Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

anayasa mahkemesi sadece bizde boyle kararlar vermiyormus

matama

Öne çıkan mesajlar

Viktor said:
aslinda insanlar turbana karsi degil
kendisine dayatilicak olmasindan korkuyor

her seferinde diyorum sadece kendi tabani yerine kendinden korkan bu kitleyide "adamdan" sayip tum turkiyenin hukumeti gibi davransalardi boyle olmiyacakti

alelacele ozgur birakciaz hemen demek yerine karsit gorusten insanalri adam yerine koyup dinleyip veya hadi sallamadi en azindan kendi tabanina ozgurluk verirken o insanlarin ozgurluklerinin ellerinden alinacagi korkusunu gidermek icin birseyler yapsaydi

Tüm yazını koymadım uzun olduğu için. Şu ilk girişinde ana fikrinden çıkarak şunu söylemek istiyorum viktor;

Çok kez yazdım buraya ama o konu ile ilgili kimse bir cevap vermedi veya vermek istemedi. Yanlış hatırlıyor isem düzelt söylediklerimi. Bu kanun çıkartılmaya çalışılırken , kanunu hazırlayan partiler tüm sivil toplum örgütlerine ve diğer muhalif partilere gelin hep beraber yapalım düzenleyelim. Fikir öneri getirin dediler mi demediler mi ?

Böyle birşey hiç söylenmemiş gibi lütfen ne konuşun ne tartışın. Adamlar okadar çağırdılar , gelin dediler kimseden tık çıkmadı. Sonrada gelip işte orta yol bulmaya çalışmadılar kimseyi dinlemediler , zoraki dayattılar diyorlar.

Yapmayın yahu , hani göz göre göre bukadar çarpıtılıp yalan söylenmez. Bunu bizzat zaten CHP ve destekleyenleri yapıyor. Yalancı gazetecilik ve siyaset cirit atıyor göz göre göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Konuyu farazilerle cevaplayarak haklı çıkmaya çalışmak resmen acizliktir. Çıplak gezmek örneği mesela.

ferazi falan değil cıplaklık gayet gercek bir durum, ki zaten yasa cıksaydı universitelere sıplak girmemek için bir engel olmıycaktı dolayısıyla sorunda kalmıycaktı.
Sosyal ağlarda paylaş

Buna işin suyunu çıkarmak deniyor. Bünye kaldırmama olayı değil , ki onun dışında kim tutuyor çıplak girenleri ? deneyen oldumu ? , gidin deneyin isterseniz. Ben çıplak dolaşmak istiyorum bana izin vermiyorlar diye bir suç duyurusu ya da istek olduysa haberim yok.

İşi cıvıklaştırmaktan başkabirşey değil bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Buna işin suyunu çıkarmak deniyor. Bünye kaldırmama olayı değil , ki onun dışında kim tutuyor çıplak girenleri ? deneyen oldumu ? , gidin deneyin isterseniz. Ben çıplak dolaşmak istiyorum bana izin vermiyorlar diye bir suç duyurusu ya da istek olduysa haberim yok.

İşi cıvıklaştırmaktan başkabirşey değil bu.

Isin suyunu cikarmak? Oda bir haktir. Ciplak gezebilir bir insan, bunda sorun yok.

Londra`dayim, burada sabah londranin icinde ciplak bisiklete binen birini gordum, herkes gulumsedi, turkiyede olsa durdurur doverler.

Siyah deri mayo ve sutyen ile gezen adamda gordum, metroya bindi, herkes guldu gecti.

Binbir cesit elbise, sac, dovme, piercing falan. Hava isindimi bikinisini giyen kizlar Hyde Park'a gelip gunesleniyor, sevgilisiyle opusuyor.

Bunlarin zerresini yapamazsin senin o "demokratik ozgur" Turkiyende. Cunku boyle ozgur degiliz. Senin savundugun ozgurluk bu dinci tayfanin azmasini saglamaktan baska bir ise yaramaz, yaramayacak.

El ele dolasan ciftler linc edilecek, etek giyenlerin bacaklarina asit atilacak, etek boylari uzayacak, icki servisi azalacak. Senin ozgurluk dedigin YALAN bunlara neden olacak.

BIRAK artik bu sacma sapan fikirleri. Asin artik bunlari. Gorun artik ulkenin gerceklerini ya! Fethullah ve okullarinin egittigi sabit fikir asiri dincilerin ulkesi orasi. Turbanli kesimde TAMAMIYLE "basima is gelmeyecekse..." diye cumleye baslayan yobaz kizlar tarafindan yonetiliyor. Arada istisnalar tabikide vardir ama bu fikir yanlistir.

Turbandan kurtulmasi gerekirken bu dinin siz herkesi buna zorlayacak degisiklikleri ozgurluk diye savunuyorsunuz. Hay beyninize yani.
Sosyal ağlarda paylaş

evet bence de "asit" buradaki en güçlü argüman.

kardeşim bu ülkede insanlar türban takmak istiyo,londrada çıplak gezmek istiyo. herkesin özgürlük anlayışı farklı olabilir, ülkeden ülkeye farklılık görülebilir. tabii ki 600 senedir müslüman bi toplumla avrupada rönesans-reform yaşamış, sanayi devrimini, demokrasiyi, sömürgeciliği herşeyi aşıp modernleşmiş bi toplumun dinamikleri farklı olucak. biz toplumun değil, devletin alması gereken pozisyondan bahsediyoruz, ve devlet mümkün olduğunca eşitlikten, özgürlükten yana tavır almalı ki o gelişmiş toplumlara bi nebze olsun yaklaşabilelim.
Sosyal ağlarda paylaş

avrupa toplumları aklın ve bilimin yolundan ilerlediği için, olgun, kendine bakabilecek toplumlar oldukları için bu kadar özgürlüklere sahipler. bizim toplumumuzun bazı kararları tek başına alabilmesi için daha çok fırın ekmek yemesi gerekiyor, küçük çocuğun eline silah verirsen ya kendini vurur ya yanındaki birini.
sanki insanımız hayatta yaptığı herşeyi düşünüp taşınarak, adam gibi tartarak yapıyor da askeri yönetimin katılığından şikayetçi demokratlarımız. bu ülkede ortalama bir insan, hayatına 1400 yıl önce yaşamış birilerinin farazi emirlerine ve korkutmalarına göre şartlanmış bir şekilde yön veriyor siz hangi özgür iradenin kısıtlanmasından bahsediyorsunuz? şu zamana kadar hiçbir muameleye itiraz etmeyen bir sürü insan özgürsüzleşme özgürlüğü istiyor birden. havalarını alırlar, yemişim özgür iradelerini de özgürlüklerini de, aklı başında olan insanların iradesidir önemli olan.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu da güzel, avrupada hiç hristiyan veya hristiyan partiler yok yani, onlar 2000 sene önce yaşamış birinin emirlerine uymuyolar, pazarları kimse kiliseye gitmiyo zaten.

demokrasi olacaksa, herkese olacak, kim akıllı kim akılsız, kim dindar kim ateist gibi ayrımlarla bi adım dahi atamazsın. mühim olan modern yaşamla dinin ortak noktasını bulabilmek, izin verirseniz olur bu da, ha yok yasak derseniz de zaten modern yaşamı nası öğrenicek ki o "ilkel" gördüğünüz insanlar? kendiniz mahkum edersiniz ülkeyi ortaçağ karanlığına zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Kardesim ozgurlukcu anayasa bizi ABye yaklastirir ama "proper" bir halk olmasi lazim arkada. Sen hala tek dimension'dan bakiyorsun olaya.

Ben diyorum ki bu ulkede Feto gercegi var. Sen yok sayiyorsun bu olayi tamamen. Basbakanimiz bu adamin dizinin dibinde oturmus, onun tarafindan yetistirilmis hala bu hukumetten nasil medet umuyorsun, demokrasi NASIL diyorsun benim aklim, hayalim, mantigim falan almiyor.

Bu ulke 80lerden beri Fethullahin okullarinda bizzat beyin yikanarak yetistirilen insanlarin eline dusuyor. Bu insanlar hayal degil, yalan degil, gercek. Amaclari belli. Hedefleri demokrasi ve ozgurluk DEGIL. Olamaz oyle bisey, sistemlerine, patronlarina aykiri.
Sosyal ağlarda paylaş

hangi patron, hangi sermaye? esas şeriat, faşizm vs. tarzı herhangi bi yönetim bu ülkeye, bu halka tamamen ters..bunu hala görmemekte ısrar ediyosunuz.

feto kimmiş, neymiş? herkes farklı bişey konuşuyo, doğrusunu ben de bilmiyorum. ama aklıma şu yatmıyo, cia tarafından korunan, sürekli ağlayıp sızlayan, türkiyeye şeriatı getirmeye bu kadar meraklı olan adam niye foreign policy dergisinde orhan pamukla birlikte yaşayan en büyük 100 entelektüel arasında gösteriliyo? niye türbanlı kızların üniverstede okumalarının türbanlarından çok daha önemli olduğunu söylüyo? bu adam nası getircek bahsettiğiniz dine dayalı yönetimi bu ülkeye?

ama faşizmin geçmişte nasıl geldiği, demokrasinin nası sekteye uğradığı ve bugün de uğramakta olduğu bugün bal gibi ortada. hiç bi sis perdesi, gizli ajandası falan yok, apaçık karşımızda duruyo. ve fetonun getireceğini düşündüğünüz o "dini" düzene karşı nası mücadele etmemiz gerekiyosa, bu "otoriter" tehditle de sivil siyaset adına mücadele etmemiz gerekiyo.
Sosyal ağlarda paylaş

avrupanın dinini yaşama tarzıyla türkiye'ninki arasında dağlar kadar fark var. aydınlanma çağındaki bilim adamlarının büyük çoğunluğu dindar adamlar, genetiğin temellerini atan adam bir rahip. bir de islam dininin yaşam tarzına bak bakalım mümkün mü bunlar? avrupalı dindarlar ile normal insanları sadece dış görünüşlerinden ayırt edebiliyor musun? adamlar aklın ve bilimin yolundan ilerlediler ve dogmalarından sıyrılmayı başardılar, hristiyanlığın da pek bir hükmü kalmadı zaten, herhangi bir din mensubu olmayan insanların oranı avrupa'da oldukça fazla, dindar olanlar da ilerleyen dünyaya ayak uyduruyorlar.
karar verme hakkı doğruyla yanlışı ayırt edebilen insanın hakkı olmalıdır, 18 yaşını geçmekle olmaz, bizim toplumumuz kendine bakabilecek kadar yetkin değil henüz. ha nasıl öğrenecekler peki? bu deneyerek olmamalı, bu ülkede aydın insanlar da var ve kendileri kadar yetkin olmayan bir kitlenin deneme tahtası olmak zorunda değiller. aydınlara daha fazla söz hakkı tanınırsa ülke daha düzgün yönetilir, insanların da görüp örnek alma imkanı olur, kendi cehaletlerinin yansıması tarafından yönetilmezler hiç olmazsa. zaten bir ülkenin aklın ve bilimin yolundan ilerleyen bir hükümeti varsa o hükümet insanları olması gereken seviyeye taşır.
Sosyal ağlarda paylaş

yani dünyada aklın ve bilimin izinden giden, kendi kendine yetebilen, senin yapamadığın yenilikleri senden 200 yıl önce yapmış, düşünsel ve üretimsel olarak senden kat kat ileride toplumlar varken ve sen bunlarla aşık atmaya çalışırken tutup da ileri gitmek için önce bir adım gitmeyi öneriyorsan, olmaz, olamaz. hazır yapılmışı varken bu el yordamıyla bulma çabası neden? doğru yol gözünün önünde, gör ve örnek al.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Tüm yazını koymadım uzun olduğu için. Şu ilk girişinde ana fikrinden çıkarak şunu söylemek istiyorum viktor;

Çok kez yazdım buraya ama o konu ile ilgili kimse bir cevap vermedi veya vermek istemedi. Yanlış hatırlıyor isem düzelt söylediklerimi. Bu kanun çıkartılmaya çalışılırken , kanunu hazırlayan partiler tüm sivil toplum örgütlerine ve diğer muhalif partilere gelin hep beraber yapalım düzenleyelim. Fikir öneri getirin dediler mi demediler mi ?

Böyle birşey hiç söylenmemiş gibi lütfen ne konuşun ne tartışın. Adamlar okadar çağırdılar , gelin dediler kimseden tık çıkmadı. Sonrada gelip işte orta yol bulmaya çalışmadılar kimseyi dinlemediler , zoraki dayattılar diyorlar.

Yapmayın yahu , hani göz göre göre bukadar çarpıtılıp yalan söylenmez. Bunu bizzat zaten CHP ve destekleyenleri yapıyor. Yalancı gazetecilik ve siyaset cirit atıyor göz göre göre.

Ona bakarsan chp de birçok çağrı yaptı gelin fikirlerimizi tv önünde halkın önünde çarpıştıralım dedi gelen yok...Seçimlerden önce baykalın bas bas bağırmasını hatırlıyorsunuz herhalde RTE gelsin çıkıp yüzleşelim TV de diye...Ama hiç ses soluk çıkmadı RTE den,bu da demokrasi de mi...
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupa ile türkiye farklı
Çünkü Avrupa da şort giymiş erkeklere sataşmaz kimse.
Çünkü sokak ortasında öpüşen çiftlere dönüp bakmazlar.
Çünkü aile içi ilişki ve çocuk tecavüzlerinin her gün 10-11 tane olması imkansız.

Ancak bunu anlayamayan ve en büyük RTE, yaşasın AKP, kahrolsun anti-AKP diye böğüren kesim içinde benim gözlemlediğim %80 nin akraba evliliği olduğudur. (Bu arada tarafsız olmak bile ANTİ-AKP neden mi öküz gelmiş adam, öküz gidecek ne anlatırsan,anlat boş)
Sosyal ağlarda paylaş

"sen önce kendine bak" argümanı cevap verme sıkıntısı yaşayınca ilk akla gelen şeylerden biridir tabi.
ne kadar yetkin olduğuma gelince, iddia ediyorum düşünsel ve bilgisel seviyem bu ülkenin büyük çoğunlunun üstünde. dünyada neler olup bittiğini takip ediyorum, geçmişte neler olup bittiğini takip ediyorum hatta dünya dışında neler olup bittiğini de takip ediyorum, genel kültürüm de iyidir, karar verirken rasyonel bir şekilde düşünüyorum, genel anlamda da düşünüyorum ve sorguluyorum, kendi iradem var ve bu dünyadaki şans eseri hayatıma şans eseri devam etmiyorum, kendi çapımda da olsa bir fark yaratabiliyorum. kısacası genelle karşılaştıracak olursak süper bir adamım. "sen ne hakla kendini üstün görüyorsun" gibi 1970 türk filmi edebiyatı yapmasın kimse boşuna, utanmam.
Sosyal ağlarda paylaş

bütün üstünlüğüne rağmen siyasetten sınıfta kaldın mahmut tuncer =)

"akıl ve bilim" diyerek insanlara tek bir yaşam tarzı dayatmak ilericilik değildir, faşizmdir. bütün dünyada pozitivizm öldü, post-modernizm geldi, biz hala 70 yıl öncesinin batısına özeniyoruz. batı artık bireylere karışmamayı, yaşam tarzlarını kısıtlamamayı ve eşitliği benimsemeyi başardı. artık doğru da yanlış da devletin değil, bireylerin tekelinde. herkes kendi yaşantısı için en doğru olanı seçme hakkına sahip, batıda öyle "bilim ilim irfan" diye tutturan ve halkını zorla bu alana yönelten devletler yok.

ha islam dünyası dogmalara boğulmamış olsaydı rönesans öncesi zamanda bilim açısından hristiyan dünyasından çok daha ileriydi o da ayrı bi tartışma konusudur tabi.

siz sivil bi anayasa yapın, kurallarını da tutarlı bi biçimde koyun, toplum buna çok da güzel adapte olur, görürsünüz.

sözlerime burada son verirken, karag8z adlı arkadaşı akraba evliliği hakkındaki olağanüstü istatistikleriyle ve avusturyada kızını yıllarca bodruma kapatıp ondan 7 çocuk yapan fritzl'la başbaşa bırakıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...