Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
4 slot var http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5K_SE/
Sarı ve siyah renklere takarsam dual oluyor di mi? Yoksa sarı-sarı ya da siyah-siyah seklinde mi?

Su anda tek slotta 2gb ram var, random bi 2gb daha taksam dual mual olmuyor herelde. Oyle yapacagına eskisini at mı diyosun?
Mesaj tarihi:
MSI GTX560 Ti Twin FrozR II OC 1GB DDR5 256 Bit
High Power Direct12 850W 80+ Plus Bronz Modüler Güç Kaynağı
GSKILL 8GB ( 2x4GB ) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

Bunlari verdim siparis.

Islemci ve board kaldi. AMD Bulldozer mi ne cikmis. Sorup bakayim diye karar vermedim daha.
AMD FX 6100 X6 islemciyi 380 liraya buldum mesela. i5 ile arasinda ucuk farklar var mi? Nasil bu bulldozerlerin mimarisi, performansi? Ciddi bir fiyat farki var sonucta...
Mesaj tarihi:
Holy said:

yok eskisi de kalsın, aynı mhz ile 2x2 dual alıp ikisini de sarılara takıcaksın. bu tek 2 gb siyahta durabilir.

tek yol bu o zaman
http://www.exa.com.tr/kingston/bellekler/kingston_hyperx-326-5919.html
Mesaj tarihi:
toggie senin için tek yol onlar gibi gözüküyor evet :)
ama tabi o parayı onlara vermek ne kadar mantıklı tartışılır. çok aciliyeti yoksa birazcık daha bütçeyi arttırıp kart değiştirmende fayda var aslında. aynı model ddr3 ramler nerdeyse yarı fiyatı onun.

masq AMD işlemciler hakkında benim de hiç fikrim yok. Bilen biri gelip cevaplar heralde :) ben intelden şaşmadım aradaki fiyat farkına rağmen.
Mesaj tarihi:
evet ben 70 lira harcarım diye hesap ediyodum. ama simdi motherboard degisince chipset degisecek, dolayısı ile islemci degisecek. bu ikisine kafadan 700-800 harcarım. ee psu da upgrade isteyecek bu sefer.

aslında yeni pc almaktan daha mantıklı, hala upgrade yapılabilir durumda kasa.
Mesaj tarihi:
Masquerade said:

MSI GTX560 Ti Twin FrozR II OC 1GB DDR5 256 Bit
High Power Direct12 850W 80+ Plus Bronz Modüler Güç Kaynağı
GSKILL 8GB ( 2x4GB ) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

Bunlari verdim siparis.

Islemci ve board kaldi. AMD Bulldozer mi ne cikmis. Sorup bakayim diye karar vermedim daha.
AMD FX 6100 X6 islemciyi 380 liraya buldum mesela. i5 ile arasinda ucuk farklar var mi? Nasil bu bulldozerlerin mimarisi, performansi? Ciddi bir fiyat farki var sonucta...

i5'in yanında baya ezik kalıyor incelediğim kadarıyla bulldozer. hatta phenom II bile daha ucuz ve hemen hemen aynı performans
Mesaj tarihi:
ofis icin 2 bilgisayar lazim. reklamcilikla ugrastigimiz icin video render, photosop vs ile hasir nesiriz baya baya.

soyle 120gb ssd ile guzel bir setup cikartirsaniz 27 monitor ile beraber guzel olur. maliyet olarak da pc basina 3.500 lirayi gecmez ise sukela olur.
Mesaj tarihi:
bir de eve gaming icin kasa topluyorum. pc 4 yilini doldurdu skyrim bile kasinca upgrade gelmis dedim.

amd islemci alsam isimi gorur mu? inteller cok pahali, oradan kistigim parayi ekran kartina aktaririm. soyle amd islemciyle 570 ya da 580 ekran kartı alinca daha iyi olur sanki intel ile alacagim 560 karta gore?
Mesaj tarihi:
cok hesapli cikma 560ti gtx buldum. alip sli yapcam yeni aldigim 560ti ile eger bu psu yeter diyorsaniz?

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-direct12-750w-80-plus-bronz-moduler-guc-kaynagi.html
Mesaj tarihi:
Kasa için konu açmıştım onun dışında birde ek pc toplamayı düşünüyorum. 1200TL limitim elimde GTX570 ekran kartı zaten mevcut + Thermaltake 750W 4-5yıllık power sup var elimde. Sanırım power sup almama gerek yok. Elimde kasada mevcut. Tek istediğim anakart + ram + işlemci + HDD (SSD ve normal olmak üzere 2 adet). Yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.
Mesaj tarihi:
Gigabyte GA-Z68AP-D3 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart
GBGAZ68APD3
INTEL Core i5-2500K LGA 1155 6MB 3.3GHz Dört Çekirdekli İşlemci
I5-2500K
Geil Enhance Corsa 8GB 1600MHz CL9 Dual Channel Bellek Kiti
2x4GB

