sir Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 ha bugün bu topraklarda yaşayanlar türk milleti değil yani? ya uzaydan geldiler, veya devşirildiler heralde.. bu "birlik" meselesine değindim zaten yukarda, bahsettiğim "tektipleştirme politikası" bu. bugün bütün dünya bunu bıraktı, bi bizde devam ediyo, o yüzden de sorunlara yol açıyo. bu topraklarda yaşayanların bir ırk, dil veya din birliği zaten yoktu, hiçbi zaman da olmadı. çok sesli ve çok renkli bir topluluğun içinden suni bir "vatandaş" kimliği yaratılmaya çalışıldı ama tutmadı. ilerleyen seneler gösterdi ki insanlar kendilerine has, cumhuriyetin de öncesinden kalma bir kültürü ve kimliği yaşatma çabasındalar..kürtler, aleviler, ermeniler, rumlar ve hatta sünniler.. olay burda koptu işte, bugün bu "suni vatandaş" tanıma uymayan herkes de "vatan haini" ilan edilince, elde pek bi "vatandaş" kalmadı tabi heh orada esas mesele "birlikte yaşamayı istemek konusunda samimi olmak". bunun yolu da demokrasiden geçiyo, ister beğen ister beğenme. analarımız, babalarımız, dedelerimiz, ninelerimiz değil mi bu cumhuriyeti kuran? iki kuşakta pat diye millet olmaktan çıkıverdik öyle mi? sana hayal dünyanda sahte kimliklerle başarılar diliyorum =)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Az kaldı milliyetçilerimiz kendilerine bir diyalektik kurup solcudan solcu kesilecek başımıza diyorum ben 27 sayfadan çıkarabildiğim tek gözlemi size de gözlettirebilmek umuduyla. Düşeyazdım yani artık.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 6-7 eylul olaylarinida ergenekon yapti yildonumu sergisini basip resimleride onlar indirdi musluman olmiyan turk olamaz ve bu ulkenin %99.66 si sunni diye yirtinanda ulusalci tayfa dimi? hep o suni kimlik yuzunden oluyor hersey o olmasa kimsenin gitmedigi kurtce kursalari para basicak rumlar ermeniler kosarak geri gelicek pembe gozluklerimi taktim odamda yunan kizlarini bekliyorum
sir Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 eheh ittihatçılar katletmeseydi koşarak geri gelirlerdi belki o suni kimlik yüzünden yabancılara tolerans tanınmadı zaten. ve devlet yapısı da bunu destekledi, katliamlara ses çıkarmadı.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 yunanlilari ne ara aktletmisiz? keske ciceklerle gelseydik izmire kalpleri kirilmistir
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Sir yazdıkların midemi bulandırıyor bir satılmış aydın gibi bir nazlı ılıcak gibi konuşuyosun batı usulü üstüne gitsen tamamen içi boş.Demokrasi altında herkese hakaret ediyorsun demokrasiyi çok biliyosun madem size ben oy verenin diyen adam 1 sene hapis yatacak gündemden düşürme bunu.Dengir mehmet fırat denen eleman görevini yapan memuru istediği gibi tehdit ediyo dilinden düşürme hadi bakalım. Tayyip ananı al git diyo bişi yok arınç memleketindeki kahve konuşmasında adamı susturuyor azarlıyor akp nin aleyhine birşey söyleyen vatandaş bile korumalar tarafından dövülüyor. Sağdan soldan yalan yanlış ezberlediğin laflarla tartışma ortamı yaratma demokrasi demokrasi demokrasi diye diye bi hal oldun lanet olsun senin o bileceğin demokrasiye.Demokrasi insanın yaşadığı yerde olamaz bunu her zaman bilelim.Medeniyetin beşiği kabul edilen yerde adam kanun çıkardı ermenilere soykırım yapılmadı diyenler hapse girecek diye.Demokrasi hep bana olmaz tüm dünyadaki her adam için geçerlidir.Sadece avrupada daha gelişkin,gelişmeye çalışan ülkelerin hayat damarlarını koparmak için çok muazzam bi silah olmasın demokrasi. ABD de git bakalım de biz bu ülkeyi kızılderililerin cesetlerinin üstüne kurduk diye veya git avrupada konuş bakalım biz şehirlerimizi sömürdüğümüz topraklardan elde ettiğimiz ham maddelerle kurduk diye. Birde bu ermeni olaylarında neden ilk başta adamların rusların kışkırtmasıyla ve onlara güvenip çeteler halinde heryeri yağmaladığı asıl soykırım ın bize yapıldığını anlatmıyorlarda toprak koparmak için soykırım yaptınız soykırım yaptınız diyip duruyorlar.
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Sir'in yanlışı, Atatürk'ün o dönem kurduğu ulus devletin çağın gereği, ama bugün çağdışı olduğunu, çünkü artık modern devletlerin bu yapısının yıkıldığını söylemesi. Ama modern devletlerde bu yapının neden yıkıldığını, Türkiye'nin o devletlerle aynı çizgide gelişip gelişmediğini, Türk halkının o milletlerle aynı yapıda olup olmadığını tartışmıyor. Ezberlemiş bi "artık ulus devlet yok, o yüzden biz de ulus devlet olmamalıyız" teranesi, her topikte aynı şeyi anlatıyor.
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 -007- said: 1. Güce erişmek için yurtdışında eğitim görmek gerekli olabilir, ama bu amaçla asimile olmak gerekli diye bişey savunamazsın, yazık durumdur. Gereksiz bir %100 onyargi, sanki herkes sen... Neye gore asimile olmak? Ben Turk kulturune sahip degilim ki zaten asimile olayim? Ayrica Turk'lugunu korumak icin Turk gelenek ve goreneklerini aynen oralara mi tasiman gerek? Mesela ben modern dizayn severim ev dekorasyonunda, Araya 1-2 tane Turk kulturunu yansitan sey koyarsin bence yeterlidir, onlar sana hatirlatir. Daha ne yapman lazim "asimile" olmamak icin? Ben kucukken Bon Jovi dinlerdim, simdide dinliyorum. Asimile olmusum o zaman ben ya vah vah. said: 2. İşte ırkçı saldırıyla karşılaşmamanı sağlayacak olan o farklı esprilere gülerek farklı yaşayıp farklı işler yaparak birgün bakıyorsun ki o "medeni" toplum seni asimile etmiş artık Türk değilmişsin. Vatanına dönersen alamancılar gibi buraya da yabancı olursun hiçbi zaman oralı da olamazsın. Arada sıkışmış milletsiz vatansız atasız ama mutlu charity bünyesi olmaktan ileri gidemezsin. Bir asimiledir tutturmussun. Almanya'da ki o insanlar asimile olmadiklari "yazik" durumdalar. Alman kulturune adapte olan gayet normal yasiyor. Senin dedigin kitle hala turkce konusup, televizyon uzerine tulbent orttukleri icin "yaziklar". Karistirmissin kimlerin yazik, kimlerin asimile oldugunu... said: 3. Sizin gibi düşünen insanlarda genel önyargı ve hata şu: Bu halimle bişeyleri değiştirmem mümkün değil. Daha önce de dediğim gibi bu savaşa başından yenik başlama ya da savaştan kaçma olgusu. Sebepleri değişebilir: korkaklık, yenilgi, kendine güvensizlik vs. Ne on yargi, ne hata. Bak senin icin 0'dan baslayalim, beraber ogrenelim. Birseyler degistirmek icin ne gereklidir. Eger bu forumda yazan standart insan ise, 4 yilda bir secimle denersin sansini. sonra elin cahili %47 ile gelir. Bir sey yapabildin mi? Hayir. Ne gerek peki? Toplumu yonlendiren insanlar gerek. Toplumu kimler yonlendirir? Sanatcilar, parasi olan insanlar... Guclu insanlar toplumu pesinden surukleyebilir, onlara biseyler anlatabilir. Bunun icin guclenmeye ihtiyac var. Benim planim bu acikcasi. Sansimi deneyecegim. said: 4. İsviçrede "mutlu" yaşamasına kimse bişey demez, kendi eksiklik hissiyle gitmiştir. Ama "orası maganda memleketi" tarzı laf ederse hesap sorma hakkı doğar. Orhan Pamuk faciasına doğru bi eğilim olmamalı sağlıklı normal bünyede. Orta-sınıftan çıkıp TR'de olduğu halde bulamadığı öyle 1-2 güzellik görüp ülkesini kendisi gibi korkakça ya da kişisel emel uğruna gitmeyip ülkesi için savaşan değerli insanları iğrenç bi genellemenin içine alarak hakaret eden kötüleme boyutuna gelen insanlar genelde görgüsüz ve kötü niyetlidir (kişisel hakaret değil). Atatürk'ün de bize bahsettiği kişisel emellerini düşmana çıkar sağlayacak şekilde kullanan insanlardır. Böylelerini sevmiyoruz biz. Hesap sorma hakki? Neyin hesabini soruyorsun? Magandanin alasiyla kayniyor bu ulke. Beni konusturma burda, delirtmeyin adami. ONLARCA KIZ TANIYORUM ISTANBULDA TACIZE UGRAMIS. Ne Orhan Pamuk'u, ne korkakcasi, neler sacmaliyorsun. Ulkede bunlara karsi savasanlara bisey demiyorum ama savasmamamyi tercih edenlere karsi ne hesap sorma hakkini bulabilirsin, ne laf edebilirsin. Son 2 cumlende sacmalamanin doruklari. Yok "Ataturk'un bahsettigi kisisel emellerini dusmana cikar saglayacak sekilde kullanan insanlar" falan. Ne alakasiz bir benzetme konuyla ilgili. said: 5. Biz bu ülkede bireysel hareket etmeden sırf vatan uğruna fedakarlık yaparken (kendi emellerin ve çıkarların uğruna bireyselce) "x bir toplumla uğraşmak istemiyorum" tarzında laf ne kadar kendi hür kişisel tercihin iraden olsa da ailendeki sorunu bırakıp ev değiştirmek kadar sorumsuzca ve yanlış bir kafa yapısı. Ne sorumsuzca, nede yanlis bir kafa yapisi. Sen fazla milliyetci olmussun. Insanlar dunya'da istedigi yerlere tasinabilir. Vatan borcu falanda yoktur. Sorunlari cozme zorunluluguda yoktur. Kaldi ki deger mi diye dusunuyorum. Aziz Nesin aklima geliyor ve hak veriyorum. Devletler insanlarin refahini arttirmak icin, ilerlemek icin, gelismek icin cabalar, cabalamalidir. Ben bunun zerre kadar olmadigi bir ulkede cebelesmek zorunda degilim.
porsuk Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 mubarek gecede birbirinizi kırmayın kandiliniz mubarek olsun
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 LathspeLL said: icin? Ben kucukken Bon Jovi dinlerdim, simdide dinliyorum. Asimile olmusum o zaman ben ya vah vah. Bende BJ dinlerdim ya :) Bizim mahallenin piçleri dalga geçerlerdi, kral tv izlerlerdi onlar :(
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Bu forumda bazilai sizofren sanirim. Biri, baska konuda bana "kisa mesajlarla dalga gececegine duzgun, uzun cevap vermiyorsun." dedi, burda da "oncelikle wall of text hazirlamayalim" diyor. "Gidicem" diyenlere "Ataturk gitti mi?" diyorlar, ustune "Ataturk zamaninda oldu diye simdide olmasi mi lazim?" gibi cevaplara rastliyoruz diger mesajlarda. Acaip. Karar verin.
Earenwen Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 tartışmadan uzak, espirili mesaj sir said: ha bugün bu topraklarda yaşayanlar türk milleti değil yani? ya uzaydan geldiler, veya... aslında uzay demişken...
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 tr'den gitmeyi istemek ne hainliktir ne korkaklık gerçekçiliktir
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Evet cünkü maganda sadece türkiyede var . usa iyide biliyorum ben . bir gidin işinize ya .. insanın olduğu heryerde her karakterde kişi bulabilirsin .. buna maganda dahil .Bu ülke maganda doluymuş sinirlendirmicekmişiz onu allah allah ya .
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Noyanh said: Evet cünkü maganda sadece türkiyede var . usa iyide biliyorum ben . bir gidin işinize ya .. insanın olduğu heryerde her karakterde kişi bulabilirsin .. buna maganda dahil .Bu ülke maganda doluymuş sinirlendirmicekmişiz onu allah allah ya . USA'de, New York'ta Rockefeller square'de, yilbasinda elalem kizlara bi taraflarini surtmez, elle girismez kizlara, taciz etmez.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Turkiye deki erkeklerin yuzde 89 du diyelim hadi kizmasinlar, sapiktir.. Tabi bu sapiklik oyle cinsel sapma seklide degil.. Cinsel hayatini yasayamayan ve ilk cinsel birlikteligini genelede 40 yasinda genelev calisanlari ile yasayan turk toplumu ne yazik ki kadini ve cinselligi beyninde acayip bir saplantiya sokmustur. Hayatinda kadina nasil darvanmasini ogrenemeyen, bu konuda konusamayan, bir genclik tabi ki MAGANDA olacaktir.. Ailesine annesini doven ve soven baba ile buyuyen turk cocuklar, malesef kendi evinide ayni gordugu gibi hayatini surdurmektedir.. Surekli avrupadaki amerikadaki bosanmis aile yapisini kotuluyorsunuz ama anlasamayan 2 insanin ayni hayati yasamasindan sa MEDENI INSANLAR gibi bosanmalari artik cok komik kaciyor bu cagda tartisilirken. Kadini ikinci sinif goren, Onu cinsel obje yapan ve sadece erkekligini ispatina yarayan arac olarak goren mantalite ne yazkki FLIM,DIZI,SARKI,SANATCI,POLITIKACI,ASKER vs herturlu beynine isleniyor genclerin.. Maganda TURK olmanin sucu degil, ne yazik ki bu tip MEDYA ve MAHALLE BASKISI ve ORF ADET baskisi ile buyuyen nesil MAGANDA oluyor.. Al kraliyet ailesinde dogan cocugu getir buraya koy sistemin icine al sana maganda.. Doktorlar konusunda biraz abartmis olabilirim yuzde yuz tabi ki mumkun degil ama yuzde 90 dan 1 puan inmem zorlamayin.. Sen ne bilirsin doktormu tanidin vs geyiklerine cevap veririm ama lafla peynir gemisi yurumez... Size kanitlamak durumunda degilim.. CIKIN SOKAGA CEVIRIN 100 TANE ADAMI SORUN BAKALIM DOKTORLAR HAKKINDA NE DUSUNUYOR. Sevabina sifa alcagini bilsem evet suratina bile tukurmem diyen arkadasa ise diyecek ne bir kelimem ne bir harfim var.. Ben ayrica parayi sevmiyorum demedim..Ancak bu kadar seref,onur,gurur,haysiyet,vefa konusmasi yapan insalarin birtanesenin DOKTOR oldugunu duydugumdan bu konuya girdim.. Belkide o ve ailesi yuzde 10 luk kisimda kaliyordur saygi duyariz.. Ulkenin cumhurbaskaninin esi lise mezunu ve hanimefendi ne yazik ki evlenmek zorunda kaldigi icin okulunu birakmis.. Bunu ben demiyorum kitaplarda cikti ve tekzip edilmedi bu sozler.. RTE nin sulalesi nerdeyse USA de yasiyor, bu konuya girmek dahi istemiyorum..
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 evet ben o şifayı verebilmek için bi taraflarımdan kan geliyor muhtaç olmadıgın sürece verebilcek paran varsa alırım . bunun için ben paragöz doktor olcaksam varsın olayım . tekrar söylüyorum benim elimde gecelerce ezberlemeye ugrastıgım bilgiler dışında hayatımı kazancak bişeyim yok .. evet o tükrüğün sana nasıl şifa verceni ögrenmek için bu kadar ugrasmıssam karsılıgını almadan tükürmem .. muhtac durumda deilsen tabi . Ve yuzde 90 mıs PARA için doktor olcak kadar salak bir insan yoktur herhalde bu dünyada .. okumak için ugrastıgın zaman ve parayla iddaa çalışsan bile daha riski olmayan bir para kazanırsın . Maganda olayıda ordaki 10 tane hayvan .. tamamen polisin suçu yanlarındalar ve mudahele etmiyorlar yılbasındaki olaylar için . genelleme yapmasak bu konuda . Dediğim gibi öyle insanlar her millette her toplumda var orda toplum düzenini saglacak olan adam işini yapmıstır olmamıstır .
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 babasinin hayrina doktor olmuyo ya adam, doktorlukta para kazanmak icin yapilan bir meslek, sen nasil muhendis, isletmeci oluyosan adam da doktor oluyo ki kolayda olmuyo, para almak sonuna kadar hakki. 4 yil okul okuyup ise girince milyarlari alanlar normal de, 6+ sene okuyan adamin para almasi mi garip geldi?
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Recall, genellemelerine hastayım.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Ben doktorlar paraya tapiyor diyerek hakaret etmedim, neden bunu hakaret olarak algiliyorsunuz, sadece bu kadar vefa,ata,kan,toprak muhabbeti yapan 007 nin tip okudugunu duydugum icin soyledim.. Para istemek parayi sevmek veya parasiz is yapmamak suc degil bildigim kadari ile? O yuzden bosuna alinganlik yapmayin.. Herkes parayi sever ve kolay kazanacagi biryere gitmek ister, veya rahati sever, bazen para ile o rahati saglar bazen cevre ile.. Ben o anlamda bahsettim bunlari.. Yani yurtdisina gitmeyi hayal edecek biri varsa en basta doktorlar gelir bence eger sinavlar zor olmasa dedim..
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 arkadas, doktor icerde de disarda da kolay olunmuyo, zaten olunsada oyle rahatima bakiim parami aliim bir meslek degil.
DoubleW Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 sabonis said: tr'den gitmeyi istemek ne hainliktir ne korkaklık gerçekçiliktir sen çözmüşsün olayı
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 recall işte cok yanlış bir yerden yaklaşmısın problem bu . yurtdışına cıksan doktorluk hem daha kolay en azından cahil insanların gelip seni vurma riski yok .. hemde sınavları yurtdışının daha kolay .elinde yeterli malzeme var arastırma imkanların var falan flan uzar gider..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 nileppezdel said: 007 senin savaşa yenik başlama dediğin olayı da anlayamıyorum. Bana yapabileceğim birşey göster, fikir adamlığı dışında diyorum birşey bulamıyorsun. E fikir adamlığını en rahat şekilde mutlu olduğum yerde yaparım. İnternet falan varken o ülkede bulunmam gereksizdir. Lath'ın yazdıklarına da katılıyorum tabii ki. Gerçekten de bence insanın bireysel kültürüne uygun kültür ortamında yaşaması daha doğrudur, ve daha mutlu eder kendisini. Savaşa yenik başlamaktan kastım çeşitli sebeplere oluşan kendi gerçeklerini inkar durumudur. Bunun sebepleri bir tane değildir. Yapabileceğin şeyleri seni tanımadığım için net olarak söyleyemem, senin amacına hayatına göre değişir yani. Hayatına nasıl yön vermek istersen öyle olmalı. Daha önce dediğim gibi sen doğru zihniyete sahipsen simit bile satman yeterli mesleğinin bir önemi yok. Ha toplumu etkileme miktarı yüksek meslekler bellidir işte: politikacılık yazarlık akademisyenlik ya da popüler biri olmak vs.. tamamen senin tercihin. Türkiye öyle bir yer ki zıtlıklar arasındaki uçurumlar çok fazla. En kötüsü olduğu gibi dünya standartlarının üzeirnde en iyiler de var her açıdan. O yüzden Türkiye'de kendi rahat edeceğiniz ortamı olduğu halde bulamazsanız buyrun gidin, sizin için daha iyi olur.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 sir said: ha bugün bu topraklarda yaşayanlar türk milleti değil yani? ya uzaydan geldiler, veya devşirildiler heralde.. bu "birlik" meselesine değindim zaten yukarda, bahsettiğim "tektipleştirme politikası" bu. bugün bütün dünya bunu bıraktı, bi bizde devam ediyo, o yüzden de sorunlara yol açıyo. bu topraklarda yaşayanların bir ırk, dil veya din birliği zaten yoktu, hiçbi zaman da olmadı. çok sesli ve çok renkli bir topluluğun içinden suni bir "vatandaş" kimliği yaratılmaya çalışıldı ama tutmadı. ilerleyen seneler gösterdi ki insanlar kendilerine has, cumhuriyetin de öncesinden kalma bir kültürü ve kimliği yaşatma çabasındalar..kürtler, aleviler, ermeniler, rumlar ve hatta sünniler.. olay burda koptu işte, bugün bu "suni vatandaş" tanıma uymayan herkes de "vatan haini" ilan edilince, elde pek bi "vatandaş" kalmadı tabi heh orada esas mesele "birlikte yaşamayı istemek konusunda samimi olmak". bunun yolu da demokrasiden geçiyo, ister beğen ister beğenme. analarımız, babalarımız, dedelerimiz, ninelerimiz değil mi bu cumhuriyeti kuran? iki kuşakta pat diye millet olmaktan çıkıverdik öyle mi? sana hayal dünyanda sahte kimliklerle başarılar diliyorum =) millet kelimesinin tanımı bellidir. Sen bugün çıkıp da türkiyede yaşayan halka türk milleti diyebiliyorsan zaten olay orda bitmiştir. Bugün içimizde bölücüsü de var şeriatçısı da teröristi de asker düşmanı da. Nerde ülkü birliği nerde kültür birliği ortak geçmiş? (ülkücülük olarak algılayan maldır) Bugün türkiye bu kadar karışıksa %47 muhabbetleri yaparken sizli bizli konuşursanız bu türkiyede 1 millet olmadığının ispatıdır. Bölücüler sayesinde millet tanımı bile uymuyor ülkenin tablosuna. Polyanna kafalarından vazgeçip gerçeklerinizi sindirin, öyle laf edin yoksa kimse sizi sallamaz klişelerinizde boğulursunuz. Bu kadar laf geliyor size milyon açıdan ve konudan sadece tek ceap verebiliyorsunuz "biz demokratiğiz siz darbecisiniz" işte siz bu kadar eksik ve yanlış olduğunuz için biz darbeciyiz. (adamı dinden imandan etmek muhabbeti yani) Demişsin ki "bu "birlik" meselesine değindim zaten yukarda, bahsettiğim "tektipleştirme politikası" bu. bugün bütün dünya bunu bıraktı, bi bizde devam ediyo, o yüzden de sorunlara yol açıyo. bu topraklarda yaşayanların bir ırk, dil veya din birliği zaten yoktu, hiçbi zaman da olmadı." Tektipleşmezsen ülke bölünür. Mesele kültürü tek tipe indirmek değil. Vatana bağlılığı tek tipe indirmek. Çok tip olursa çok millet olur çok millet olursa çok ülke olur sindirin bu gerçekleri. Dünyanın bunu bıraktığı yok sizin evinizde türk bayrağı yokken amerikada herkes amerikalıyım diyip 11 eylülde bayrak asıyor. Bizimkiler de ekşisözlük gibi ortamlarda her şeye bok atma kaygısıyla eve bayrak asmaya bile laf edebilecek seviyede takılıyor (gerçek mi bilmiyorum, olabilir yüksek ihtimalle) Bu ülkede yüzyıllardır dilbirliği olduğu halde çok ırk çok çok dil çok din vs vs diye gidersen çokların içinde boğulup gerçekleri saptırmaya kasarsan bölücülük yaptığını gösterir bu. Unutma ki o çok övündüğünüz Osmanlı işte bu "çok renkler" (polyannanı yiyim) sebebiyle yıkılmıştır. Başta herkes tek tipken sonunda araplar da bulgarlar da birer "çok renk, gökkuşağı" oldu ve ülkenin içine edildi. Şimdi sırada laz çerkes kürt ve kalanları renkleştirme çabası var. Böyle gerzekliklere alet olmayın. İyi niyetli değil böyle çok renk muhabbeti yapan şuranın buranın yazarları. Adam sana yıllar önce ne mutlu türküm diyene demiş hala neyin renginin muhabbetini yapmaya çalışıyosun?! Devamında da demişsin ki: "orada esas mesele "birlikte yaşamayı istemek konusunda samimi olmak". bunun yolu da demokrasiden geçiyo, ister beğen ister beğenme. analarımız, babalarımız, dedelerimiz, ninelerimiz değil mi bu cumhuriyeti kuran? iki kuşakta pat diye millet olmaktan çıkıverdik öyle mi? sana hayal dünyanda sahte kimliklerle başarılar diliyorum =)" Yine yazının devamında seni susturan tokat gibi gerçekler sayesinde edecek laf bulamayıp yine sıkıcı klişe olan demokrasiye sığınmışsın kasırga sonrası limanı gibi. Ve son olarak evet. Artık 2 kuşak mı 5 kuşak mı bilinmez ama bugün ülek öyle hal aldı ki "siyasi akım" ayağına Türk olmayı reddeden şeriatçılar ve PKK'lılar var. Onlar Türk milletinden değil. İsterse %80 oy alsınlar o azınlık, damarlarındaki asil kanla onları geçmişte olduğu gibi ayıklamasını bilecektir. Bu ülke saçmasapan grupların değil, azınlık da olsa tek kişi de kalsa Türk milletinin!
Öne çıkan mesajlar