Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Bu iki ilaç türü ile alkol almak neden yasak tam olarak bilenimiz var mı aramızda? Kulaktan dolma olarak bir ilacın etkisini azalttıgı soyleniyor ikincisi de karaciğeri yağlamaya davetiye çıkardığı var mı bunların aslı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 karaciğer hem ilacı hem alkolü yıkmaya yetişemediğinden, ilacın zamanla azalması gereken etkisi çok daha yavaş azalıyor dolayısıynan etkisi ayarlanılandan çok daha yüksek oluyor, diye biliyorum. yanlış olabilir tabi ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 beraber alınca öldürmüyo o şehir efsanesi. onu sormamışsın ama ileteyim. sadece etkisini azaltıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Rahan said: dolayısıynan etkisi ayarlanılandan çok daha yüksek oluyor, diye biliyorum. elaidi said: sadece etkisini azaltıyo. euheh. Karaciğerin ikisini de yıkmaya yetemeyeceği mantıklı ama etkisini azaltır mı yoksa arttırır mı bi fikrim yok açıkçası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 sonuç itibariyle ilaç alıosan alkol alma iyileşmek için alıosan ilacı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 antibiyotiğin etkisi azaltıo ilacın bi anlamı kalmıyo diye bi doktor sölemişti snrm bi kere tehlikeli olan ağrı kesicilerle beraber içmek diye biliyorum ben de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 peki onlarla içmek niye tehlikeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 doktorlar kimyagerler cevap verirse bu soruya daha sağlıklı olur sanırım bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 çünkü ikisi de karaciğere aşırı yüklenmiş oluyor birlikte alınca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 illa manyağım ben ağrı kesici almam lazım içerken diyorsanız, içinde paracetamol olmayan bir ağrı kesici alın, mesela advil. advilin içinde bildiğim kadarıyla ibuprofen var ve karaciğer yerine böbreklerde arındırılan bir madde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 ama onun yerine daha çok alkol alın ağrı mağrı kalmaz zaten. ÖZÜR DİLİYORUM TRIPLE POST İÇİN ÖĞRENEMEDİM GÜNCELLE OLAYINI SORİ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 sçs aeo. http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20061123043920AAKIFUb http://askville.amazon.com/consume-alcohol-moderation-taking-antibiotics-medical-condition/AnswerViewer.do?requestId=4488548 http://www.questia.com/googleScholar.qst;jsessionid=LYSCg1x7nbhFRvWC86JPJtNBMq7cmM1hTpNGT301yhGWVzJ72pH1!-1532055500?docId=5002334780 http://www.steadyhealth.com/articles/Antibiotics___Alcohol__The_truth_and_myths_a144_f74.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 said: Whenever you are given an antiobiotic to take, to fight an infection, there is almost 100% of the time a label on the bottle that says do not consume alcohol when taking this medication. Alcohol will make the medication work less or stop it working for that time period, therefore you will be sick longer and who wants that (NOT ME). Yani diyorki, antibiyotikle alkol alırsanız etkisi azalır, bu yüzden iyileşemezsiniz. Bunu kim isterki? (Ben değil) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 İsteyerek alma değilde daha çok zaman ve yer tersliği diyelim ona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Vücuttan atılımınıda zorlaştırıyor, zamanla artık madde birikmesinden sorun yaratabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 aspirinle almadıkça bi problem yok alkolü. ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Antidepresanlarla birlikte içki içmek zararlıdır çünkü; - Etkisini yokedebilir, çok sakıncalı değildir. - Valium, Prozac falan gibi ilaçlarla şaşırabilirsiniz. - Ritalin, Concerta gibi ilaçlarla da çok fena şaşırabilirsiniz. İlaçtan ilaca değişmek suretiyle, etkisinin geçmesi ile komalık olma arasında gezebilmeniz mümkün. Antibiyotiklerde buna benzer bir kural dahilinde ilerlemesiyle birlikte, karaciğeriniz üzerinden çalışanlar karaciğerinizi yoracağı için, uzun dönemli tedavide karaciğerinizin tahrib olması, kısa dönemli tedavide de kafanızın talan olması mümkündür. Anti-fungal ilaçlar da karaciğer üzerinden çalıştığı için içkiyle birlikte alınması sakıncalı olabilir. İlaç janralarının dışında içinde bulunan şeyle alakalıdır kısacası daha çok. Dolayısıyla Cipram bir SSRI iken ve içkiyle birlikte alındığında hiç bir şey yapmazken, Prozac (Fluoxentine'den ötürü) SSRI olmasına rağmen çok şey yapabilir. Hevanaysdey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Concerta o kadar şaşırtmıyor da, Ritalin ile çok içince Türkiye turu atabiliyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 etkilerini göstermiyor o yüzden alkolle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Letsgetthesunshine said: Bu iki ilaç türü ile alkol almak neden yasak tam olarak bilenimiz var mı aramızda? Kulaktan dolma olarak bir ilacın etkisini azalttıgı soyleniyor ikincisi de karaciğeri yağlamaya davetiye çıkardığı var mı bunların aslı acaba? sadece antidepresan ve antibiyotik değil, tüm ilaçlarda aynı mesele var. 1- alkol, ilacın etkisini azaltır. ne kadar alkol alırsan, ilaç da o kadar etkisizleşir, ilacı içmiş olmanın anlamı kalmaz. 2- alkol karaciğere zararlıdır. ilaç alırken de karaciğer önemlidir çünkü ilacın metabolizmaya karışmasını sağlar. karaciğer eksikliğinde (hasar, hastalık vs), alınan ilaçlar toksik etki yapar ve öldürebilir. 3- alkol, ilacın yan etkilerini arttırıp güçlendirebilir. bu yüzden normalde karlışmayacağın yan etkilerle karşılaşabilmeni sağlar. ilaçla alkolün birleşimiyle alakası yok, ama alkol karaciğeri yağlar, burası doğru. alkolün karaciğere zararı vardır zaten. ilaç aldığım doktorlara sormuştum, ayrıca ailem doktor, onlardan aldığım edindiğim bilgilerle cevapladım. ekleme: çok şart ise, günde 2 şişe biraya kadar izin var. yine de bu şekilde bile etkisinin azalacağını ve yan etkilerin çıkabileceğini gözönüne alın. ve en önemlisi, bu tip veya benzeri soruları ilacı aldığınız doktora sormalısınız, çünkü kullandığınız ilaç (antidepresan da olsa 2 farklı marka ilaç farklı etkilere sahip olabilir) ve mevcut hastalığınıza bağlı değişebilir, alacağınız cevaplar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 YANİ BENİM EN BAŞTA DEDİĞİM GİBİ ARKADAŞIM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Bone said: ekleme: çok şart ise, günde 2 şişe biraya kadar izin var. alkolün ne şartı olabilir ki? "lan şerefsizim bu bi kasa birayı içmezsen aileni keserim!!!!" gibi bi'şey misal? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Letsgetthesunshine said: Bu iki ilaç türü ile alkol almak neden yasak tam olarak bilenimiz var mı aramızda? Kulaktan dolma olarak bir ilacın etkisini azalttıgı soyleniyor ikincisi de karaciğeri yağlamaya davetiye çıkardığı var mı bunların aslı acaba? tıbbi olarak tam olarak bi bilgim yok fakat soyle bi akıl yurutursek alkol anlık olarak dar bi zaman aralıgında vucudun daha fazla efor sarfedebilmesine yol acıyo (enerji icecegi gibi) antidepresanlarda sakinlesmeye uyutmaya yoneliktir,bu ikisi celisiyo,antibiyotik icin bilemicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 huun said: Bone said: ekleme: çok şart ise, günde 2 şişe biraya kadar izin var. alkolün ne şartı olabilir ki? "lan şerefsizim bu bi kasa birayı içmezsen aileni keserim!!!!" gibi bi'şey misal? düğün, kutlama, vs gibi şeyler ya da canın çok çekti mesela, onun gibi durumlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 evet demek istediğim buydu o yüzden sordum thx bone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar