Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

* CPU: Quad-core Intel or AMD CPU
* RAM: 4 GB
* HDD: 6 GB free disk space
* Graphics: 1 GB Graphics Memory
* Sound Card: DirectX 9 Compatible
* DirectX: Version 9.0c
* Internet for Steam activation

skyrim bilgisayarı

bunu şimdi markalarla ayarlayalım
Sosyal ağlarda paylaş

Elektronikçilerde olur Yazıcıoğlu etrafındakilerde, ama anakarttan direk almana gerek yok ekstra fan takacaksan kasaya.
Power Supplydan HDD veya DVDlere giren 12 voltluk bağlantılardan illa boşta vardır bikaç tane, onların ucuna takıyorsun jakı var fanların kablosunda veya fanın kablosunda jak yoksa o dediğim 12 voltluğu bağlayıp bantlan sarıyorsun. Ahanda bunları diyorum

Sosyal ağlarda paylaş

yea eski pc'm öldü sayılır, yakın zamanda 1500-1750TL civarlarında kasa almak istiyorum, ama üşendiğim için ve uğraşmak istemediğim için toplama pc yerine casper bile olsa markalı pc almak istemekteyim (biliyorum kazıklanacam, gereksiz yere pahalı vs)

aşağıdaki pc sizce nasıl nasıl?
i5 ile i7 arasında, standart bir ev kullanıcısının fark edeceği kadar fark var mı?

markası: casper.

Fiyatı 1600TL

Özellikler
İşlemci Markası INTEL
İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i5
İşlemci Numarası i5 2500
İşlemci Hızı 3.3 GHz
Hafıza (RAM) Kapasitesi 6 GB
Hafıza (RAM) Tipi DDR3
Hafıza Bus Hızı 1333 MHz
Sabit Disk Kapasitesi 1 TB
Ekran Kartı Hafızası 1 GB
VGA Chipset Markası ATI
VGA Chipset Modeli HD6790
Optik Sürücü DVD±RW
İşletim Sistemi 7 Premium 64 Bit Türkçe
Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza
Disk Desteği SATA II

Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:

* CPU: Quad-core Intel or AMD CPU
* RAM: 4 GB
* HDD: 6 GB free disk space
* Graphics: 1 GB Graphics Memory
* Sound Card: DirectX 9 Compatible
* DirectX: Version 9.0c
* Internet for Steam activation

skyrim bilgisayarı

bunu şimdi markalarla ayarlayalım

SKYRIM BİLGİSAYARI DİYORUM

SKYRIM ÇIKTI DİYORUM

YOK MU ŞU GARDAŞINA YARDIMCI
Sosyal ağlarda paylaş

1 gb graphics memory ise fx5200 yetebilir.

1gb modelini bulabilirsen.

Daha spesifik bir şeyler kur bence, en olmadı 10 sayfa falan geride şu an kurulabilecek en mantıklı ve f/p'si iyi olan oyun bilgisayarı yazılmıştı.

intel i5 2500k
p67 mainboard
hd6950 ekran kartı
4/8 gb ram
750W psu

bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

INTEL Core i5 2500K Soket 1155 3.3GHz 6MB Cache 32nm İşlemci

COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA

ASUS DRW-24B3ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

SEAGATE 3.5" 2TB Barracuda Green Sata 3.0 64MB Cache 5900Rpm Harddisk

KINGSTON 4GB (2x2GB) KIT Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram

XFX HD6950 GDDR5 1GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

Ödeme Tipi Alışveriş Tutarı
WorldCard ile 10 Taksit %25 İndirim 1.565,88 TL

Bunu aldım ben. Anakartımı da önceden almıştım MSI p67 c43 olarak.

Holy'nin dediğine göre oyunlar için gayet iyi bu sistem. anakart + (-%25 indirim) ile kaça patlar ki bu acep?

skyrim full çalışsın yea
Sosyal ağlarda paylaş

önümüzdeki hafta sonu bende vatan dan bi pc toplamayı düşünüyorum ama istediğim parçaların hiç biri stokta yok

toplamayı düşündüğüm sistemi de yazayım belki tavsiye üzerine birşeyler değiştiririm.

işlemci: AMD FX X8 8150

anakart: ASUS Crosshair V Formula

bellek: KINGSTON 8 Gb (2x4GB ) KIT Hyprex Genesis DDR3 1600MHz CL9 Ram

hdd: 1TB Harddisk Seagate veya Samsung SATA3

psu: Power Supply Thermaltake Light Power 700 Watt

ekrankartı: ASUS HD6950 DIRECTCU II GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Saol ona da baktım biraz. Sorun olmuyor gibi. En kötü ihtimalle 1 ram slotunu kapatıyormuş.

Az önce yukarda yazdıklarımı ısmarladım. Fanı Scythe Mugen yerine Thermalright Macho ısmarladım. Bi de Arctic MX-2 Thermal Paste. Eski kasayı ve güç kaynağını ekleyince şöyle olcak:

Intel Core i5-2500K, 4x 3.30GHz, boxed
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 Rev. 1.0, Z68 (dual PC3-10667U DDR3)
MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC, GeForce GTX 560 Ti, 1GB GDDR5, 2x DVI, Mini-HDMI
G.Skill RipJaws-X DIMM Kit 8GB PC3-12800U CL9-9-9-24 (DDR3-1600)
Thermalright HR-02 Macho, Arctic Cooling MX-2
Antec P182 Kasa
ATX-Netzteil Corsair 520W PSU

Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 ile Thermalright HR-02 Macho kombinasyonunu kullanan bir iki kişi buldum. Anakarta uyuyorsa sorun yok. Kasa geniş zaten.

Sanırım bi de yeni PSU almam gerekcek. Umarım idare eder bi süre.

Bu arada aldım bu bilgisayarı. Kurdum 520W ile sorun çıkmadan çalıştı şimdilik. Skyrim dışında oyun yüklemedim. Skyrim ilk açtığımda kendi ultra high önerdi. Öyle girdim. Monitör 22" 1680x1050. AA falan nasıl bilmiyorum ama tüm display slider'ları max'ta. Vsync'i ini dosyasından kapatınca 100 fps üstünü bile görüyorum. Normalde 60-70 civarı geziniyor. Karambolde 35-40'a düşüyor ama nadir olduğu için sorun olmadı. Daha yarım saatten fazla oynamadım. İlerde düşürmem gerekebilir ama şimdilik ultra high'da akıcı oynanıyor.

Bu arada Thermalright HR-02 Macho'yu takana kadar canım çıktı. Push pin yerine vidalı bir sistem koymuşlar. Heatsink altında kalan delikteki vidayı sıkabilmek için vidayı ya yan taraftan anahtarla çevirmek gerekiyor ya da 15 cm yüksekliğindeki heatsink'in ortasından geçen incecik delikten tornavida sokup sıkmak gerekiyor. Anakartta yan taraftan anahtarla çevirmek için yeterince yer olmadığı için gidip 20 cmlik özel tornavida almam gerekti. Sonunda iyi oldu ama.

Yarım saatlik Skyrim sonrasında ekran kartı max 65 derece, işlemci çekirdekleri max 50 dereceyi görmüş. Ekran kartı Twin Frozr hede hodo geyiğine rağmen ısınınca rahat duyulacak şekilde ses yapıyor. Emektar XFX Radeon HD 5770 çok daha sessizti load'da. Derece 70-80'e çıkacak şekilde fanı biraz yavaşlatmayı düşünüyorum.

Onun dışında makine canavar gibi çalışıyor şimdilik. Yardımcı olan herkese tekrar teşekkürler. :)
Sosyal ağlarda paylaş

sandy bridge e bekliyordum yeni bir sistem/3 way sli kurmak için ama test sonuçlarına baktığımda pek de beklediğimi bulamadım gibi. intel %25 performans farkı olacağını söylememiş miydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum ? test sonuçlarında çok az farkla önde olduğunu görüyoruz. oyunlarda fps bazındaysa sli ve 3 way sli olduğunda fps odaklı fark yaratılıyor bunun dışında sonuç aynı.

biraz şaşırdım sonuçlara birçok site sembolik kral sıfatını yakıştırmış incelemenin sonunda hakikaten öyle olmuş şuanda elde edilen sonuçlarda. oc potansiyeli ile mi fark yaratacak merak ediyorum.

kharon var mı bir fikrin bu konuda ? i7-3960X neden böyle beklentinin altında çıktı ?

mevcut şartlar altında sanırım yine i7 2600k önerirsin yeni bir sistem için ? fikirlerini almak istedim, teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

merhaba arkadaşlar. yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum işlemci olarak i7 2600k düşünüyorum. buna uygun anakart ne önerirsiniz? asus maximus a filan baktım. baya iyi gözüküyor ama fiyat düşürsem iyi olacak. gene maximusa yakın ama fiyatı daha iyi bir anakart önerebilirmisiniz? ben GIGABYTE GA-Z68XP-UD5 ATX Intel Motherboard bu modeli gördüm. Aklınızda başka varsa duymak isterim.

bir de mesela maximus ve rampage gibi bazı anakartlarda ram için 2200(oc) yazıyor. bu oc bildigimiz overclock mu? nedir tam olarak bu 2200 oc olayı.

tşk
Sosyal ağlarda paylaş

evet ram hızını 220 olarak kullanman için OC yapman gerektiğini belirtiyor o 2200(o.c.) yazanlar. Benim anakartım da 1600 oc'li şu anda ama bir sıkıntı yaşamadım.

Z68 de f/p olarak alabileceğin en iyi anakartlardan biri. ben p67 almıştım ama keşke Z68 alsaydım dedim. Seçtiğin anakart da güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki slot dağılımı filan nasıl acaba. Nette bir iki kötü şey yazan olmuş. Crossfire filan yaparsam kartın heryerini kaplayacak sekilde olmasın da sonra. Ram olayında da piyasada satılan 2200 lük ramler kendinden oc lu o zaman? Parantez icinde yazması saçma geldi de. 2200 de çalıştıktan sonra oc lu ya da değil anakara ne sdf
Sosyal ağlarda paylaş

2200 ramler oc'li değil, onları taktığında anakart 1333 veya 1600 olarak görecek ama sen OC yaptıktan sonra 2200 çalıştırabileceksin. Anakarta oc yapmış oluyorsun sonuçta ama ne kadar zorlar, ne zararı vardır tam olarak bilmiyorum.

kart dizilimini de fotoğraflara falan bakarak az çok kestirebilirsin zaten ama crossfire yapınca kartı doldurması normal.
Sosyal ağlarda paylaş

son olarak şu parçaları düşünüyorum.

- Intel Core i7-2600K Sandy Bridge 3.4GHz (3.8GHz Turbo Boost) : $312
- XFX HD-695X-CNDC Radeon HD 6950 2GB 256-bit GDDR5 : $280
- GIGABYTE GA-Z68XP-UD5 LGA 1155 Intel Z68 : $255
- 2x4gb ram. $100 civarı.
- seasonic 750watt güç kaynağı. $150 civarı bu da.

böyle bir sistem yapmayı planlıyorum. toplam aşağı yukarı 1100 e filan geliyor.

1- ram konusunda kafam iyice karıştı. anakart DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 destekliyor. ben 2000 yazan ramlerden alsam sorun çıkar mı? sonuçta voltaj vere vere artacak bu. 2133 e çıkıyorsa 2000e de çıkar gibi geliyor.
Ayrıca aynı marka 2133 olan 2000 olandan daha ucuz olabiliyor.
kısaca işin içinden çıkamadım. ne önerirsiniz şu durumda. hani arada 10 dolar fark varsa belki olur ama çok az bir fark yaratıcak birşey ise 20 dolar 30 dolar fazla vermek istemem.

2- güç kaynağı 750w düşündüm ama fazla mı sizce? ilginç bir soru da sıkıştırayım. merak etmişimdir hep.

şimdi max 500w güç harcayan bir makinede 550w güç kaynağı varken harcadığı elektrik ile 750w güç kaynağı olan makinede harcadığı elektrik aynı mıdır? yani güç kaynağı ne kadar lazımsa o kadar mı çekiyor?

3- son olarak da sizce değiştirsen iyi olur dediğiniz parçaları yazarsanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Evdeki makinami satmaya niyetlendim. Fiyat cikarma konusunda yardiminizi rica ediyorum.

Kasa sundan : http://www.aerocool.us/case/Hi-Tech7%20Pro/Hi-Tech7%20Pro_feature.htm

Yalniz yan kapak tum fan seklinde degil. Goruntusu soyle haliyle : http://static2.technic3d.com/news/images/News_Bilder_Caseking/GESI_051_1g.jpg

Ustundeki PSU 650Watt diye hatirliyorum. Eve gidince bakip emin olurum.

Ustunde 2x500 gb 7200 rpm disk var. Biri Seagate biri WD Caviar Black. Iki disk arasinda 100mb/sn ile falan veri kopyaliyorum, rahatim baya.

Klasik DVD-RW var. Q8400 Quad Core islemci var. HD4870 Ekran karti var.

Ne eder simdi bu asagi yukari ?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...