Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alkol - Promil İlişkisi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hepsi yalan

hiç uğraşmayın böyle şeylerle efsane avcılarında vardı bi radarı bide o promil aletini yanıltmak için ellerinden geleni yaptılar h içbirşey fayda etmiyor.

çok içtiyseniz ertesi gün bile çıkıyor alkol.
Mesaj tarihi:
bLackcha0s said:
hepsi yalan

hiç uğraşmayın böyle şeylerle efsane avcılarında vardı bi radarı bide o promil aletini yanıltmak için ellerinden geleni yaptılar h içbirşey fayda etmiyor.

çok içtiyseniz ertesi gün bile çıkıyor alkol.

discovery channel ın bütün dünyada gösterdiği programda "promili düşük çıkarmanın yolu var ıspatladık" demelerini beklemiyosun heralde...

Amerika da radar jammer lar satılıyor her elektronik markette. satın alabiliyosun ama kullanmak suç. öyle güzel yanıltıyo ki radarı.
Mesaj tarihi:
Vodan said:
Ya benimde muayene bitikti bir buçuk aydır. Dün muayene çilesi çekmeye gittim de yolda da korktum hani tamda bugün durdururlarsa diye :)

Neyse öyle birşey olmadı muayene istasyonundada motoru aç bagajı aç tamam geeeeeeç dediler :)

yakalansan bile belli bi ceza verip/vermeyip 1 haftalık bi kağıt vermiyorlar mı o zamana kadar yaptır diyerekten
benim başıma gelmişti yolumda giderken arabanın teki önüme döndü çarptı falan 8/8 hatalı herif bnm araç muayenesiz çıkmıştı o karambolde ama ceza ödedim mi hatırlamıyorum
Mesaj tarihi:
Selam,

said:

Alkollü araç kullanmaktan ceza yedi, 15 dakika sonra öldü
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan ve aracı bir arkadaşına teslim edilen sürücü, arkadaşını yolda indirip araç kullanmakta ısrar edince elektrik direğine çarptı.
Adblock

Sürücü belgesi alındıktan 15 dakika sonra geçirdiği kazada ağır yaralanan sürücü, hastanede hayatını kaybetti. Önceki gece Sancar Yelken'in (49) kullandığı otomobil, Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki Cumhuriyet Lisesi önünde uygulama yapan trafik polisi tarafından durduruldu. Saat 01.15 sıralarında alkol kontrolü yapılan sürücü Yelken, 146 promil alkollü çıkınca ehliyetine el konuldu. Alkollü araç kullanmaktan 480 YTL para cezası kesilen Yelken'in aracı, alkolsüz olan S.C. (22) isimli arkadaşına teslim edildi. Direksiyona geçen S.C. ve beraberindeki alkollü sürücü olay yerinden ayrıldı. Ancak bir süre sonra direksiyona yeniden Yelken geçti.

Alkollü araç kullanmakta ısrar eden Yelken, cezadan sadece 15 dakika sonra Kükürtlü Mahallesi Mudanya Caddesi Sırameşeler Metro İstasyonu önündeki elektrik direğine çarptı. Kazada araç içerisinde sıkışarak ağır yaralanan Yelken, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından kurtarıldı. 112 Acil Servis Ambulansı ile Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sancar Yelken yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Fatih Karakılıç, Bursa, Cihan

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Scheriff said:
Vodan said:
Ya benimde muayene bitikti bir buçuk aydır. Dün muayene çilesi çekmeye gittim de yolda da korktum hani tamda bugün durdururlarsa diye :)

Neyse öyle birşey olmadı muayene istasyonundada motoru aç bagajı aç tamam geeeeeeç dediler :)

yakalansan bile belli bi ceza verip/vermeyip 1 haftalık bi kağıt vermiyorlar mı o zamana kadar yaptır diyerekten
benim başıma gelmişti yolumda giderken arabanın teki önüme döndü çarptı falan 8/8 hatalı herif bnm araç muayenesiz çıkmıştı o karambolde ama ceza ödedim mi hatırlamıyorum

Direk bağlıyolar jimbo! Ceza yanında birde çekme ücreti otopark ücreti ödüyorsun. Cezayı yazdığı anda bağlamak zorunda o yüzden, çılgınlar gibi bastırın yazmadan önce :D Senin olay farklı birşey olmalı, yada karambolde unutturdun adama :)
Mesaj tarihi:
Ben bağlıyorlar diye duymuştum. Arabanın vergi borcuda vardı yani bi bağlansa arabayı kurtarana kadar gündüz simit satıp gecede çiğ köfte işi yapmam gerekirdi..

Gerçi bi tanıdığımı jandarma çevirmiş, muayenesi yok diye sadece ceza yazmış ama net bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
Muayenesiz arabayı direk bağlıyorlar. Söylenildiği gibi çekiciyle otoparka çektiriyorlar. Otoparka almaya gittiğinizde 1-3 gün arası tarihli kağıt veriyorlar yolda çevrilirseniz diye, oradan direk muayene yapmanız lazım. Kısaca ceza hariç otopark çekici 80-90 lira falan maliyeti var, uyarmadı demeyin.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar aklınızda olsun

18 ay muayenesiz gezen ve yakalanan biri olaraktan diyecegim şudur:

Araba direkt bağlanmıyor. Size 2 hafta müddet tanınıyor arabanın muayenesini yaptırmak için bilginize...
Mesaj tarihi:
Az alkolle kaza yapmistim bi sefer, kontrolde 17 promil cikmisti. Sozlesmemde "yasal alkol sinirini gecmedigi surece" gibi yazmasina ragmen nerdeyse camura yatiyodu sigortam. Kimbilir polis kac saat sonra gelmismis de aslinda kaza aninda daha cokturmus, ondanmis. Sonradan 17/50'nin yeterince az olduguna ikna etmistik kendilerini sagolsunlar.
Mesaj tarihi:
prozzak said:

Araba direkt bağlanmıyor. Size 2 hafta müddet tanınıyor arabanın muayenesini yaptırmak için bilginize...

olması gereken de o zaten , her yerde araba muayene merkezi yok malesef

ek olarak : 1 efes extra içince promil 40 civarı bişey çıkıyomuş tabi bünyeye göre değişir , geçenlerde bunu öğrendim (:P)
Mesaj tarihi:
Ben biraz almanlar gibi düşünüyorum:

Ya hep Ya hiç. 50 promil bilmem ne yalan. Araba kullanacaksan içmeyeceksin. Ben taksiye atlıyorum alkol alacagim zaman kafamda rahat oluyor. 2 duble bir şey içeceksin. Sırf arabayı alıyorsun diye stres olacaksın promil hesabı yapacaksın devamlı kafanda. Değmez bu kadar kasmaya...
Mesaj tarihi:
prozzak said:

benim araci once bagladilar. sonra saldilar, 1 hafta muddet verdiler. 55 ytl ceza kestiler. o kadar.
Mesaj tarihi:
Promili anladık...
Peki uyuşturucu madde alıp araç kullananı nasıl tespit edecekler? "High-meter" falan mı var polisin elinde? Adamda promil yok ama uçmuş...Ne yapıyolar bilen var mı ?
Mesaj tarihi:
Uyusturucu genel olarak yasak oldugu icin polis suphelenirse tutuklayip karakola ordanda kan ve sac muayenesine hastaneye postaliyor.

Bu arada gecen gun arkadasin dugunu + sortie yaptigimiz bi gece (aksam 6 da basladik sabah 4 te bitti) 2 duble raki bi duble sarap bi votka ictim. Polis tam balmumcuda cevirdi.

Son 30 dakkada alkol aldiniz mi dedi evet diye aadim ne zaman 5 dakka once dedim. Uflersen cok cikar dedi evet dedim.
Az bekle dedi 3 defa ayri polis geldi dedi bunu sanirim avanta istiyolardi ben gozumu kararttim azima sokana kadar aleti para vermicem diye. 3 uncusu yanimdaki kiz arkima sordu sizin ehliyet varsa siz ufleyin diye oda yok dedi. Sonunda simdi gecfe oldu ufletsek cikar gidin ama yavas gidin diye saldi.

Aklinizda olsun yok alkol dicene abi 5 dakka once ciktim mekandan simi uflesem kesin cok cikara felan yatin cevrildiyseniz.
Mesaj tarihi:
said:
ben gozumu kararttim azima sokana kadar aleti para vermicem diye.

şimdiki cihazlarda üfleyince alttan çıpır çıpır yazar kasa fişi gibi bir rapor çıkıyor. Ne yazık ki o çıpır çıpır sesinden sonra çap çap çap diye paraları saysan bile bir işe yaramıyor.

Geçen sene Kemer-Antalya yolunda arkadaşın ehliyeti teslim ettik o şekilde. Acı bir tecrübeydi.
Mesaj tarihi:
ben ne olursa olsun üflemem o alete. Üflersen ve yüksek çıkarsa adam mecbur ceza yazıyor. İçtiysen ve geçtiğini düşünüyorsan 50 promili içtim biraz dersin halletmeye çalışırsın öyle yada böyle :)
Olmadı götürsün hastahaneye.
  • Yeni Oluştur...