Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammer 40k Online

Sylian

Öne çıkan mesajlar

pazarlama str. ...

daha ortada bir şey yokken insanların cebinden paralarını almak istersen ortaya hayalı veya gerçek veya sahte veya illüzyon bir şeyler koyman gerekiyor ki, insanlar paralarını vermeye niyetli olsun.

böyle durumlarda para istenmesinin nedeni, eğer gerekli sermayen yoksa ki, kimsede yok, bankalardan veya yatırımcılardan kredi ve taahhütlü yardım almak yerine, maliyeti sıfır olan (verdikleri şeylerin maddi bir değeri yok(*)) ve bağlayıcı anlaşmalar olmayan böyle yollara gidiyorlar.

tabi, müşteriler içinde bu ucuz finansman talebinin etik olmadığını savunanlarda var olduğu için ismini afilli, içeriği nihai ürünü değersizleştirmeyecek şekilde bol tutmaya çalışıyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl kimsede yok? Her firma oyunları yapmaya başlarken gerekli sermaye olmadan mı başlıyorlar o oyunu yapmaya? :D

Verdikleri şeylerin maliyetinin olması gerekmiyor. Her firma ek içerikten para alır, bu gerek DLC olur, gerek silah skini olur, gerekse ekstra içerik vs. Adamlar sana ekstra içeriği beleşe sunacak değil ki o ekstra içeriğin bir sürü kodlaması vs. var, bu da ekstra masraf demek.

Adamların finansman talebi niye etik olmasın ki? Adamlar zorla boğazına yapışarak para istemiyor senden, veya para vermezsen oyunun temel içeriğinden mahrum kalmıyorsun. Sana ekstra içerik sunuyor belli bir bedel karşılığında hepsi bu. Kaldı ki bütün firmalar yapıyor bunu, oyuna sonradan bir sürü DLC ekleyerek. Hatta DLCler'inin toplam fiyatı $3000'a kadar çıkan oyunlar var, Sims falan gibi. Valla ben oyuna başlayacağım zaman alıcam bu Founder's Pack'i. Oyuna başlayacağım zaman diyorum çünkü oyun çıktığı gibi başlar mıyım başlamaz mıyım kesin değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

Bu videodaki denemede de kullanılan Pikko server teknolojisi kullanılacakmış Warhammer 40k'da. Bu video ilk çıktığında burda da konusu açılmıştı. Aynanda en çok oyuncuyla multiplayer fps rekorunu kırdılar. Optimizasyon ve performans sorunları yaşamadan 1000 kişiye varan savaşlar hedefliyorlarmış.

Ayrıntıları burdan okuyabilirsiniz : http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/954/feature/8522/Pikko-Server-Technology.html/page/1

Biraz baktımda çok övüyorlar bu Pikko'yu internette. Ne nedir pek bilmiyorum yinede ama.
Sosyal ağlarda paylaş

HİÇBİR YAZIMI OKUMADINIZ BARİ BUNU OKUYUN

yazuach said:

Bu videodaki denemede de kullanılan Pikko server teknolojisi kullanılacakmış Warhammer 40k'da. Bu video ilk çıktığında burda da konusu açılmıştı. Aynanda en çok oyuncuyla multiplayer fps rekorunu kırdılar. Optimizasyon ve performans sorunları yaşamadan 1000 kişiye varan savaşlar hedefliyorlarmış.

Ayrıntıları burdan okuyabilirsiniz : http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/954/feature/8522/Pikko-Server-Technology.html/page/1

Biraz baktımda çok övüyorlar bu Pikko'yu internette. Ne nedir pek bilmiyorum yinede ama.

Yazıyı okumaya başlarken server kelimesini duyunca dedim herhalde bu video adamların server makinelerinde çekildi. Çünkü gerisini videoyu okumadan izlemedim. Pikko server teknolojisi neymiş acaba merak ettim. Onun dışında videoya gelirsek ortam çok güzel, tam 40K ortamına yakışır biçimde, atılan mermilerden göz gözü görmüyor. Daha doğrusu karşındaki düşmanı bile tam olarak seçemiyorsun ama makinelerin attıkları ışınlara bakarak ışının geldiği yöne doğru ateş edersen zaten makineyi vurmuş olursun. Ama botları vurması kolay, bir de playera karşı oynamak var. Böyle bir ortamda oynaması da zor olur, karşında binlerce oyuncu, illa seni vuran olacaktır, sen o heyecanla adama mı ateş edeceksin, canını mı kurtaracaksın belli olmaz. Tıpkı Warhammer'ın Dawn of War serilerinde olduğu gibi askerlerin bir bir yığılması gibi yığılacak herkes.

Bu konudan birisi demişti Space Marine'de bile büyük spawnlar'da kasıyor, bu oyun oynanmaz diye, bana da kasar gibi gelmişti ama grafik ayarlarını düşürüp halledilirdi o. Neyse zaten özel bir server teknolojisi kullanacakmış adamlar sıkıntı yaratmaz o.

Yalnız adam haybeye sıkıyor, farkettim onu. Makineye sıkacağına yere sıkıyor.

Onun dışında farkettiğim bir şey daha var, bu oyun TPS değil miydi yahu? Adamlar FPS modunda oynamış resmen.

Son olarak neden bir sayfa yazı yazmadın diyenler veya yazılarımda bir değişiklik farkedenler olduysa onu da kısaca açıklayayım. Bende OKB vardı bildiğiniz gibi yani takıntı hastalığı. Tam iyileşmeden ilaçları kesmiştim ve en ufak bir şeyi takıp çok uzun açıklamalarda bulunuyordum. Hastalığımın tekrarladığını farkettim ve psikiyatra gittim, takıntılarım şu an için azaldı ve pozitif düşünüp, daha doğru değerlendirmelerde ve kısa açıklamalarda bulunabiliyorum. Onun dışında bütün takıntılardan kurtulduktan sonra bu ilacı 2 yıl daha kullanmak gerekiyormuş. Ben de konsantrasyon eksikliğim hallolmadan oyunları oynamaya başlamayacağımı önceden de söylemişimdir burada. Onun dışında daha piyasadaki bütün oyunları oynama olayım var. Yani ben artık 4-5 yıl sonra başlarım bu oyuna. Bir de OKB hastalarına dikkat artırıcı ilaç verildiği zaman gerçek dışı düşüncelere yol açıyormuş. Bu yüzden ilaç kullanamayacağım sanırım buna yönelik. Ancak kitap okumak ve aktivitelere katılmak sanırım konsantrasyon eksikliğini düzeltiyor ve tabii ki de terapi. Ama bende kitap okuma ve sosyalleşme isteği olmadığı için bu da zor olacak. Bunu da hipnoz seanslarıyla halledeceğim sanırım. Onun dışında şu an kollarımda ağrılar var zorlamaya bağlı olarak, o geçtikten sonra kliniğe yatmayı düşünüyorum tamamen iyileşmek için. Orada her gün düzenli olarak terapi yapılıyormuş. Doktor 3-4 ay içinde iyileşirsin dedi.

Bu özetiydi, gönül isterdi ki olayları tamamen açıklayayım ama sizin okumaktan sıkıldığınızı bildiğim için fazla uzatmak istemememe rağmen sorunumu anlayabilmeniz için bu kadar yazmak zorunda kaldım. Zaten 1 aydır PC'ye de oturmuyordum kollarımdaki ağrı ve takıntılarım sebebiyle. Ben buradaa 1 ay boyunca oyundan yeni haberlerin geldiğini ve rapçi nerede demenizi falan bekliyordum ama fazla bir şey yazılmamış, şaşırdım doğrusu.
Sosyal ağlarda paylaş

ben rapper'ın yazısının hepsini okudum ama videoyu izlemesine rağmen altındaki yorumu okumamış olduğundan dolayı yanlış tespitler yapmış olduğunu düşünüyorum.

