Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Countdown to LHC - Dunyanin sonu?

BonePART

Öne çıkan mesajlar

hani bi sürü kral bilim adamı toplamışsın var ya devletleri bile dolandırırsın bununla.. şimdi o kadar bilim adamının yalan söylediğine kimse inanmaz. dediklerini de anlamak mümkün değil zaten. sıksalar da farketmeyiz yani.. kimse de merak edip yanlarına da gitmez.. sıkıcı ve ne yaptıklarını bilmiyoruz!

adam kırmızıya boyanmış ve ters çevrilmiş bir kovayı işte kuvark yakalayıcı metal zırhlarının dış çeperi. bunlar ile nötrinoları kalsiyum sandzoda eritip kalanları yakalıyoruz! evet! diye tanıtabilir. hadi lan da diyemezsin adama. çünkü ne dediğini anlamadım bile!

kısaca açıklama yapıcaklar ve bizim (normal halkın) hiçbir şekilde anlamayacağı bişiler diyip kutlama yapıcaklar.. 8milyar dolar da cebe inecek şimdilik. ama "esas deney!" hala yapılmamış durumda. e akar çeşmeyi kim kesmek ister..

şeklinde paso geyiğini yaptığım bu hedelemenin sonunda ne işe derman bişi çıkacak, çıkacak mı, nedir merak ediyorum..

yoksa ben hayatıma dünyanın en büyük burritosu ya da dünyanın en fazla gaz çıkarma rekoru nasıl kırılır deneyi ile aynı etkiyi yapacağı için önemsememeye devam edicem..

bu bu nedir bu? ne ayak lan bu? hani abartılıyor bişiler de bi işe yaracak mı şimdi bu?

yoksa harbiden dünyanın en büyük burittosu ile eşdeğer midir? sadece daha pahalı ve biraz sıkıcı olması dışında..

özetle: ne işe yarıyor bu şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

mutlaka bi açıklama gelicek tabiki yoksa adamlar eee.. biz parayı harcadık ama evrenin nasıl yaratıldığını bulamadık yaf :( diyemezler ama gelen açıklama 7 milyar küsür insanın şeyinde olmayacak büyük ihtimal :p

yada bulduk ama anlamadık, bida yapcaz bi 5-6 milyar daha plz
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
özetle: ne işe yarıyor bu şimdi?

Dünyanın oluşma koşullarına yakın bir yoğunlukta temel parçacıkların etkileşimini inceliyor çünkü relativistik hızlara çıktığımız zaman kendimizi bir protonun yerine koyar ve diğer protona bakarsak o protonu nerdeyse incecik bir çizgi olarak görüyoruz ve çarpışma sırasına iç içe geçtiğimiz durumda sanki tüm etkileşimler bu daracık alanda oluyormuş gibi oluyor. Aslında gerçekten de öyle oluyor çünkü bilim adamının bakış açısından olaylar böyle gerçekleşmese bile deneyin sonucu her iki bakış açısından da ayno sonuçlanmak zorunda olduğu için olayı sanki protonun gözünden inceliyormuşuz gibi davranabiliriz evet

edit: bakış açısı dediğim öyle tırışkadan bir kavram değil tabi ingılazca da frame of reference olarak bilinen çok temel bir kavram.
Sosyal ağlarda paylaş

abi mini bir empati için mi bu yargara! ben kendimi bi proton yerine koyardım 100-150$'a

merhaba ben bir protonum.. sanırım sende bir protonsun çünkü seni tersten çizgi gibi görüyorum!

bence oldukça başarılıydı.. şaka bi yana normal bi insana hiçbir bişi vermeyecek bi deney büyük ihtimalle.

e çünkü anlamıyacağız bile nooldunu! inşalla aradıklarını bulur arkadaşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...