Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkiyede bu kadar ac insan varken neden evcil hayvan....

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Akhlaur said:
Akhlaur said:
said:
Benim humanizmim baska bir insanin humanizminin basladigi yere kadardir, ben asla baskasina islenmis bir sucu humanist oldugum icin gormezden gelemem. Bana karsi islenmis suclari belki zamnala affedebilirim ancak, devlet dahil olsan baska bir insana suc islemis birini affetme yetkisine sahip olabilecegine inanmiyorum. Ceza senin icindir ancak karsi tarafin yasadigi TRAVMAYI azaltmaz. Tahliye ve hukuk sistemini sahsen devlete karsi islenmis suclarda kabul edilebilir buluyorum.
Cocugunu olduren anne zaten bu kisisel tatmini icin cocuk yapmis bu sistemin zavalli carklari arasinda heba olmus bir insandir. Onu kurtarmak veya o tip insanlara sahip cikmak egildir emel, onlarin oyle olmasini engellemektir.
Dogada herkez esit olsa keske, malesef hayat geldigi cografyadan tutda maddiyata, tarimsal topraklara sahip plmaya kadar esitsiz bir dunya vardir..

Bir insanı affedip affetmeme olayı da sana kalmamış ama.Devlette bu yüzden genel bir inanışa dayanıyor kısmen ve bizde buna karar veremeyiz sadece kendi ve toplum iyiliği için onu bir "düşünme" sürecine sokabiliriz diyor.Diyelim ki adamın biri psikopat delirdi bir çocuğu öldürdü.Ailesi perişan.Baba kalktı devletin verdiği cezayı yetersiz buldu.Bu adamı öldürdü.Bu doğru mudur?Değildir.Neyse devam edelim.Bir süre geçti.Ölen oğul aileye maddi destek yapıyordu diyelim artık yapamıyor.Aile aç.Baba hırsızlık yaptı.Bir mağazayı soydu.Suçlu.Hapise atıldı.Kötülük yaptı adam tabi ki.Mağazanın sahibi soyulunca işleri aksadı.Adam borçlandı.Çıkar yol ararken yasadışı işler yapmak zorunda kaldı.Uyuşturucu sattı.Bu adam kötü.Suçlu.Herşeyin de bir zincir olduğunu düşünürsek kim kötü burda.En baştaki psikopatı geçtim onu da babası annesi ölen bir yetim sokak çocuğu diye tanımlayabilirdim o da para için öldürmüş olsun.Şimdi hakikaten kim kötü?İnsan en aşağılık varlıktır bunları yapabildiği için.İyi olan bir insana sen o adam iyidir iyilik yapmıştır hakkını yiyemem demiyorsun ama o iyi insan zor bir durumda kötülük yaptığı için bu adam kötüdür diyorsun burda da bir çelişki var bence.Ayrıca dünyayı eşit olmayan bir hale getiren de bizleriz.Bu da en aşağılık varlık olduğumuzu gösteriyor.
Bu kadar azimle sana cevap veriyorum sadece haklı olabilrsiniz ben bu konuyu biraz daha düşüneceğim demeni beklediğim için.Zayıflık değildir bu düşün.

Ben zaten temel olarak kurtarabildigimiz kadar deniz yildizini kurtarilim diyorum, elbette baslangincta cok fazla bir basari olmayacak ve dunyada ki kotuluk kaybolmayacak ancak, 1 kisi kurtarmak bu yazdigin KELEBEK ETKISINI azaltacaktir..

Dunyada kotulugu engellemenin yolu, cocuklar dogar dogmaz onlari alip ayni tip yetistirme ile yetistirip sonra ailelerine vermektir gibi bazi utopik felsefeler var.. Yani ayni tip INSANLLIK ogretuilmis ve beyni adalet ve yanlislara karsi koyma bilinci ile doldurulmus nesiller, evet utopik ama pratike bilimin bize kanitladigi odur ki OLDUKCA MUMKUN.