oyunda kullanılacak teknolojilerden birisinin o olduğundan bahsedilmiş. yani onu bir demo olarak düşünmek lazım ve o hamuru istediğin gibi şekillendirebilirsin. swtor ve eso nun grafik motoru aynıydı ancak swtor'da performans sorunu yaşanırken eso ise akıyordu.

benim anladığım kadarıyla bu teknolojiyi kullanarak çok büyük savaşlar yaratmak istiyorlar ama bunu tam olarak görene kadar birşey söylemek imkansız.
Sosyal ağlarda paylaş

O videoyla oyunun hiçbir alakası yok. Nasıl böyle bir çıkarımda bulundunuz anlamadım. O videodaki oyun, server teknolojisini tanıtmak için yapılan bir demo. Zamanında rekor kırmak için yaptılar ki bir fps oyununda aynanda online en çok oyuncu sayısına ulaşıp kırdılar bu rekoru. O video, kullanılacak server teknolojisine sadece bir örnek. Warhammer 40k'nın o demoyla ne grafik, ne oynanış, ne tür nede başka bi yönden hiçbir ortak noktası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

Gecmis olsun

Eyvallah hacı sağol.

xxbar said:

Valla eline koluna saglık baya guzel detaylı bilgiler paylasmıs gibisin ama işimiz gücümüz var işsiz arkadaşlar özet gecerse onu okurum artık..

Yok aslında faydalı bilgi falan paylaşmadım, öylesine bir yorumdu ama biri özet geçsin dediğine göre muhtemelen yazdıklarımı okumadın. Bu yazdıklarımın az ve öz kısmıydı zaten. Önceden ne kadar uzun yazdığımı söylememe gerek yok 5-10 sayfa geriye git görürsün zaten. :D

Certhas said:

ben rapper'ın yazısının hepsini okudum ama videoyu izlemesine rağmen altındaki yorumu okumamış olduğundan dolayı yanlış tespitler yapmış olduğunu düşünüyorum.

oyunda kullanılacak teknolojilerden birisinin o olduğundan bahsedilmiş. yani onu bir demo olarak düşünmek lazım ve o hamuru istediğin gibi şekillendirebilirsin. swtor ve eso nun grafik motoru aynıydı ancak swtor'da performans sorunu yaşanırken eso ise akıyordu.

benim anladığım kadarıyla bu teknolojiyi kullanarak çok büyük savaşlar yaratmak istiyorlar ama bunu tam olarak görene kadar birşey söylemek imkansız.

Hayır sen yazdıklarımı doğru anlamamışsın. Ben videonun altındaki yorumu okudum fakat sen yaptığım değerlendirmeleri yanlış anlamışsın.

Ben zaten oyunda performans sıkıntısının yaşanmayacağını yazdım. Oyun kasacak olsa bile ayar düşürerek performans sorunundan kurtulunabileceğini ve adamların özel bir server teknolojisi kullanacaklarından dolayı performans sorununun yaşanmayacağını belirtmişim. Onun dışında bu hamuru nasıl şekillendirirsen şekillendir bu oyunda göz gözü görmeyecek ve muhtemelen doğduğun gibi öleceksin. Ha, sen gerçi oyun hakkında yaptığım teknik yorumlara değinmemişsin ama belirteyim dedim.

yazuach said:

O videoyla oyunun hiçbir alakası yok.

Yahu biz nereden bilelim videonun oyunla alakasının olup olmadığını. Server teknolojisini tanıtan bir demo videosu paylaşmışsın, millet de oyundan bir demo sandı bu kadar basit. Eternal Crusade'in o demo ile ne grafik, ne oynanış, ne de başka bir yönden hiçbir ortak noktası yok ama o demonun Warhammer 40K ile bir alakası var ki o da oyunda bir Space Marine'in bulunması.
Sosyal ağlarda paylaş

ARKADAŞLAR SİZDEN BİR RİCAM VAR ŞU CÜMLEMİ OLMASI GEREKTİĞİ YA DA SİZİN YAZACAĞINIZ VEYAHUT OKUYACAĞINIZ BİR YAZININ NASIL YAZILMASINI İSTİYORSANIZ O ŞEKİLDE YAZABİLİR MİSİNİZ? YAZI ŞU:

"Valla ne yalan söyleyeyim ben de bu filmi izlerken çok fazla heyecanlanmadım ama bazı sahnelerde heyecan yaptım. Uykusuz olduğumdan, konsantrasyon eksikliğim olduğundan ve filmi dikkatsiz izlediğimden dolayı hangi sahnelerde heyecanlandım pek hatırlamıyorum ama bu filmi izlemeden önce filmin hala vizyonda olup olmadığını kontrol etmek için Kent Meydanı'nın sitesinden filmin resmine tıkladım ve eleştirinin sadece ilk cümlesini okudum ve vasat kelimesini gördüm. Filmi izlemeden eleştirinin tamamını okumak istemedim fakat vasat kelimesi kafamda soru işareti bırakmıştı. Film o kadar iyi değil herhalde dedim. Fakat filmin başlarında uçak sahnesindeki Richard Parker ile mücadele ettiği adamın sahnelerini gördükten sonra "bu kadar güzel işlenmiş bir film nasıl vasat olabilir ki" diye düşündüm. Ama yanılmamışım. Film bence o kadar da kötü değildi, etkileyici sahneleri vardı dediğim gibi. Ve bende hastalığımdan dolayı kullanmaya başladığım ilaçlardan sonra içimde her şeye karşı bir isteksizlik ve her şeyden zevk alamama sorunu oluştu. Buna bir de filmi dikkatsiz ve tam anlamadan izlemek de eklenince filmden aldığım haz kat kat azaldı. Tabii içimdeki isteksizliğin konsantrasyon eksikliğiyle de ilgisi var, bir yerde okumuştum. Onun dışında ben şimdiye kadar fazla film izlemiş biri değilim, yani bana en ufak bir şey bile etkileyici gelebilir çünkü filmler hakkında yeterli birikime ulaşmış ve filmlerden yeterli kalite bekleyecek düzeyde değilim. Bu yüzden olaya profesyonel açıdan bakamam, bunu ancak eleştirmenler yapabilir. Onun dışında ilk filmi izlerken kullandığım bir ilaç konsantrasyon eksikliğimi ortadan kaldırmıştı ve ilk filmi dikkatli izlemiştim ama o film bana çok vasat gelmişti ne yazık ki. Filmin vizyonda olup olmadığını da 29 Mayıs günü, yani dün gittiğim için kontrol ettim çünkü film 25 Nisan'da vizyona girmişti, yani filmin vizyona girmesinin üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmişti."

Aslında konsantrasyon eksikliğim için bu yazıyı örnek vermeyecektim, ona uygun bir cümle de vardı sanki ama onu bulursam onu da yazarım. Şimdi bende şöyle bir şey var, bir konudan bahsederken aklıma başka bir konu geliyor ve konuyu anlatırken aklıma gelen diğer konuyu da yazmam gerekiyor. Yazının akışının bozulmaması için diğer konu hakkındaki ayrıntıları tam olarak yazmıyorum. Açıkladığım konuyu, yani diğer konuya da geçiş yaptığım açıklamayı açıkladıktan sonra, diğer konudan bir kısmı açıklamaya başlıyorum. Böylece anlam karmaşası oluyor. Aslında başta bir bütün olarak açıklamam gereken şeyleri bir yazıda farklı yerlerde parça parça açıklıyorum. Eğer diğer konuya geçtiğim gibi bütün ayrıntıları açıklasam bu sefer de yazının akışı bozulacak.

Bu tam bir örnek olmadı ama açıklamasını yapayım. Şimdi burada sorun şu, mesela filmin vizyonda olduğunu kontrol ettiğimi yazıda belirtmişim fakat filmin vizyonda olduğunu neden kontrol ettiğimi açıklamam o cümleye uymaz, cümle uzar ve akışı bozulur. Mecburen bunu yazının sonunda açıklamak zorunda kaldım. Aslında bu yazıda bir sorun yok. Filmin neden vizyonda olduğunu açıklamam anlam karmaşasına yol açmaz ama benim genelde düşüncelerimle ilgili açıkladığım yazılarımda bu sıkça yaşanıyor.

Eğer "filmi izlemeden önce filmin hala vizyonda olup olmadığını kontrol etmek için Kent Meydanı'nın sitesinden filmin resmine tıkladım ve filmin vizyona girmesinin üzerinden 1 ay geçtiği için vizyonda olduğunu kontrol ettim ve eleştirinin sadece ilk cümlesini okudum ve vasat kelimesini gördüm." dersem okuyucunun kafası karışır. Çünkü okuyucu yazıyı okurken önce filmin vizyonda olduğunu kontrol ettiğime, sonra da eleştirinin ilk cümlesini okuduğuma konsantre olur ve yazıyı okurken filmin neden vizyonda olduğunu açıklamamı görünce dikkati dağılır. Aslında ben en başından anlatım bozukluğu yapmışım. Zaten konsantrasyon eksikliğim varken kelimeleri ya eksik ya da yanlış yazıyorum. Cümlenin alıntı yaptığım kısmı şöyle olmalı "filmi izlemeden önce filmin hala vizyonda olup olmadığını kontrol etmek için Kent Meydanı'nın sitesine baktım ve filmin resmine tıkladım". Onun dışında kurmam gereken cümle de şöyle olmalı "Ama bu filmi izlemeden önce filmin hala vizyonda olup olmadığını Kent Meydanı'nın sitesinden kontrol ettim ve merak edip filmin resmine tıkladım. Eleştirinin sadece ilk cümlesini okudum ve vasat kelimesini gördüm."

DEDİĞİM GİBİ ARKADAŞLAR SİZ CÜMLEYİ KENDİ BİLDİĞİNİZ GİBİ KURARSANIZ ÇOK MAKBULE GEÇER.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Crusaders, we DID NOT change our release date. Founders will have acces to early Game Module. Basicly in Jan 2015 you will be in your StrikeCruser flying through WARP in your Cruser Training cage and shooting range... a few months later, a door will unlock and you will have your personal space then later the Strategiarium will be available then finaly after 18 months you will Orbit Arkhona ready to start your Eternal Crusade.
For Pricing: 40$ for 40K :-) with tons of bonus
Regards

Behaviour
Miguel Caron

Studio Head, Online Games and
Executive Producer for:

- Warhammer 40 000 Eternal Crusade
- Chris Roberts, Star Citizen
Twitter: @miguelcaron

bhvr.com
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:

Yavrucum forumda başka alanlar da var biliyorsun değil mi, açıl biraz oralara doğru.

Hazır bu konuda yazdıklarım eleştirilirken buraya yazayım dedim.

Bright said:

Pre-alpha footage baya kotuymus

ps. Bi Adderall bi Ritalin

Aynen çok kötü. Hem efektler, hem de animasyonlar vasat. Keşke Space Marine'i yapan elemanlar yapsaydı bu oyunu veya Dark Millennium projesi iptal olmasaydı keşke. Onun grafikleri de daha hoştu hem.

Valla OKB sorunu olanlarda bu tür ilaçlar gerçek dışı düşünceye sebep oluyormuş ve bendeki konsantrasyon eksikliği de takıntılarımdan kaynaklanıyormuş. Her şeyi takıntı yaptığım için kafamdaki takıntılardan dolayı odaklanmam gereken şeylere odaklanamıyorum.

Promenader said:

o değilde hangi wh40k oyununu tavsiye edersiniz

Dark Crusade'i oynamıştım biraz, güzeldi. Tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...