Grange Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Benim fikrim teröristi savunana düşünce özgürlüğü verilemez. Ama terörizme bulaşmamış insanlar her istediğini söyleyebilmeli.Kürtlerin sorunları olduğu bir gerçek ancak pkk yüzünden okadar diğeri oldular ki kimse onları sevmiyor.Nefret ediyor.
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Rock said: Hernekadar bunu canımız istediğinde hatırlasakta Türkiye'de düşünce özgürlüğü diye birşey var. İnsanların düşüncesi yanlış olabilir, hatalı olabilir veya doğru olsa da bizim hoşumuza gitmiyor olabilir. Bu düşünceleri kabul etmesek de saygısızlık edemeyiz. Nasıl sg-1 c/p ile ergenekoncuları savunuyorsa bu adamlar da kendi inandıklarını savunuyrlar. Bence de dangalaklık yapıyorlar o ayrı mesele. düşünce özgürlüğü ile şiddeti övemezsin, şiddete teşvik edemezin. ifade özgürlüğünün sınırları vardır. misal bir örnek verelim; "kürtler bu ülke için hiç bir şey yapmıyorlar, devletin en yüksek kişi başına yatırımı güney doğu ya yapılsa da ürettikleri hiç bir şey yok. varlıkları sadece zarar. o yüzden bu ülkeden kovulmaları gerekir." veya benzeri şiddeti öven, şiddete yönlendiren beyanlar veremezsin. bu dünya'nın her yerinde böyledir. ayrıca keşke ülkenin askerini vurup buna methiyeler düzmenin yasal olduğu bir ülke bulsak size de oraya siyasi sığınma hakkı isteseniz. baydım ben böyle abuk ırkçılarla aynı ülkede yaşamaktan.
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Rock said: Size ne desem diye çok düşündüm ama diğeceğim herşeyin boş olduğundan vaz geçiyorum. Gidip her kürtü, her ermeniyi(türk olmayıp türkiyede yaşamak zorunda kalan herkezi) 2. 3. sınıf insan yerine koyup aşağılayın, hiç birine konuşma hakkı vermeyin, elinize geçen her fırsatta insanlara din ve ırk ayrımcılığı yapın sonra da bu adamların Türkiye Cumhuriyeti'ne sadık olmalarını bekleyin. Hepiniz hakettiğinizi alacaksınız. Böyle devam edin. oha ya oha! yuh! be laftan anlamaz, be mantık yoksunu insan. kürtçe konuşamıyoruz mu demişler, anadilde eğitim istiyoruz mu demişler? kürtler sosyal hayatta dışlanıyor mu demişler? kürtçe televizyon ve radyolar yetersiz mi demişler, hadi bunlar doğal, biraz daha topluma zıt gidebilecek gibi fikirler beyan etmiş olsunlar; federasyon istiyoruz mu demişler? otonomi istiyoruz mu demişler? kürtçe ikinci resmi dil olsun mu demişler? bir fikir mi beyan etmişler? HAYIR! katili övmüşler. ha bekliyorum bakalım siz böyle devam edin toplumdan ne zaman jitem halktır halk burada kontrgerilla buraya yumruk havaya sesleri gelecek. bu ülkede yaşamakta zorlanan bir siz varsınız zaten, biz çok mutluyduk aşiret artığı köylülerle aynı şehri paylaşmaktan.