Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 polisleri ben de sevmiyorum. bu genellemeyi de rahatça yapma hakkını kendimde buluyorum. çünkü di'nin burda verdiği örnek tek değil. polislerin nasıl kadrolaştığını, buna dayanamayanların nasıl kafayı yediğini de gördüm televizyonlarda sıkça.. mitinglerde insanları -aynı di'nin örneğindeki köpek gibi- nasıl dövdüklerini gördüm. suçluların karakollara alkışlarla girip, uğurlamalarla çıktıklarını gördüm. sokaklarda polislerin pis pis suratıma baktığını, en ufak diyalogda "adam ol alırım aklını" tarzı pis serseriliklerini gördüm. sırf ideolojik görüşü uyuşmuyor diye insanları öldürdüklerini gördüm. tavan yapmış egolarını masumların üzerine yönelttiklerini ama bir milletvekili yakını geldiğinde kuyruğunu kıstırmış köpek gibi sündüklerini gördüm. bunu devlet destekledi. ama bu o polisleri masum yapmaz. o kadar fazla böyle polis gördüm ki.. genellerim. zaten polis diye nitelendirdiğimiz topluluk alalade oluşmuyor. düzgün bir insan barınamaz aralarında kolay kolay. o yüzden genellerim. ha şimdi çıkıp birileri ajitasyon yapacak, "onlar toplumun bekçileri" diye konuşacaksa biraz düşünsün. ben polisten hayatım boyunca saygı görmedim. benim bekçim de değiller, benden saygı da görmezler o yüzden. ve biliyorum ki tek değilim. işin güzel tarafı, o polis orda serseriliğini yapıyor. "kurşuna dizerim" diye ötebiliyor. bu her zaman olabilir, bireysel bir durumdur. şikayet edersin, gereken yapılır değil mi? ama konu bireysel değil işte, polis olmakla ilgili.. çünkü sen o adamı şikayet etsen ne fayda, "emniyet" müdürlüğümüz işlem mi yapacak sanki? polisinin arkasında duracak. o yüzden genellerim ben bu zihniyeti. savunacak insan da ona göre savunsun bi zihniyeti.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Sevip sevmemen değil, TC polisine uyarı yazdığım halde laf edip etmemen beni ilgilendiriyor. Hakkında şikayette bulunuldu.
Romario Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Birkaç kere polisin kimi kimden koruduğunu söylemiştim. Suçlu da TC vatandaşı mağdur da. Yani suçlu kendisinden, mağduru da suçludan ve bir "potansiyel suçlu" olan kendisinden mi koruyor? Liboşların sevmemesi gerektiğini düşündüğüm nokta ise polis demokrasi için en az asker kadar belki de askerden daha fazla tehlikedir(Etraf, denetim, yayılma, eğitimli personel sayısı); ama bitabî liboşların demokrasisini koruduklarını da iddia edebilirler. Hani şu her ağıza sakız olan demokrasi...
di Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Absolut said: Sevip sevmemen değil, TC poliğsine uyarı yazdığım halde laf edip etmemen beni ilgilendiriyor. Hakkında şikayette bulunuldu. Polis yerine poliğs yazmışsın. Türk polisine hakaret bu! Diğerleri gayet ağır kaçmış laflar da Racta'nın yaptığı eleştiri nasıl uyarı alabiliyor onu cidden anlamadım.
matama Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 ben mama parasinida vereyim gel bizim sitedeki kedileri topla sen bak. Bu kadar seviyorsan. cunku ciddi manada yasanmaz hala getiriyor kediler etrafi. Neyse ben kedi kaciran bir alet aldim simdilik oda kendi bolgesinde is goruyor. fizban said: siz hiç bi hayvan barınağına gittiniz mi türkiyede ? biriniz dahi gitti mi, o durumu gördü mü ? gördüyse ve hala savunuyosanız bişey demiyorum. ben bir çok insanın insan barınağına götürülmesini ve vefat etmesini beklemek gerektiğini düşünüyorum. daha mantıklı o.
Red Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 ahaha.arabandan evine girerken kediler taciz mi ediyor ? kedileri sevmiyorum diyebilirsin.ama kedilerden şikayetçi olman enteresan açıkcası.höyt diyince saatte 100 km hızla agaca kaçan hayvanlar nasıl rahatsız ediyor sizi anlamadım.
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 ben de parasını vereyim, bazı insanları sen besle o zaman ? etrafımda dursunlar istemiyorum.
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 hayvanlara eziyet edilmesi doğru olmasa dahi sokak hayvanlarının toplanmasından, kısırlaştırılmasından, barınaklarda tutulmasından yanayım.. edit: sokakta gezen başı boş havyanlardan ben de rahatsız oluyorum. pislik bir şey..
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Sokak hayvanları kontrol altına alınmalı bencede. Ama bu öldürerek değil düzenli olarak kısırlaştırma ile olmalı. Hiç sokak hayvansız bir şehir çok boş gelir gibime geliyor. Kediler köpekler olacak ama onların hasta olmadığından emin olunması, zırt pırt üreyip çoğalmaması lazım.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Şiddete meyyalleri vallahi dertten.
matama Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 onun icin isyeri aciyorsun :) tavsiyem o yonde ilerlemen ama onun disinda bu sekilde artislik sekilde onlarinda yasamaya hakki var, panter emel ayaklari dogru degil, adam gibi cozum sun kabul edeyim, bu hayvanlar yuzunden gece uyuyamayan , balkonuna cikamayan sen degilsin. O yuzden tekrar yukaridaki onerimi tekrarliyorum. fizban said: ben de parasını vereyim, bazı insanları sen besle o zaman ? etrafımda dursunlar istemiyorum.
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 liberizmi anarşizm ile karıştıran bazı cahil arkadaşları bilgilendirme mahiyetinde: polis ve asker devletin temel memurlarındandır, biri kanunların korunmasını, öbürü ise vatan savunmasını icra eder. ikisinin de kanunlarla belirlenen hadlerini aşması yanlıştır ancak liberal düşünce ikisine de karşı değildir. bunu da böyle araya not düşelim zira bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.
Red Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 matama said: onun icin isyeri aciyorsun :) tavsiyem o yonde ilerlemen ama onun disinda bu sekilde artislik sekilde onlarinda yasamaya hakki var, panter emel ayaklari dogru degil, adam gibi cozum sun kabul edeyim, bu hayvanlar yuzunden gece uyuyamayan , balkonuna cikamayan sen degilsin. O yuzden tekrar yukaridaki onerimi tekrarliyorum. fizban said: ben de parasını vereyim, bazı insanları sen besle o zaman ? etrafımda dursunlar istemiyorum. matama nerde yaşıosun merak ettim.hani ferrarisi olan adamın kedi kopekten uyuyamama balkona cıkamama sorunu nasıl olur anlamadım. benim ananem k.çekmecede çok ta parlak olmayan bi yerdegiriş katında oturuyor.sokak kedisi kopegi var etrafta.ama yemin ederim bi kere rahatsızlık vermediler.ki orda mahalleli ve ananem dahil kedileri kopekleri besliolar.varlıklarını hiseetmiyorsun bile.insanın problemi insanla.kedinin kediyle.abartmayalım bu olayı
matama Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 kalamista marinanin oradayim ferrari diyorsan sari bir kedi var serefsiz benden cok biniyor arabaya, araba kapali otoparkta ama her gun ustunde yasiyor. Sonra evin dibinde surekli sevisiyor, dovusuyorlar. Iyi bir yerde kotu bir yerde ne alakasi var ki kediyle. Neyse kedi savar aldim ben test ediyoruz iyi cikarsa her tarafa alicam. Birde bu bahsettigim sari kedi cok zeki :) kovuyorum saklaniyor ben gittigim gibi yine cikiyor arabanin ustune, birde acaip kufurbaz bariz kufur ediyor serefsiz indirdigimde. Neyse sonucta kedi olayina bir cozum lazim bizim burada kopek problemi yok pek.
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 köpek problemi olsa kedi problemi kendiliğinden çözülür zaten=)
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Ya insanların beslemesiyle ilgisi yok ama kediler hakikaten bizim burada gece çok ses yapıyo. Geçen hafta bi gece millet uyandı artık kur yapma seslerinden su falan döküyoruz gitmiyolar. Kediler çoktan AB'ye girdi.
Romario Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 @Sam Liberal düşünce karşıdır demedim ki zaten, karşı olması lazım dedim. Tabi ayrımı biliyorum sevgili dostum. 2 Senedir ders olarak hepsini paşa paşa alıyoruz. Almamıza da gerek yok herhangi bir felsefeye giriş kitabını alıp siyaset felsefesi altında tavsiye edilen kitapları alıp okursan neden böyle bir çıkışma yaptığımı anlarsın. (Bkz. Atina).
Öne çıkan mesajlar