Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hurşit Tolon Gözaltında, Cumhuriyet Ankara Temsilciliği Basılmış Durumda

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Pyro said:
MrLevie said:
allah için arada çok fark var.

13 aydır Ergün Poyraz tutuklu bulunuyor, iddianame yok.
ha gözaltına alınmış ha tutuklanmış arada pek fark yok.

Yazdıklarımı düzgün oku, anlamaya çalış. Ben sadece tutuklandı mı ki manasında sordum.

düzgün okuyunca altındaki 2. anlam anlaşılmıyor burada. açık yaz ozaman tövbe tövbe.
Mesaj tarihi:
MrLevie said:
Pyro said:
MrLevie said:
allah için arada çok fark var.

13 aydır Ergün Poyraz tutuklu bulunuyor, iddianame yok.
ha gözaltına alınmış ha tutuklanmış arada pek fark yok.

Yazdıklarımı düzgün oku, anlamaya çalış. Ben sadece tutuklandı mı ki manasında sordum.

düzgün okuyunca altındaki 2. anlam anlaşılmıyor burada. açık yaz ozaman tövbe tövbe.

Tamam, senin gibiler için altına ayrıca açıklama yazarım not düşerek.
Mesaj tarihi:
Pyro said:
MrLevie said:

Tamam, senin gibiler için altına ayrıca açıklama yazarım not düşerek.

yok açıklamaya falan gerek. açık yazabilmek kadar kafanı çalıştırabilsen olacak.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
çernobil atıkları gibi
adamlar toplanıyor ama halen bitmiyorlar çil salmışlar ülkemize bunların kökünü araştırın kesin yahudi çıkarlar kimse bunların kökünü araştırmıyor niçin adamın azından ATATÜRK hiç düşmüyorki bu zavallı çağdaş diye kendisini adlandıran bir kısım elit inanıyor bunlar atatürkü sevmezler atın bunları bu ülkeden
ahmet birlik
01 Temmuz 2008, Salı 09:29

--------------------------------------------------------------------------------

arkandayız sayın savcım
devam edin köstebekleri bir bir yakalayın bırakmayın bunlar ülkemize zarar veren adamlardır köküne kadar gidin hele sinan aygün denen şowmen iyi bakın kıredi kartı mağdurlarından rant elde ediyor hiçmi kullananın kabahati yok bravooooo
ahmet birlik
01 Temmuz 2008, Salı 09:34

--------------------------------------------------------------------------------

DEMOKRASİ İÇİN DESTEKLİYORUM
Hükümetin Gestapolara, Despotlara, Darbecilere, Muhtıracılara Demokrasi ve halk düşmanlarına karşı mücadelesini destekliyorum. Yaşasın Demokrasi yaşasın halkın birliği ve kardeşliği
Ahmet ASLAN
01 Temmuz 2008, Salı 09:40

milli devlet güçlü iktidar
bu olayları su yüzüne çıkaran tüm yetkililere minnettarız.temiz eller operasyonu neticelenecek italya gibi temizlenecekler.daha neler çıkacak neler.... biz milleti kukla gibi oynatanlar hesap verecekler kimse devletten güçlü değil devleti kötü emellerine alet edemeyecekler herşeyin sonu gelecek başarılar yetkililer,
Melikhan Vatansever

Edit:

kanadoğlu,savaş,sezer olmalıydı....
sıradakiler düşünsün.....
FATİH ERİÇ

Devamı için =>
http://www.zaman.com.tr/okuryorum.do?method=showAll&haberno=708756

zaman gazeteside ne kaynak olurya. dini kullanıp sonra AKP ile birlikte kendine göya modern yama yapan ama alttan alttan yaptıkları pis işlere devam eden bir gazete. doğan medya neyse kendileride o derece pis.

ordaki haberlerede yorum yapanlar aynı derecede karanlık zihniyetin evlatları.
Mesaj tarihi:
zaman - namaz sdfsdf

hatta 2. sayfa koşeyazarı 4chandaki pedobeardı galba.

