shuTdoWnX Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 007 sen milletvekili faln olmayı düşünsene
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Recall06 said: Size kanitlamak durumunda degilim.. CIKIN SOKAGA CEVIRIN 100 TANE ADAMI SORUN BAKALIM DOKTORLAR HAKKINDA NE DUSUNUYOR. yazdıklarına zaten herkes gereken cevabı vermiş, uzun cevap kasamya gerek bile yok çünkü o kadar yanlış yazmışsın. :) O kadar yanlış ki üstteki kalın yazarak en önemle vurguladığın cümlenin mantık hatasını bile yüzüne vurmam yeterli sanırım. O sokakta çevirdiğin doktorları sorduğun 90 kahve adamı 10 ortahal adamın düşünceleri %90 kahve %10 eş-dost bilgisi olacağından sadece %1 gerçek bilgi verir sana. O yüzden el alemin düşüncesini falan boldlamak yerine biz sana demişiz ki "bizim çevremiz komple doktor, bu işin içindeyiz" demişiz ve gerekli cevapları doktorların nasıl olduğunu, kendimizin nasıl olduğumuzu anlatmışız. İşi bilen adam sana bişey derken 100 sokak adamı teorisi "%90dan 1 inmem" falan gibi geyiklerle çıkma gerek yok. :) özet olarak tıpla ve doktorlarla alakalı yorum yapmamanı rica ediyorum. :)
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 -007- said: Recall06 said: Size kanitlamak durumunda degilim.. CIKIN SOKAGA CEVIRIN 100 TANE ADAMI SORUN BAKALIM DOKTORLAR HAKKINDA NE DUSUNUYOR. yazdıklarına zaten herkes gereken cevabı vermiş, uzun cevap kasamya gerek bile yok çünkü o kadar yanlış yazmışsın. :) O kadar yanlış ki üstteki kalın yazarak en önemle vurguladığın cümlenin mantık hatasını bile yüzüne vurmam yeterli sanırım. O sokakta çevirdiğin doktorları sorduğun 90 kahve adamı 10 ortahal adamın düşünceleri %90 kahve %10 eş-dost bilgisi olacağından sadece %1 gerçek bilgi verir sana. O yüzden el alemin düşüncesini falan boldlamak yerine biz sana demişiz ki "bizim çevremiz komple doktor, bu işin içindeyiz" demişiz ve gerekli cevapları doktorların nasıl olduğunu, kendimizin nasıl olduğumuzu anlatmışız. İşi bilen adam sana bişey derken 100 sokak adamı teorisi "%90dan 1 inmem" falan gibi geyiklerle çıkma gerek yok. :) özet olarak tıpla ve doktorlarla alakalı yorum yapmamanı rica ediyorum. :) Ya neden ozelestiri yapip gercekleri ortaya koymuyorsun.. Sokaktan cevirdigim 100 adam bu ulekyi olusturan ve senin ilerde hastan lacak insanalr, sence bir kisinin kendi hakki fikir belirtmesinden se baskalarinin onun hakkinda dusunduklerini veri yapmak daha saygideger bir sey olmazmi? Senin cevrem komple doktorsa benim TR deki cevremin yuzde 20 si doktor en az 30 tane belli branslarda uzmanlasmis doktor arkadasim var, ve hepsi paraci, ben onlari yadirgamiyorum ama onlarda vatan millet ata sakarya oynamiyor benimle.. Sen tr de nasil yasiyorsun? Doktorlar degilmi doner sermaye icin herseyi yapmayan? Doktorlar degil mi zorunlu hizmeti cefa olarak goren? Doktorlar degil mi BICAK PARASI alan bu halktan senelerce ve halen? Doktorlar degil mi ilac firmalarinin kollari altinda yasayan? Doktorlar degil mi muayehanelerine gelmeyen hastayi amilyahat etmeyen? Doktolar degil mi sisirilmis faturalar duzenleyenler? Yani hangi TURKIYEDE yasiyorsun sen ben anlamadim...
