Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkiyede bu kadar ac insan varken neden evcil hayvan....


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cd- said:
Kurduğun cümlelerdeki benzetmelere, kelime oyunlarına, o harika düşünüş tarzının kelimelerine yansımasına bayılıyorum Recall06...özellikle tuğlalı felan bi tane vardı o süper...

edit: lan 5 yılda bir mesaj yazan benim gibi birini bile çileden çıkarmak üzeresin mesajlarınla...


Ben fikirlerimi anlatirken asla hakli olabilmek icin kelime oyunlari yapmiyorum, benim icin hakli olmaktan daha onemli olan kendi dunya gorusume diger farkli gorusteki insanlarin bakis acilarindaki degerleri katarak daha anlayisli ve empati kurabilen biri olmaya calismak.

Cileden cikmana sebep olacak en ufak bir amac guden kelime yazmadim bu forum, her ne kadar dalga gecilsemde ciddi olarak yazmaya calisiyorum.

Ozellikle ciddi cevap kisilerin yazdiklarina deger verip onlari cevapsiz birakmamaya caba sarf ediyorum.
Mesaj tarihi:


Biberiyeli Kuzu Budu Sarması
Malzemeler

* Tarif Defterime ekle
* Tarifle İlgili Yorum Yap
* Yazıcıya Gönder

Mutfak
Zorluk 3
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

1 Adet kuzu budu
1 Tatlı kaşığı biberiye
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 Adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için : Pamuk ipliği

Sosu için :
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
3 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı salça
1 Kahve fincanı sirke
1 Çay bardağı su
Yeterince tuz ve karabiber

Hazırlanışı

* Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın.
* Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün.
* Etin üzerine bıçakla çeltikler atın.
* Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın.
* İple her yerinden sıkıca bağlayın.
* Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın.
* Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın.
* Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın.
* Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın.
* Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.
* Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun.
* Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin.
* Dilimleyerek servis yapın.

Biberiyeli Kuzu Budu Sarması yemek tarifleri
Mesaj tarihi:

kanka miamiye uçak bileti yolluodun ya o nooldu



Yeah yeah yeah yeah
Miami uh uh
Southbeach bringin the heat uh
Haha can yall feel that
Can yall feel that
Jig it out uh

Here I am in the place where I come let go
Miami the base and the sunset glow
Everyday like a mardi gras everybody party all day
No work all play okay
So we sip a little something lay to rest the spill
Me an charlie at the bar runnin up a high bill
Nothin less than ill when we dress to kill
Everytime the ladies pass they be like hi will
Can yall feel me all ages and races
Real sweet faces
Every different nation spanish hatian indian jamaican
Black white cuban and asian
I only came for two days of playing
But everytime I come I always wind up stayin
This the type of town I could spend a few days in
Miami the city that keeps the roof blazin

Chorus

Party in the city where the heat is on
All night on the beach till the break of dawn
Welcome to miami
Buenvenidos a miami
Bouncin in the club where the heat is on
All night on the beach till the break of dawn
Im goin to miami
Welcome to miami

Verse 2

Yo I heard the rainstorms aint nothin to mess with
But I cant feel a drip on the strip its a trip
Ladies half dressed fully equipped
And they be screamin out will we loved your last hit
So Im thinkin ima scoot me somethin hot
In this south sea merengue melting pot
Hottest club in the city and its right on the beach
Temperature get to ya its about to reach
Five hundred degrees
In the carribean seas with the hot mommies
Screamin aii poppy
Everytime I come to town they be spottin me
In the drop bentley aint no stoppin me
So cash in your door
We flow to this fashion show
Pound for pound anywhere you go
Yo aint no city in the world like this
An if you ask how I know I gots ta feed the film

Chorus

Verse 3

Dont get me wrong shytown got it goin on
An new york is the city that we know dont sleep
An we all know that l a and philly stay jiggy
But on the sneak miami bringin heat for real
Yall dont understand
I never seen so many dominican women with cinnimon tans
Mierda this is the plan
Take a walk on the beach draw a heart in the sand
Gimmie your hand
Damn you look sexy
Lets go to my yacht in the west keys
Ride my jetskis loungin in the palm trees
Cause you gotta have cheese for the summerhouse piece on southbeach
Water so clear you can see to the bottom
Hundred thousand dollar cars eybody got em
Aint no surprise in the club to see sly stallone
Miami my second home

Chorus to fade

Mesaj tarihi:




Krema Soslu İstavrit
Malzemeler

* Tarif Defterime ekle
* Tarifle İlgili Yorum Yap
* Yazıcıya Gönder

Mutfak
Zorluk 1
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 2
Yöntem

8 Adet istavrit
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1.5 Çorba kaşığı limon suyu
Tuz

Sos için :
Çeyrek kutu krema (200 gr lık kutu)
1 Çorba kaşığından az tereyağı
1.5 Çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 Adet yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı süt
Maydanoz


Hazırlanışı

* Temizlediğimiz ve bol suda yıkadığımız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovup fırın tepsisine dizin.
* Üzerine çok küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağı parçalarını koyun.
* Orta ısılı fırında üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirin.
* Bu arada beyaz sosu hazırlayın.
* Malzemelerin hepsini blendırdan geçirin.
* Teflon bir tencereye aktarın ve sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşana dek pişirin.
* Fırında çok az tereyağı ve limon suyuyla pişirdiğimiz istavritlerin üzerine dökerek servis yapın.
Mesaj tarihi:

http://www.afiyetle.com/tarif_resimleri/2793_dana.jpg

nasil bir zihniyet ya c/p ye izin vermiyor site, al sana pis site








Baharatlı dana rulo yemek tarifi - afiyetle.com yemek tarifleriyle pişirin














src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">




src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">



































































































Üye
girisi
Üye
ol




language="JavaScript" style="bodycolor=#FFFFFF">

kişi sitede...
Anasayfa
Yap
| Sık
kullanıma ekle


















































































































ÇORBALAR
SALATA&SOSLAR
ZEYTİNYAĞLILAR
SEBZE
YEMEKLERİ
BAKLAGİLLER
ET
YEMEKLERİ
MAKARNA&PİLAV
DENİZ
ÜRÜNLERİ
HAMUR
İŞLERİ
TATLILAR
PRATİK
YEMEKLER
DİYET
YEMEKLER


src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">



























Site içi arama

Makale

Tarif




















Portakal
/ Şifalı Bitkiler
Çiçeklerinin
kaynatılmasıyla elde edilen su, spazm giderir. Kabuklarından yapılan
şurup ise, mide hastalıklarında kullanılır




















Ihlamur
/ Şifalı Bitkiler
Sinirleri
kuvvetlendirir, sinir bozukluğunu giderir. Uyku verir. Kan dolaşımının
normal olmasını sağlar >>












En son aranan tarifler












En son aranan makaleler

simit \\
saklama
tuzlar
kolay
yeterli ve dengeli b
popo hareketi
sorular
boy uzatan bitki - 4
bedenimizin
beli inceltmek


































Baharatlı dana rulo tarifi / Et Yemekleri

















Baharatlı dana rulo









Malzemeleri

(6 kişilik)
800 gr. ince bir dilim dana eti


300 gr. taze fasulye


1 yumurta


2 çorba kaşığı bayat ekmek içi


1 tutam kekik, mercanköşk


1 çorba kaşığı lor peyniri


2 çorba kaşığı zeytinyağı


1 çorba kaşığı tereyağı


2-3 tane taze soğan


Yarım limon suyu


Yarım su bardağı su


Tuz, karabiber


1 küçük havuç


Hazırlanışı
Fasulyeleri temizleyip tuzlu suda haşlayalım. Süzüp küçük doğrayalım. Eti düz bir tepsiye yayalım. Üzerine fasulyeleri ve doğranmış taze soğanları ilave edip ekmek içini serpiştirelim. Ayrı bir kapta yumurta, lor peyniri, kekik, mercanköşk, tuz ve karabiberi köpük köpük oluncaya kadar çırpıp etin üzerine gezdirerek dökelim. Eti rulo şeklinde saralım. Açılmaması için mutfak ipi ile bağlayalım. 1 çorba kaşığı tereyağını geniş bir tavada ısıtalım. Eti ilave edip tuz ve karabiber serpelim. Sık sık çevirerek hafif kızartalım. Zeytinyağı, su ve limon suyunu ilave edelim. 1,5 saat kapağı kapalı olarak pişirelim. 10 dakika dinlendirdikten sonra ipleri çıkaralım ve keskin bir bıçakla dilimleyelim. Havucu haşlayıp çubuk şeklinde dilimleyelim, dana ruloların etrafına marul yaprakları ve haavuçlarla süsleyip servis yapalım.


src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">




Bu
yemek tarifi hakkında ziyaretçi yorumları
';
var endStr = '
';

var tooltip, tipcss;
function initTip() {
if (nodyn) return;
tooltip = (ie4)? document.all['tipDiv']: (ie5||ns5)? document.getElementById('tipDiv'): null;
tipcss = tooltip.style;
if (ie4||ie5||ns5) {
tipcss.width = tipWidth+"px";
tipcss.fontFamily = tipFontFamily;
tipcss.fontSize = tipFontSize;
tipcss.color = tipFontColor;
tipcss.backgroundColor = tipBgColor;
tipcss.borderColor = tipBorderColor;
tipcss.borderWidth = tipBorderWidth+"px";
tipcss.padding = tipPadding+"px";
tipcss.borderStyle = tipBorderStyle;
}
if (tooltip&&tipFollowMouse) {
document.onmousemove = trackMouse;
}
}

window.onload = initTip;

var t1,t2;
var tipOn = false;
function doTooltip(evt,num,pic,nick) {
if (!tooltip) return;
if (t1) clearTimeout(t1); if (t2) clearTimeout(t2);
tipOn = true;

//newlines
// if (tooltip&&tipFollowMouse) {
// document.onmousemove = trackMouse;
// }



messages[num][0]=pic;
if (messages[num][2]) var curBgColor = messages[num][2];
else curBgColor = tipBgColor;
if (messages[num][3]) var curFontColor = messages[num][3];
else curFontColor = tipFontColor;
if (ie4||ie5||ns5) {
var tip = startStr + messages[num][0] + midStr + '' + nick + "
" + '
' +messages[num][1] + endStr;
tipcss.backgroundColor = curBgColor;
tooltip.innerHTML = tip;
}
if (!tipFollowMouse) positionTip(evt);
else t1=setTimeout("tipcss.visibility='visible'",100);
}

var mouseX, mouseY;
function trackMouse(evt) {

standardbody=(document.compatMode=="CSS1Compat")? document.documentElement : document.body
mouseX = (ns5)? evt.pageX: window.event.clientX + standardbody.scrollLeft;
mouseY = (ns5)? evt.pageY: window.event.clientY + standardbody.scrollTop;
if (tipOn) positionTip(evt);

}


function positionTip(evt) {
if (!tipFollowMouse) {
mouseX = (ns5)? evt.pageX: window.event.clientX + standardbody.scrollLeft;
mouseY = (ns5)? evt.pageY: window.event.clientY + standardbody.scrollTop;
}

var tpWd = (ie4||ie5)? tooltip.clientWidth: tooltip.offsetWidth;
var tpHt = (ie4||ie5)? tooltip.clientHeight: tooltip.offsetHeight;

var winWd = (ns5)? window.innerWidth-20+window.pageXOffset: standardbody.clientWidth+standardbody.scrollLeft;
var winHt = (ns5)? window.innerHeight-20+window.pageYOffset: standardbody.clientHeight+standardbody.scrollTop;

if ((mouseX+offX+tpWd)>winWd)
tipcss.left = mouseX-(tpWd+offX)+"px";
else tipcss.left = mouseX+offX+"px";
if ((mouseY+offY+tpHt)>winHt)
tipcss.top = winHt-(tpHt+offY)+"px";
else tipcss.top = mouseY+offY+"px";
if (!tipFollowMouse) t1=setTimeout("tipcss.visibility='visible'",100);
}

function hideTip() {
if (!tooltip) return;
t2=setTimeout("tipcss.visibility='hidden'",100);
tipOn = false;

//new line
//document.onmousemove=followmouse;
}

document.write('')









































Bu
yemek tarifi ile ilgili düşünceleriniz ;
Adınız


Düşünceniz



Bu
yemek tarifini denediyseniz resmini bizimle paylaşabilirsiniz.
Resim-1


Resim-2
Resim-3











































































Afiyetle Sağlık Köşesi
Kemal Colay
Dil ve konuşma terapisti sorularınızı cevaplıyor.
Serkan Tutar
Diyetisyen olarak sorularınızı cevaplıyor.
Sağlık
uzmanları tam listesine ulaşmak için tıklayın>>


Sağlık
Uzmanları , Sağlık Köşemizde yer almak isterseniz bize
ulaşabilirsiniz.









































































En son eklenen yemek tarifleri
Zencefilli ve soyalı tavuk
, Et Yemekleri
Yaş Pasta Torte (Alman usulü)
, Tatlılar
Harika yaş pasta
, Tatlılar
Salçalı sosis
, Pratik Yemekler
Salçalı patates
, Pratik Yemekler
Kolay poğaçacık
, Hamur İşleri
Ağlayan pasta
, Tatlılar
Zeytinyağlı havuç
, Zeytinyağlılar
Erik reçeli
, Tatlılar
Limon reçeli
, Tatlılar

































































Şu an neler okunuyor...
Şişmanlık
Pekmez ve kuşburnu faydaları
Güneş ve Sıcak Havalara Dikkat!
Süper kadın sendromu
Gebelik Sonrası Estetik Problemler
Hareketli bebekler için hızlı bez
Güne en iyi başlangıç kahvaltı
Zayıflamak İsteyenlere 50 Öneri
Her derde deva kızılcık meyvesi











Afiyetle
ile en lezzetli yemek tarifleri , Türk Mutfağından seçmeler, resimli yemek
tarifleri, nefis sofralar



Afiyetle.com Hakkında | İçerik Politikası | Reklam | İletişim

Siz
de bize yemek tariflerinizi gönderin.yayınlayalım...
.

© Copyright 2004-2008 Afiyetle.com yemek tarifleri





Mesaj tarihi:
said:
Benim humanizmim baska bir insanin humanizminin basladigi yere kadardir, ben asla baskasina islenmis bir sucu humanist oldugum icin gormezden gelemem. Bana karsi islenmis suclari belki zamnala affedebilirim ancak, devlet dahil olsan baska bir insana suc islemis birini affetme yetkisine sahip olabilecegine inanmiyorum. Ceza senin icindir ancak karsi tarafin yasadigi TRAVMAYI azaltmaz. Tahliye ve hukuk sistemini sahsen devlete karsi islenmis suclarda kabul edilebilir buluyorum.
Cocugunu olduren anne zaten bu kisisel tatmini icin cocuk yapmis bu sistemin zavalli carklari arasinda heba olmus bir insandir. Onu kurtarmak veya o tip insanlara sahip cikmak egildir emel, onlarin oyle olmasini engellemektir.
Dogada herkez esit olsa keske, malesef hayat geldigi cografyadan tutda maddiyata, tarimsal topraklara sahip plmaya kadar esitsiz bir dunya vardir..

Bir insanı affedip affetmeme olayı da sana kalmamış ama.Devlette bu yüzden genel bir inanışa dayanıyor kısmen ve bizde buna karar veremeyiz sadece kendi ve toplum iyiliği için onu bir "düşünme" sürecine sokabiliriz diyor.Diyelim ki adamın biri psikopat delirdi bir çocuğu öldürdü.Ailesi perişan.Baba kalktı devletin verdiği cezayı yetersiz buldu.Bu adamı öldürdü.Bu doğru mudur?Değildir.Neyse devam edelim.Bir süre geçti.Ölen oğul aileye maddi destek yapıyordu diyelim artık yapamıyor.Aile aç.Baba hırsızlık yaptı.Bir mağazayı soydu.Suçlu.Hapise atıldı.Kötülük yaptı adam tabi ki.Mağazanın sahibi soyulunca işleri aksadı.Adam borçlandı.Çıkar yol ararken yasadışı işler yapmak zorunda kaldı.Uyuşturucu sattı.Bu adam kötü.Suçlu.Herşeyin de bir zincir olduğunu düşünürsek kim kötü burda.En baştaki psikopatı geçtim onu da babası annesi ölen bir yetim sokak çocuğu diye tanımlayabilirdim o da para için öldürmüş olsun.Şimdi hakikaten kim kötü?İnsan en aşağılık varlıktır bunları yapabildiği için.İyi olan bir insana sen o adam iyidir iyilik yapmıştır hakkını yiyemem demiyorsun ama o iyi insan zor bir durumda kötülük yaptığı için bu adam kötüdür diyorsun burda da bir çelişki var bence.Ayrıca dünyayı eşit olmayan bir hale getiren de bizleriz.Bu da en aşağılık varlık olduğumuzu gösteriyor.
Bu kadar azimle sana cevap veriyorum sadece haklı olabilrsiniz ben bu konuyu biraz daha düşüneceğim demeni beklediğim için.Zayıflık değildir bu düşün.
Mesaj tarihi:


Dana Rosto
Malzemeler

* Tarif Defterime ekle
* Tarifle İlgili Yorum Yap
* Yazıcıya Gönder

Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

1.5 Kilo dana rosto
200 gr soyulmuş sosis
80 gr salam
100 gr dana jambon
1 Dilim ekmek
2 Kase küp doğranmış domates
3 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 Adet yumurta
1 Adet soğan
7 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Doğranmış soğan ve sarımsağı 4 çorba kaşığı sıvıyağda pembeleştirin.
* Domatesi ilave edip, yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
* Tuz ve karabiber serpin.
* Sosis, salan ve janbonu robotta kıyın.
* Yumurta, 1 tutam tuz ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi ve maydanozun yarısını derin bir kapta karıştırın.
* 3 Çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırın.
* Eti koyup sık sık çevirerek kızartın.
* Tavadan aldığınız rostoyu birer santim aralıklarla dilimler birbirindan ayrılmayacak şekilde kesin.
* Eti bir fırın kalıbına koyup hazırladığınız karışımı dilimlerin arasına doldurun.
* Yanına hazırladığınız domates gezdirin.
* Üzerini yağlı kağıtla kaplayın.
* 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
* Yağlı kağıdı çıkarıp, 10 dakika daha pişirin ve fırından alın.
* 10 Dakika dinlendirin.
* Dilimler halinde servis tabağına alıp domatesli karışımı yanına ilave edin.
* Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...