı karakterler iyi güzel de combat taris'ten sonra inanılmaz kolay oluyor, (nwn'de episode 1'den sonra zorlanmadığın gibi - dire spider'ın gelmiş geçmiş en büyük uygalığın en acımasız kraliçesinden daha çok zorlaması sendromu) bendak starkiller kadar zorlayan biri çıkmadı henüz ki yavin hariç heryeri bitirdim. herhalde malak çıksa onu da üflüycem, turn başına 100 dmg'den fazla vuruyorum herşeye. bilerek force resistance almadım ki dark jedi'lar ilk turn'de ölmesin. en esaslı silah ve zırhlı candolore onda biri kadar iş yapamıyor ki anlamsız oluyor tabii combat bu halde..

benim bildiğim bütün sw hikayelerinin önce lucas tarafından onaylanması gerek, yoksa lisans alamıyorsun. kitaplar için böyleyken neden oyunlar için değişik olsun?[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

easy yok ki zaten, normal var. rpg'lerde hard'da hiçbir zaman oynamam çünkü dengesizdir, saçmadır. düşman 2 katı zarar veriyormuş da yok bilmemne. normal dediğini bitirmek bu kadar kolay olmamalı, eskiden oyun bitirmek diyalogları okuyup düşmanı işaretlemekten ibaret değildi. oyunda şu ana kadar sadece 2-3 kere medpack, shield ya da bilmemne iğnesi kullanmak zorunda kaldım, bunların gayesi ne ki? hani turn başına 1-8 dmg verecek blaster'lı birini kullansan oyun zor olur da böyle bir imkan dahi yok.. :)

ha yok hard dediğin düşmanları pc karakterlerine scalable hale getirse eyvallah, seçerim o zaman..

bu arada teknoloji düşmanı arcane'in neden ısanamadığını anladım, 3d diye.. :-p[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun genel olarak hoşuma gitti valla, öyle ki star wars'a olan ilgimi arttırabildi episode 1 ve episode 2'den daha çok. hatta swg oynayasım bile geldi yani oha dedim. hikayenin revan'ın kimliği kısmına bayıldım ama sonu çok klasik bitti ya. bu arada bioware'in her oyununun sonu böyle mi bitmek zorunda? bas bas bağırıyordu bastila oyunun ilk çeyreğinden yani, en son boss dövüşü de baydı artık. nwn ve sou expansion'da da tıpatıp aynıydı farkındaysanız, boss bilmemnelerden güç aldıkça ölümsüz, bilmemneleri kırınca 5 sn sürmüyor ölmesi. bayatladı artık bu..

karakterler, bazı diyaloglar çok iyi. mandolarian'lara hasta oldum candolore sağolsun. zenci jedi abimiz de tom bombadil gibi her bil haltı çakıyor maşallah ama hikayesini tamamlayamadım..

bir de bugüne kadar gördüğüm sanıyorum en kolay oyun oldu. en kolayı değilse ikinci sırada olabilir hani belki. star forge'a vardığımda turn başına critical'sız 150 dmg veriyordum ki malak iki turn'de geri kaçmak zorunda kalıyordu. force immunity'i kaldırıp choke vb yapanlar hariç 1, max 2 turn'den fazla dayanabilen olmadı dantooine'den sonra. easy'de oynansa bu kadar kolay olmaması gerek oyunun, bioware aynı sorunu nwn ve sou'da da yaşamıştı, halen öyle. rpg değil interaktif film izlemiş gibiydim en sonunda yani, oyun bitirmiş olmanın muzaffer duygusu yoktu maalesef..

hani yanımda companion götürmesem gene de çok kolay, ama neden ekstra dialogları göremeyeyim ki? konsol oyuncuları zorlanmasın diye bu kada kolay yapılmaz ki, dark jedi master getiriyorsun karşıma tek turn'de ölüyor sadece ana karakterin vuruşlarıyla. hani perfect de değildi build'im, quick character'le başladım ve bazı perk ve skill'leri de hatalı verdim ilk defa oynadığımdan. (save'ler anlamsız mesela, bazı force'lar beraber kümülatif çalışmıyor vb) buna rağmen dantooine'den star forge'a kadar sadece 1 kere medpack kullanmam gerekti, toplamda 10-15 tane tutmamıştır herhalde..[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben couns olarak oynadım, daha fazla force kullanmak daha cazip geldi =P Ve bence çokda iyi etmişim 1 vuruşta dark jedi indiriyordum rahat =) raven bile fazla dayanamadı.

Speed kesinlikle kullanın benden tavsiye ;)[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim jedi guardian master speed ve master power attack ile 150 vuruyordu turn başı oralama işte, (4 tane 35-40'lık vuruş) malak dışında hiçbirşey ilk turn'ü atlatamıyordu.. :)

aslında karakterimizin kim olduğudüşünülünce zaten öyle olması lazım.. 8-) candolore öyle bir övmüştü ki "vay beee neymiş revan" demiştim.. :-p[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol zaten raven diye biri yok ki, revan var.. :-p balık baştan kokmuş.. :)

revan olduğumuzu öğrendiğimiz yerde oyun gerçekten hoşuma gitti, öyl sıradan askerin gidip evreni kurtarması fikri çok bayat ama zaten önceden evreni dağıtmış birinin aynı işe tekrardan girişmesi fikriini çok tuttum. hele sonlarda dark jedi master'lardan birisinin malak'a "ama efem, bütün güçlerimizi göndersek durdurabilir miyiz mi kine?" ddiye sorduğu yerde öyle bir gaza geldim ki loot toplamayı bırakıp "beni bekle malaaaaaaaaakkkkk" diye berzerk moduna geçtim.. 8-)

esasen sırf revan oldğumuz için en baştan dark side'a yönelik bir karakter olarak başlamak istemiştim ama bir kere bitirince oyun çekmedi kendine bu kadar basit olduğu ve lightsaber'dan başka alternatif olmadığı için. üstelik level 8 soldier'dım yani saf jedi guardian da değil bazı arkadaşların kastırıp yaptığı gibi..[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahah cidden özür dileriz misterbomb.. :)

DİKKAT! YUKARIDAKİ BENİM VE DARKSUN'IN EN SON MESAJLARI ACAYİP SPOİLER İÇERMEKTEDİR![signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...