Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS'de düzeltilemeyecek hesaplama skandalı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Absolut said:

Bence kıvırıyor. İ. Melih Gökçek kaç kere kıvırdı kızılırmak konusunda da söyledikleri hep kolpa çıktı? Adam şehir suyu ile seyreltilmiş kızılırmak suyunun analizini yaptırıp kızılırmak suyu analizi demedi mi? Türkiye Tıp Kurumuy diye bir kurum resmiyette yoktur dedikleri politiktir dedi de aynı şeyleri ODTÜ de demedi mi? Türkiye sınırları içersinde Politikacıların büyük hatalar sonrası söyledikleri şeylere inanmayacaksın, adamlar kıvırma ustası çünkü.

said:
BoDrUmLu said:
Bu herif hala istifa etmezse, suratına tükirim onun ben.
Utanmazlıgın bu kadarı olmaz artık.

Bence adam yanlışlıkla bir öğrenciyi öldürse bile istifa etmez çünkü yine sebep aynı, burası Türkiye
Mesaj tarihi:
1 puanın bile kaç bin öğrenciyi geride bıraktığını söyleyip durdular bize lise hayatımız boyunca.20-30 puan ilerde başlamak ne demek ya?Bu nasıl gözardı edilir?30 puan bir eşit ağırlık öğrenisi için en azından 10 turkçe 10 matematik demektir.böyle bir sisteme köle olmak ve yapabileceğimiz başka bir şeyin olmayışı çok sinir bozucu!
Mesaj tarihi:
elm said:
Adam hata yok demiş inandırıcı mı gelmedi ki niye bu kadar yükleniyorsunuz anlayamadım.

Bunun mantığını açıklayabilirsen yüklenmiycez
said:
Yarımağan, liselerin 4 yıla çıkması dolayısıyla bu yıl bazı okulların mezun vermediğini anımsattı. ''Bu geçişten kaynaklanan bir özellik ortaya çıktığını'' söyleyen Yarımağan, ''Herkes tercihini yapsın. Kimseyi ilgilendiren bir şey yok

E peki soruyorum mezun vermedin diye kime göre neye göre veriyorsun Puanı. Ali'ye 100 veriyorsunda Veli'nin ki niye aynı duruyor ?

Ama bizi ilgilendirmez doğru...Kendi işimize bakalım
Mesaj tarihi:
Şu hatayı okuduktan sonra o gerizekalı başkanın verdiği cevabı okurken adam yanımda olsaydı boğazına sarılmıştım çoktan. Hem yanlışlık yapıyorlar hemde bu kadar öküz olup umursamıyorlar. Kaç kişinin hayatını kararttılar ve halada devam ediyolar.
Mesaj tarihi:
huun said:
bu kabul edilemez bi'şey ama. Gerekirse okullar 1 ay 2 ay geç açılır ama bu hata düzeltilir. Ne demek düzeltilemeyecek?

Hiç bişiy düzeltilmeyecek. Ben bundan once de çok hata gordum.
Benim tanıdıgım 2 kişide de hata vardı. Birinde 2 univ.nin taban puanı aynı idi. Puanı yetmesine ragmen alttakine yerleşti. O daha çok işine geldi sesini çıkmarmadı.
-Diğeri de 2.tercihinin 10 puan ustunde almasına ragmen 3. tercihine yerleşti.Babası saglam bi adamdı.OSYM genel sekreteriyle gorustuler. Formunu bulup bakmışlar bile.Düşünsene doldurdugun tercih formuna tekrar sınavdan sora eline almak kaç kişiye nasip olur. Velhasılkelam, osym genel sekreteri de böyle bir hata oldugu duyulursa turkiye yeerinden oynar deyip bişi yapamam demiş. 2si de aynı okulda girdikten sora bolum değiştirir filan dediler. Onlar da okulun bölüm dekanıyla konustu. dekan olur dedi. o şekilde hallettiler.
Ben eminimki her sene en az 1000kişide böle bir hata oluyor. 2milyonda bin %0.5 hata payı. çok normal deyip geçiyorlardır.
Mesaj tarihi:
Drigeolf said:
Aman Viktor, daha iyi bir çözüm önerin var mı ki?
Her yere mantar gibi üniversiteler açıldı sırf bu yüzden ve eğitim kaliteleri çok büyük bir çoğunluğunun rezalet.
Ülkede yapılması gereken meslek eğitiminin ve dolayısıyla önlisans programlarının geliştirilmesi gerekiyor, yoksa 1.700 milyon kişi başvurduktan sonra ne yapabilirsin ki?

Eğitim Kalitesinin rezalet olması yeni kadroların açılmaması ve bir sürü öğretim görevlisi eksiğinden kaynaklanıyor en başta.
Mesaj tarihi:
Şimdi ben öküz gibi çalışıcam hergün öküz gibi test çözücem ama çalışmayan adam bi an bana 20 puan takacak benim önüme geçecek ben olsam insan haklarına kadar giderdim en azından tazminat fln alma şansınız var bence sonuç itibariyle o puanın gelmesiyle olmuş psikolojik travma geyiklerinden bi iş olabilir ama tabii burası türkiye onu da unutmamak lazım seneye girersin der hakim amcacık
Mesaj tarihi:
Şimdi iyi güzel ortada bi hata varda unutulan birşey var. Bu hata zaten ÖSS nin başlangıcından beri var. Bahsettiğim şey şu :

Siz okulunuzda eşşek gibi çalışırsınız, sınavda hoca kafasına göre en kazık şeyleri sorar dolayısıyla notunuz düşer bu da okul puanınızı düşürür. Öte tarafta yan sınıfın hocası şaka gibi sorular sorar herkezin notu eşşek gibi yüksek olur sizden az çalıştıkları halde sizi geçerler. Diğer tarafta sizden yine az çalışan fakat başka okulda okuyupta o okulun düzeyine göre en tepede olan kişi sizden yine fazla puan alır. Yani bu olay yıllardan beri olan birşey.İşte şu an olan şey bu olayın biraz daha abartılı olarak bi kaç bin kişiye katmerli olarak uygulanması.Okul mezun vermeyince beklemedeki adamlar kendi aralarında değerlendirilip bir ortalama oluşturulmuş. Yani adamın dediği doğru şu an teknik olarak bi hata yok uygulanan sisteme göre. Ama sistem hatalı o konuda haklı insanlar ama bu yıllardan beri süren bişey bu kadar geç farkediliyosa insanlardada bi hata var bence. Şimdi ortada düzeltilecek bişeyde yok yani sistemin tamamen değişmesi lazım ki bu bi kaç ayda olcak bişey değil yani.
Sonuçta çalışan adam yine istediği yerde. Yani benim 100 tane "bu adam yapar" dediğim adam varsa geçen yıllarda maksimum 1 inin 2 sinin sınavda burnu kanamıştır ne biliyim heyecan yapmıştır gerisi istediği yeri kazanmıştır. Bu kadar tepki düşük puan alıpta sıralamaya bakmayıp "aa belki puanlar düşer" diye kendini avutmak oluyor gibi geliyor bana. Sistemde büyük bir hata var evet ama birazda herkes kendi hatalarını gözden geçirmeli.
  • Yeni Oluştur...