Khelben Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 yok be sonradan yavaşladı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Adam aslında o kadar faullü değil. Tamam normal oyuncuya göre biraz daha çok faul yapıyor, ama kesinlikle abartıldığı kadar değil. Sadece adamın oyun stili, hareketleri öyle bir şekilde ki, adam faul yapmazken bile faul yapıyomuş gibi gözüküyo. Tüm hareketleri çok odunca, estetikten uzak, sert. O çeviklik, kıvraklık yok adamda futbol için. Bundan dolayı naparsa yapsın faulmüş gibi gözüküyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Servet tek başına koşarken bile bir hakem faul yapıyo diye kart falan gösterebilir aslında. çok dengesiz, evet. koşarken bile korkuyorum o adam.galatasaraylıyım.saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Servet'e bişey demiyolar ki ya. Gattuso gibi. İlk maç Ronaldo'ya ilk dakkadan yan hakemin önünde bariz faul yaptı birşey demediler. Vücut koymaya izin veriyolar avrupalı hakemler :D Zaten ne olsa "Kesin bişey yapmamıştır, diğeri çok nazik kalıyo bunun yanında ondan düşmüştür" diyo bence hakemler :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Futbol stillerinde zaten çok fark var. Mesela ingiltere ligi gibi yüksek fizik gücü isteyen liglerde bizim buz hokeyinde "body check" diye adlandırdığımız omuz darbelerine bile izin veriliyo duruma göre. Adamın göğsüne omzunu geçirip engelliyosun falan. İspanya'da onu yapsan faulü geçtim direk sarı kart ama. O yüzden ingiltereye giden adam önce bayağı bir süre batırıyor 4-5 ay alışamıyor takıma. Hakemin bakış açısı bayağı değişiyor yani. Servetse dengesiz odun gibi oynadığından çat diye faul yapabiliyo ya da yapmasa bile yapmış gözükebiliyo. Burada hem hakemin iyi süzüp süzmemesi hem de bu konulara bakış açısı önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Rewendor said: ...Mesela ingiltere ligi gibi yüksek fizik gücü isteyen liglerde :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 İngiltere hız ve stamina ister, fizik gücünü İtalya istiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 E öyle ama, Ronaldo bile oraya gittiğinden beri kasları şişti evrim geçirdi süt çocuğu gibi velet halinden sonra. Tuncay'ı şu tekniğiyle ispanya ligine alırlar mıydı? İngiltere için "perfect match" ama adam. Direk fiziksel oynuyo duygusal oynuyo azimli. Dikkat et, adamların olayı çok koşmak ve sertlik üzerine kurulu. Bir Barcelona'nın oyunuyla bir Chelsea'yı kıyaslarsan demek istediğim daha rahat ortaya çıkar. ManU gibi "uç örnek" takımlar hariç ligin geneli fizik gücüne önem veriyor oldukça. Ha, teknik elbette var, çok fazla teknik var hem de, ama oyunun kuralı fizik gücü. Arsenal mesela, köpek gibi koşan adam alıyo yıllardır. Defanstaki adamlar fiziksel mücadeleyle rakibi yorup bıktırmaya uğraşıyorlar. İkili mücadeleler direk buz hokeyi maçı gibi geçiyor. Teknik olarak da hemen hemen tüm liglerin üstündeler neredeyse, ama oyunu fizikle oynuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 italya serie iron man ligi o zaman. ingiltere de ne fizik gücü ya? hız ve teknik direk. deli gibi koşmak ayrı fizik gücü ayrı. sertlik falan yok ingilterede. kız gibi futbolcular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 rew sen hakkaten anlamıyosun yav bu işlerden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Sertlik var ingiltere'de de, orta fizikli futrbolcuların sertliği var. Tüy siklet boks sert değil mi? Onun gibi bişey :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Ben fizik gücüne hızı da katıyorum zaten. "Vücudunu zorlayan, limitini kullanan" her şey işte. Hız, sertlik, bastığın yeri bilme, ya da vurdum mu düşmeme... İtalya ligi de sert, evet ingiltereye göre daha da sert ama zevksiz bir lig. Ama italyada daha çok, nasıl desem "varyasyon" var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rikkie Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Türkiye ligi de composure, pace ve flair ister. Abi şöyle fm dilinde konuşmayın ya ibrahimovic kaleye daha çok diriplink yapmalıydı diyen ilker yasine benzedi. Servet de zaten oynayamıcakmış çek maçında. Edit: Anlatım Bozukluğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 PrudenT said: rew sen hakkaten anlamıyosun yav bu işlerden Öyle diyorsan öyle olsun. Ama ingiltere ligine giden oyuncuların 1 sene sonraki hallerine bir bak. Hayvan gibi şişen kaslarını, artan hızlarını gör, oyun stillerine bir bak. Demek istediğimi anlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Rikkie said: Türkiye ligi de composure, pace ve flair ister. Abi şöyle fm dilinde konuşmayın ya ibrahimovic kaleye daha çok diriplink yapmalıydı diyen ilker yasine benzedi. Servet de zaten oynayamıcakmış çek maçında. Edit: Anlatım Bozukluğu FM dilinden konuşmadı ki kimse? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Rew doğru söylüyo. Bu sene TSL maçlarından çok Premier Lig maçları izledim. Yahu düşme potasındaki takımların maçları da mı bizim derbilerden zevkli geçer ayıp ama valla, adamlar futbol oynuyo harbi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Rewendor said: Rikkie said: Türkiye ligi de composure, pace ve flair ister. Abi şöyle fm dilinde konuşmayın ya ibrahimovic kaleye daha çok diriplink yapmalıydı diyen ilker yasine benzedi. Servet de zaten oynayamıcakmış çek maçında. Edit: Anlatım Bozukluğu FM dilinden konuşmadı ki kimse? Ben konuştum hız ve stamina dedim :D Hem ne olacak konuşuruz, futbol terimleri bunlar Türkçe'leri de aklıma gelmiyor emperyalizmin kölesi olmuşum özür dilerim (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 hız'ın türkçesi hız stamina'da dayanıklılık sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rikkie Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 nileppezdel said: Rewendor said: Rikkie said: Türkiye ligi de composure, pace ve flair ister. Abi şöyle fm dilinde konuşmayın ya ibrahimovic kaleye daha çok diriplink yapmalıydı diyen ilker yasine benzedi. Servet de zaten oynayamıcakmış çek maçında. Edit: Anlatım Bozukluğu FM dilinden konuşmadı ki kimse? Ben konuştum hız ve stamina dedim :D Hem ne olacak konuşuruz, futbol terimleri bunlar Türkçe'leri de aklıma gelmiyor emperyalizmin kölesi olmuşum özür dilerim (:P) Estağfurullah :D Ben birşey anlayamıyorum fmye aşina olmadığımdan dolayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Fistan said: hız'ın türkçesi hız stamina'da dayanıklılık sdfsd Off Fistan :D Bi de hakkaten pace de demedim yani fm dili oldu :P Stamina'yı yazmak kolay geliyo dayanıklılık yüz kere lık kombosu farklı şekillerde sonra fazla "lık" koyuyorum siliyorum falan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 nileppezdel said: Rew doğru söylüyo. Bu sene TSL maçlarından çok Premier Lig maçları izledim. Yahu düşme potasındaki takımların maçları da mı bizim derbilerden zevkli geçer ayıp ama valla, adamlar futbol oynuyo harbi :) İşte demek istediğime yaklaşan bişey bu. Adamlar tekniğe 2. planda bakıyo. En basidinden, bir bakın bakalım ingilizlerin altın çocukları Lampard, Gerard gibi adamlara, hiçbir zaman bir Ronaldinho, Zidane gibi görülmeyecekler ne kadar süper olurlarsa olsunlar. PES'te bu adamlar için 40 tuşluk kombinasyonlar yapılmayacak özel hareket gibi Adamların tekniği en yüksek oyuncularından biri olan Beckham için kim "bileği kıvrak" diyebiliyor? Adamların aradığı özellikler bu değil çünkü. Teknikten çok hız, dayanıklılık, güç istiyo adamlar. Teknik yok mu? Alası var, ama öyle gösterişli, janjanlı teknik değil, basit, sade bir teknik var adamlarda. Küçümsemek için değil. Stil olarak öyle yoksa yine son derece iyi, etkili. Ama daha öncesinde bastığın yeri bilicen, kolay kolay düşmicen, deli gibi koşucaksın, yorulmicaksın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 intelligence da lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Tuncay'da finishing yada composure'dan eser yok mesela. Yazık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 tuncayda zaten striker değil :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 composure neydi ya unuttum. 2 senedir fm oynamıyorum adam gibi 2008i de beğenmediğimden pek bakmamıştım yüzüne :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar