Bone Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Kıbrıs'ta çatal, bıçak ve benzeri paslanmaz çelik aletler paslanmaktalar. Pas tutuyorlar. Havadan mıdır, sudan mıdır, ama paslanıyorlar. "Kalitesiz ürün" değiller, çok çeşitli kaliteli markalar mevcut. Ama hepsi paslanıyor. Ankara'da bir bayiye sorduğumda "kullanıcı hatasıdır" dediler ama bu işin ne kullanıcı hatası olacak ki? Normal kullanıyorsun işte çatal bıçağı, oturup asite felan batırmıyorsun ki. Bu paslanma, normal pas sökücüyle mi temizlenmeli? Paslanmasının nedeni nedir? Paslanmasını engellemek için neler yapılabilinir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 ben hiç paslanan paslanmaz çelik çatal görmedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brook Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Bende görmedim de duymadım da çin malıdır o :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EponymouS Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 aynen paslanmaz çelik nasıl paslanıyo ki :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 paslanmaz çelik, kesinlikle paslanmaz diye birşey yoktur. sadece paslanmaya karşı güçlendirilmiştir. koşullara bağlı olarak paslanabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Tükenmez kalem neden tükenir gibi bi soru olmuş bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urmesque Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 üstündeki kaplama gittiyse paslanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 paslanmaz celik paslanmaz arkadaslar 3 defa yapı malzemeleri dersi aldım ben.bitirme calısmamıda bu dersten yaptım. icerisinde koca bi ünite metaller vardı. kalitesizdir, karbonu azdır.ısıl işlemi kolpadan yapılmıstır dıs kaplama genelde krom olur.koruyucu olur cıksa bile paslanmaz celik paslanmaz.dandikse celik paslanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EponymouS Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 işin pirinden yorum geldi işte dandik olmadıkça paslanmaz çelik paslanmazz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Çevresinde paslanan metallerden kapabiliyo diye biliyorum.. Bulaşıcı yani..evet... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 fistan cok bilimsel temele dayandırmaadan söyliycem ama, ne kadar kaliteli olursa olsun limitini alsak yine paslanmıyormu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 paslanir tabe kaliteli malzeme = uzun omur + dayaniklilik onunda limiti war Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 paslanır. paslanma denilen zaten korozyon. elektrokimyasal korozyona ugrar cevredeki oksijen nedeniyle. dısında benekler olabilir leke seklinde.silersin gecer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zebq Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 paslanmazın kalitesi 316 L Ti olursa paslanmaz,diğer kalitelerde içinde az da olsa carbon bulunuyo bu yüzden paslanıyor,ti olmasada olur genellikle yat ve gemi sektöründe 316 L kullanılır bu kalitede paslanmaz deniz suyuna karşı bile dayanklıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 böle şeyler var, bin çeşit ve farklı oranlarda katkılar olan alaşımlar var.. paslanmaz deyimi de sonsuza dek paslanmaz anlamına gelmez herzaman bildiğim kadarıyla.Uzun ömürlü projelerde çelik veya başka bir materyal korozyona uğramasın diye misal elektirkten etkilenemesin diye ondan daha çabuk, kolay korozyona uğrayan metallerin levhaları yerleştirilir yapıya.. İki üç senede bir de değiştirilir yerleştirilen metaller. brooklyn köprüsündeki kulanılan alaşım paslanmaz çelik ama paslanmaz çelik paslanmasada korozyona uğrar, bu engelemek için galvanize edilir çelik.. yemek takımlarındaki durumda paslanma değil korozyona uğraması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fmea Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 korozyon nedir? metal yorgunluğu gibi bişey vardı sanırım omu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Fistan said: paslanmaz celik paslanmaz arkadaslar 3 defa yapı malzemeleri dersi aldım ben.bitirme calısmamıda bu dersten yaptım. icerisinde koca bi ünite metaller vardı. kalitesizdir, karbonu azdır.ısıl işlemi kolpadan yapılmıstır dıs kaplama genelde krom olur.koruyucu olur cıksa bile paslanmaz celik paslanmaz.dandikse celik paslanır. buyuk ihtimal fistanın dediği gibi karbon oranında bi farklılık olabilir. ama en buyuk ihtinmal üretici firmanın ısıl işlem yaparken zamanı ayarlayamaması yada gdogru ısıl işlemin yapılmaması olabilir. normalde paslanmaz celik paslanmaz. cidden paslanmaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tokasra Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 tükenmez kalem neden tükenir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 krom ve nikel oranlarına bakar dökümü iyi yapılmamış olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Selam, Paslanmaz çelik aslen içersine Cr (krom) ve Ni (Nikel) katılarak ıslah edilmiş çelik demektir. 420-430 kalite piyasada bulunan çelikler genelde Ni oranı oldukça düşük, ısıl işlemlerde oksitlenme gösteren yapıdadırlar. 420 ve 430 yapısıdnaki çelikler ferritik yapıdadırlar, yani mıknatıs tutar. Piyasada makbul olan ve fiyatı da yüksek olan paslanmaz aslen östenitik yapıda olan 300 serisi paslanmazlardır. bunlar mıknatıs tutmazlar. 304-306-310-316 kodları aldıkları gibi L ve Ti ekleri de alırlar. Numara yükseldikçe fiyat artar. Paslanmaz çeliğin esas kullanım alanı yüksek ısının ve kimyasal aşındırıcıların söz konusu olduğu ortamlardır. En dandik 304 bile deniz suyunda yıllarca kalır. Aralarındaki fark oksitlenmeye başladıkları sıcaklıktır. Bir seramik fırınını ıslah/imalat/takım çeliği ile yapamazsınız. Fırın yüksek ısıya çıktığı anda oksitlenme ve beraberinde hızla malzeme kaybı ve parçalanma görülür. Böyle ortamlarda östenitik paslanmaz kullanılması sorunludur. 310L malzeme 500 derece sıcaklıklarda oksitlenmeden(çürümeden) uzun süre kullanılabilir. Piyasada birçok paslanmaz adı altında satılan ürün aslen elektro kaplama ile kaplanmış malzemedir. Çatal-bıçak grubu ürünler de 420 grubu malzemeden yapılmışlar diye biliyorum ve ferritik paslanmaz grubundalar yukarıda dediğim gibi. Bazı arkadaşların dediği gibi döküm ve dövme işlemiyle paslanmanın alakası yoktur. Ayrıca ülkemizde paslanmaz üretimi yapılmamaktadır. Malzemeler %100 ithal edilmektedir. Carbon oranı malzemenin sertliğine ve tokluğuna etki eder, paslanmayla alakası yoktur. Oksitlenme, oksijen moleküllerinin Fe atomlarıyla etkileşime girmesi sonucu FeO bileşiğinin oluşmasıdır. Metal yorgunluğu, malzemenin stres sonucu kafes yapısında meydana gelen değişiklikler neticesinde o noktada daha düşük fiziksel dirence sahip olması ve devam eden zorlanmayla birlikte kırılma/kopma gerçekleşmesi işlemidir. Bakır telin aynı noktadan 3-4 defa bükülmesi neticesinde, büküm noktasından kopması bunun örneğidir. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Ben de birşeyler yazacaktım paramecium'a benzer ama adam yargılamış zaten. Meslektaştık galiba para ? : ) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 türkiyede paslanmaz çelik dökümü yapılıyor diye hatırlıyorum(akman döküm) paslanmaz pompa, vana, batarya yapılıyor dökümle de alakalı, yapı hataları, boşluk, empürite, element oranlarındaki yanlışlıklar bozabilir lokal olarak veya tamamen. sonuçta kromun kendisi paslanıp demiri koruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 titanyum kullanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Titanyum gaz yapıyor müşteride... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 ramo sen ne iş yapmaktasın : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar