Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
niye bizim memleketimizde çoğu insan bunu yaşıyor.

bir örnek

- olm askere erken git yoksa 21 yaşındaki cocuklar sana emir veriyor çok koyuyor.

bu nedir ya, ulan orası asker zaten. askeri eğitim görüyorsun. savaşta komutanların senden küçük olabilir, orda da mı komplekse, tribe giriceksin. sana her türlü küfür edip onu yap bunu yap diyebilir, vesaire vesaire. senın görevin farklı. çok da koyuyorsa şikayet et, edemiyorum dersendeki yapıcak birşey yok burası T.C.

kendi yaşından birisi yada büyüğü emir verince koymuyormuş. yani 30 yşına gelen adama 21 yaşındaki çocuk ( onların söylerimne göre çocuk) birşey söyleyince gücüne gidiyormuş. nasıl bir böbürlenme bu ya, türklerin çoğu nasıl böyle düşünebilir. hayret ediyorum.

ulan bu aşşağılık kompleksi değilde nedir ?
Mesaj tarihi:
her türlü kompleks içinde yüzen insanlar var ya :) en basitinden, asgari ücreti olup 1000 ytl ve üzeri cep telefonu almayan mı var :) daha düşük olursa "karizma" olmaz.
Mesaj tarihi:
yaşıtın ve senden küçük olanın arasındaki fark ne olucak abi?

sana şeytan gibi güldüğünü mü sanıyorsun senden küçük olan sana emir verirken. neye göre o an ezildiğini düşünüyorsun.

bırakın bu işleri.
Mesaj tarihi:
Asker psikolojisi içinde olman gerek bence bunu anlaman için, yani askerlik psikolojisi gerçekten çoğu zaman kötü oluyor, rahat da olsan canın sikiliyor bu sefer yine geçmek bilmiyor günler, e rahat değilsen zaten zor, bu durumun üstüne, ki çoğu zaman gereksiz yere yersin, kendinden küçülten yersen bi tokat insanlar içinde, koyar bence. Ama telefon mevzuu kompleks işi evet
Mesaj tarihi:
onun eşekliği o. askere koyunluğu öğrenmeye gidilir zaten. gider orda öğrenirsin, kafan çalışıyorsa iyi çoban, çalışmıyorsa iyi koyun olursun.
Mesaj tarihi:
haha aliscan burasi turkiye

ben 25 yasindayim, is hayatinda biraz hizli gittim, su anki sirketlerde 100un uzerinde insan calisiyor. Hangi ise gitsem herkes aha cocuk geldi aliriz bunu assagiya diyor veya tam tersi ben bu cocuktan mi laf dinleyecem diyor :) ha sonucta birinci hafta sonunda hayatinin ayarini donup basliyorlar laf dinlemeye :)

bizdeki su sacma sapan yasliya saygi olayi varya, adam hayat boyu gotu buyutmus yatmis, sirf kicindaki killar beyaz diye saygi gosterecekmisiz hadi len oradan.
Mesaj tarihi:
Sly-One said:
bende de boy kompleksi var mesela. 2 metre adam görünce sinirim kalkıyor.
ama doğru türkiyede böyle bir durum mevcut.

La sen zaten 2 metre sayılırsın.
Hayvan gibi uzun boylusun daha ne.
Mesaj tarihi:
O ne zaman koyar biliyo musun, senden kucuk olan sana emir verdikten sonra "ahanda 30 yasindaki adama emir verdim" diye boburlenince. Olayi tek tarafli degerlendirme bence. Kucuk olanin da havasindan gecilmiyo cunku bu durumda. Asil asagilik kompleksi burda. Bunu bilenler de gec gitme diyor iste. Ozellikle kucuk olan belli bi yere gelememisse hayatta, kendini guclu hissettigi ilk yer orasi oluyo ve haliyle baski kurmaya, kendini tatmin etmeye calisiyo.
Mesaj tarihi:
turk milleti cok komplekslidir

underdog ruhu kemiklerimize kadar islemis kurtulamiyoruz ne yapsak

genetik oalrak bakarsak da goruruz bu kompleksi yanliz

kendi kurdugu butun devletleri gene kendi iktidar mucadeleleri ile yikan tek millet biziz sanirim

boburlerinzi su kadar sayida develt kurduk lan ustunuz biz diye

oysa gavur kuruyor bir devlet takiliyor onla

bizde ise bir devlet kuruyoruz ya anlasamayip cekemedigi baska bir turk devleti gelip yikiyor yada devlet bolunerek parcalaniyor

hepsinin tek sebebi var

oda gereksiz iktidar hirsi

liderlik yetisi olan olmiyan herkes bir lider olma pesinde sirf lider oldum muhahahaha diyebilmek icin

ekipcalismasi nedir bilmiyoruz

turkiyede bir ekip lider ve ona sorgusuz sualsiz itaat eden uyelerden olusur daima
lider basarisiz olunca veya yorulunca baska bir uyeye birazda sen ilgilen demez
geberene veya ekipte ayaklanma cikip indirilene kadar o pozisyonda kalir

ekip gene ayni sekilde oy birligi ile toplanip "bu yetersiz biz bunu indiricez" demez
ekibin icinde baska bir yetersiz cikar ve ben bunu indirip yerine gecicem der, age of empires daki sheep ler misali gurup hemen onun tarafina gecer ve bu boyle devam eder

takim calismasi son derece gereksizdir turkler icin
5 kisi bir araya gelip 500 kazanabiliyor ise oysa gurupta bir kisi digerlerine sallamdan 50 kazanabiliyorsa daima takim calismasi yerine kisisel calisma tercih edilir

turklerin yukarda durma kompleksleri ile ilgili tez bile yazabilirim cok rahat
Mesaj tarihi:
bırak allasen, yaşın gelmiş 30 küsüre. gidiyorsun askere, kısa dönem er olarak yapıyorsun. orda kıçık kırık senden belki 20 yaş ufak bir lavuğu başına er baş diye dikiyorlar. 30 küsür yaşına kadar askere gitmeyen birisi zaten bişelerin mücadelesini verip oraya gelmiştir. ya işine ya eğitimine vermiştir kendini. boş beleş gezip o yaşa kadar bi baltaya sap olamamışsa zaten ezerler, haklıdırlar. ama gidip kendisine yetki verildi diye kendini bi halt zanneden, 3 kelimeyi bir araya getiremeyen birisinin karşısında eğilip bükülmek insana koyar, işini hayatını yoluna koymuş birisine o saatten sonra.

haa çevremden gözlemlediğim kadarıyla genelde öyle ileri yaşta askere gidenlere pek kimse bulaşmıyor zaten. en hafif işi verip, kıdem olayını pas geçip herkes abi diyor; ama başındaki denyo bunu anlayabilecek durumda değilse sıkıntı oluyor.
Mesaj tarihi:
de o dediğinin yaşla ilgisi yokki huun. demek istediğim, eline yetki verildi diye kendini bi bok sanıp aptal aptal işler yapanlar genel olarak rahatsız eder zaten. mesela bazı polisler hasta ediyo böle insanı. sırf askerde yok yani bu durum.
yaş olayı ayrı bi mevzu.
Mesaj tarihi:
1)
matama said:
ha sonucta birinci hafta sonunda hayatinin ayarini donup basliyorlar laf dinlemeye :)

bizdeki su sacma sapan yasliya saygi olayi varya, adam hayat boyu gotu buyutmus yatmis, sirf kicindaki killar beyaz diye saygi gosterecekmisiz hadi len oradan.

her türlü asıl kompleks budur.

2)
bni quote almakla uğraştırmayın. asgari ücretli olup lüks telefon satın alanlara kompleksli diyenler, sözüm size:

onlar da bi şekilde bu yaratılmış değerler dünyasına tutunmaya çalışıyor. bunda bi kompleks göremiyorum ben. para neden kazanılıyor ki? sırf az para kazanıyorlar diye hiç bir heves etmeye değer şey satın almasınlar öle mi?

sahip olduklarına göre, satın alabiliyorlar. ama dar gelirliler diye almasınlar. yoksa aşalık kopleksli oluolar öle mi?

3)
@viktor:
"türkler şöle türkler böle" diyerek milliyet üzerine saçma genellemeler yapmak, milliyetinden dolayı aşağılık kompleksi duymak olmuo mu peki?

kısaca, millete aşağılık kompleksli diye giydirirken bu kompleksten muzdarip miyim diye bi bakmak gerek.
  • Yeni Oluştur...