Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

2012 başında ekran kartları biraz ucuzlayabilir çünkü amd 7xxx serisini çıkartacak. bulldozer işlemciler çıkınca işlemci fiyatları oynar diye düşünenler vardı ama pek oynamadı, önümüzdeki dönemde de oynamaz diye düşünüyorum çünkü testlerde muadili intellerden iyi değiller.

diğer parçalarda bi ucuzlama olmaz yakın zamanda, dolar veya euro ucuzlamadığı sürece.
Sosyal ağlarda paylaş

HDD almak için çok kötü zaman.

WD ve Seagate'in tayland fabrikalarını su bastığı için HDD fiyatları uçtu. Hatta bugün vatan'da birisi almak istedi, adam tek satamıyoruz efendim sadece sistem toplarken satabiliyoruz dediler ahahaha.

Resmen üretim yalan komple yalan olmuş, mal gelmiyormuş. Verbatim sipariş etmiş eksen bilgisayar bir sürü, vatan nasıl bir çözüm üretir bilemiyorum.

Kısaca çok acil değilse 2-3 ay bekleyin HDD için.
Sosyal ağlarda paylaş

i7 2600k
asus P8Z68-V Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2200MHz anakart
asus directCU II gtx570 1280mb 320bit
thermaltake gt10 kasa
120gb corsair ssd/ 2tb seage veri depolama
16GB (2x4GB 2 Kit) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
acer 24" lcd monitor
thermaltake toughpower 875w psu
zalman cnps11x cpu fan

6000 liste fiyati iken vatan indirimi ile 4400 lira 10 taksit imkani var kartin limiti 4k oldugu icin alamadim dashfujas rageeee yarin bankayi aricam bakalim.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

2012 başında ekran kartları biraz ucuzlayabilir çünkü amd 7xxx serisini çıkartacak. bulldozer işlemciler çıkınca işlemci fiyatları oynar diye düşünenler vardı ama pek oynamadı, önümüzdeki dönemde de oynamaz diye düşünüyorum çünkü testlerde muadili intellerden iyi değiller.

diğer parçalarda bi ucuzlama olmaz yakın zamanda, dolar veya euro ucuzlamadığı sürece.

daha ucuzlar?
Sosyal ağlarda paylaş

ordan bi monitoru kisabilirim heralde de elimdeki monitor de cok kotu.

o pcyi alip 1920x1080 kullanamamak dsasa.

anakart da baya cucuk kaldi cpu'nun yaninda ama hem vatanin stoklar da yok hem de asus rampage/extreme fiyatlari ucuk ve fantazi geldi. oyle cilgin o/c kasmayacagim icin eeh diyip orta seviye bir board sectim.

oha bir de subata oteleme imkani varmis taksiti. :D
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

ordan bi monitoru kisabilirim heralde de elimdeki monitor de cok kotu.

o pcyi alip 1920x1080 kullanamamak dsasa.

anakart da baya cucuk kaldi cpu'nun yaninda ama hem vatanin stoklar da yok hem de asus rampage/extreme fiyatlari ucuk ve fantazi geldi. oyle cilgin o/c kasmayacagim icin eeh diyip orta seviye bir board sectim.

oha bir de subata oteleme imkani varmis taksiti. :D

Ekran kartını bi karttan geri kalanı diğer karttan alsan iyiymiş :D
Sosyal ağlarda paylaş

Sonunda upgrade zamanı geldi. Şöyle bir şey düşünüyorum:

Intel Core i5-2500K, 4x 3.30GHz, boxed
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 Rev. 1.0, Z68 (dual PC3-10667U DDR3)
MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC, GeForce GTX 560 Ti, 1GB GDDR5, 2x DVI, Mini-HDMI
G.Skill RipJaws-X DIMM Kit 8GB PC3-12800U CL9-9-9-24 (DDR3-1600)

İşlemci kesin sayılır da diğerleri konusunda emin değilim. Anakart Z68 düşünüyorum ama P67 de olabilir. Z68'deki SSD caching hoşuma gitti ama ilerde zaten büyük bir SSD almayı düşündüğüm için P67 de yeterli olur daha uygun olursa.

MSI N560GTX-Ti Twin Frozr için Fiyat/Performans açısından iyi diyolar. Kalitesi ve soğutması da iyiymiş. Bütçe Almanya için 500-550 euro civarı. Şu yukardakileri internetten farklı yerlerden alırsam 510'a falan getirebiliyorum. Her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum efenim.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamdır anakartla oynamıyorum. Ekran kartlarına da baktım. 570 bütçemi aşıyor. 6950 vs 560 Ti arasında da çok fark yok gibi. 560 Ti soğutma ve enerji açısından daha iyi diyolar. Fazla kafa yormadan yukardaki bilgisayarı alcam sanırım.

Ram'leri de fazla kurcalamaya gerek yok herhalde. CL9 yerine daha düşük bişey almaya kalksan fiyat ikiye katlanıyor nerdeyse. Aradaki fark da çok büyük bir şey değil gibi.

Saolasın. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Saol ona da baktım biraz. Sorun olmuyor gibi. En kötü ihtimalle 1 ram slotunu kapatıyormuş.

Az önce yukarda yazdıklarımı ısmarladım. Fanı Scythe Mugen yerine Thermalright Macho ısmarladım. Bi de Arctic MX-2 Thermal Paste. Eski kasayı ve güç kaynağını ekleyince şöyle olcak:

Intel Core i5-2500K, 4x 3.30GHz, boxed
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 Rev. 1.0, Z68 (dual PC3-10667U DDR3)
MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC, GeForce GTX 560 Ti, 1GB GDDR5, 2x DVI, Mini-HDMI
G.Skill RipJaws-X DIMM Kit 8GB PC3-12800U CL9-9-9-24 (DDR3-1600)
Thermalright HR-02 Macho, Arctic Cooling MX-2
Antec P182 Kasa
ATX-Netzteil Corsair 520W PSU

Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 ile Thermalright HR-02 Macho kombinasyonunu kullanan bir iki kişi buldum. Anakarta uyuyorsa sorun yok. Kasa geniş zaten.

Sanırım bi de yeni PSU almam gerekcek. Umarım idare eder bi süre.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...