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Tüm doktorları bir tutmayalım lütfen. İyi doktorlar da var, kötü doktorlar da. %20 felan sıkmayalım şimdi gerek yok, ben içinde yaşadım tüm hayatım boyunca, %20'lerle "sokakta istediğine sor"la felan kıyaslanacak birşey değil. Türkiye'de zorunlu olarak çift dikiş doktorluk oluşmuştur. Bunun suçlusu, günah keçisi doktorlar değildir. Doktorlar can sıkıntısından "acaba bugün ne ibnelik yapsak hastalara" diye oturup düşünmüyorlar. Ortadaki sağlık sisteminin baştan bozuk olması ve gelen hükümetlerin en dandik insanları Sağlık Bakanı olarak ataması gibi faktörler büyük önem taşıyor... "Doktorlar da çok paragöz canıııım" tribinde birşeyler yazmışsın. Ama ÖSS'de en yüksek puanlar, 6 sene üniversitede eğitim, TUS sınavıydı felan uğraşıyor doktorlar, eşşek gibi çalışıyorlar, sonra Uzman doktor olarak aldıkları maaş 1-1.5 milyar. Doktorluk yaptığın zamana göre de çok fark etmiyor. Hani yeni uzman olmuş birisi 1 milyar alırken, 30-40 yıl çalışmış bir uzman 20 milyar almıyor. Profesör olmak zorundasın, profesör olduğun maaş da öyle çok abartı rakamlar değil. Bu yüzden profesörler bile Muayehane açıyor, orası ile geçiniyor. 50 milyarlık otomobil almak 1 milyarlık maaşla çok kolay değil. Evinin geçim derdi var, çocukların masrafı felan var. Babandan para kalmadıysa Otomobil alman imkansız. E bu doktorlar da profesör olup ek muayehane ile para kazanmaya çalışıyor. Sonra kimilerin gözüne o "döner sermaye" parası batıyor. Döner sermaye dediğin de küçücük para. 4 senelik laylaylom okumuş gençler hemen özel şirketlerde 2-3 milyarlık maaşlar almaya başlarken, sen uzman doktoruna 1-1.5 milyar düzeyindeki maaşı çok görüyorsun. Ha bir de şu var, tanıdığım birçok profesör, zamanında torpille cartla curtla kapağı atmış ve kurtarmış kişiler. Ancak birçok kişi de biliyorum ki, sürekli ülkemize yeni teknikler, yeni cihazlar, yeni metodlar getirebilmek için canla başla uğraşmaktalar. Tüm doktorları bir tutup hepsini komple katletmeyelim. Zorunlu görevi beğenmemelerini eleştirmişsin. Zorunlu görev öyle senin bildiğin gibi 10 km uzağa git geri gel gibi birşey değil. Hayatını kurduğun şehirden uzaklaşıp, hiç görmediğin, bilmediğin yeni bir yere gidip orda sıfırdan hayatını kurmanı istiyorlar. Hele bir de karı-koca doktor ise, iki farklı şehirde olabiliyorlar, veya ilkinin zorunlu görevi bitince diğerinin zorunlu görevi için başka şehire gitmek zorunda kalabiliyorlar. Döner sermayeyi bile çok görmekteyken sen, sence nasıl yeni bir hayata farklı şehirlerde başlıyabilirler ki? Yeni ev parası, taşınma parası, hepsi doktorlara binicek. Hadi maddi masrafı geçtim. Manevi masraf var. Atıyorum İstanbul'da 25-30 seneni geçirdikten sonra başka bir yere zorunlu olarak gitmek ve oraya adapte olmak o kadar kolay birşey değil. Ha "bunu bile beğenmiyorlar" diye eleştirmek uzaktan kolay da, çok seviyorsan seni de yollasınlar rasgele yerlere.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 LathspeLL said: -007- said: 1. Güce erişmek için yurtdışında eğitim görmek gerekli olabilir, ama bu amaçla asimile olmak gerekli diye bişey savunamazsın, yazık durumdur. Gereksiz bir %100 onyargi, sanki herkes sen... Neye gore asimile olmak? Ben Turk kulturune sahip degilim ki zaten asimile olayim? Ayrica Turk'lugunu korumak icin Turk gelenek ve goreneklerini aynen oralara mi tasiman gerek? Mesela ben modern dizayn severim ev dekorasyonunda, Araya 1-2 tane Turk kulturunu yansitan sey koyarsin bence yeterlidir, onlar sana hatirlatir. Daha ne yapman lazim "asimile" olmamak icin? Ben kucukken Bon Jovi dinlerdim, simdide dinliyorum. Asimile olmusum o zaman ben ya vah vah. İşte böyle açık itiraflarla gel bize o zaman başımızın üzerinde yerin var bize de ki "ben zaten Türk kültürüne sahip değilim Türk değilim" Bunu diyebilip koskoca Türk medeniyetini dantel örtüyle ya da alaksız olarak magandalarla falan özdeşleştirebilen biriysen zaten bu tartışma kategorisinin alanının dışındasın. Konu sen değilsin yani, Türk olanlar. :) Türk kültürüne sahip olmayan insan zaten asimile olmaz. Ayrıca mesele Bon Jovi dinlemek değil, öyle her dinleyen asimile olur değil yani. Ek olarak asimilasyon kelimesinin anlamına bakmanı öneriyorum kişisel olarak. LathspeLL said: said: 2. İşte ırkçı saldırıyla karşılaşmamanı sağlayacak olan o farklı esprilere gülerek farklı yaşayıp farklı işler yaparak birgün bakıyorsun ki o "medeni" toplum seni asimile etmiş artık Türk değilmişsin. Vatanına dönersen alamancılar gibi buraya da yabancı olursun hiçbi zaman oralı da olamazsın. Arada sıkışmış milletsiz vatansız atasız ama mutlu charity bünyesi olmaktan ileri gidemezsin. Bir asimiledir tutturmussun. Almanya'da ki o insanlar asimile olmadiklari "yazik" durumdalar. Alman kulturune adapte olan gayet normal yasiyor. Senin dedigin kitle hala turkce konusup, televizyon uzerine tulbent orttukleri icin "yaziklar". Karistirmissin kimlerin yazik, kimlerin asimile oldugunu... alamancılar tamamen asimile demiyorum, ancak kısmen geçerli bu durum. Genele vurursan asimileleri atarsan "yurtdışında yaşamaya alışmış insan" olmak ayrı üstüne asimile olmuş insan ayrı. Biz burda belli medeni seviyedeki insanların uğrayacağı asimilasyondan bahsediyoruz. Almancılar arasındaki belli bölüm magandaların değil. Onların olası asimilasyonu ayrı konu. Magandaların "yazık" olmasının sebebi maganda olmaları. asimile olmamaları hiç değil yani. "Magandalığa çözümlerden sadece biri asimilasyon mudur" ayrı konu tamamen. Ama dediğim gibi senin olayın tamamen farklı. "Türkçe konuştukları için yazıklar" diyebilmiş biriysen Türk olmaya verdiğin değer ortada. (Bu cümleleri her sarf eden kurtçu CCC değildir, önyargılarınızı atın hepimiz ülkemizi ve milletimizi seviyoruz) Tabii magandaların durumları falan bir yana, sonuç olarak asimile olmanız ileride gayet vatansız kalacağınız anlamına gelir tekrar etmek gerekirse. 2 ülke grubu da sizinle dalga geçer yani. Sözüm zaten asimile olamayan bünyeler için geçerli değil. :) LathspeLL said: said: 3. Sizin gibi düşünen insanlarda genel önyargı ve hata şu: Bu halimle bişeyleri değiştirmem mümkün değil. Daha önce de dediğim gibi bu savaşa başından yenik başlama ya da savaştan kaçma olgusu. Sebepleri değişebilir: korkaklık, yenilgi, kendine güvensizlik vs. Ne on yargi, ne hata. Bak senin icin 0'dan baslayalim, beraber ogrenelim. Birseyler degistirmek icin ne gereklidir. Eger bu forumda yazan standart insan ise, 4 yilda bir secimle denersin sansini. sonra elin cahili %47 ile gelir. Bir sey yapabildin mi? Hayir. Ne gerek peki? Toplumu yonlendiren insanlar gerek. Toplumu kimler yonlendirir? Sanatcilar, parasi olan insanlar... Guclu insanlar toplumu pesinden surukleyebilir, onlara biseyler anlatabilir. Bunun icin guclenmeye ihtiyac var. Benim planim bu acikcasi. Sansimi deneyecegim. Elin cahili %47 yapıyor diye gitmek çözüm değil, aksine kalanlara ve ülkeye yapılmış saygısızlık. çünkü onların işini zorlaştırıyosun 1 oy eksilterek. ama gerçi zaten bu ülkenn kültürüne sahip olmayan birine 1 oy da çok kişisel görüşüme göre. (bu sözüm kişisel değil, tamamen teorik) Ayrıca alıntı yaparak cevap verdiğin sözüm dediğin gibi "ülkesi uğruna dışarı giderek güçlenip ülkesine dönen ve ülkesinin aydınlığı için geri dönecek insan" için geçerli değildir. Bahsettiğim durum, tamamen kişisel çıkarları için benliğini reddeden bünyeler içindir. Bu kişiler yüksek ihtimalle korkağın önde gideni ya da aciz insanlardır. LathspeLL said: said: 4. İsviçrede "mutlu" yaşamasına kimse bişey demez, kendi eksiklik hissiyle gitmiştir. Ama "orası maganda memleketi" tarzı laf ederse hesap sorma hakkı doğar. Orhan Pamuk faciasına doğru bi eğilim olmamalı sağlıklı normal bünyede. Orta-sınıftan çıkıp TR'de olduğu halde bulamadığı öyle 1-2 güzellik görüp ülkesini kendisi gibi korkakça ya da kişisel emel uğruna gitmeyip ülkesi için savaşan değerli insanları iğrenç bi genellemenin içine alarak hakaret eden kötüleme boyutuna gelen insanlar genelde görgüsüz ve kötü niyetlidir (kişisel hakaret değil). Atatürk'ün de bize bahsettiği kişisel emellerini düşmana çıkar sağlayacak şekilde kullanan insanlardır. Böylelerini sevmiyoruz biz. Hesap sorma hakki? Neyin hesabini soruyorsun? Magandanin alasiyla kayniyor bu ulke. Beni konusturma burda, delirtmeyin adami. ONLARCA KIZ TANIYORUM ISTANBULDA TACIZE UGRAMIS. Ne Orhan Pamuk'u, ne korkakcasi, neler sacmaliyorsun. Ulkede bunlara karsi savasanlara bisey demiyorum ama savasmamamyi tercih edenlere karsi ne hesap sorma hakkini bulabilirsin, ne laf edebilirsin. Son 2 cumlende sacmalamanin doruklari. Yok "Ataturk'un bahsettigi kisisel emellerini dusmana cikar saglayacak sekilde kullanan insanlar" falan. Ne alakasiz bir benzetme konuyla ilgili. Bu ülkede 3-5 ya da binlerce maganda olabilir. Bu milleti ülkeni aşağılama genellemesi yapma hakkı vermez sana. Bu yanlışı yaparsan hesabını sorgulama hakkı verirsin karşına. İstanbul'da onlarca kız tacize uğramışsa gideceğin ülkede de yüzlercesi madde kullanıyor. Saçma sapan karalamayın ülkenizi. Tacizi savunmuyorum, yanlış. Ama Türkiye yanlışlar ülkesi kafaları bir o kadar daha yanlış. Diğer ülkelerde kat kat iğrençlikler var. Ayrıca ülkesinden kaçandan hesap sorarız gibi bi laf etmedim ben, sen yazmışsın onu. Demek istediğim şu: ülkesinden çeşitli amaçla kaçtıktan sonra dışarda çeşitli sebeplerle asılsızca