yada vakit gazetesimiydi o, farketmez nası olsa ayni bok farklı koku.
Mesaj tarihi:
sir said:
madem iddianame çabuk çıksın istiyosunuz, bi el atın da 2 milyon belgeyi siz düzenleyin, gözden geçirin.

ergenekon kadar önemli ve geniş çaplı bi olaya da "gündem saptırmak" olarak bakıyosunuz, muhteşemsiniz ey yurdum gençliği. hemen Atatürk'ten alıntılar, "meydanı boş bırakmayalım, cevap verelim" şovenizmleri, boş boş ahlaki nutuklar, fırsatı buldunuz ezberden okuyun valla mis.

bu soruşturmayı yürüten savcı da zekeriya öz, onun haberi olmadan gözaltına alındılarsa sorun var demektir tabi. mustafa balbay büyük ihtimalle serbest bırakılır zaten, ama şener eruygurun bu soruşturma boyunca çok adı geçti ben bekliyodum gözaltına alınmasını.

ADD de çok "sivil" bir STK'dır, naçizane =)

neyse sıkın biraz dişinizi, hep birlikte görücez bu işin sonunu.

ya kes. ergenekonun ne olduğunu bilmiyosun bile daha kimse bilmiyo götünden atıp durma çok büyük olaymış ne olduğunu biliyosan anlat biz de anlayalım. sıkmakla olmuyo
Mesaj tarihi:
4000 polis kullanılmış. Polis birilerinin işine gelince ne kadar güzel çalışıyor.

kayıp cüzdanlar, gasplar, hırsızlıklar gibi olaylarda 4000'den 1ini bulmak bile güç.
Mesaj tarihi:
oraya yorum yazanlarin karanlik dusunceleri falan birak ulkede ne bok oldugundan haberi bile yok. hayatlarinda bi bok okumamis, cahil, adam akilli iki cumle sarfettinmi aklini celebilecegin insanlar. adam orda kimse devleti pis islere alet edemez diyo bide piskin piskin ya ne dediklerinin farkinda degiller
Mesaj tarihi:
Girdi, çıkmaz...

Haliyle herkes soruyor:

"N’oluyor?"

*

Meşhur fıkradır...

İki kafadar, iddiaya girer.

Biri der ki:

"Şu ampulü ağzıma sokarım."

Öbürü der ki:

"Sokamazsın."

Sığardı, sığmazdı derken...

Sokar.

Ama küçük bir pürüz vardır...

Çıkaramaz!

Öbürü şaşırır, nasıl çıkaramaz?

Başka bir ampul bulur...

Kendi ağzına sokar.

I-ıhh... O da çıkaramaz.

Biri káğıt kalem bulur...

"Hastaneye gidelim" yazar.

Çıkarlar sokağa, atlarlar taksiye.

Taksici bir de ne görsün, iki kişi, ağızlarında ampul... "Hayrola" der... Konuşamazlar. Kağıda yaza yaza anlatırlar dertlerini... Taksici gülmekten kırılır tabii.

"Yahu arkadaşlar" der...

"Çocuk musunuz Allah aşkına, insan böyle bir şeyi dener mi hiç?"

Neyse...

Bırakır ikisini hastaneye.

Yoğun bakıma alınırlar.

Tam acil müdahale başlarken...

Taksici acil servise geri gelir...

Ağzında ampul!

Bulaşıcıdır çünkü...

Görünce gülmekten altına işeyen taksici, "Acaba gerçekten çıkmaz mı?" diye düşünerek, ilk bakkala yanaşmıştır.

*

Kıssadan hisse...

Söyledik size denemeyin diye.

*

Nasıl olsa denemesi bedava, deneriz, olmazsa çıkarırız zannettiniz, çıkmaz.

Yılmaz Özdil
Mesaj tarihi:
SenariouS said:
bu haberleri tam olarak okuyabileceğim adam gibi bir site var mı biraz gerisinde kaldımda olayların...
şimdiden sağolun

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9329578.asp?gid=229&sz=38792

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=83284&cat=110&dt=2008/07/02

tam liste için tıklayın
Mesaj tarihi:
Başıma bir şey gelmeyecekse

BİR - Ergenekon soruşturmasının ikinci gözaltı dalgasının babalarından ATO Başkanı Sinan Aygün, "Atatürk’ü sevmekle suçlanıyorum" diye bir açıklama yapmış... Benim aklıma ise "Başıma bir iş gelmeyecekse Atatürk’ü sevmiyorum" diyen türbanlı kızımız geldi... İkisini bir arada düşündüğümde "Ne iş yahu? Atatürk’ü sevmek de suç, sevmemek de" şeklinde bir özet geçiyorum, başıma bir şey gelmeyecekse...

İKİ - Hani Cem Yılmaz’ın, "Vizontele" filminde "Zeki Müren de bizi görecek mi?" şeklinde sorduğu tarihi sorunun bir benzerini, "Abdurrahman Yalçınkaya da gözaltına alınacak mı?" diye sorabilir miyiz? Hadi diyelim ki sorduk... Başımıza bir iş gelir mi?

ÜÇ - "Sevgili günlük... Bugün de darbeyi yapamadık" şeklinde günlük tutan emekli Oramiral Özden Örnek Paşa gözaltına alınan paşalar arasında yer almadı... Başıma bir şey gelmeyecekse sormak istiyorum: Neden?

DÖRT - Gözaltına alınan iki paşadan biri olan Hurşit Tolon Paşa, Türk popüler kültür tarihine "Sezen Aksu’ya posta koyan paşa" olarak geçmişti... Sezen Aksu’nun bir 30 Ağustos günü Rumca şarkı söylemesine itiraz eden Hurşit Paşa, "30 Ağustos’ta Rumca şarkı söylemek terbiyesizliktir" demişti... Hurşit Paşa’nın en zor gününde bu vakayı anımsattığım için başıma bir şey gelir mi? Mesela bana en hafifinden "zalim" der misiniz?

BEŞ - Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın, her ne kadar acayip sekter görüşlere sahip olsa da, "fırlamalık yapan bir yeniyetme" tavrının yol açtığı sevimlilik nedeniyle "gözü dönmüş darbeci" olacağına zerre kadar inanmıyorum... İnanamıyorum... Bu inancımı korumak istiyorum, tabii başıma bir iş gelmeyecekse...

ALTI - Gözaltına alınanlar arasında yer alan Erol Mütercimler’in bir zamanlar Fethullah Gülen ekibine yakın durduğunu, hatta STV’de programlar yaptığını anımsatmak isterim... Tabii başıma bir şey gelmeyecekse...

YEDİ - Mehmet Altan abimiz bana "Ahmetçiğim, darbecilere karşı mücadele ve direnişte yumuşama olmaz" demeyecekse... Ve tabii başıma bir iş gelmeyecekse... Raconu şöyle kesiyorum: Ergenekon davasında bir yıldır iddianamenin ortaya çıkmamasını ve neyle suçlandıklarını bilmeyen insanların bir yıldır "mahpushane türküleri" söylemek durumunda kalmasını insani açıdan kabul edilemez buluyorum...

SEKİZ - Ergenekon soruşturmasında gözaltına alma saatinin birkaç saat ileri alınması, polisin ve savcının insafa gelmesi olarak mı yorumlanmalı? Yoksa "deve dişi gibi paşalara kıyak" olarak mı yorumlanmalı? Sorduğum için başıma bir iş gelir mi?

DOKUZ - Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eski özel doktoru ve eski özel kalem müdürü Turan Çömez de hedefteymiş! Başıma bir iş gelmeyecekse sormak istiyorum: Turan Çömez, sorguda sırf gıcıklık olsun diye "Tayyip Erdoğan da Ergenekoncu’dur" dese, Erdoğan da gözaltına alınır mı?

ON - Bu memlekette "Paşalara dokunulmaz" tarzında bir yargının var olduğunu belirtsek ve dünkü "gözaltı dalgası" ile en azından bu yargının tepetaklak olduğunu yazsak... Başımıza bir iş gelir mi?

Ahmet Hakan
Mesaj tarihi:
Yine saçmalamanın ve alakasızlığın sınırlarını zorlamış AHmet Hakan.

Buluğ çağına girmiş kızlar için yazılar yazan Can Dündar'ın yanına alsak kendisini hiç fena olmayacak.
Mesaj tarihi:
Tehlikenin farkında mısınız?

Ergenekon soruşturması başlayalı bir yılı geçti. Hukuk açısından hakkında dava açılıp açılmayacağı dahi bilinmeyen insanlar hâlâ tutuklu. Ancak iddianame hâlâ ortada yok!..

Haklarındaki suçlamanın önü ardı, kanıtı olup olmadığı belli değil. Özel medya kanallarıyla özenle servis edilen yayınlar, bu insanların peşinen suçlu ilan edilmesine ve karalanmasına yönelik iddialardan oluşuyor.

Bir yıldır özenle bitirilmeyen soruşturma aracılığıyla, iktidara muhalif olanlar şaibe altında bırakılmaya, karalanmaya devam ediliyor.

*

Gazetemiz başyazarı İlhan Selçuk’tan sonra, şimdi de bir sabah baskını ile Ankara temsilcimiz Mustafa Balbay gözaltına alındı...

Bütün bu olup bitenleri ve uygulamaları hukuka uygun saymak olanaksız...

Peki, dünden beri olan bitenler, laik demokratik Cumhuriyete ve onun kazanımlarına sahip çıkan kesimlerin sözcüsü olan gazetemize yönelik yeni bir saldırı mı?.. Gazetemizi susturmak için mi bütün bu girişimler?

Adı sanı kamuoyunca yakından bilinen kişilerin, gece yarısı ve sabah baskınlarıyla evlerinden gözaltına alınması ile verilmek istenen siyasi mesajın artık herkes farkında mı?

Tehlikenin farkında mısınız?..

*

Hukukçular, kendisi hakkında bir suç şüphesi bulunan ya da kendisine bir suç yöneltilen her yurttaşın, soruşturma makamlarınca davet edilmesi ve ifadesine bu şekilde başvurulmasının kural olduğunu; yakalama ya da gözaltına alma işleminin ise ancak zorunlu hallerde, istisnai olarak başvurulması gereken bir uygulama olduğunu söylüyor.

Kanunda, çağrı üzerine gelmeyen ya da kendisine çağrı yapılamayan şüphelilerin hâkim kararı ile yakalanabileceği belirtiliyor.

Gözaltına alma işleminin, bu tedbirin zorunlu olması koşuluna bağlı olduğu yine kanunun hükmü.

*

İçlerinde gazetemiz Ankara temsilcisi Mustafa Balbay’ın da bulunduğu ve kamuoyunun çok yakından tanıdığı saygın kişiler, neden olağan soruşturma usulüne göre davet edilmeyip, bir sabah baskını ile evlerinden gözaltına alındılar?

Kaçacaklarından mı korkuluyordu?

Yoksa amaç hukuka göre bir soruşturma yürütmek değil de, hukukun siyasi iktidarın amaçları uğruna kullanılması mıdır?

Operasyonun gazetemize ve AKP iktidarına muhalefet edenlere yönelik bir girişim olduğu yönündeki şüphelerimiz artık şüphe olmaktan ötede bir maddi olgu olarak karşımıza çıkmıştır.

Bu hukuksuzluğa artık dur denilmesi gerekmiyor mu?

Yazımızı, başlığındaki soruyla bitiriyoruz:

Tehlikenin farkında mısınız?

Cumhuriyet
Mesaj tarihi:
Mustafa Balbay'a gerçekten üzüldüm ama Cumhuriyet Gazetesi'nin akıllanması için daha pek çok insanın gözaltına alınması gerekiyor sanırım.

İlhan Selçuk serbest bırakıldı, 1 hafta sonra Ergenekon'la ilgili haber yapmayı kestiler. Mustafa Balbay salıverilsin yine aynısını yapacaklar.

Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşayın dediği sürece birileri, bu işler bitmez devam eder.
  • Yeni Oluştur...