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Rock said: Hernekadar bunu canımız istediğinde hatırlasakta Türkiye'de düşünce özgürlüğü diye birşey var. İnsanların düşüncesi yanlış olabilir, hatalı olabilir veya doğru olsa da bizim hoşumuza gitmiyor olabilir. Bu düşünceleri kabul etmesek de saygısızlık edemeyiz. Nasıl sg-1 c/p ile ergenekoncuları savunuyorsa bu adamlar da kendi inandıklarını savunuyrlar. Bence de dangalaklık yapıyorlar o ayrı mesele. şaka mısın arkadaşım sen ya yok insan olamassın spam bot olabilirsin ancak. Düşünce özgürlüğü nedir, neyle sınırlıdır önce onu oku da gel. Kendi insanlarını öldürmek ve bununla övünmek hiç bir zaman düşünce özgürlüğüne girmedi. hoşumuza gidip gitmemeyle alakası yok. Terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne yardım ve yataklık etmek gibi iki suç var. Alakasız insanlar Ergenekon gibi suçlamalarla terörist damgası yerken, aktif olarak teröristlik yapan onbinlerce insanımızı öldüren ve yüzbinlerce ailenin yuvasını yıkan bir örgüte "ifade özgürlüğü canım" diyip geçicek miyiz? burda dangalaklık yapan biri varsa o da sensin. said: Türkiye'nin bölünmesi için(orduyu saymasak bile) birkaç türkü ve slogandan fazlası gerekir. kendi insanlarımızı öldüren ve toplumda kargaşaya neden olan bir örgütün açık açık slogan atması, propoganda yapması, devlete ve halka karşı yapılan bir katliamı övmesi yeter de artar bile. belki bilmessin sen, söyleyeyim. Türkiye'nin bölünmesi tek bir hareketle olacak bir iş değildir. Ancak bölünebilmesi için belirli olayların olup belirli şeylerin birikmesi gereklidir. Hem PKK sadece "bölücü örgüt" değil, "bölücü terör örgütü"dür. Halklar arasında kavga çıkartmayı ve insanları öldürerek korku yaratmayı amaçlamaktadır. Bu arada, Fatih Altaylı'yı senden iyi bilirim onu da eklemek isterim. Eskiden beri okurum adamı. Nerden nereye geldiğini de bilirim. Çok sevdiğim birisi değildir, ama basit yalanlarla sahte polemiklerle gündeme gelme hevesi olan birisi değildir. "Böyle bir olay oldu" dediyse doğrudur diyebileceğim kişilerden birisidir.
hippy_tarkan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 bu konuda çocuk da yaparım,kariyer de diyebiliyorum ancak.yoksa legalliği aşıyormuş. iki gün önce bir kamu işi yüzünden şanlıurfa'ya gittim.bu forumda türkçü takılan arkadaşlar o sokaklarda da yürümeliler.idealist olmak orada daha zor.üstelik urfa bu konuda çok daha batılı.siverek ötesinden gidip mardin'e,diyarbakır'a değinmek istemiyorum.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 dasaaa said: Slat said: Rock said: Hernekadar bunu canımız istediğinde hatırlasakta Türkiye'de düşünce özgürlüğü diye birşey var. İnsanların düşüncesi yanlış olabilir, hatalı olabilir veya doğru olsa da bizim hoşumuza gitmiyor olabilir. Bu düşünceleri kabul etmesek de saygısızlık edemeyiz. Umarım askere gittiğin zaman mayına falan basarsın da, o zaman tartışırız düşünceye saygıyı veya hangi düşüncelere saygı gösterilmesi gerektiğini.. al mesela.. hoş olmayan bir düşünce bildirimi. saygısızlık etmemek mi lazım? hoşgörmek mi lazım? ha en azından sinsice değil, doğrudan söylenmiş bir laf.. ama forum kurallarına göre suç sayılabilir.. sataşmayın birbirinize! afedersin dasaa istersen banla beni konu dışından ama, insanların öldürülmesi olaylarını öven ve yücelten bir saçmalığın "bunlar önemsiz şeyler canım, ifade özgürlüğü felan filan" diyen bir kişiye karşı Slat'ın dediğine hak veriyorum. Rock'ın dediği saygısızlık etmeyen laf, suç sayılmayan bir lafsa, Slat'ın bin kat daha suç sayılmayan bir laf. İfade özgürlüğü felan filan. fıstık.
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 akp bunlara birşey yapmaz çünkü aynı soydan geliyorlar.Sizin kürt dediğiniz şey ise suni bir ırktır.Kürt diye bir kavim filan yok.Dilleri var dersenizde hangi lehçeden olduğunu açıklamanız gerekiyor bana.Ortadoğuda yaşayan birsürü kavim var.Ama kürt diye birşey uydurduğunda hem halkı bölüyorsun hem onları bir yere monte edip senin çıkarların uğruna çalışmalarını sağlayabiliyorsun. Bizde hala salak gibi kürt laz demeye devam edelim.Farkında olmadan bölünmeye doğru gidiyoruz bu işe farkında olmadan destek veriyoruz farkında olmadan dış güçlerin çıkarlarına uğruna kullanmak üzere uydurduğu bir topluluga karakter kazandırıyoruz. Bu işin buralara gelme sebebide osmanlının suçudur istanbulun dışındaki heryeri taşra olarak gördükleri için zamanında istanbula gelmemizi sağlayan topraklara yatırım yapmadıkları için sağdan soldan kışkırtılmaya çok müsait bir yapı oluşuyor. Kürt diye birşeyin varlıgını kesinlikle inkar ediyorum.Ortadoğudan kim bilir kaç tane dil var.Herbirin karıştır matematik bilenler zaten kombinasyonla çıkarır kaç tane yapay kavim olacağını :) Önlerinde ermeni örneği var adamlar elektrik veremiyorlar ülkelerinde çoğu zaten amerikada yaşıyor.Ermenilerle yunanlıların yaşamasının tek sebebi türkiyede türklerin yaşamasıdır. Azınlıklara kötü davranıyorsunuz gibi komik bir laf etmenize bile gerek yok çünkü türkiye politikası gereği hiçbir insana azınlık gözüyle bakmıyor. Yunanistanın ne yaptıgını çok merak edenler batı trakyada yaşayan müslüman türklerin nasıl asimile edildiğine,yunanistan ın camilerini restore ettirmediklerine osmanlıdan kalan eserleri yunanlıların restore ettirme izni çıkarmadıklarına ve oraya kamu binası dikeceğiz diye katakuliye getirip tarihi silmelerini görebilirler. O üst düzey medeniyet bize bunu yaparken biz onlara nasıl davranıyoruz sizce en medeni davranış hangisi? Birde Atatürkün unutmamamız gereken bir sözü var : "Fener Patrikhanesi bir fitne ve fesat yuvasıdır"
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Rock said: Size ne desem diye çok düşündüm ama diğeceğim herşeyin boş olduğundan vaz geçiyorum. Gidip her kürtü, her ermeniyi(türk olmayıp türkiyede yaşamak zorunda kalan herkezi) 2. 3. sınıf insan yerine koyup aşağılayın, hiç birine konuşma hakkı vermeyin, elinize geçen her fırsatta insanlara din ve ırk ayrımcılığı yapın sonra da bu adamların Türkiye Cumhuriyeti'ne sadık olmalarını bekleyin. Bu ülkede TC vatandaşı olan, Türkiye'ye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür. Kürt olmanın herhangi bir şartı, kuralı veya yasası yoktur. Bu yüzden ister hristiyan ol ister müslüman, ister çerkez ol ister tatar, ister kürt ol ister ermeni, yasalar içinde TC VATANDAŞI olduğun müddetçe bu topraklarda "Türk"sündür. "2. 3. sınıf insan yerine koyup aşağılayın, hiç birine konuşma hakkı vermeyin" gibi salak birşeyler yazmışsın ama yıllardır insanlar boşuna "Türk Kürt kardeştir, bunları ayıran kalleştir" eylemleri yapmadı. Senin gibiler sözde Kürtleri savunurmuş gibi yapıp Türk-Kürt kardeşliğini savunan insanlara karşı vukuatlar yaparlar. Senin gibilerin gözünde "nerenin vatandaşı olduğu" değil de "hangi soydan geldiği" daha önemliyse, buna takmışsan, ben de bir "Kürt" olduğumu söylüyorum. Bir Kürt olarak asla 2. sınıf vatandaş olmadım. "Çerkez" arkadaşım da var, "Tatar" arkadaşım da. Onlardan hiç bir farkım yok. Hiç bir eksiğim yok. Hepimiz TC vatandaşıyız, hepimiz Türk'üz. Hepimiz aynı haklara sahibiz. Ha, PKK'nın Kürt'leri "2. sınıf vatandaşlıktan kurtarmaya, eşit haklara sahip etmeye" çalıştığını iddia etmek, düşünmek, sadece saflıktır, körpeliktir, toyluktur. said: Hepiniz hakettiğinizi alacaksınız. Böyle devam edin. HAH! Tehdit ha? Tehdit de gelmiş çok güzel. Hepimiz hakettiğimizi alacaksak, ben hazırım, burdayım. Sıkıyorsa gel yapmak istediğini yap. Bir insan PKK sempatizanı olduğunu daha iyi yansıtamazdı sanırım.
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Ya niye kürt çerkez alevi laz filan diyorsunuz bunlar yararımıza değil karadenizli vatandaşım doğulu vatandaşım filan deyin.Yanlış yapıyoruz farkında olmadan bir plana hizmet ediyoruz.
aente Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 rock denen şeye(kişi demiyorum); Türkiye'de ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz diyen kürtler toprağınızın altında yatan petrol olmasa kafanıza meteor düşse bir ülkede dönüp suratınıza bakarsa nolayım. Madem çok biliyorsun git bakalım terör besicisi abd'ye yerleş fişlemenin ayrımcılığın dik alasını gör, git bakalım ingiltere'ye, fransa'ya nasıl ayrımcılık yapılıyor köküne kadar yaşa rahatlarsın. Gösterirsin dünyanın o çok medeni ülkelerindeki "ayrımcı olmayan" yapıyı. Anca Kanada'ya göçersin, avustralya'ya yerleşirsin mülteci olursun selametle de gidersin çok meraklıysan. ve daha önemlisi, ne zamandan beri dünyaca terör örgütü olduğu kabul edilmiş pkknın liderinin salıverilmesini talep etmek, yapılan saldırıları kutlamak, insanları öldürüp üzerine besteler yapmak İNSAN HAKLARI, FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ gibi kalıpların arkasına sokulmaya başlandı? dünyanın hangi ülkesinde, bir terör örgütü ve bunun yandaşları rahatlıkla yaptıklarından övünçle, serbest bir şekilde bahsedebiliyor? adamın ümüğünüde sıkarlar, ağzının ortasına da f16yı çakarlar, bende karşınıza geçer "bence yapılanlar çok demokratik bir hareket" der alır cipsimi kolamı kandile yağan bombaları izlerim. artı son yazından göreceksiniz, beter olacaksınız tarzı üstü kapalı tehtidlerinden ve ayrımcı kışkırtma yazılarından dolayı da bu az gelişmiş zihnin şu forumdan en süratli biçimde sepetlenmesini talep ediyorum.
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 askeriye yapıyor yapcagını artık batıdan çok az doğu yolluyor böyle.. esasen bi başlıcan ankaradan böyle temizliye temizliye sivil mivil fark yapmaz pat pat. oh tertemiz demostosla çamaşırlar
hippy_tarkan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 ideo patelojik insanlarada pat pat lazım
yetemenk Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 bu insanları asimile etmeyi beceremiyoruz bi türlü. zamanında bi asimile planı yapmışlar. (ecevit dönemlerinden birindeydi herhalde) plan o kadar süper ki. o planı yapsalar şu an kürt denen bişe kalmazdı pek. annelerinizden "dedemin dedesinin dedesi kürtmüş o zamanlar" falan diye bişeler duyardık herhalde..
