Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazık be vallaha yazık billaha yazık...

Drakkahn

Öne çıkan mesajlar

@nilep

Yasaları çiğnemediği sürece her düşündüğümüzü yazabiliriz buraya, ki yazıyoruz da zaten.. Ama insanları öyle bir sindirdiler ki, askeri savunan darbeci, türbana karşı çıkan faşist, usulsüz yapılan özelleştirmeye karşı çıkan komünist, eylem yapan propagandacı oluyor.. Forumda da bu hava hakim..

Ülkedeki yanlışlıklara sesini çıkaran insanlar damgalanıp "yanlış birşey yaptığına" ikna ediliyor.. Gerek medya gerek toplumsal baskıyla sağlanıyor bu..

Yasaları çiğnemedikçe her düşüncenizi söyleyebilirsiniz abicim, o alınır bu kırılır diye düşünürseniz olmaz bu iş.. Meşru olmayan fikirler yavaş yavaş meşru hale getiriliyor, ki bence en büyük tehlike bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
@nilep

Ülkedeki yanlışlıklara sesini çıkaran insanlar damgalanıp "yanlış birşey yaptığına" ikna ediliyor.. Gerek medya gerek toplumsal baskıyla sağlanıyor bu..

Ergenekoncular diye yapılan suçlamaların içeriğinde bile hükümet karşıtı miting yapmak vardı. Basında güzel güzel koydu hepsini. Sanki miting yapmak teröristlikmiş gibi bir hava oluştu. Demokrasi böyle diyene kısasından "yemiyoruz kardeşim" demek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
O değilde Taksim arap iranlı kaynıyor.. Avrupa'dan çok Orta Doğu'dan geliyor turistler artık..

Bizim sıkmabaşlılar kara böcekler yetmiyormuş gibi diğer ülkelerin pislikleri de bize gelmeye başladı.. Tayyip iyice çöplüğe çevirdi ülkeyi..

kesinlikle! 2-3 gün önce büyükada'ya gittim. Adaya inerken bi baktım önde 3-5 sakallı adam arkasında 6-7 kara çarşaflı insan(?) onları takip ediyor. Gözlerinde de güneş gözlükleri var açıkta hiçbir yerleri yok yani. Öyle bi kitle dolaşıyodu büyükada'da. Arapça konuşuyolardı doğal olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Vay be, İran'lıları Arap zanneden varmış bu forumda.
Bir daha yazıyorum: İran'lılar Şii mezhebindendir ve bu mezhep mezar ziyaretini yasaklamaz. Onu yasaklayan Vahabi mezhebidir ve daha çok Suudi Arabistan'da görülür.

İran kökeni Pers imparatorluğuna dayanan köklü bir devlettir. Konuştukları dil olan Farsça, Arapça gibi Hami-Sami dil ailesinde değil Hint-Avrupa dil ailesi içinde sayılır.
Kabileler halinde yaşayan ve köklü bir devlet geleneği olmayan Arap'lardan çok daha farklı bir sosyal yapıya sahiptirler. Hatta giden insanlardan duyduğuma göre Suudi Arabistan kadar ağır bir şeriat uygulanmamaktadır(insanları idam ediyorlar ama namaz kılmadı diye değil, tecavüz etti diye -aman yanlış anlamayın onaylamıyorum tabii ki, ama daha "hafif" sonuçta-).
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:

Fikirlerini benimseyin, bizlere öngördüğü yolu görün.
Yoksa Atatürk siroz'dan olmuş birisi, çocuğuma örnek gösterebileceğim ne bir düzenli özel hayatı nede düzgün alışkanlıkları var..
Kurtuluş Savaşını kazanamamış olsak, alkolik, faşist birisi olarak okuyacaktık tarih kitaplarından şuan onu..

Gerçi o kadar mükemmel bir insanmış ki, tam bu durum içinde bir sözü var, ben sözü ulu önderimize bırakayım ;

" beni övmeyi bırakınız gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz... " M. Kemal Atatürk.