Bunlari siparis verdim bugun 6950 ve thermaltake 650w sup var bakalim nasil olcak.
Mesaj tarihi:
DareJedi said:

Kasa için konu açmıştım onun dışında birde ek pc toplamayı düşünüyorum. 1200TL limitim elimde GTX570 ekran kartı zaten mevcut + Thermaltake 750W 4-5yıllık power sup var elimde. Sanırım power sup almama gerek yok. Elimde kasada mevcut. Tek istediğim anakart + ram + işlemci + HDD (SSD ve normal olmak üzere 2 adet). Yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.
reampage said:

Gigabyte GA-Z68AP-D3 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart
GBGAZ68APD3
INTEL Core i5-2500K LGA 1155 6MB 3.3GHz Dört Çekirdekli İşlemci
I5-2500K
Geil Enhance Corsa 8GB 1600MHz CL9 Dual Channel Bellek Kiti
2x4GB

Bunlari siparis verdim bugun 6950 ve thermaltake 650w sup var bakalim nasil olcak.

Sen de bu üsttekileri sipariş verebilirsin. SSD olarak da ben
http://www.teknobiyotik.com/depolama/ssd/team-xtreem-s2-60gb-550-500mb-sn-sandforce-kontrolculu-2-5-sata3-ssd.html
almıştım 200 liraya ama dolar fırlayınca 300'e yaklaşmış sanırım fiyatı.
Mesaj tarihi:
high power psu arizali cikti yollayip yerine http://www.tomshardware.com/reviews/750-watt-psu-80-plus-gold,2927-6.html
soyledim. telefonda adam daha verimli bu psu 570 sli bile calistirir dedi iyi dedim. fsd bakalim.
Mesaj tarihi:
yarın gelcek bakalım seasonic.

yalnız Q9550 işlemciden i5 2500k'ya boşuna geçmişsin ivy bridge çıkacak mart ayında sandy bridgelere göre %30 daha iyi hem diyen bir arkadaş bütün zevkimi baltaladı adas.

ddr2 ramler çok frenliyordu sistemi gdf. bir de ivylerin öyle devrimsel olacağına sanmıyorum. :p

cidden yanlış zamanda mı geçiş yapmışım?

Q2Core 9550, 4gb ddr2 ram, gigabyte ud3p ep45 = eski
i5 2500k, 8gb ddr3, asus p8z68-v intel = yeni

gurulardan yorum bekliyorum adsa. anakartım çok baltaladı beni ama. :(
Mesaj tarihi:
ya onu alsan başka birşey çıkacak. öyle düşün, keyfine bak yeni sisteminin.

anakartın iyiymiş? neden baltaladı dedin ki. ne kadara aldın bir de anakartı?
Mesaj tarihi:
bu arada sen yazınca baktım da aynı socketi kullanacakmış ama gene de yeni anakart almamız gerekicekmiş ivyler için sanırım. vayak dedim ve devamını okumadım. bu yüzden neden bilmiyorum.

ama dediğim gibi bence iyi bir işlemci almışsın. illa ivy olcak diye beklemektense alıp kullanıcaksın şimdi.
Mesaj tarihi:
lan resmen içime sinmedi gdfgfd. anakart, ram ve işlemciyi geri yollayıp yerine sıvı soğutma, thermaltake gt10 kasa alıp psumu ve ekran kartımı takıp ivy beklicem galiba. ne fikirsiz kaldım of of. ama işlemci olarak cidden öyle OMG fark göremedim MEH.
Mesaj tarihi:
@masq

überalles 70000k da alsan sadece oyun için bilgisayar toplayan biriysen boşu boşuna bekliyorsun söyliyim.

şu an i5-i7 kullanan insanların asgari 2 sene daha işlemciden yana sıkıntısı olmayacak.

yapılan testleri araştırıp bakarsan i3 kullananla i7 kullanın oyundaki fps farkı 5-6 var yok.

bir oyuncu için olay cpu değil gpu, iyi bir cpu rendercı abilerin ilgi alanı olmalı.

zaten sen topladığın pc ile 1680x1050 her şey full oynasan asgari 80-90 fps alacaksın hemen her oyunda, o 90 değil 95 olsa sana bir şey ifade edecekse eyvallah.

toms'daki abiler bile bugün oyun için i5'den yukarı bir cpu almanın büyük ölçüde çöpe atılmış bir para olduğunu söylüyorlar.

düzgün bir soğutma sistemi ile overclock'a açık işlemci ve ekran kartı tercihi çok daha mantıklı bir yatırım olacak, hele ki sen sli yapacaksan daha gelip ağlama bile bu topice ahaufhd.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...