Whoops Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Rock said: Size ne desem diye çok düşündüm ama diğeceğim herşeyin boş olduğundan vaz geçiyorum. Gidip her kürtü, her ermeniyi(türk olmayıp türkiyede yaşamak zorunda kalan herkezi) 2. 3. sınıf insan yerine koyup aşağılayın, hiç birine konuşma hakkı vermeyin, elinize geçen her fırsatta insanlara din ve ırk ayrımcılığı yapın sonra da bu adamların Türkiye Cumhuriyeti'ne sadık olmalarını bekleyin. Hepiniz hakettiğinizi alacaksınız. Böyle devam edin. benim anne tarafım arnavut baba tarafım laz en yakın arkadaşlarım yahudi, ermeni ,çerkez bi sürüde kürt arkadaşım var bugüne kadar 2. yada 3. sınıf insan yerine konuldugumuzu görmedim. neden? çünkü bütün hepimiz türk vatandaşı olmaktan bu ülkenin bir parçası olmaktan kökümüz nereye dayanırsa dayansın köklerimizin bize kattıgı kültürel zenginliklerden ve türküm diyebilmekten gurur duyuyoruz. siyasi oluşumla kürtleri legal olarak savunması gereken DTP kendisine verilen konuşma hakkını halkı için degilde , kaçakçılık, uyuşturucu , haraç ve başka devletlerden gelen yardımlarla terörün dibine vuran sivil katliamlarına imza atan pkkyı destekleyerek hatta daha da ileri gidip propogandasını yaparak kullanıyor. suçlusu biz mi oluyoruz? sizde haketmediginizi talep etmeye devam edin.. Nah alacaksınız
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Bir üstümdeki mesaj çok güzel cevap vermiş. Kesinlikle katılıyorum.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Whoops said: benim anne tarafım arnavut baba tarafım laz en yakın arkadaşlarım yahudi, ermeni ,çerkez bi sürüde kürt arkadaşım var bugüne kadar 2. yada 3. sınıf insan yerine konuldugumuzu görmedim. neden? çünkü bütün hepimiz türk vatandaşı olmaktan bu ülkenin bir parçası olmaktan kökümüz nereye dayanırsa dayansın köklerimizin bize kattıgı kültürel zenginliklerden ve türküm diyebilmekten gurur duyuyoruz. Duvara asılacak cevap. Helal olsun bunu gerçekten içinde hisseden kürte de, yahudiye de, laza da, çerkeze de!
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Ya fenalık geçireceğim kaş yapayım derken göz çıkarıyorsunuz laz kürt çerkes cart curt demeyin ya offf
sunthewhich Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 1 darbe gelir, tüm bunların temizlenmesi 1 hafta sürer. O zman şimdi halay çekenler, altlarına sıçarlar. Ümitle bekliyorum.
Smoke Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Fatih Altaylı'dan zerre hoşlanmam ama doğru yazmış. O kongrenin DTP değil de CHP kongresi olduğunu düşünün ve övülen örgütün PKK değil Ergenekon olduğunu gözünüzde canlandırın... iki gün içinde Zekeriya Öz 10.000 kişinin tutuklanması için karar çıkartırmıydı çıkartmaz mıydı? Yıllarca bölemediler ama "dahili bedhahlar" sanırım yakında bunu da becerecekler.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Rock said: Size ne desem diye çok düşündüm ama diğeceğim herşeyin boş olduğundan vaz geçiyorum. Gidip her kürtü, her ermeniyi(türk olmayıp türkiyede yaşamak zorunda kalan herkezi) 2. 3. sınıf insan yerine koyup aşağılayın, hiç birine konuşma hakkı vermeyin, elinize geçen her fırsatta insanlara din ve ırk ayrımcılığı yapın sonra da bu adamların Türkiye Cumhuriyeti'ne sadık olmalarını bekleyin. Hepiniz hakettiğinizi alacaksınız. Böyle devam edin. sen kimsin? kendini ne olarak görüyorsun da bu yazıda "biz-siz" tarzı bir ayrıma giriyorsun? neyi hakettik? neyi alıyoruz? konuşma hakkı vermiyomuşuz, al işte sen istediğin gibi konuşuyorsun şu an burada. herhangi bir moderatör yada admin seni engelledi mi, susturdu mu?
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 İfade özgürlüğü lafının arkasında kıvırta kıvırta bir hal oldunuz zaten. Saçma sapan tehditler etmenden rengin belli. İşine gelince özgürlükler arkasına sığınan teröristleri yemiyoruz arkadaşım. Suçtur bunun yapılması.
trapt Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Bu partiyi kapatmak ve bagli bulunan sahislari tutuklamak icin binlerce neden varken hala harekete gecilmemesine anlam veremiyorum.
Öne çıkan mesajlar