Dip not ; okuyunca bana biraz ağır geldi yazım, Atatürk'ü çok çok severim yanlış izlenim oluşmasın.

Bold kısım biraz yanlış olmuş. Özünde demek istediğini anlıyorum ama ulu önder'in aranılarak bulunacak sanırım 1-2 hatasından biri sağlığına bozmasına sebep olacak şekilde alkol alması falandır. Bu durum da çocuğuma örnek gösterebileceğim "düzenli hayatı yok" falan demeyi haketmez.

Böyle büyük bir insanın özel hayata zaman ayıramamış olması da gayet ve gayet beklenen bir şey.

Başkaları gibi özel hayata zaman ayırsa şöyle olabilirdi halbuki:

Ülkesini sevmekten ve uğruna hayatını adamaktan özel hayata zaman ayıramamış bi liderden bahsediyoruz. Her çocuğa örnek olmalı. Özellikle de eğlenceye düşkün olan birilerinin çocuklarına.
Sosyal ağlarda paylaş

Mustafa Kemal gibi adamlar için içki deşarj aracı gibi birşey o kadar büyük işler yapan o kadar aklı dolu olan adamın rahatlaması gerekiyor elbet.Yani o kadar şarj olan adamın deşarj da olması lazım.

Çocuğuna birini örnek göstermek istiyorsan 2000 kıstas varsa atatürk den 1990 ını gösterebilecekken diğer adamlardan kaç tanesini gösterebileceksin o ayrı.

Çocuğun erkek olsa içki içmeyecek mi sanki hanımlarla eğlenmeyecek mi varmı böyle saçma birşey :)

Dünyadaki tüm herşeyi yaşamamız gereken bu dönemde hiçbirşey görmeden evlendir çocuğu sonra gözü dışarıda olsun sonra aile için 1001 türlü problem.
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:

Yoksa Atatürk siroz'dan olmuş birisi, çocuğuma örnek gösterebileceğim ne bir düzenli özel hayatı nede düzgün alışkanlıkları var..
Kurtuluş Savaşını kazanamamış olsak, alkolik, faşist birisi olarak okuyacaktık tarih kitaplarından şuan onu..

Ne desem bilmem ki... ne desem... ne desem................... Saydım bitirdim...
Sosyal ağlarda paylaş

atatürk'ün her yaptığını bir şekilde haklı çıkarmaya çalışmaya gerek yok. kendisini kanıtlamış zaten, fazla alkol alınca devlet adamı kişiliğinden ya da komutanlığından birşey eksilmez. yok deşarjdı yok bilmemneydi, insanoğlu dediğinin ille ki bir kusuru olur. başkalarına zararı olmaması kusurunun yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:
ama aslinda orasi bir mozole, ve her geleni bir mozoleyi ziyaret etmek zorunda birakmak cok da mantikli degil,

Katılıyorum. Özellikle daffur gibi iğrenç insanları bile anıtkabire götürüyorlar öncelikle ona kızıyorum. İkinci olaraksa nedense ülkemizde atatürk, anıtkabir, istiklal marşı gibi kavramları olması gerektiğinden daha sık kullanarak değerini aşındırma gibi bir durum söz konusu. Herşeyin fazlası zarar.
Sosyal ağlarda paylaş

Kusura bakmayın ama insanlara "kara böcek" diyerek hiçbişey değişmiyor, ülkenin şu anda olmasının hali de bu zaten. Bütün sorun başkalarına tolerans gösterilmemesi zaten, nasıl ki AKPli adam mini etek giyen kız arkadaşına laf atınca geri kafalı oluyosa sen de giyimi yüzünden birini yargıladığında yine aynı hatayı yapıyorsun. Şunu da unutma, sen ne kadar nefreti körüklersen onlar da o kadar körükleyecekler çoğunluğu salak değil çünkü sen üstlerine gidersen onlar da giderler. Ee madem o kadar da nefret ediyorsun anlaşamıyorsunuz vur adamı öldür değil mi? Bu şekilde çözümü yok çünkü bu işin.

Modernlik burada başlar, toleransta başlar. Kadın hakları falan fasa fiso, siz bir insana bunları söylüyorsanız bir kadın "kara böcek" diğeri "kadın hakları oo amaan amaaan modeeern" oluyosa konsepti zaten anlamamışsınız demektir.

Demokrasi besigi dedinlen yerlere bir gidin bakın o "kara böceklerden" var mı. Gayet de varlar, hatta gayet de iyi niyetli insanlar olabiliyorlar ve de kimseye karışmıyorlar. Türkiyedeki ve de tabii ki İrandaki durumun tamamen siyasal ve tamamen ekonomik olduğunun üstünü çizmek lazım. İnsanlar politik ortamdan çıkıp da tolerans kelimesinin gerçek yüzüyle tanışınca bakın nasıl da mantıklı kişiler oluyorlar ama nerdee :)

Ülkemdeki kavram karmaşalarının da hastasıyım, CHP zaten bol bol son 4 senede yaptı, sonuçlarını gördük, bari siz yapmayın yahu...
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Anıtkabir2in ideolojik bir önemi var ama. O adam oraya gitmeyi ideolojik sebeplerden reddediyorsa bizimle iş de yapmasın, ideolojik sebeplerden dolayı...

doğalgaz yerine kömür yakıp smogla boğulmaya razı olanlar için ayrı bir şehir kurabiliriz. :P

modern batılılar gayet güzel iş yapıyor araplarla da iranlılarla da. aşkla işi karıştırmanın alemi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi iyi de oraya gitmemeyi istemesi "bence" bu ülkenin ideolojisini reddettiği anlamına gelir. Ki kendi ülkesinin ideolojisinden bunu anlayabiliriz. E yine bence bi ülkenin bu şekilde ideolojisine karşı çıkan biriyle iş yapmayı reddedecek gücü olması lazım. Mesela Atatürk olsa sanmıyorum şeriatçılarla iş yapacağını.

O zaman iş başka diye işin iyi gidiyo diyerek AKP'ye oy verenlere de laf söylemeyin yani..
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır da laiklik hassas bi olgu, hatta en hassas olduğu zamandayız bence yıllardır. O yüzden bana şeriatçı bir devletle, adam bu kadar yüzsüzce bizim ideolojiye karşı olduğunu belirtirken, iş yapmamalıyız. Duygusal düşünüyorum evet, ama şeriatçılardan nefret ederim. Beş kuruş paramızı koklamamalılar bence..
Sosyal ağlarda paylaş

bak tekrar söylüyorum: aşkla işi karıştıramazsın. ve evet, türkiye'nin böyle bir gücü yok. yok yani, bu kadar açık ve net söyleyebiliyorum. gurur meselesi yapmanın alemi yok. atatürk bile zamanında sovyetler'e mavi boncuk verip destek almış birisi. idealist olup realist davranmak lazım, pratiği baltalamadığı sürece teorini uygulayabilirsin.

ayrıca ben akp'ye oy verdim zaten ki, ona oy verenlere lafım yok. (:P) bu da aşkla iş meselesi, bayılmıyorum partiye ama iyi iş yaptıklarını düşündüğüm için. daha iyi iş yapan görsem gider ona veririm düşünmeden. iran'la yaptığımız iş de aynı şekilde.

ha ayrıca iran'a gelene kadar fransa'sından bilmemneresine kadar bir sürü ülke ermeni soykırımı olayını tanıdı ki bu şeriatçılıktan falan daha büyük öneme haiz bizim açımızdan. kesebildik mi ilşkimizi? hayır, kesebilmemiz lazımdı ama demek ki o kadar kolay değil bu işler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...