Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güzin Abla köşesindeki ilginç bir mektup

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya anlayışsız mısınız arkadaşlar. adam ballandıra ballandıra anlatmış diyo ya. hayır adam detaylarıyla anlatmış. olayın çirkinliğini göstermek için. tepkinize bakılırsa başarılı da olmuş bayaa. yani olayın menfur olduğunu söylüyo. aynı hikayeler, başka açılardan "abi adamlar da haklı yani. köpek açlıktan ölüceene veya ne biliyim milletin başına dert olucağına.. di mi?" şeklinde konuşmalara sebebiyet verici şekilde de anlatılabilinirdi. ama anlatılmamış. adam kendi nefretini kendi uyanışını paylaşmış. biz de öyle görelim diye. gördük babacım işte tamam. bi de öldürmemiz mi lazım adamı tam olsun diye? hayır tamam öldürdük adamı. daha mı iyi olacaz? o iş sebepsiz mi yapılyor. hayır. legal değil mi? legal. e? yerine başkası geçmiycek mi? geçicek. o aynı şartlardan geçmiş olucak mı? hayır. e? eee? sakin olsanız keşke.[signature][hline]ben olmuşum imza..
Mesaj tarihi:
o adamı savunuosunuz hep bende ne diiim tebrik ediom hem sizi hem onu :tebrikz: devam edilsin mahsum hayvanlar öldürümeye tamam ben kesiom artık sesimi iyi etmiş adam onarca hayvanı öldürmüş ellerine sağlık....[signature][hline]En büyük Cimbooooooommmmm
Mesaj tarihi:
Eğer ballandırma lafını benim için söylediysen horace, demek istediğimi anlayamamışsın veya ben anlatamamışım galiba... Ben adam ballandıra ballandıra anlatıyo demedim. Pişman olmuş biri o şekilde anlatamaz, yüreği dayanmaz dedim. Esas amacı olayın çirkinliğini göstermek de olsa eli yazamaz, kendini suçlu hisseder o kadar detaya giremez. Yani bu olay ya baştan sona palavra ya gazetede bir editör iyice editlemiş okuyucunun duygu sömürüsünü kazanmak için ya da adam olayı değiştirmiş demek istedim. Yani direk bire bir okunduğu gibi değil olay. Ama söylemek istediğim "adama bak hem yapmış hem de pişkin pişkin anlatıyo" değildi kesinlikle...

Af konusuna gelince. Af tamam ama bir yere kadar... Adam bir değil on değil yüz değil. Yıllarca bu işi yapmış ve yaparken de zevk almış. Zevk aldıkça da kendini kaybetmiş, iyice acımasızlaşmış. Açıkçası benim affetme sınırımı çoktan geçmiş adam.[signature][hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki:

patlıcan ın altındaki goril yokedilsin..
Mesaj tarihi:
İnsanların dirençlerini kıran iki güç var demişim dimi?
Sana şimdi sevmediğin insanları daha doğrusu istediğini öldürme izni verilse sende kendini kaybedersin merak etme![signature][hline]Dynamick'ten bombalar ve Azmodai'de katılıyor!
su cocuk biskuvileri varya eti bebe
hastayim
bende seviyorum
Antimodes 15 şubat 2004 Pazar Saat 04:21'de Irc'de demiş ki:
ben oğlancıyım
tunca hadi
Holy

Mesaj tarihi:
Hayır, kaybetmem çünkü herşeyden önce ben de insanım. Tamam böyle bir ilkel dürtü var ama bunu dizginleyecek irade denen bir güç de var insanda. Bir yaşamın değerini de bilirim Ayrıca ben böyle kendimi kaybetsem bile dediğin gibi "sevmediğim" insanlardan bahsediyoruz. Yani bu adamlar bir şey yapmış ki nefret kazanmış. Ama bir köpek ne yapabilir ki?[signature][hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki:

Mesaj tarihi:
bir köpek ne yapar?

Anlıyorum seni hiç bir sokak köpeği ısırmamış.
Beni ısırdı ve biliyorum.
Ben hayvana hiç bir şey yapmadığım halde önceden neye kızdıysa artık bilemicem hıncını bacağımdan alması gerekmezdi?[signature][hline]Dynamick'ten bombalar ve Azmodai'de katılıyor!
hastayim
bende seviyorum
ben oğlancıyım
tunca hadi
Holy

Mesaj tarihi:
said:
Holyman, 27 Mart 2004 23:01 tarihinde demiş ki:
bir köpek ne yapar?

Ben hayvana hiç bir şey yapmadığım halde önceden neye kızdıysa artık bilemicem hıncını bacağımdan alması gerekmezdi?

İnsanı hayvandan ayıran(hepsini ayırmıo ama ossun bazısını ayırıo) en önemli özellik düşünmesidir merak etme bende ısırıldım 4 iğne oldum geçti ama bu küçük ısırıklar onların hayatını bitirmeye değermi dünyada o kadar çok faydalı köpek warki kör insanlara yardım eden cankurtaran güvenlik köpekleri vs. işte sana ne işe yaradıının biraz açıklaması[signature][hline]En büyük Cimbooooooommmmm
Mesaj tarihi:
said:
Holyman, 27 Mart 2004 23:01 tarihinde demiş ki:
bir köpek ne yapar?

Ben hayvana hiç bir şey yapmadığım halde önceden neye kızdıysa artık bilemicem hıncını bacağımdan alması gerekmezdi?

Ben de sokak köpeği saldırısına uğradım zamanında (Tamam, ısıramadı ama ısırabilirdi de, kot pantolon sağolsun) Hadi o köpeğe aşırı bir şiddet uyguladın kendini kaybettin ve öldürdün, peki diğerleri? Sen biri sana kazık atınca elinde güç olsa ondan sonra bütün insanları mı öldürmeye kalkarsın?[signature][hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki:

Mesaj tarihi:
İdam edilen insanlar belli suçlar karşısında idam ediliyorlar yani bir suç işlediklerinden. Beni ısıran köpekte bir suç işliyor o zaman ama ben yinede idam edelilm demiyorum. Ayrıca o idam edilen de insan, bizleri yönetenlerde insan. Yani zararsız köpekler öldürülmez heralde. Gidipte k-9 ları öldürmüyolar![signature][hline]Dynamick'ten bombalar ve Azmodai'de katılıyor!
hastayim
bende seviyorum
ben oğlancıyım
tunca hadi
Holy

Mesaj tarihi:
ikisi farklı şeyler ben birinde insanların güce karşı kendini kaybetmesini söyledim.Diğerinde ise köpeğin ısırdığını yani zararsız olmadığını.[signature][hline]Dynamick'ten bombalar ve Azmodai'de katılıyor!
hastayim
bende seviyorum
ben oğlancıyım
tunca hadi
Holy

Mesaj tarihi:
Her ısıran köpekte öldürülmüyo!?[signature][hline]Dynamick'ten bombalar ve Azmodai'de katılıyor!
hastayim
bende seviyorum
ben oğlancıyım
tunca hadi
Holy

Mesaj tarihi:
Adamın betimlemelerine bakarsan bahsettiği köpeklerin zararsız olduğunu görürdün. İlkinde bile "ŞÜPHELİ" olduğu için öldürülmüş ki dediği gibi kuduz olsa o köpek başta öyle sevinç gösterileri yapmazdı.[signature][hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki:

Mesaj tarihi:
YA bakıştan nasıl anlaşılır köpeen kuduz olduu annamıom yaaa aaazından köpükmü çıkıo anormal davranışlarmı sergilio Köpeh bana ters baktı hmm kesin bu kuduz vuraım Tah! alla alla yaa[signature][hline]En büyük Cimbooooooommmmm
Mesaj tarihi:
Orta çağ zamanında aynı şey insanlara uygulanıyordu.
Yani bu kadar zamanda ancak insanın değeri bu seviyeye geldi. Köpekler için biraz sabredin ve bu kadar sert çıkışlar yapmayın. İyi geceler hepinize.[signature][hline]Dynamick'ten bombalar ve Azmodai'de katılıyor!
hastayim
bende seviyorum
ben oğlancıyım
tunca hadi
Holy

Mesaj tarihi:
ay yazık.. içler acısı.. adam da kasmış yazmış demekki baya pişman yaw..
ayy yan komşu da minik bi köpek aldıından beri köpecikleri daha bi sever oldum(köpecikleri sevmiodum öle minnacık bi işe yaramaz diye de... sadece doberman ve sibirya kurdu hastasıydım..) ya köpeği aldıkları günden itibaren her kapı açıldıında bize kaçıo zaten 12-13 cm bişey görmüo kimse bizde dolaşıo falan:):)
Mesaj tarihi:
said:
elle_iphe, 27 Mart 2004 23:28 tarihinde demiş ki:
ay yazık.. içler acısı.. adam da kasmış yazmış demekki baya pişman yaw..
ayy yan komşu da minik bi köpek aldıından beri köpecikleri daha bi sever oldum(köpecikleri sevmiodum öle minnacık bi işe yaramaz diye de... sadece doberman ve sibirya kurdu hastasıydım..) ya köpeği aldıkları günden itibaren her kapı açıldıında bize kaçıo zaten 12-13 cm bişey görmüo kimse bizde dolaşıo falan:):)

Ya nassı pişman yaa naassı pişman yaaa tutupsa savunmayın şu sadist pisliii yaa sinirlerimi attırdınız yine pffff adam psikopat sadist satanıistin köpek kesen versionu yaaa adam sadistiini gazete aracılıyla millete yayıo kim bilir ne zewk almıştır onu annatırken[signature][hline]En büyük Cimbooooooommmmm
Mesaj tarihi:
said:
Serkanow, 27 Mart 2004 22:37 tarihinde demiş ki:
abii adam ballandıra ballandıra anatıo sanki ii bi b*k yemiş bgi sonna bde onu sawunuosunuz yaaa insanlıa sıarmı bu

1- adam ballandira ballandira anlatmiyor, o sirada kendi düsündüklerini anlatiyor. Simdi de eskiden o sirada düsünceleri yüzünden pismanlik duyuyor. sana anlatiyor ki o düsünceleri, simdi neden kendinden nefret ediyor daha iyi anlayasin diye.. Kaç seferdir anlatmaya çalistigim gibi "o hissi yasayan sirf o adam degil, adamin üstüne bu kadar yüklenmeyin. Ayriyetten adam geçmiste yaptiklarindan pismanlik duyuyor, bu yüzden adamin üstüne yüklenmeyin." Adam anlatmasin mi abi o olaylari. Ballandira ballandira anlattigi yok..

2- Biz o adami savunmuyoruz. Oh ne iyi ettin demiyoruz..
sen en iyisi yazilanlari sakin kafayla bir daha oku.
Edebiyat dersinde, felsefe dersindeymis gibi tüm yazilanlari teker teker incele..
Biz adami savunmuyoruz. Sadece adama bu kadar küfredilmesini saçma buluyoruz. Tamam adami kinarsin felan ama küfretmek ne demek ya? Köpek öldürücülerinden daha asagilik bir konuma düsersin o zaman..[signature][hline]YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM
Mesaj tarihi:
şu aşırı tepki gösterenlerin yaklaşımı

"bir ırkcılıktan, bir de zencilerden nefret ediyorum"
"şiddet yanlılarına ölüm"
tarzı, karikatürize edilmiş yaklaşımlardan hiç farklı değil...
napıyosunuz kendinizi mi kanıtlamaya çalışıyosunuz şu forumda adama küfür ederek "öldürelim asalım keselim" diyerek anlamış da değilim açıkcası.

allah akıl fikir versin daha ne diyim ki...[signature][hline]Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room.
Mesaj tarihi:
said:
sanerixx, 27 Mart 2004 23:36 tarihinde demiş ki:
şu aşırı tepki gösterenlerin yaklaşımı

"bir ırkcılıktan, bir de zencilerden nefret ediyorum"
"şiddet yanlılarına ölüm"
tarzı, karikatürize edilmiş yaklaşımlardan hiç farklı değil...
napıyosunuz kendinizi mi kanıtlamaya çalışıyosunuz şu forumda adama küfür ederek "öldürelim asalım keselim" diyerek anlamış da değilim açıkcası.

allah akıl fikir versin daha ne diyim ki...

Hayır, onlar da hayvan sevgisi çok kuvvetli ve duyarlı kişiler sadece. Fakat bir anda fazladan tepki gösteriyorlar.[signature][hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki:

• Yeni Oluştur...