Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polis bizi kurşuna dizecekmiş ...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
rahatsiz said:
insanin yasadigi yerde basibos hayvan dolasmamali, bunlarin ortada gezmesini desteklecek hareketler de yapilmamali.cok basit bir kural bu. cok isteniyorsa alinir eve ve hareketlerinden sorumlu olunur o hayvanin, kabulum.
Turkiyenin sonradan gormeliginin urunu o kopekler. o polis gibi.

Arayacaksın belediyeyi gelip alacaklar öyleyse. Gözümün önünde tekmeleyemeyeceksin 1 aylık köpeği. Arabana binip kaçarsın sonra arkandan benim gibi gözü dönmüşler yardırınca.

Bunu yapan insanlar şehir çöplüğü ile dipdibe oturup, yaz günü balkon kapısı penceresi açamayıp hırsını gezinen hayvandan alan tipler.

Hayvan gelip çoluğunu çocuğunu rahatsız eder eyvallah.
Haydan gelip malına mülküne zarar verir, evinin önüne pisler eyvallah.
Hayvan gelip peşini bırakmaz ona da eyvallah.

Ama bunların hiç biri yokken sırf göt korkusundan -ki sana yaklaşmayan hayvanın neyinden korkuyorsan- taşlıyorsan gördüğüm yerde ben de seni taşlarım.

Kediyi köpeği besleyip milletin başına musallat etmiyoruz. Siteye alıştırmıyoruz yani. Orada bir anlaşalım, sonra tartışalım olmalı mı olmamalı mı ...
Mesaj tarihi:
Öte yandan bunlar çok da paradokssal durumlar. İnsanların büyük bir çoğunluğu canlıları bir önem sırasına diziyor. Kediye köpeğe saldırana laf eden bir insan sırf kendisini rahatsız etmesi sebebiyle çat diye bir sineği öldürebiliyor ya da sağlıklı bir birey olmasını gerektirecek miktardan çok daha fazla et tüketebiliyor sırf et sevdiği için (kendi zevkinden dolayı). Bakın burda sadece et tüketiyor demiyorum, haftalık yetecek miktarın çok üstünde et tüketebiliyor. Dolayısıyla bazen ben böyle kedi köpeğe sert davranan insanlarla tartışırken ya da onlara kızarken kendimden de rahatsız oluyorum tutarsızlığı pek sevmediğim için. Bazen bunları demeye tek hakkı olan insanlar hadi vejeteryanlığı geçtim, et tüketimi minimal derecede olan ve herhangi bir canlıyı öldürmeyi insanı ya da kediyi öldürmekle bir tutan birisi olabilir gibi geliyor.
Mesaj tarihi:
kedi, kopek dogada yasayan hayvanlar degil zaten. bunlar binlerce yil once domestiklestirilmis, zaten sokakta olmamalari lazim, onu hayvanseverim diye kedi kopek alip, 2 ay sonra sokaga birakanlara anlatin. ayrica sen kabi nereye koyarsan koy, o kedi+kopek gelicek, o yemleri dagiticak, bi de ustune orta yere sicicak, pislik = hastalik, ayrica bu hayvanlarin saglikli oldugunun garantisi yok, yarin obur gun biri cocuk isirsa, cocuk hastalansa, hadi abartali olse, o polis gelir kursunlari sana yedirir. o yuzden yaptigimiz hareketleri cok yonlu dusunelim. aa negzel kedi ben suna bi su veriim, hayvanseverlik yapiim, ooo kizlar da bakiyo hareketleri sahalarimizda gormek istemedigimiz seyler.
Mesaj tarihi:
konuyla ilgili olarakta, polisler neyle polis oluyo tam bilmiyorum, egitimsiz, cahil, afedersiniz hiyar adamlarin beline silahi takip eline yetkiyi verdinmi zaten hayir bekleme onlardan.
Mesaj tarihi:
aquila said:
aa negzel kedi ben suna bi su veriim, hayvanseverlik yapiim, ooo kizlar da bakiyo hareketleri sahalarimizda gormek istemedigimiz seyler.

Sen de haklısın ama çok yönlü düşünelim derken bunu demen olmamış :p bu tarz istekler çoğu zaman en azından hayvansever biri olarak söylüyorum tamamen karşındaki için üzülme ve ona yardım etme duygularıyla oluyor. Ha işin uçunda yine kalıcı bir çözüm üretmeden kendini tatmin etme yatıyor ama senin lanse ettiğin kadar da yüzeysel değil. Ben yeni doğmuş, yanlız kalmış iki kediye yaz sıcağında su vereceğim diye indiğim bebek yokuşunu tekrar çıktım (15 dakikalık falan bir yokuş).
Sonuçta bu hayvanseverler de bir şekilde dernekler kurup belediyelerin hayvanları şehir yaşamından barınaklara alabilmesi için yardım topluuot onları kısırlaştırıyor vs vs. Canlıları önem sırasına koyarsak pek sorun yok ama koymazasak o zaman zaten bu yapılanan amerikanın oranın yerlilerinin elinden alınıp o kişilere yaşamaları için iki parça toprak verilmesinden pek de farkı yok. Ama tabi insanı sokaktaki hayvanın üzerine koymamak mümkün değil. Yine de sınırları iyi çizmek lazım
Mesaj tarihi:
insanın bile sokakta yaşanı varken kedi kopek kime dert oluo anlamadım.sen besleme.illaki birileri beslicektir.barınaklar dolup taşıo.devlet çok ciddiye alıo sanki de halk mı bırakmıo hayvanları.sokak kedisi kopegi her zaman olmuştur.bu saatten sora butun hepsini toplayamıcakları için onlara yardımcı olmak en mantıklısı.dediğim gibi sen olma.illaki birisi yardımcı olucaktır.

ayrıca kopeklerin coguna artık aşı maşı yapıoolar.bu kulaklarında boyunlarında falan işaretleniolar ya.

ayrıca sokak kedilerinden suana kadar kim mikrop kapmıs ölmüş yada saldırıya ugramış ?

olsa etse yapsa diyosun ama olmicak sende biliosun.

ayrıca kopeklerin insanlardan daha temiz ve kurallara uyan hayvanlar olduguda bi gerçek.bizden daha çok zarar vermiolar dunyaya

konuya gelince polisleri sevmem.çok çok işim düşmessede karakola gitmem.benden daha çok yardımcı olamıoolar bana.kendilerine hayrı yok onların.evdeki sorunu maaş sorununu işine yansıtandan bi cacık olmaz.meslek aşkı çok azında var
Mesaj tarihi:
ardeth said:
Ben yeni doğmuş, yanlız kalmış iki kediye yaz sıcağında su vereceğim diye indiğim bebek yokuşunu tekrar çıktım (15 dakikalık falan bir yokuş).

hemde etrafta kız bile yoktu.

mesele öle "beslemeyin coğalıyolar" demekle bitmiyo, bilmem kac bin yıl omuş bu hayvnalr bizimle yaşıyalı, biz onların yaşşam şekillerini habıtatlarını ellerinden almışız, doğal av alanlarını beslenme alanlarını yok etmişiz, sürülerini toplumsal yapılarını dağıtmışız üstüne bu hayvanları bize hizmet ettirmişiz (köpekler acısından) sonra yok öle beslemesene köpeği. Senın sorumluluk bu hayvanlara duzgun bir hayat sağlamak, bu sorumluluğuda vergi verdiğin devlet senın adına yerine getiriyor. ama devlet mal hizmet edenler mal hizmet verenler mal, e butun bu mallar bi yandan moron, bu moronlar bi yandan bencil ac gözlü kalsiz. Eee o z aman birilerininde bu hayvanlara yardım etmesi gerekiyor.
Mesaj tarihi:
Cuce said:
ardeth said:
Ben yeni doğmuş, yanlız kalmış iki kediye yaz sıcağında su vereceğim diye indiğim bebek yokuşunu tekrar çıktım (15 dakikalık falan bir yokuş).

ama devlet mal hizmet edenler mal hizmet verenler mal, e butun bu mallar bi yandan moron, bu moronlar bi yandan bencil ac gözlü kalsiz. Eee o z aman birilerininde bu hayvanlara yardım etmesi gerekiyor.

in the year 2008, one man, one government, onyuzmilyon animals, who's gonna feed them all?

THE CUCE!!!

coming soon
Mesaj tarihi:
dunyanin gelismis hicbir ulkesinde sokakalarda basibos kopekler, vahsi hayvanlar dolasmaz. yukarida sayilanlar biraz sacma. yok biz ormanlarini yok ettik onlar gelsin sehirlerde yasasin filan. oldu insanoglunun onbinlerce yillik gelisiminin muhasebesini yapalim forumda o zaman. intahar edin bu sucu kaldiramiyorsaniz, insan olmaktan kurtulmanin tek yolu bu (ayni sacmalikta baska bir sey aklima gelmiyor).
sehirlerde basibos hayvan dolasmamasinin en onemli nedeni sorumluluk. insan kendinden sorumlu kabul edilir, davranislarinin hesabini verir, cezasini ceker. hayvanlar dogalari geregi sorumsuz kabul edilirler - ceza cekebilirler ama hesap sorulmaz onun yerine o hayvandan sorumlu insandan hesap sorulur.

basibos kopeklerden belediyeyi suclamak biraz ucuz bir kacis oluyor, salagin birinin gerekli sorumlulugu kaldiramadigi icin sokaga biraktigi hayvanin cezasini benim vergilerim cekmek zorunda degil. cok istiyorsaniz o mamalara harcanacak para, beselemk icin hrcanacak zamani hayvan barinaklari icin harcayin, kisirlastirma kampanyalarina bagislayin.
bu tipki sokak cocuklarina para vermeye benziyor. bu parayi daha mantikli sekilde harcamak, soruna cozum bulacak insanlara gerekli kaynaklari aktarmak yerine besle hayvani, onun sokakalarda basibos gezmesi icin imkani sagla sonra ben super yufka yurekliyim, en bi hayvan severim diye dolas. hayvan severlik olmuyor bu bana gore, hayvanlarin ve insanlarin eziyetinin daha uzun surmesini saglamak oluyor.
Mesaj tarihi:
bu eve taşındıgımızdan beri çok fazla içli dışlı oldugum için sokak kedileri ve köpeklerle şöle bi dalim dedim konuya. öncelikle şunu söyleyelim sokak hayvanlarını beslemeniz onların çogalmasında yada azalmasında pek bir rol oynamıyor. sokak kedilerinin gördügüm kadarıyla yaklaşık 10da 8i çogunlukla hastalıktan geri kalanlarıda arabalar ve diger hayvanlar tarafından telef oluyor. kısırlaştırmak için belediyeye yada veterinere götürmeniz gerekiyor. belediye sözde bu işlemi bedava yapıyor fakat para talep edenlerde oluyor (30-50ytl civarı). köpeklerde de şöle bi durum söz konusu şikayet oldugu takdirde köpek "eger alınabilirse" alınıyor ve başka bir yere bırakılıyor. mesela bizim bölgemiz için akatlardan alınıp maçka parkına bırakılıyor. tüm olay bu yani. hatta bazen çaktırmadan uyutulanlarda oluyor. sokak hayvanları için gönüllüler dışında hiçbir girişimde bulunan yok.

gelelim o polis arkadaşa. bizim burda bile sadece miyavladıkları için yada sadece etrafta gezindikleri için rahatsız olan bazı "rahatsız" insanlar var ve laf sokmaktan hiç çekinmiyorlar. bazen soruyorum kendime acaba diyorum bu hayvanları besleyerek mi daha hayırlı bi iş yaparım yoksa bu insanları teker teker öldürerek mi? sokaklarda aç, susuz , kaşı gözü patlamış , bacakları kırık zorda olsa yılmadan hayatta kalmaya çalışan bu hayvanların sorunları benim vicdanımı paramparça ederken bu insanları onların varlıkları rahatsız ediyor. bu nasıl iştir cidden aklım almıyor. o polis olacak herifinde kendi yapamadıgı fedakarlıgı gösteren insanları takdir etmek yerine tehdit etmesi zaten başlı başına bir cinayet sebebi. aslında polis oldugu için pekte garip karşılamıyorum. çünkü deliye,sarhoşa bide polise(özelliklede sivil polise) bulaşmamak gibi bi teorim var. o yüzden çokta üstünde durmamak gerekiyor sanırım. tek üzüldügüm geçenlerde amerikan konsolosluguna yapılan saldırıda ölenler gibi cesur, işine yani bizleri korumaya canından bile daha çok önem veren gerçek polislerle, bu tür şerefsizlerin aynı kefeye koyulup tartılması. bu yazınında satır aralarında bol bol küfür ettim ama hepsini içimden ettim siz okurken yazılıymış gibi seslendirirsiniz benim yerime.
Mesaj tarihi:
beslemek cogalmasina etki ediyor mu bilmiyorum. yol actigi sorun, o hayvanlarin oradan gitmemesi, dogal olarak o bolgeyi sahiplenmesi ve yine dogalari geregi suru olusturmalari. anlamak zor degil aslinda, empati eksikligi sanirim. sen yemek verdigin icin o suru sana dokunmuyor olabilir ama oraya yolu dusen ve fobisi olan insanlar icin iskence halini aliyor. soz konusu insan icin illa saldiri gerekmez orada bulunmasi yeter. bunu anlayabilmek lazim.

senaryo olusturmak gerekirse o polis memurunun iki kucuk cocugu oldugunu ve cocuklarinin kopeklerden korktugunu dusunelim. bu tip seyler birikim yapar, belli bir sure sonra sinirler patlar. polis ulkemiz polisi oldugu icin sinirini bu sekilde patlatir. ha basibos hayvan sorunundan once, basibos polis sorununa kaynak aktaralim derseniz sonuna kadar haklisiniz.
Mesaj tarihi:
rahatsiz said:
dunyanin gelismis hicbir ulkesinde sokakalarda basibos kopekler, vahsi hayvanlar dolasmaz. ....

biz gelişmiş bir ülke değiliz;

ayrıca:
-gelişmiş ülkelerde hayvan barınakları vardır, orda yaşarlar
-gelişmiş ülkelerde neredeyse her ailenin bir evcil hayvanı vardır. çünkü gelir düzeyi yüksektir, çünkü hayvana yapacakları harcama onları bozmaz.

-sokak köpekleri görüp görebileceğin en uysal köpeklerdir, insanlarla çok daha kolay anlaşırlar ev/bahçe/koruma köpeklerine nazaran.
-sokaktaki köpeklerin gitmesi mümkün değil, elde onu barındırmak için yeterli imkan(para,zaman) yok. bu hayvanlar aç gezecek, çöpten yemek yiyecek, aç olduğu için daha saldırgan olacak. bunun yerine onları beslemek, bi kap su, evde pişen yemeğin fazlası vermek(paylaşmak) çok daha mantıklı, insancıl bir davranış olur.

-klostrofobi, böcek fobisi, köpek fobisi, pedafobi gibiler psikolojik rahatsızlıklardır ve tedavi gerektirir. köpekten korkuyorsunuz diye köpeklerin ölmesi gerekmez. pedafobi(çocuklardan korkma), çocuklardan korkuyorsunuz diye onları ölmesi, aç kalması gerekmez, ya da sokağa çıkmasının yasaklanması gerekmez.
Mesaj tarihi:
rahatsiz said:
beslemek cogalmasina etki ediyor mu bilmiyorum. yol actigi sorun, o hayvanlarin oradan gitmemesi, dogal olarak o bolgeyi sahiplenmesi ve yine dogalari geregi suru olusturmalari. anlamak zor degil aslinda, empati eksikligi sanirim. sen yemek verdigin icin o suru sana dokunmuyor olabilir ama oraya yolu dusen ve fobisi olan insanlar icin iskence halini aliyor. soz konusu insan icin illa saldiri gerekmez orada bulunmasi yeter. bunu anlayabilmek lazim.

senaryo olusturmak gerekirse o polis memurunun iki kucuk cocugu oldugunu ve cocuklarinin kopeklerden korktugunu dusunelim. bu tip seyler birikim yapar, belli bir sure sonra sinirler patlar. polis ulkemiz polisi oldugu icin sinirini bu sekilde patlatir. ha basibos hayvan sorunundan once, basibos polis sorununa kaynak aktaralim derseniz sonuna kadar haklisiniz.

Çöp kutusunun olduğu her yerde kedi köpek olur. Hele de etrafta gidecek yer yoksa. Hayvanı beslememek için mantıklı sebepler düşünmeden önce, o bölgede yaşayan bireylerin olması gerektiği kadar insan olduğunu ya da akılsız olmadığını varsaymak gerekir ki bu da pek mümkün değil.

Dibindeki çöplüğe ses çıkarmayıp hayvan beslemeyeceksiniz diyenleri savunmayın hiç.

Ha olması gereken bu diyorsanız, olması gerekeni zaten yazmışlar. Tüm Çanakkale'yi şehir çöplüğüyle dip dibe yaşatan belediye hayvan barınağını çingene mahallesinden alacak -ki hayvanları kaçırıp kaçırıp dövüştüremesinler- adam gibi bir yere adam gibi hizmet verecek şekilde kuracak.

Bu tip işlerin maliyeti de öyle devasa değil ayrıca. Yemek fabrikalarının artan yemekleri, gönüllü çalışanlar vesaire derken gayet az bir maliyet ile işletilebiliyor.

Ha buna rağmen yapılmıyorken kalkıp "ne olursa olsun sitede hayvan olmamalı" deyip durmayın gözünüzü seveyim. Bana göre de komşularım hayvan olmamalı ama ne yazıkki öyle değil değil mi ?
  • Yeni Oluştur...