ülkesini karalayan hata yapar. Sağlıklı bünye yapmaz yani böyle şeyleri. Valla ister alaka kur ister kurma saçmaladığımı falan iddia et. Yazılar apaçık ortada anlamak istersen başından hepsini okursun. Şahsi emelin uğruna ülkeni hiçe sayıp asılsız karalarsan gençliğe hitabede geçtiği gibi "şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit etmiş" olursun. Yapacağın yanlışı söyleyen tek ben değilim. Kapı gibi kaynak var, bunun üstüne saçmalamak demek başta Ata'ya saygısızlıktır. Ha bu söz kişisel emel uğruna gitmeyen için zaten geçerli değildir, ya da gidip ülkesine laf etmeyen için. Sonuç olarak Türk olmayı reddeden biri varsa ve gidecekse bir an önce gitsin de ülkenin başına bela olmasın yeter. LathspeLL said: said: 5. Biz bu ülkede bireysel hareket etmeden sırf vatan uğruna fedakarlık yaparken (kendi emellerin ve çıkarların uğruna bireyselce) "x bir toplumla uğraşmak istemiyorum" tarzında laf ne kadar kendi hür kişisel tercihin iraden olsa da ailendeki sorunu bırakıp ev değiştirmek kadar sorumsuzca ve yanlış bir kafa yapısı. Ne sorumsuzca, nede yanlis bir kafa yapisi. Sen fazla milliyetci olmussun. Insanlar dunya'da istedigi yerlere tasinabilir. Vatan borcu falanda yoktur. Sorunlari cozme zorunluluguda yoktur. Kaldi ki deger mi diye dusunuyorum. Aziz Nesin aklima geliyor ve hak veriyorum. Devletler insanlarin refahini arttirmak icin, ilerlemek icin, gelismek icin cabalar, cabalamalidir. Ben bunun zerre kadar olmadigi bir ulkede cebelesmek zorunda degilim. Böyle kompleks bi cümleye böyle basit mantık tarzında cümleler vermek eksikliktir. Fazla milliyetçi olan ben hiç değilim, daha çok millet kavramını bilmeyen sensin. Zaten olayı vatan borcu yoktur falan gibi bi facia cümleyle kapatmışsın daha ne diyim. :) Yüzyıllardır kan akarken birileri bu ülke için ölmeye devam ediyor, 2 gün geçti aradan şu yazdığın ayıptır. Atatürk diye birini seviyor musun ya da yeterince biliyor musun bilmiyorum ama hakkında daha fazla fikir sahibi olmak istiyorsan şu sayfayı okumanı tavsiye ediyorum. Umarım okuduktan sonra kendine sağlıklı bir yol çizebilirsin. [tr.wikipedia.org]
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 ya giden gider kalan kalır size ne borç adamın borcu adamın vicdan azabı size noluo amma uzattınız
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 yalniz atalarimiz kan dokmus falan filansa, dunyanin yarisinda hakkimiz var, o zaman gidelim.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Recall06 said: Ya neden ozelestiri yapip gercekleri ortaya koymuyorsun.. Sokaktan cevirdigim 100 adam bu ulekyi olusturan ve senin ilerde hastan lacak insanalr, sence bir kisinin kendi hakki fikir belirtmesinden se baskalarinin onun hakkinda dusunduklerini veri yapmak daha saygideger bir sey olmazmi? Senin cevrem komple doktorsa benim TR deki cevremin yuzde 20 si doktor en az 30 tane belli branslarda uzmanlasmis doktor arkadasim var, ve hepsi paraci, ben onlari yadirgamiyorum ama onlarda vatan millet ata sakarya oynamiyor benimle.. Sen tr de nasil yasiyorsun? Doktorlar degilmi doner sermaye icin herseyi yapmayan? Doktorlar degil mi zorunlu hizmeti cefa olarak goren? Doktorlar degil mi BICAK PARASI alan bu halktan senelerce ve halen? Doktorlar degil mi ilac firmalarinin kollari altinda yasayan? Doktorlar degil mi muayehanelerine gelmeyen hastayi amilyahat etmeyen? Doktolar degil mi sisirilmis faturalar duzenleyenler? Yani hangi TURKIYEDE yasiyorsun sen ben anlamadim... Özeleştiri yapmadığımı kim söyledi de yeri değil? Sokaktan çevirme teorisindeki 100 adam Türkiye'nin gerçekleri. Ama ona soracağın sorular sistemin gerçeklerini vermez. Sistemin bıraktığı imajı verir. ok? Halk bilmez yani öyle her şeyi. 30 uzman tanıman için hastane ya da tıp fakültesi personeli ya da öğrencisi falan olman lazım. İnanmıyorum yani öyle bişeye. Doğruysa da hepsinin paracı olduğunu bilmen imkansız. Onu da geçtim o da doğruysa da istisnasın sanırım çünkü benim verilerim gayet gerçek ve öyle değil. Sonuçta senin maksimum paracı dediğin adam da idealistin önde gideni olabilir özünde bilemezsin. Dendiği gibi idealist olmayan para için seçmez bu mesleği. Vatan millet sakarya oynamanı tavsiye ediyorum ek olarak, iyi gelir bünyeye o. Şimdi bu kadar lafın üstüne yine yanlışlarından vazgeçmemişsin. Burda anlamsızca muhtaç olarak nefret ettiğin o doktorlara gelene kadar senin en başındakilerden başlayarak neler var saymamızı ister misin? İsteme çünkü paticik yetmez. Böyleyken gelmiş doktorun ilaç firmasından aldığı eşantiyon kalem muhabbeti için yeryüzündeki en kutsal mesleğe laf falan etmeye çalışıyosun kendi çapında. Gerek yok bunlara hiç, sağlığına dikkat etmen dileklerimle...
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 bir recall06 postunu sizin icin ozetliyorum. said: Burada birisinin yazdigi "abi sen mal misin arkadasim" aciklmasi var, bariz olarak yanlis dusundugu birseyi savunmanin ne buyuk gereksizlik oldugunu belirten bir gorus te olabilir bu kutunun icindeki... cunku adamin cidden gorusleri oyle. Burada "bu nasil bir hakaret" veya turevi bir cumleyle acilis var, sonra da daha da gereksiz bir yigin alakasiz yazi var, istedigimi belirtirim yazarim forum burasi size ne turevi birsey. bayagi uzun oluyor bu kisim o yuzden boyle textle doldurmam lazim ki guzel dursun, gercekci olup orjinaline yakin bir hal alsin. Recall burada iste bol bol foruma tek basina meydan okuyabilecegini ve issiz oldugu icin herkesle teke tek saatlerce konusacagini soyluyor, ama aslinda tek yapmak istedigi biraz ilgi gormek, birazcik sevilmek. neyse yeter bu kadar yazi, bu kisim dolu oldu bayagi, siradaki kisim en eglencelisi malum cunku orasi 4 tane tek satir olacak, bazen baslangiclari bold da olabilir. Bunlar da alakasiz sorulardir... "NEDEN benim goruslerim bu kadar rahatsiz etti sizi" mesela "ACAIP sacma ve alakasiz birsey sorup anlamsizligima devam ederim" "Nerede bu devlet ve bu kasirga olusumu" "Findikli vodkanin hastasiyim, pek sahane birsey" @Azmo: Buraya da duruma gore ya @ sembolunu kullanarak bir not vardir veya bir gereksiz, tepki toplayip ilgi cekmeye yonelik bir satir daha. Bravo Recall, o kadar ilginc bir adamsin ki, 2 gecedir sabah 4lerde senle ugrasiyorum... helal olsun.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Azmodai said: bir recall06 postunu sizin icin ozetliyorum. Burada "bu nasil bir hakaret" veya turevi bir cumleyle acilis var, sonra da daha da gereksiz bir yigin alakasiz yazi var, istedigimi belirtirim yazarim forum burasi size ne turevi birsey. bayagi uzun oluyor bu kisim o yuzden boyle textle doldurmam lazim ki guzel dursun, gercekci olup orjinaline yakin bir hal alsin. Recall burada iste bol bol foruma tek basina meydan okuyabilecegini ve issiz oldugu icin herkesle teke tek saatlerce konusacagini soyluyor, ama aslinda tek yapmak istedigi biraz ilgi gormek, birazcik sevilmek. neyse yeter bu kadar yazi, bu kisim dolu oldu bayagi, siradaki kisim en eglencelisi malum cunku orasi 4 tane tek satir olacak, bazen baslangiclari bold da olabilir. Bunlar da alakasiz sorulardir... Ben hakaret edenlere hakaret etmeyerek ve yaptiklarinin yanlis oldugunu soylereke aslinda hepsi birer insan olan bu kisilerle iletisimimi deger verilecek bir noktaya tasimaya calisiyorum. Eger onlar gibi hakaretvari seylerle cevap versem fikirlerimi soyleme sansini elde edemem ve onlarin degerli fikirlerini duyma firstani elde edip kendi dusunce yapima bir tugla daha ekleme firsatin i yakalayamam sevgili dostum. Forum tek basina meydan okumuyorum demokratik olarak beni ben yapan fikirlerimi inandigim olcude savunmaya calisiyorum. Bold ve buyuk harf kullanmamdaki neden fikirlerimdeki onemli gordugum kelime ve vurgulari yapabilmek, ki bu bold ve caps denen tus onun icin degilse sadece cumle baslarinda buyuk harf icinse ozur dilerim.. " Azmodai said: NEDEN benim goruslerim bu kadar rahatsiz etti sizi" mesela "ACAIP sacma ve alakasiz birsey sorup anlamsizligima devam ederim" "Nerede bu devlet ve bu kasirga olusumu" "Findikli vodkanin hastasiyim, pek sahane birsey" Ben ne kadar sacma ve anlamsiz konusuyor olursam olayim fikirlerimi belirtme hakkina sahibim, veya ben oyle zannediyorum. Eger fikirlerimin sacmaligini bana anlatabilecek kadar bilgi ve birikiminiz varsa lutfen benim gibi cahil ve sacmalayan birini aydinliga kavusturmak gibi bir misyonunuz olsun. Bir deniz yildizi bir deniz yildizidir.. Azmodai said: @Azmo: Buraya da duruma gore ya @ sembolunu kullanarak bir not vardir veya bir gereksiz, tepki toplayip ilgi cekmeye yonelik bir satir daha. Tepki cekmek degildir esas amacim gercekten dusundugum seyleri konusuyorum, sizlerinde fikirleri bazen bana dayanilmaz gelebiliyor ama onlari saygi ile cevaplandirma ve dinleme olgunlugunu gostermeye calisiyorum. Azmodai said: Bravo Recall, o kadar ilginc bir adamsin ki, 2 gecedir sabah 4lerde senle ugrasiyorum... helal olsun. Ilginc olmayi siradan ve monotone bir kisi olmaya her zaman tercih ederim. Bu iltifatin icin tesekkur ederim.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 aquila said: yalniz atalarimiz kan dokmus falan filansa, dunyanin yarisinda hakkimiz var, o zaman gidelim. dava meselesi o coğrafya meselesi değil.
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 007 james bond uzunca cevap yazamicam. - "turkce konustuklari icin yaziklar" anlamini mi cikardin ordan? Onca sene yasadiklari yerlerin dilni ogrenmiyor insanlar. - Giderek oy eksiltiyorsun olayinada, yurt disinda oy verebiliyorsun cevabini veriyorum. Oy moy eksilmiyor yani. - Turk olarak kendi ulkemi elestirebilirim. Benim elestirmemem demek o maganda gercegini ortadan kaldiriyor mu? Hesap verecekmisim maganda dedigim icin peeeh. - Ben ulkemi karalamam yurt disinda, gercekleri soylerim. Turk olmayi reddeden mi var. Turkiyenin geldigi durumdan sikayetci Turkler var. -Vatan borcu tabikide yoktur, dunyada millet istedigi yere yerlesiyorken turkiye'de senin gibiler "borcun var gidemezsin" diyorlarsa garip birseyler vardir. Ayrica milliyetcisin direk zaten bunu savunarak. Millet nedir bilirim ayrica. Amerikali ingiltereye yerlesirse arkasindan HOOP BORCUN VAR diyen olmaz.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 LathspeLL said: 007 james bond uzunca cevap yazamicam. - "turkce konustuklari icin yaziklar" anlamini mi cikardin ordan? Onca sene yasadiklari yerlerin dilni ogrenmiyor insanlar. - Giderek oy eksiltiyorsun olayinada, yurt disinda oy verebiliyorsun cevabini veriyorum. Oy moy eksilmiyor yani. - Turk olarak kendi ulkemi elestirebilirim. Benim elestirmemem demek o maganda gercegini ortadan kaldiriyor mu? Hesap verecekmisim maganda dedigim icin peeeh. - Ben ulkemi karalamam yurt disinda, gercekleri soylerim. Turk olmayi reddeden mi var. Turkiyenin geldigi durumdan sikayetci Turkler var. -Vatan borcu tabikide yoktur, dunyada millet istedigi yere yerlesiyorken turkiye'de senin gibiler "borcun var gidemezsin" diyorlarsa garip birseyler vardir. Ayrica milliyetcisin direk zaten bunu savunarak. Millet nedir bilirim ayrica. Amerikali ingiltereye yerlesirse arkasindan HOOP BORCUN VAR diyen olmaz. -devlet öğretmiyor. yeni yeni başladı öğretmeye. sistem "yazık" yani. Asimile olmamak (kültürünü kaybetmeyip anadilini değiştirmemek) başka oranın dilini sistem sebebiyle öğrenemeyip konuşamamak başka. -Dediğim gibi mesele oydan da ibaret değil. Beyin göçü diye bi olgu var, öncelikle beyin eksiltmiş olunur. Oy yükü var veya yok geçtim sadece onunla sınırlı değil. -Türk kültürüne sahip değilim diyen birine Türklüğe hakaret düşmez. Hakaret başka eleştiri başka (bkz. orhan pamuk) Türk olarak kendini eleştiren biri iyi niyetlidir, sonuna kadar da hakkı vardır. Yurtdışından özüne vatanına laf eden birinin de Türklüğü reddetmemesi durumun alçaklığı açısından şart değildir. Ülkesini aşağılayan şerefsizdir. Tabii ki bu durum magandanın maganda olduğu gerçeğini ve istisnasını da değiştirmez. İstisnalar kaideyi hiç bozmaz. -Türk kültürünü reddedip ona sahip olmadığını söyleyen sensin. Fransız kültüründe Türk olmaz doğal olarak? ne anladım ben bu işten o zaman.. Fransızım ama Türküm vs vs.. Tekrar etmek gerekirse gerçekleri eleştirip bundan şikayetçi olmak var (ki bunun sebebi vatan sevgisidir) bir de vatanından özünde nefret ederek kültürünü bünyede reddederek onu aşağılamak var. İkincisi yanlış ve tamamen kötü niyetli. İlkini yapansa zaten kültürünü reddetmez, aksine kültürünü vatanını sevdiği için bunu yapar. "Kültür" ile bahsedilen çiğköfte değildir. Türk kültürü güneydoğu temelli değil, önyargılarınız sizin yanlışlarınızın temeli. İşte böyle düşünen adam Türkiye'yi eleştiremez, çünkü yanlıştır temelde. -Ben borcun var gidemezsin demedim, yine yanlış algılamışsın sayfalarca yazıyı. Millet kelimesinin anlamını verdiğim linkten öğrenmemen sebebiyle hala vatana borç kavramını algılayamıyorsun. Asıl can sıkıcı olan da antitez olarak "dünyada böyle bizde böyle" falan tarzı kullanman komik olarak. Biz öyle herhangi bir dünya ülkesi değiliz. Daha bunun bile bilincinde değilsin. Ne savaşlarımıza verdiğimiz değer Yunan'ın kendi savaşına verdiği değere benzer, ne vatan hasretimiz özlemimiz başkasınınkine. Bunlar basit örnekler, konuya giriş cümleleri bile değil. Bu yazıdaki her cümleden kitap çıkartılır ayrıca. Basit cevaplarla sadece kendinizi rahatlatmaya çalışabilirsiniz.
Masteis Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Güzel konu, tartışılabilir ama tartışmak değil bu. Açık olalım bi konuda; Verdiğimiz onca faiz/vergi/borç(sanılan), yapılan onca haksızlıklar, ilgisizlikler sonucu dolmuş olmamızdan kaynaklanıyor bu tartışma. Türkiye yaşanmayacak kadar kötü bir yer değil, aksine aslında çok güzel biryer. Çok rahat para döndürebileceğin bir yer. Kafanı kullandığın sürece milyarlar kazabileceğin bir devlet. İstediğin zaman istediğini alabileceğin bir yer. Nerden mi vardım buna? Çünkü her türlü düzenbazlığın, dolandırıcılığın esiri olmuş bir yer. Gerçek anlamda iyi niyetti, namustu, şerefti bunlar öncedendi(aslında hiç varolmadı). Fakat şuan dolandırıcılığın ve hırsızlığın tamamen şeref ve namus olarak görüldüğü bir dönemdeyiz. Kaç kişi gördünüz yaptığı şeyi ettiği fiyata sattığını? Veyatta aldığı fiyata değer hizmet verdiğini? Şuan o küfrettiğiniz dolandırıcılar, taşş*k kebabı hayat yaşıyor.
agamemnon90 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 bu kadarmı korkak olduk? her zorlukta kaçar olduk kalıp ülkemize sahip çıkmak elimizden geleni yapmak, son haddeye kadar savaşmak yerine kaçıp kurtulmayı tercih eder olduk anlamış değilim biz bu değiliz yada olmamamız gerekir.evet ülke yaklaşık 30 yıldır kötüye gidiyo alparslan türkeşle başlıyan yolsuzluklar düzanbazlıklar nazım hikmet gibi yurtseverlerin vatanseverlerin vatan haini ilan edilip haklarında idam kararları çıkarılmları 68 kuşağının(deniz gezmiş, yusuf arslan. hüseyin inan ve daha 15 kişinin)idamları ki bu kişiler türkiyeyi amerikaya ciro etmemk için hayatları pahasına girdikleri mücadeleye sadece 6. filoya s...git demeleri uğruna asılmaları ve savaşan son kuşağın yok oluşu, özalla devam eden özelleştirmeler (türkiyenin hibe edilişi)ve yozlaştırılan okumak nedir bilmiyen bi toplum geri kafalı hayatları disco dan danstan baba parasından ibaret düşünmeyi bilmiyen bir gençlik ütopyası kuran yöneticiler sonrasında gelen hükümetlerin sadece geriye gitmekten gün geçtikçe türkiyeyi biraz daha fazla ciro etmekten başka yaptıkları birşey yok ve tabi en son olarak ampuller geldi başa şimdide malezya olurmuyuz ve yine çarpıltılmalar keşke malezya olabilsek boorçsuz bi ekonamiye ve kişi başına düşen milligelirin 13.000$ olduğu(türkiyede bu gelir 5.600$)ve her ihtiyacını kendi karşılıyan ve bizim yaklaşık 4 katımız ihrcata ve 4te birimiz kadar ithalata sahip olan bi ülkeye sahip olmak isterim ama şu gidişatta ne malezya oluruz ne şeriat sadece satılırız peki böylemi gidicek hiçmi kimse bişeyleri göze alıp çıkmıcak ortaya bir zamanlar çıkanlar aptalmıydı yoksa cidden yurtsevemiydi bence çekip gitmek yerine birleşmek daha mantıklı geliyo birleşip başkaldırmak tıpkı kurtuluş savaşında istanbul hükümetine olan başkaldırı gibi kaçıp itmek çözüm değil zaten kaçımız kaçabilicek bunuda göz önünde bulundurun
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Siz yurtdisina giden insanlarin kolay ve geyik bir hayat yasadigini falan zannediyorsunuz herhalde ki kacip gitmek kolay yol diyorsunuz. Yurtdisinda yasamak, Turkiye'de kalmaktan cok daha zor.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Rahat etmek daha mutlu yaşamak için yurtdışına çıkmaz mı insan? Daha önce böyle denmişti.. zorlukları vardır ama sonuçta insan kendi çıkarı için gider, daha rahat etmek için diyen sizdiniz.
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Vatanını sevmeyen insan bence hastalıklıdır.Vatan başka birşeydir birşeylere benim diyebilme çok başka birşeydir.Yurtdışına gidersin dünya ile tanışırsın her yerin bambaşka güzelliği var sonuçta.Ibizaya git dehşet eğlen viyanaya git klasik müzik dinle kuzey avrupaya git oranın coğrafyasını tanı kadınlarını tanı rusyaya git kızıl meydanda vodka iç hollanda da partilere katıl mısıra git piramitleri gör kısacası dünyayı tanı her şekilde bunları yap kültürünü geliştir ama bir noktada ülkem diyebileceğin bir yerin olması lazım.Birşeyleri sahiplenme duygusu benim diyebilme duygusu için.Ne kadar beyenmeyecek olsak bile dolmuşa bindiğimizde engineering google takmış bir gobline benzeyen şöfor dayı benim dayım.Her ne kadar ultrasüper bir kültüre sahip olmasada yerimi verdiğim hamur yemekten koca bir popoya sahip olan şalvarlı teyze benim teyzem.Troll headhunter + emo imajı ile donundan düşecek pantolonla sokaklarda gezen mal bile bizim malımız.Kol kola girip camiye giden dede bizim dedemiz.İyisi ile kötüsüyle elimizde bizim diyeceğimiz bir vatan ve onun üzerinde yaşayan insanlar var. Ben enayimiyim 30 sene orda kalacam da sonra ülkeme dönmek isteyeceğim dönemeyeceğim vicdanım yüzünden bir ruhsal çöküntüye gireceğim.Vatanım diyebileceğin bir yer kalmıyo ortada.Tabi bu vicdani sınamayı yapamayacak insanlarda gitsin istedikleri yere çokta lülü :) Sonuçta herkes hak ettiğini alır. Giderim dünyayı görürüm en iyi şekilde kültür sahibi olduktan sonra ülkem için hizmete başlarım.Yoluma çıkarı uğruna aç kurt gibi bekleyen köpekler taş koyacak olsa bile elimi taşın altına sokarım.Fare değilim ben gemi batacakken ilk terkeden olayım. Tüm bu konuların üstünde tabi ki herkes ne şekilde mutlu olacaksa onu yapmalıdır.
NuKe Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Başlığa cevabım: İkisi de değil. Bence cevap eziklik ve cahillik. Niye eziklik? Ezilmişsin ki gidiyosun. Yurtdışına gidebilecek kadar paran var. Ama birşeyleri düzeltmek için yapabileceğin bişi yok demek ki. Niye cahillik? Yurtdışında çok mutlu olacağını sanıyorsun. Dünyadan haberin yok.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Vatanımı sevmek gibi bir zorunluluğum yok ki. Bir kere bu vatanın dinine inanmıyorum. Kültürünü sevmiyorum. Rakı içip sohbet etmektense Pinot Noir eşliğinde Satie dinlemeyi yeğlerim. Ziya Paşa yerine Shakespeare okurum. Allah'a tapmak yerine dalgamı geçerim. Ne sahipliğinden, benimliğinden söz ediyorsun. Sahiplenebileceğim tek şey kendi düşüncelerim, niye başkalarının görüş ve inançlarını sırf sahiplenme hissedebilmek için kabülleneyim. Bu zayıflıktır bence. Gitmek gibi bir niyetim yok ama şu anda, İstanbul'u seviyorum ama öldürsen başka bir şehirde yaşamam bu ülkede. İstanbul ülkenin geri kalanına benzediği anda İtalya'ya yönelirim(Ne de olsa dillerini biliyorum). Orada küçümsenmek önemli değil, zaten burada da küçümseniyorum.
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 NuKe said: Başlığa cevabım: İkisi de değil. Bence cevap eziklik ve cahillik. Niye eziklik? Ezilmişsin ki gidiyosun. Yurtdışına gidebilecek kadar paran var. Ama birşeyleri düzeltmek için yapabileceğin bişi yok demek ki. Niye cahillik? Yurtdışında çok mutlu olacağını sanıyorsun. Dünyadan haberin yok. Bütün ezikler yurtdışına gitmiyormuş demek ki..
Öne çıkan mesajlar