Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Böbrek Taşı [Acil ölüyorum]

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"bira iç bira" cümlesi kadar etkili başka bir yöntem yoktur. su diyen yalan söyler. bira bağırsaklarınızı daha hızlı şekilde çalıştıracağından daha hızlıca dökersiniz kumu ya da taşı. bira için gerçekten bol hemde yani. en fazla sarhoş olursun biraz başka da bişeycik olmaz. su da için tabi de bira etkilidir. değildir diyen yalan söyler.
Mesaj tarihi:
doktora git

ya da bi polimer labına gidip böbreğini sonicator'a doğru bastır. %50 w/w NaOH çözeltisinde erlen'in dibine ölüm kalım meselesi gibi yapışan NaOH tuzunu bile yarım saatte çözüyor. Tecrübeyle sabit. Bi de parmağını içine sokunca bi hoş oluyosun.
Mesaj tarihi:
buraya böyle konu açan birisinin, burdaki tavsiyelere de uyabileceğini düşünerek not düşeyim istedim:

"lan allahsızlar, böbrek taşına zaten protein ve kalsiyum sebep olur." adama yoğurt suyu demişler hehe
Mesaj tarihi:
hehe kumsa direkt taşa çevirsin ne olduğunu bilelim demişler sanırım.

en büyük düşman bilinmeyen düşmandır!

buğra said:
Kocakarı ilacı gibi gelebilir ama bi balığın kafa kemiğini toz halinde içiyorlardı ve daha hızlı ilerliyordu süreç. Belki de plasebodur tabi.

daha insancıl bi plasebo bulamamışlarmı yahu aheh
Mesaj tarihi:
ehahaha.. magnezyum, kalsiyum içeren şeyleri almayın. kalsiyum oksalat güzel taş yapar çünkü.. ehehehe

bol bol dinlenin. arada sıcak uygulayın. allah yardımcınız olsun
Mesaj tarihi:
geçirmek için değil de engellemek için bol su için, spor yapın ara ara ve lifli besinler yiyin. tahıllarda tiamin tiamin pirofosfat'a dönüyor sanırım.. ki bu hede böbrek taşını engellyore..
Mesaj tarihi:
dasaaa said:
geçirmek için değil de engellemek için bol su için, spor yapın ara ara ve lifli besinler yiyin.

evet, spor yapmak da taş oluşumu yavaşlatıyor, en kötü ihtimalle de kum halinde düşmesini sağlıyormuş..

@Bloodless, çok korkulacak birşey değil, dert etme. o ağrıları çektikten sonra taşı vücuttan atmak pek sorun değil derler.
Mesaj tarihi:
şuan ağrı yok sanırım bir yerde soteye yattı bekliyor :) Yalnız ben hala bir sağlık bölümü açılsın isterim sorunlarımızı orada tartışmak sanırım en mantıklısı
Mesaj tarihi:
Bloodless said:
arkadaşlar şu sıralar böbrek taşı düşürüyorum çok ağrım var sağ böbrekte ne iyi gelir buna nasıl düşürürüm bir an önce kıvranarak yazıorum şuna şunu bile en etkili yöntem nedir?

bide sağlık köşemiz olsa patide ne güzel olur?

babam çok böbrek taşı geçirmiştir.
gerçi seninki biraz erken herhalde.

bir de bunun idrarı var o daha beter.

normalde böbrek taşı olmamak için bol su ve yoğurt suyu içmek gerekli.
ama bu tip şeyler acıyı azaltmıyor.
çekeceksin katlanacaksın.
gerçi Allah kimsenin başına böyle birşey getirmesin o ayrı.
Mesaj tarihi:
yazıldı mı bilmiyorum da antispazmodik ilaçlar acıyı azaltıyormuş.
birayla felan uğraşma karaciğere zararlı :)
taş için ekstra bir faydası da olmuyor zaten.
bol su içeceksin, bira değil.
  • Yeni Oluştur...