Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yazılım öğrenme

Killer

Öne çıkan mesajlar

yazılım öğrenmeye nasıl başayabilirim?bildiğiniz basit programlar falan var mı?

bide onun dışında oyun yazılımı veya kurulumu hakkında bilginiz var mı?bitane program indirmiştim pokemon tarzı oyun yapıyodun da acayip karmaşıklar.

Desteğinizi bekliyorm

bağlaç olan -de ayrı yazılır
Sosyal ağlarda paylaş

yazılım derken koca bi okyanustan bahsediyosun.. ne öğrenmek istiyosun? c var c# var java var o var bu var cobol var vs vs vs
internette tutorialler var onlardan bakabilirsin. olmadı gider kitabını alırsın. başlarsın öğrenmeye.. ama kötü bişe söyleyeyim, yazılım okuyarak öğrenilmiyor. bişeyler yapman lazım somut olarak.. kendi başına yapması da zor oluyor.. kendi kendine yazılım öğrenmek zor bi iş yani kısaca... çok sabırlı ve hırslı olman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:
yazılım öğrenmeye nasıl başayabilirim?bildiğiniz basit programlar falan var mı?

bide onun dışında oyun yazılımı veya kurulumu hakkında bilginiz var mı?bitane program indirmiştim pokemon tarzı oyun yapıyodun da acayip karmaşıklar.

Desteğinizi bekliyorm

bağlaç olan -de ayrı yazılır

oyun programcılığına kayacağım ilerde diyorsan; gamedev.net, gamasutra.com, gdmag.com gibi sitelere bir bak. bayağı profesyonel ortamlar oralar.. yani sen önce bir yazılım diline eğileceksin pek tabii de, oyun programcılığı nasıl bir şey gör diye..

ondan sonra zaten oradaki makaleler seni dil seçimi konusunda da yönlendirir az çok. ama biraz bakarsın ve sonra bir topic daha açarsın gibi geldi bana:

yazılım öğrenme!

bir de oyun yazılımını bilmem de pati'de herkes, yüzlerce kez oyun kurmuştur. sor, çekinme.
Sosyal ağlarda paylaş

Setup çift tık next next next asdasd
Geyik bir yana direk oyun programcılığına göz gezdirirsen başlamadan bırakırsın.
Önce bir dil ile başla mantığı kavra sonra ractanın dediği gibi tutolar seni yönlendirecektir.
Yazma mantığını kavradıktan sonra istediğin bir dile adapte olman hiçde zor olmayacaktır.
Kısaca önce hafif bir dil seç python olabilir misal onun üzerinde uğraş ama hiç kolay iş değil bol zaman ve çok pratik isteyen bir iş çabuk sıkılan bir tipsen başlamadan bırakırsın zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Normalde her dilin manuali vardır ama başlarda ağır gelir bir kitap okuyup çalışmak kaynak kod incelemek sürekli kod yazmak becerini ciddi şekilde arttırır dediğim gibi game develop olayına en son bak en çok c++ kullanılır oyun programlamada ama oturup c++ ile başlarsan gelir burda bi ton küfür edersin =)

http://www.python.org/
Burdan başla derim...
Sosyal ağlarda paylaş

yanılmıyosam daha çok yolun başındasın. o yüzden diyorumki "Algoritma" öğren. Yani öğrenilcek bişey yok aslında ama biraz kafa yor. Wikide var tanımı güzel bi şekilde. 3-4 gün falan uğraşsan üstünde başlangıcın sağlam ve hızlı olur. Programlar satır satır gelmez kümeleşir gözünde falan.
Sosyal ağlarda paylaş

konu hakkında o kadar az fikir sahibisin ki sana tavsiye vermek çok zor.

şimdi ben gitsem stephen hawking'e, "bana quantum falan, nasıl başlıcam bi söylesene, hadi be hacı be" desem yeridir.

ve isteğin o kadar absürd gözüküyor ki işin biraz içinde olan birisine göre. anlatamam yani =)

şey gibi.. "abi ben ev yapmak istiyorum ama nasıl olcak?". şimdi gidip mimara bu soruyu sorsan, adam kitlenir =) kafasına 2342 tane soru düşer. teeheeyyy.. (şimdi sorsak, herkes ev yapmayı da bilir tabii.. eheh)

örneklerle anadolu programını burada sonlandırıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

C++ öğreneceksen; http://www.ogre3d.org/ Ogre grafik motoru olarak iyidir. gamedev.net gibi sitelerde de başka motorlar ve kullandıkları diller var zaten ama hemen üstte odinn en güzelini demiş, phyton demiş. Mis gibidir phyton da kaç tane engine var phyton destekli onu bilmiyorum. C++ şu anda en çok engine a sahip dil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...