Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güzel Geleneklerimizi Tanıyalım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu manzara Valiyi de korkuttu

Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce düzenlenen belge verme töreninde kız kursiyerlerin tek tip türbanlı kıyafet giymesi Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ı rahatsız etti.

Törene katılan Dalmaz'ın, neden böyle oldu diye sorduğu Eğitim Merkezi MüdürüAhmet Arslan, "Tek tip kıyafet bizim de dikkatimiz çekti, böyle olsun istemezdik ama oldu. Ama burada böyle bir gelenek var. Kursiyerler her yıl diploma töreninde tek tip giyiyor. Altında başka birşey aramaya gerek yok" dedi.

TÜRBANSIZLARA ÖDÜL VERDİ

Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ustalık belgesi töreni ve sergi açılışı yapıldı. Merkez bahçesindeki törene 8 aylık eğitimlerini tamamlayan kız kursiyerler merkezde dikilen beyaz ceket ve topuklara kadar uzanan siyah etekleri ile katıldı. Çoğu türbanlı olan kursiyerler tören boyunca tek sıra halinde merkezin bahçesinde bekledi. Törene Vali Veysel Dalmaz, İl Tarım Müdürü Mehmet Kaya ve çok sayıda kişi katıldı. Katılımcıların oturmaları için oluşturulan platformda töreni izlemek için gelen kadın ve erkekler de ayrı bölümlerde oturdu. Halk oyunları gösteri ile başlayan mezuniyet töreninde türbansız olanlara temsili olarak Vali Veysel Dalmaz belgelerini verdi.
Mesaj tarihi:
+rep süper olmuş, bakınız müslüman halk inancını yaşayamıyor kursa gitmiş belge alamıyor. Allahın izniylen tüm illerde ilçelerde bu görüntüleri görcez
Mesaj tarihi:
Çıplak savaşıcan, na mahrem diye direk teslim olucaklar. Ama pardon Allah için öldürünce sevap oluyordu. :) Kim karar veriyorsa kimin Allah için kimin başka şey için öldüğüne. :)
Mesaj tarihi:
yea orda aslinda sadece bi kiz gercekten turbanli, turbanli kiz basina acamayacagina gore digerleride tek tip kiyafet giyinme gelenegine dayanarak turban takmis, okuz altinda buzlu kola ariyosunuz.
Mesaj tarihi:
şimdi bu 20 kızı tenkit etsen ayrı bi saçmalık, bırakın ne halleri varsa görsün desen ayrı bi saçmalık.

şöyle ki;

"takamazsın! hayt huyt!" desen sen baskıcı diktatörcü elitçi laikçi olursun.

ne halin varsa gör" desen muhtemelen içerdeki 10 türbanlı bir olup diye hem kıskançlıklarından hem de ezilmişliklerinden diğerlerini "takmazsan ceennemde yancen rospu musun sen" diye türban takmaya -kendisi gibi inanmaya- zorlayacaklar.

tabi bu ikinci fikir üniversite için geçersiz. 20 yaşında kadın ne yapacağını bilir artık.
Mesaj tarihi:
Rahan said:

tabi bu ikinci fikir üniversite için geçersiz. 20 yaşında kadın ne yapacağını bilir artık.

ama bu konu egitimle alakali, ogretimle degil. dolayisiyle nasil egitilmi$se, 20sinde de oyle gidecektir.
Mesaj tarihi:
Rahan said:
şimdi bu 20 kızı tenkit etsen ayrı bi saçmalık, bırakın ne halleri varsa görsün desen ayrı bi saçmalık.

şöyle ki;

"takamazsın! hayt huyt!" desen sen baskıcı diktatörcü elitçi laikçi olursun.

ne halin varsa gör" desen muhtemelen içerdeki 10 türbanlı bir olup diye hem kıskançlıklarından hem de ezilmişliklerinden diğerlerini "takmazsan ceennemde yancen rospu musun sen" diye türban takmaya -kendisi gibi inanmaya- zorlayacaklar.

"Takamazsın!" dersen laikçi, elitçi ve diktatörcü olamazsın. Baskıcı olursun anca.

Kılık kıyafetinde insanlara karışamazsın fakat türban olayı sadece giyim tarzı olmaktan çıktı. Tarz derken moda olarak demiyorum, baş örtüsü manasında söyledim.
İnsanlar ne kadar çok baskı yaparsa "Takmayacaksınız" diye, onlarda o kadar çok gösteriş yapıcak "Kapak olsun takıyoruz" diye.
Çoğu kişi türbanı takarken örtünme amacıyla takmıyor artık sadece reklam yapmak için takmaya başladılar.
Şahsen umrumda değil yani taksın takmasın beni pek ilgilendirmeyen bir konu fakat beni biraz etkileyen türban ilişkisinin fazla bastırılması oldu. Gerek yoktu bu kadar büyütülmesi ve ayrımcılık edilmesine.
  • Yeni Oluştur...