Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taraftan şok iddia: Genelkurmay dağlıca baskınını biliyordu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
matama said:
hocana benden slm soyle

hurriyet ve dogan grubu borsaya acik sirket, yok oyle zararina isletme falan, sakir sakir para basiyorlar.

gazete satışından bahsediyorum, gazete satarak kar etmiyorlar dedi adam
Mesaj tarihi:
valla yapabilir edebilir şu kadar parası bu kadar şirketi var diyosunuz ama, yapmış mı, etmiş mi bilemiyosunuz, çamur at izi kalsın. halep ordaysa arşın burda, çıkartsınlar bağlantıyı görelim, öyle konuşalım.
Mesaj tarihi:
Komiksin, sana "kesin feto para veriyor" demiyorum, "veriyorsa asla bi bağlantı kurulamayabilir, o yüzden ispat edilememesi normaldir" diyorum, sen hala "çamur at izi kalsın" diyorsun, belge istiyorsun.

Şu sizin cemaatin sahiplenme içgüdüsüne hayranım.
Mesaj tarihi:
Prawler said:
Ulkeyi ozgurluk ayagina seriate, gericilige,peskese ve soyguna teslim ediyorsun.

mantiksiz cikintilik yapip dikkat cekme istegi. bizim editor bu sekilde niteledi boyle davrananlari. duruma bakiyorum, haksiz degil.
Mesaj tarihi:
sir said:
ben de sizin cemaatin komplo teorilerine hastayım ;) bana bile cemaatçi yakıştırması yapman süper.

Tam tahmin ettiğim gibi gidip cemaat kelimesine takılmışsın.
İki mesaj sonra da kendin itiraf edip teslimiyet kelimesine.

Taraf'ın birilerinin (kim olduğunu yazmayayım artık) emriyle ve parasıyla tetikçilik yaptığını söyleyen ben değilim, bizzat TSK. Onlara komplo teorisyeni demek istiyorsan, buyur sağ serbest. Ben diyorum ki, eğer TSK'nın iddiası doğruysa bunu ispat etmek çok zordur, sadece iddia olarak kalır. İnanıp inanmamak insanlara kalır.

"Teslimiyet" yanlış kullanılmış, bence teslimiyetin anlamı işin aslını bile bile, içine sinmese de durumu kabullenmedir. Bizim liboşların yaptığı teslimiyet değil, birebir tetikçilik. Ama işin aslını biliyorlar da böylesi mi işlerine geliyor, yoksa bilmeden safça mı tetikçilik yapıyorlar, orasını bilmiyorum.

sir said:
iktidar için demokrasiyi feda etmek daha erdemliyse ben de öyle yapayım bundan sonra =)

Laikliği ve %53'ün haklarını korumak için demokrasiyi feda etmek gerekirse son çare, kerhen de olsa edilir. Demokrasinin gidip geldiği çoktur da laikliğin gidip geldiği hiç yoktur tarihte.
Mesaj tarihi:
ahah oyuncak çünkü demokrasi di mi? azıcık gitse bişeycik olmaz. bak 80de bi gitti, daha hala gelemedi, hala neleri tartışmakla vakit kaybediyoruz, hala insanlara düşünceleri yüzünden davalar açıyoruz, kıyafetleri yüzünden ya da dili ya da kimliği yüzünden kamusal alandan mahrum bırakıyoruz..

neler neler uyduruyosunuz belli değil, bizim bahsettiğimiz demokrasinin içinde laiklik yok mu sanıyosunuz? laiklik olmadan demokrasi olmaz ki..ama demokrasi olmadan laiklik olabiliyo =)
"laik yaşam tarzı" bu zihniyetin en güzel göstergesi tabi..

%47yi "bastırılması" ya da "bertaraf edilmesi" gereken bir güruh olarak görmek halkçılıkla falan çok güzel bağdaşıyo bu arada..411 milletvekilinin imzasıyla yapılan bir anayasa değişikliğini, yetki aşımı yaparak iptal etmek de cumhuriyetçilikle pek güzel bağdaştığı gibi. bu insanlar Atatürkçülüğü irticaya karşı korumak adına ilkeleri çiğnemekte sakınca görmüyolar.

akp sütten çıkmış ak kaşık değil elbet, eleştirilmesi, düzeltilmesi, kontrol edilmesi gereken çok yönü var. ama bu ülkede daha da acaip, ucubik, çılgın şeyler dönüyo ve medyamızın büyüüük bir kısmı onları görmezden gelirken ha bire ıvır-zıvır haberlerle şeriat korkusunu beslemeye devam ediyo. kimse de "yahu yeter, kapatma davası açıcak kadar gaste küpürü toplandı zaten" demiyo işin ilginci =)

ama tabii askerimiz her zaman bu ülke için en doğrusunu bilir. tetikçi diyolarsa tetikçidiir, nasılsa ispatlamak zor, yardır gelsin. ben beklerdim ki emin olduktan sonra konuşsun TSK, açıklayacak bir ismi, vereceği bir bağlantı olsun..

edit,@lathspell: yoo nerde öyle inkar etmişim? ben taraf'tan bahsediyorum sadece.
Mesaj tarihi:
@Sir:
TSK Türkiye'nin en güvenilir kurumudur(bütün anketlerde bu çıktı şu ana dek). Taraf gazetesinin, kaynağı onaylanmamış, belgeleri denetlenmemiş(authenticate demek istiyorum, lütfen bana şunun Türkçe'sini ÖM atın) iddialarını ciddiye alıyorsun(kesin doğru diyorsun demiyorum, ciddi ve tartışılması gereken görüşler olduğunu düşündüğünü belirtiyorum) ama Türkiye'nin en güvenilir kurumunun ortaya attığı bir iddiayı aynı oranda dikkate değer bulmuyorsun.
Ben TSK dediyse doğrudur demiyorum, sadece merak ediyorum TSK diyorsa neden direk komplo teorisi diyerek göz ardı ediyoruz da Taraf gazetesinin iddialarını hep ciddiye alıyoruz?

edit: Bu arada eminim ki savcılar zaten olayı araştırıyorlardır ama araştırmanın detayları doğal olarak basına sızdırılmaz, dolayısıyla daha en az bir kaç ay bu işin aslını öğrenemeyiz, yani araştıralım falan deme, zaten genelkurmay araştırılmasını sağlamıştır, biz sıradan vatandaşlar olarak bu araştırmanın sonucunu aylar sonra öğreneceğiz(uzun sürer genelde bu araştırmalar, o yüzden).
Mesaj tarihi:
çok basit, taraf'ın iddiaları belgelere dayanıyo, ve bu belgelerin "authentic" olduğunu isterseniz mahkemede gösterelim diyecek kadar da güveniyolar kendilerine.

TSK ise tarafın "finansörü" hakkında muğlak bi iddia ortaya atıyo, isim vermiyo, bağlantı vermiyo, belge vermiyo.

kurumlar bazında düşünme, A ve B'nin ortaya koyduklarına bak sadece. sence hangisi daha sağlam duruyo bu iddiaların?

edit: o zaman TSK'ya düşen bu araştırmaların kesin sonucuna bakıp öyle beyanat vermektir.
Mesaj tarihi:
ya sir hala burda tek tarafli demokrasiyi savunuyorsun. Surekli AKP ve dinci tayfanin isine gelen demokrasinin arkasindasin, insanlar kac kere burda yazdi, gosterdi heriflerin tamammen demokrasiden uzak olduklarini onlara zerre bisey yazmiyorsun, ne zaman AKP karsiti yazi var damliyosunuz kankalarinla.

Yemisim senin demokrasini.
Mesaj tarihi:
Ne idüğü belirsiz bi gazetenin ortaya koyduğu ne idüğü belirsiz bi belgeye mi, koskoca TSK'ya mı inansak, diye sorsak daha uygun olacak sanki.

Haziran'ın son haftası 4 ölü, 3 sağ, 4 de teslim olmak üzere 11 PKK'lı ele geçmiş. Taraf'a selam ederim.

Hade iyi geceler.
Mesaj tarihi:
demokrasinin tek tarafı, bi kesime yarayıp diğerine yaramayanı olmaz ki? bu ülkeye demokrasiyi, sivil siyaseti fazla gören insanlar var, bunların benim için şeriatçılardan, yobazlardan hiçbi farkı yok. ikisinin de amacı ve seviyesi aynı zaten, halkı baskı altında tutup iktidarı ele geçirmek. söz dinletmek.

akp ve tabanına ise herşeyi diyebilirsiniz, hiç umrumda da olmaz, ekonomi politikaları yolsuzluk iddiaları, özelleştirmeler, sosyal güvenlik tasarısı, kol gibi zamlar, tuzla tersaneleri, 1 mayıs hadi hatırınız için bunun yanına içkiyle ilgili bikaç düzenlemeyi de koyun..başarısız bi parti, her iktidar gibi kendi zenginini yaratıyo, geriye kalanlar gittikçe fakirleşiyo yani liste uzar da gider, aklı başında olanlar bunları tartışıyo, yazıyo çiziyo zaten..

ama biz bunları eleştireceğimiz ve tartışacağımız yere "aman rejim!" "aman laiklik" "aman içkim-sigaram" gibi incir çekirdeğini doldurmayacak tartışmalar yapıyoruz. bu adamlar şeriatçı falan değil, paracı. anadolu sermayesi sayesinde ayaktalar, anadolu sermayesi de ithalat-ihracat ve yabancı sermayeyle ayakta. o yüzden bu kesimin refahı kapitalizmin tamı tamına işletilmesinden, dolayısıyla da demokratikleşmeden ve küreselleşmeden geçiyo. bu işleyişi bozacak herhangi bir yapılanmaya da, ister şeriat olsun ister faşizm, karşı çıkacaklardır.

ha gelin şöyle bi bakın geçmişe, rejim bu ülkeye gerçekten ne kazandırdı yahu? Atatürkçülük. evet kavramlar çok güzel, fikir çok güzel, ideal mükemmel..ama uygulaması nası oldu? bu rejim de yalnızca ve yalnızca tek bir kesime yakın durmadı mı? bu rejim de kendi otoritesini, kendi zenginini, kendi imtiyazlı sınıfını yaratmadı mı? demokrasi ve laiklik sadece o kesime yaramadı mı? biz sadece şeklen batılı olabildik, o ideallerin %10unu dahi gerçekleştiremedik. gerek asker, gerek bürokrasi bu halka Atatürk'ün öngördüğü ve arzuladığı biçimde "sorumluluk" vermedi, "insiyatif" vermedi, "iktidar" vermedi, hepsini kendine sakladı.

yani hangi demokrasinin kaybolmasından korkuyosunuz anlamıyorum ki? önceden demokrasi mi vardı ülkede? sadece laiklikle olmuyo demokrasi, anlayın şunu. bu yüzden de, ister akp yapsın, ister skp yapsın, demokratikleşme ve AB'ye üye olma adına reform yapan herkesi ben o yolda, ama sadece o yolda kafadan desteklerim. çünkü sivil siyasete inanırım, demokrasiye inanırım. ayrıca statükonun değişmesini, tabuların yıkılmasını ve bazı kavramların tartışılmasını sağlayan her oluşum da dikkate değerdir benim için.

bugün eski TKP genel sekreterinin röportajı vardı tarafta, çok güzel bi laf etti: "beğenelim veya beğenmeyelim, akp sayesinde bugün aynı anda kuvvetler ayrılığını, ulus devleti, laikliği, hukuk devletini, cumhuriyeti, anayasayı, özelleştirmeyi, sermayeyi, devletçiliği, kemalizmi, ermenileri, kürtleri, alevileri tartışıyoruz."

böyle yani, ne idüğü belirsiz gazeteler sayesinde demokratikleşiyoruz, yeni fikirler, yeni sentezler üretiyoruz da farkında değilsiniz. KOSKOCA TSK gelsin, ideolojimizi tazelesin, kafaları kuma gömüp yaşayalım derdindesiniz..
Mesaj tarihi:
Sir said:
bugün eski TKP genel sekreterinin röportajı vardı tarafta, çok güzel bi laf etti: "beğenelim veya beğenmeyelim, akp sayesinde bugün aynı anda kuvvetler ayrılığını, ulus devleti, laikliği, hukuk devletini, cumhuriyeti, anayasayı, özelleştirmeyi, sermayeyi, devletçiliği, kemalizmi, ermenileri, kürtleri, alevileri tartışıyoruz."

COK SUKUR AKP VAR.
O OLMASAYDI BUNLARI TARTISAMAYACAKTIK.
ALLAH RAZI OLSUN HEPSINDEN.
NICE 10 SENELER DAHA TEPEMIZE BINERLER INS.

SIR, TURBANI UNUTMUSSUN KANKA.

CAPS ACIK KALMIS.
  • Yeni Oluştur...