Eger insanlari bu evcil hayvanlara ayirdiklari zamani sivil toplum yardimlasma orgutlerine ayrimalarina imkan verebilersek, ve ORF ADTE VE MEDENIYET soylemlerimizi acizlere yardim olarak guncellersek zaten bir nebze bu sureci yavaslatip tersine dondurebiliriz.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:

Eger insanlari bu evcil hayvanlara ayirdiklari zamani sivil toplum yardimlasma orgutlerine ayrimalarina imkan verebilersek, ve ORF ADTE VE MEDENIYET soylemlerimizi acizlere yardim olarak guncellersek zaten bir nebze bu sureci yavaslatip tersine dondurebiliriz.

burda baya güldüm
insanların sivil toplum orgütüne zaman ayırlamalarının nedeni evcil hayvanlarıymış omfg!
Mesaj tarihi:
Gitgide faşist bir düşünceye dönüyorsun az sonra dünya daki bütün kötüleri öldürüp iyilerden saf bir ırk yaratmalıyız diyeceksin.Aynı tip yetiştirmek.Düşünmesi bile korkutucu.Okulda giydiğimiz o üniformalar bir nevi direnç kırıcıdır.Ordu mantığı.Herkese aynı kıyafeti aynı modeli uydur ki kimse kendini farklı sanmasın özgüven denilen şey ufalsın emir vermek kolaylaşsın.Yönetmek kolaylaşsın.Senin dediğine göre bir süre sonra koyun falan oluruz.
Mesaj tarihi:
Revangelis said:
Recall06 said:

burda baya güldüm
insanların sivil toplum orgütüne zaman ayırlamalarının nedeni evcil hayvanlarıymış omfg!

Izin verirseniz aciklamak isterim,

Sivil toplum orgutleri, cikar gozetmeden sadece VICDANIN istedigi icin, veya cevrendeki yanlislari gorup duzeltme istedigini desarj etmen icin birer firsattir, yeterli bilince ulasana kadar. Bu orgutlerden kastim yardim kuruluslardir yoksa emek is vs degildir..

Sen ne kadar o vicdan durtunu bir evcil hayvan ile doldurursa, bu topluma fayda verebilecek enerjini o kadar o hayvana verirsin, belki bu seni tatmin eder ama bilincinin acilmasina vesile olmaz.

Iste o yuzden insanin dogasindan gelen bu yardim edip koruma durtusunu, biriktirip once sanki bir ureme durtusu gibi,(istemsiz) kullanip sonra bunun fayda ve toplumsan kazanimlarini gorup sadece durtu olmaktan cikarip, bu davranisi bir hayat felsefesi haline getirmesi iste bu sorunlari cozecektir.
Mesaj tarihi:
Akhlaur said:
Gitgide faşist bir düşünceye dönüyorsun az sonra dünya daki bütün kötüleri öldürüp iyilerden saf bir ırk yaratmalıyız diyeceksin.Aynı tip yetiştirmek.Düşünmesi bile korkutucu.Okulda giydiğimiz o üniformalar bir nevi direnç kırıcıdır.Ordu mantığı.Herkese aynı kıyafeti aynı modeli uydur ki kimse kendini farklı sanmasın özgüven denilen şey ufalsın emir vermek kolaylaşsın.Yönetmek kolaylaşsın.Senin dediğine göre bir süre sonra koyun falan oluruz.

Mesaj tarihi:
Recall06 said:

Izin verirseniz aciklamak isterim,

Sivil toplum orgutleri, cikar gozetmeden sadece VICDANIN istedigi icin, veya cevrendeki yanlislari gorup duzeltme istedigini desarj etmen icin birer firsattir, yeterli bilince ulasana kadar. Bu orgutlerden kastim yardim kuruluslardir yoksa emek is vs degildir..

Sen ne kadar o vicdan durtunu bir evcil hayvan ile doldurursa, bu topluma fayda verebilecek enerjini o kadar o hayvana verirsin, belki bu seni tatmin eder ama bilincinin acilmasina vesile olmaz.

Iste o yuzden insanin dogasindan gelen bu yardim edip koruma durtusunu, biriktirip once sanki bir ureme durtusu gibi,(istemsiz) kullanip sonra bunun fayda ve toplumsan kazanimlarini gorup sadece durtu olmaktan cikarip, bu davranisi bir hayat felsefesi haline getirmesi iste bu sorunlari cozecektir.

evcil hayvanı olmayan bir insan boş kaldığında sivil toplum örgütüne falan koşmaz, o kadar boş insan var türkiyede, öyle bişey olsa ilk ben koşardım :p
insanlardan evcil hayvan beslemek yerine insanlara yardım etmesini isteyemezsin. daha önce dediğim gibi, yardım etmek isteyen zaten eder, çok fazla imkan var herhangi biyere bağış bile yapabilir. dediğim gibi, hayvanı var pis bu adam yaklaşımın yanlış. bak hala ciddi ciddi cevap veriyorum aehah
Mesaj tarihi:
Akhlaur said:

Ben senin fikrini degistirmeye calismiyorum,

Bence insan yetistirmek nasil doktor yetistirmek bilgi ve tecrube istiyorsa bu gibi bir bilimin isiginda yapilmali.. Insan oyle bir varlik ki dogarken ayni saflikta ama yetistirilme tarzi ile inanilamayacak zitlikta iki tipi donusebiliyor..

Dunyada baska bu kadar farkli egitilebilecek canli yoktur..

Esas devrim aslinda budur, gelisimis toplumlar insan gelisimine cok buyuk onem verir, ellerinden geldigince gerek egitim gerek toplum gerekse kultur yapisi ile, tek TIP ve INSANCIL bir nesil yetistirmeye calisir,..

Tabi bu sistemin disinda kalan kisiler olur, ama cogunluk basarili egitilip yetistirildigi icin, gerek siyasi yapilari gerekse bilimsel gelismeleri cok gucludur.

Bence Turk toplumunda bu eksiklik var.. Halen osmanli kulturu ile yetisen bir aile yapisi var.

Bunlarin hayvanlarla ne alakasi var bence yok. Ama cevap vermek istedim.

Genc yasta limonata satip derneklere bagislayan cocuk ile, bu bilincin asilanmadigi bir cocuk arasinda ilerde topluma yapilan katikida buyuk farklar olusacaktir.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
http://www.afiyetle.com/tarif_resimleri/2793_dana.jpg

nasil bir zihniyet ya c/p ye izin vermiyor site, al sana pis site

Baharatlı dana rulo yemek tarifi - afiyetle.com yemek tarifleriyle pişirin

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

Üye
girisi
Üye
ol

language="JavaScript" style="bodycolor=#FFFFFF">

kişi sitede...
Anasayfa
Yap
| Sık
kullanıma ekle

ÇORBALAR
SALATA&SOSLAR
ZEYTİNYAĞLILAR
SEBZE
YEMEKLERİ
BAKLAGİLLER
ET
YEMEKLERİ
MAKARNA&PİLAV
DENİZ
ÜRÜNLERİ
HAMUR
İŞLERİ
TATLILAR
PRATİK
YEMEKLER
DİYET
YEMEKLER

Site içi arama

Makale

Tarif

Portakal
/ Şifalı Bitkiler
Çiçeklerinin
kaynatılmasıyla elde edilen su, spazm giderir. Kabuklarından yapılan
şurup ise, mide hastalıklarında kullanılır

Ihlamur
/ Şifalı Bitkiler
Sinirleri
kuvvetlendirir, sinir bozukluğunu giderir. Uyku verir. Kan dolaşımının
normal olmasını sağlar >>

En son aranan tarifler

En son aranan makaleler

simit \\
saklama
tuzlar
kolay
yeterli ve dengeli b
popo hareketi
sorular
boy uzatan bitki - 4
bedenimizin
beli inceltmek

Baharatlı dana rulo tarifi / Et Yemekleri

Baharatlı dana rulo

Malzemeleri

(6 kişilik)
800 gr. ince bir dilim dana eti

300 gr. taze fasulye

1 yumurta

2 çorba kaşığı bayat ekmek içi

1 tutam kekik, mercanköşk

1 çorba kaşığı lor peyniri

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

2-3 tane taze soğan

Yarım limon suyu

Yarım su bardağı su

Tuz, karabiber

1 küçük havuç

Hazırlanışı
Fasulyeleri temizleyip tuzlu suda haşlayalım. Süzüp küçük doğrayalım. Eti düz bir tepsiye yayalım. Üzerine fasulyeleri ve doğranmış taze soğanları ilave edip ekmek içini serpiştirelim. Ayrı bir kapta yumurta, lor peyniri, kekik, mercanköşk, tuz ve karabiberi köpük köpük oluncaya kadar çırpıp etin üzerine gezdirerek dökelim. Eti rulo şeklinde saralım. Açılmaması için mutfak ipi ile bağlayalım. 1 çorba kaşığı tereyağını geniş bir tavada ısıtalım. Eti ilave edip tuz ve karabiber serpelim. Sık sık çevirerek hafif kızartalım. Zeytinyağı, su ve limon suyunu ilave edelim. 1,5 saat kapağı kapalı olarak pişirelim. 10 dakika dinlendirdikten sonra ipleri çıkaralım ve keskin bir bıçakla dilimleyelim. Havucu haşlayıp çubuk şeklinde dilimleyelim, dana ruloların etrafına marul yaprakları ve haavuçlarla süsleyip servis yapalım.

Bu
yemek tarifi hakkında ziyaretçi yorumları
';
var endStr = '
';

var tooltip, tipcss;
function initTip() {
if (nodyn) return;
tooltip = (ie4)? document.all['tipDiv']: (ie5||ns5)? document.getElementById('tipDiv'): null;
tipcss = tooltip.style;
if (ie4||ie5||ns5) {
tipcss.width = tipWidth+"px";
tipcss.fontFamily = tipFontFamily;
tipcss.fontSize = tipFontSize;
tipcss.color = tipFontColor;
tipcss.backgroundColor = tipBgColor;
tipcss.borderColor = tipBorderColor;
tipcss.borderWidth = tipBorderWidth+"px";
tipcss.padding = tipPadding+"px";
tipcss.borderStyle = tipBorderStyle;
}
if (tooltip&&tipFollowMouse) {
document.onmousemove = trackMouse;
}
}

window.onload = initTip;

var t1,t2;
var tipOn = false;
function doTooltip(evt,num,pic,nick) {
if (!tooltip) return;
if (t1) clearTimeout(t1); if (t2) clearTimeout(t2);
tipOn = true;

//newlines
// if (tooltip&&tipFollowMouse) {
// document.onmousemove = trackMouse;
// }

messages[num][0]=pic;
if (messages[num][2]) var curBgColor = messages[num][2];
else curBgColor = tipBgColor;
if (messages[num][3]) var curFontColor = messages[num][3];
else curFontColor = tipFontColor;
if (ie4||ie5||ns5) {
var tip = startStr + messages[num][0] + midStr + '' + nick + "
" + '
' +messages[num][1] + endStr;
tipcss.backgroundColor = curBgColor;
tooltip.innerHTML = tip;
}
if (!tipFollowMouse) positionTip(evt);
else t1=setTimeout("tipcss.visibility='visible'",100);
}

var mouseX, mouseY;
function trackMouse(evt) {

standardbody=(document.compatMode=="CSS1Compat")? document.documentElement : document.body
mouseX = (ns5)? evt.pageX: window.event.clientX + standardbody.scrollLeft;
mouseY = (ns5)? evt.pageY: window.event.clientY + standardbody.scrollTop;
if (tipOn) positionTip(evt);

}

function positionTip(evt) {
if (!tipFollowMouse) {
mouseX = (ns5)? evt.pageX: window.event.clientX + standardbody.scrollLeft;
mouseY = (ns5)? evt.pageY: window.event.clientY + standardbody.scrollTop;
}

var tpWd = (ie4||ie5)? tooltip.clientWidth: tooltip.offsetWidth;
var tpHt = (ie4||ie5)? tooltip.clientHeight: tooltip.offsetHeight;

var winWd = (ns5)? window.innerWidth-20+window.pageXOffset: standardbody.clientWidth+standardbody.scrollLeft;
var winHt = (ns5)? window.innerHeight-20+window.pageYOffset: standardbody.clientHeight+standardbody.scrollTop;

if ((mouseX+offX+tpWd)>winWd)
tipcss.left = mouseX-(tpWd+offX)+"px";
else tipcss.left = mouseX+offX+"px";
if ((mouseY+offY+tpHt)>winHt)
tipcss.top = winHt-(tpHt+offY)+"px";
else tipcss.top = mouseY+offY+"px";
if (!tipFollowMouse) t1=setTimeout("tipcss.visibility='visible'",100);
}

function hideTip() {
if (!tooltip) return;
t2=setTimeout("tipcss.visibility='hidden'",100);
tipOn = false;

//new line
//document.onmousemove=followmouse;
}

document.write('')

Bu
yemek tarifi ile ilgili düşünceleriniz ;
Adınız

Düşünceniz

Bu
yemek tarifini denediyseniz resmini bizimle paylaşabilirsiniz.
Resim-1

Resim-2
Resim-3

Afiyetle Sağlık Köşesi
Kemal Colay
Dil ve konuşma terapisti sorularınızı cevaplıyor.
Serkan Tutar
Diyetisyen olarak sorularınızı cevaplıyor.
Sağlık
uzmanları tam listesine ulaşmak için tıklayın>>

Sağlık
Uzmanları , Sağlık Köşemizde yer almak isterseniz bize
ulaşabilirsiniz.

En son eklenen yemek tarifleri
Zencefilli ve soyalı tavuk
, Et Yemekleri
Yaş Pasta Torte (Alman usulü)
, Tatlılar
Harika yaş pasta
, Tatlılar
Salçalı sosis
, Pratik Yemekler
Salçalı patates
, Pratik Yemekler
Kolay poğaçacık
, Hamur İşleri
Ağlayan pasta
, Tatlılar
Zeytinyağlı havuç
, Zeytinyağlılar
Erik reçeli
, Tatlılar
Limon reçeli
, Tatlılar

Şu an neler okunuyor...
Şişmanlık
Pekmez ve kuşburnu faydaları
Güneş ve Sıcak Havalara Dikkat!
Süper kadın sendromu
Gebelik Sonrası Estetik Problemler
Hareketli bebekler için hızlı bez
Güne en iyi başlangıç kahvaltı
Zayıflamak İsteyenlere 50 Öneri
Her derde deva kızılcık meyvesi

Afiyetle
ile en lezzetli yemek tarifleri , Türk Mutfağından seçmeler, resimli yemek
tarifleri, nefis sofralar

Afiyetle.com Hakkında | İçerik Politikası | Reklam | İletişim

Siz
de bize yemek tariflerinizi gönderin.yayınlayalım...
.

© Copyright 2004-2008 Afiyetle.com yemek tarifleri

asdfg epic

edit: tamam cok kotu fikirdi bunu alinti yapmak asdfg
Mesaj tarihi:
Seni rencide falan etmek istemiyorum ama gerçekten çok sıkıldım ve uykum geldi.Hala haksız olduğunu düşünüyorum ama oldukça sabit fikirlisin başka düşüncelere imkan vermiyorsun.O yüzden devam etmeyeceğim.Zaten burdan sonra diyeceklerimde hep tekrar olur ya kendimi ya da başkalarının dediklerini tekrarlamak olur.Neyse diyelim.
edit:O kadar uykum varmış ki tonla imla hatası yapmışım.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...