elaidi Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 www.velimolurmusun.org bu siteye bir girin. 1640+ çocuk doğuda ilkokul veya ilkokula hazırlık dönemlerinde kendilerine veli bekliyorlar. İHtiyaçları özetle kalem kağıt silgi kaban ayakkabı gibi hepinizin kullanmadan kenarda tuttuğu şeyler. Kredi kartı vermiyosunuz hiçbişey vermiyosunuz sadece çocuğun velisi olduğunuzu belirtip çıkıp alışveriş yapıyorsunuz ve express kargo sponsor firma olarak ücretsiz şekilde yerine gönderiyor. Günlerdir çok az insan veli oldu fakat çok önemli bana göre. Yalnız bir iyilik hevesiyle çocuğun velisi olup sallamamazlık yapmayın rica ediyorum çünkü seçilen çocuk listeden çıkartılıyor ve kendisine belirtiliyor sonuçta umut buluyor. Hepsi okula giden onun dışında boyacılık gibi işler ypan çocuklar. Bir iyiliğiniz dokunsun bu insanlara rica ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 evet annemlere söyledim kaydoldular alışveriş falan yapıcaklar en kısa zamanda. destekleyiniz. sticky hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Evet sticky yapılırsa memnun oluruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paticik'te gördüğüm en anlamlı topic'lerden birisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Proje ayrıca Birleşmiş Milletler ve Valilikler tarafından ortak seçilen çocukları kapsamaktadır. Niyet ciddidir boyut büyüktür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 güzel bişey. tahmini ne kadara malolurki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Kalemler çanta o bu şu falan derken muhtemelen ucuz yerden alırsanız 100 milyon gibi bi fiyata çocuğun ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz sonra da aylık yaklaşık 20 mliyonluk bi harcama yapsanız makuldur gibime geliyo. Ben kendi adıma iki çocuk aldım. Sizden de almanızı bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Benim merak ettiğim bu tarz kampanyalarda o çocukları nasıl belirliyorlar, yani 1641 çocuğu hangi kriterlere göre seçiyorlar? 1641'in dışında kalanlara çocuk gözüyle bakılmıyor mu yani nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Ailesinin okuma imkanı verdiği, ailesinin böyle bi projeye izin vermesi vermemesi. Mesela Urfa'da kız çocuğu arattığınızda bulamıyorsunuz. edit: emin değilim fikir yürüttüm. proje sorumlusu değilim sadece elimi bir çakıl taşının altına koydum siz de koyun diye yazıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 @Catzee Çok alakasız bir yorumda bulundun. Genelde bu tarz etkinliklerde yaş dan tutta babanın annenin çalışması sigortalı olup olmadığı evin kira mı kira ise ne kadar olduguna dair inceleme yapıp ona gore puanlama yapılıyor yani kafalarına göre değil hiç bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Ha söyle bir durum var ironik olan. Verilen illerin hepsinde saldım çayıra mevlam kayıra mantığı ile cocuk yapma olayı var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Yorum yapmadım ki, merak ettiğim birşeyi yazdım sadece. Kaldı ki giden varsa bilir bölge şartlarını, gelişigüzel araştırılmazsa değil 1641, 164100 bile az gelir, ihtiyaç sahibi çocuk sayısını belirtmeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Tamam tartışılcak bişey yok. Mevcut durum bu sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 eklenir zamanla ki herkesi tespit etmek mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 kiz arattim huseyin osman mehmet isimli kizlar cikti :p iyi bir olay ama sabah olsun annem baliklama atlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Neyse telefon eder öğrenirim, ne mantıkla size soruyorsam adamlara oraya kocaman İletişim linki koymuşken. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Bu konuyu sticky yaparsanız sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 keşke daha önce haberimiz olsaydı bu siteden okullarda dağıtırdık daha bi işe yarardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 bir çocuğun sorumluluğunu (yalnızca maddi olarak da olsa) üzerime alabileceğime kanaat getirdiğim an katılıcam ben de, çok güzel ve anlamlı bir proje olmuş. teşekkürler topic için, çoğu kişinin bu topic ile bundan haberdar olucağını sanıyorum benim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Sinir oluyorum böyle projelere. Bu ülkede yaşıyorsan, bu ülke'nin bir bireyiysen, bir başka bireyin sorumluluğu sende değil, devlettedir. Yapması gereken devlettir, gerekirse çocuk parası verir, gerekirse eğitim ödeneği verir, şunu verir bunu verir, kendi vatandaşına sahip çıkar. Böyle projeler yapıp devletin bu tutumunu daha da destekliyorlar. Biz vergi veriyoruz, verdiğimiz vergi 2 tane hıyar'ın cebine gidiyor. Sonra bir de onların yapması gerekenleri biz yapıyoruz. Oldu gözlerim doldu. Bu projeleri yapmak yerine, devleti bu çocuklara sahip çıkmaya yönelticek projeler yapsınlar, 1000 değil 10bin 10 bin de değil 1 milyon çocuğa ulaşsınlar. Reklam kokusu var havada her zaman olduğu gibi. Sinir oluyorum bu projelere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 devlet kime sahip çıkıyor ki çocuklarına sahip çıkıcak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Öyle diyip çocuklara sen sahip çıkmaya kalkmayacaksın işte, devletin tepesine binecek, git sahip çık çocuklarına diyeceksin. Dünya'nın heryerinde bu organizasyonlar var. Evet kabul ediyorum. Ama onlar afrika'daki çocuklara sahip çıkmaya çalışıyorlar, bunu kendi ülkesinde yapan bir kaç ülkeden biriyiz sadece. Bu düpedüz devlete hakaret etmektir, onu küçük düşürmektir. Gerçi devletin orasında bile değil bu durum ama neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dunedain Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Baluu said: Öyle diyip çocuklara sen sahip çıkmaya kalkmayacaksın işte, devletin tepesine binecek, git sahip çık çocuklarına diyeceksin. Dünya'nın heryerinde bu organizasyonlar var. Evet kabul ediyorum. Ama onlar afrika'daki çocuklara sahip çıkmaya çalışıyorlar, bunu kendi ülkesinde yapan bir kaç ülkeden biriyiz sadece. Bu düpedüz devlete hakaret etmektir, onu küçük düşürmektir. Gerçi devletin orasında bile değil bu durum ama neyse. Tüm dünyada sosyal yaralar sivil toplum örgütlerinin yardımıyla giderilmeye çalışırlar bu Avrupa için de Abde içinde böyle Afrika içinde böyle. " Bu düpedüz devlete hakaret etmektir, onu küçük düşürmektir. " Bu bakış açısınada hastayım hayır totaliter bir rejim içinde olsak bu dediğin doğru ama değiliz ayrıca totaliter bir rejim içinde olmak istemiyoruz . Devlet dediğin bireyden önce gelmez Aksine Devlet bireyin haklarını korur , birey olma ayrıcalığını yaşaması için fırsat verir . Sağlıklı bir toplumda yine bu bireylerin birbirlerinin sorunlarıyla birbirlerini rahatsız etmeden ilgilenmesiyle oluşur . Bu anlamda bu yapılan organizasyon son derece güzel ve anlamlı . Bu tarz ben karşıyım devlet hallaetsin mentalitesiyle hiçbir yere gelemeyiz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Bence öbür türlü de gelemeyiz. Ben kendimi bildim bileli var bu organizasyonlar. Biz yıllardır kitap defter gönderiyoruz. Gönderiyoruz da ne oluyor ? Adam liseyi senin kitaplarınla bitiriyor da, gelip bilkent'de okuyabiliyor mu ? Yıllığı 14 milyar olan bir okula girebiliyor mu ? Peki ben girebiliyor muyum ? Bu ülke'de kaç ailenin belki de yararlı olabilecek kaç çocuğu yeterli imkan ile okuyabiliyor.. Ya da okuyanların imkanları ne kadar yeterli ? Bana bunlarla gelmeyen.. Çukurları doldurmaya çalışmakla olmaz. İş çukur açmamakda biter. Bu ülkenin şartlarını ileri götürmek lazım, hava olsun diye bu şartlarda 15 kişiye biraz daha imkan tanımakla olmaz hiç bir şey. Yemeyin beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dunedain Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Bu deniz yıldızı hikayesine döndü : Adamın teki deniz kıyısında karaya vuran deniz yıldızlarını denize atıyormuş. Bir başka adam sormuş - ya niye atıyorsun yaptığın birşeyi değiştirmiyor sonuçta demiş. Elindeki deniz yıldınız denize fırlattıktan sonra adam: - Bak şimdi bu deniz yıldızı için neler değiştir demiş . türkiyede yeterince burslar var gerçekten zkıllı zeki ve yapabiliecek kapasiede olanlar bu bursları alıp zor şartlarda dahi olsa başarabiliyorlar . Ha ya böyle adalet mi olur diyorsan . Dünya adil biryer değil hiçbir zaman olmadı hiçbir zaman olmayacak . Bizim elimizden gelen çalışıp birşeyler üretip toplumda tüketmekten çok üretip , kendimizi ve toplumumuzu nasıl bir adım öteye götürürüz buna bakmak lazım . Bende kene gibi tükettikçe tüketen söürdükçe sümüren hiçbirşey üretmeyen insanlara sinir oluyorum ama buna yapacak bişe yok . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar