Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Humeyni'yi seviyorum, Atatürk'ü sevmiyorum"!

Lindoras

Öne çıkan mesajlar

abi ak47'li ve çarşaflı kadınları görmüyo musunuz iranda? bizzat kadınlar koruyo rejimi dsdsfds iran halkı bu baskıdan, şiddetten gerçekten yılmış ve bıkmış olsa bi devrim daha yapmaz mıydı şu güne kadar?

iran devrimi tabandan yukarı doğruydu, bizim devrim birazcık yukardan aşağı, fark bu yani. ikisini birbiriyle kıyaslamıyorum, ama birinin kaynağı doğrudan halk olduğu için daha çabuk oturmuş ve kabul görmüştür diyorum.

edit:o diil de nükleer silahlanmayı nası sokuşturdun oraya ahueh
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
abi ak47'li ve çarşaflı kadınları görmüyo musunuz iranda? bizzat kadınlar koruyo rejimi dsdsfds iran halkı bu baskıdan, şiddetten gerçekten yılmış ve bıkmış olsa bi devrim daha yapmaz mıydı şu güne kadar?

iran devrimi tabandan yukarı doğruydu, bizim devrim birazcık yukardan aşağı, fark bu yani. ikisini birbiriyle kıyaslamıyorum, ama birinin kaynağı doğrudan halk olduğu için daha çabuk oturmuş ve kabul görmüştür diyorum.

edit:o diil de nükleer silahlanmayı nası sokuşturdun oraya ahueh

verdim araya ince ayarı
kabullendin nukleer silahlanmayı
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Humeyniyi kim İranın başına getirmişti unuttum ben.

Tipik Fettulahın Türkiyeye gelişi öncesi hazırlık çalışmaları bunlar.

iyi de iran devrimi anti-emperyalistti, hatta humeyni şaha "amerikanın piyonu" diyordu. bugün amerikanın piyonu olarak gördüğünüz kesim yine akp veya feto değil mi? e nolucak, abd kendi eliyle islami rejim mi kurcak, dünyada radikal islam, anti-abd olmakla özdeşleşmişken?

ha ılımlı olanını kurcak, o yüzden anti-abd olmıcak sdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

ya su programa katilma imkanim olsaydida canli yayinda bir agzini burnunu kirsaydim sunun ah ah su gunleri bana goster yarabbim..

Sosyal hayatta niye varolmak istiyorki bu kadar bilgi dusunce fakirligi icinde yuzerken bizim sosyal hayatimizin kalitesini niye dusuruyorsunki?

istemiyorum seni sosyal hayatta git nerde yasiyorsan kiminle yasiyorsan orda yasa ya..
Sosyal ağlarda paylaş

Onu bunu bilmem Fatih Altaylı oraya seçip koymuş , güzel reyting yaptı. Amacına ulaştı. Bu tarz konuşacak kişileri bilnçli olarak seçmiş.

Düzgün program yapmak isteyen adam daha akıllı mantıklı konuşacak insanları oraya çıkarır , program rezil olmasın diye. Ama bizde rezillik = reyting olduğu için , böyle yaptı.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
Absolut said:
Humeyniyi kim İranın başına getirmişti unuttum ben.

Tipik Fettulahın Türkiyeye gelişi öncesi hazırlık çalışmaları bunlar.

iyi de iran devrimi anti-emperyalistti, hatta humeyni şaha "amerikanın piyonu" diyordu. bugün amerikanın piyonu olarak gördüğünüz kesim yine akp veya feto değil mi? e nolucak, abd kendi eliyle islami rejim mi kurcak, dünyada radikal islam, anti-abd olmakla özdeşleşmişken?

ha ılımlı olanını kurcak, o yüzden anti-abd olmıcak sdfsdf

iyide umutum sirum
amerinanın istedigi zaten ilimli islam devleti
suudi arabistan modeli
got korkusundan gel ulkeme us yap
gel yeraltı kaynaklarımı somur
benim seyhime benim kralıma kimse bisi diyemesin bana uyar modeli
radikal islanm ayrı sey ilimli islam ayrı sey
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

Bu devrim senin gibi libo$larin destegiyle yapildi.
Sonra da o libo$lar saf disi birakildi.

Senin sonun da oyle olacak.
Kafani kesecekler AKP $eriati getirince haberin yok!!
Sosyal ağlarda paylaş

yahu tamam da, amerikanın istediklerini yaptırması için rejimi değiştirmesine ihtiyacı var mı ki? zaten imf'nin kucağındayız, zaten gırtlağa kadar borçtayız, zaten üslerimiz falan açık, zaten ordu abd ile işbirliği yapıyo her konuda..rejimi islami yapmanın lüzumu nedir? ne abd'ye ne halka bi artısı yok, ama eksisi var. ab'ye sırtımızı dönmek yabancı sermayenin de TÜSİAD'ın da, halkın da katiyyen onaylamayacağı bişey. ha bugün halka sorsan türbana da AB'ye de evet der, bizim gerçeğimiz bu yani.

iranda devrime kadar olan süreçte milyonlarca insan her hafta protestolar, yürüyüşler, mitingler ve grevler yapıyordu, şah'ı kimse istemiyodu ülkede, hatta modernleşmeyi de islami değerlerden uzaklaşmak olarak görüyolardı. o gösterilerde ve mitinglerde polis plastik mermi felan değil, gerçek mermiler kullanıyo ve protestocuları katlediyodu. iran devrimi bir savaş veya ekonomik buhran sonucu gerçekleşmedi, halk istediği için ve humeyni halkı başarılı bi biçimde manipüle ettiği için gerçekleşti. sonrasında da referandum yapıldı "islam cumhuriyeti olsun mu" diye ve %98 oyla kabul edildi. bugün öyle bi ortam var mı ülkede? öyle bi talep var mı halkta?

iranda solcular ve liberaller "devrimi" destekliyodu, anti-emperyalist ve anti-abd olduğu için ve "cumhuriyet" kurulacağı için. ben devrim falan gerektiğini söylemiyorum, sadece hak ve özgürlükler adına almamız gereken epey yol olduğunu söylüyorum, bu ülkenin "tek gerçekli" bir yapıdan "çok gerçekli" bir yapıya dönüşmesi gerektiğini söylüyorum. bu hak ve özgürlüklerin iyileştirilmesi, farklı kimliklerin bir arada yaşaması da siyaset eliyle ve AB üyeliği süreciyle olucak bişey zaten. yani bürokrasi siyasete müdahale etmeyip akışına bıraksa, ülkede hak ve özgürlüklerle ilgili biçok sorun kendiliğinden hallolucak aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

Boyle basit insanlari konusturunca isler cok daha tehlikeli hale geliyor. Ataturk'u sevip sevmemesi sorun degil, ama argumanlari ve kendisi cok basit, yani tartistigi zemin cok alcak tartisilmasi gereken seviyeye gore. Iste bir ulkede bu tip insanlar, Bulent Ersoylar, ulkenin en onemli sorunlarini tartisir hale geliyorsa, isler tehlikeli oluyor demektir.

Yani Fatih Altayli'nin da bosluguna mi gelmis, guzel sorular soramamis.. Ortamin havasi farkliydi belkide..

Ama kiz cok basit ya..
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu Fatih Altaylı ordakilerin bunları konuşması için çıkaran biri yani. Bu hiç belli etmiyormu , adam reyting için böyle basit kişileri çıkarıp bunları konuşturuyor. Bu tarz muhabbetlerin çıkacağını o kendi çok iyi biliyordu zaten.

Orda onun için önemli olan programın tutması ve reyting. Daha programı kanalı ilk açtığımda ve tipleri gördüğümde olayı direk anladım ve kendi kendime açık açık yalan yok , yarına manşet çıkar burdan dedim ve çevirdim kanalı.
Sosyal ağlarda paylaş

ya iste orda begenmediginiz tuncay ozkan olacakti kizi itin gotune sokup sokup cikarticakti..

ben programi izlemedim bu yandaki kizlar cok pasif kalmis gibi gozukuyor burda kiz almis eline sazi dokturuyor yandakilerde arkadas bi sakin ol hele bi duzgun konus dememismi ya bu programlara cikanlara once bir kagit flnmi imzalatiyorlar programda olay cikartmayacagim fln diye yoksa boyle durumlarda cinleri tepesine cikan agzina geleni soyleyen bir tek benmiyim..

ha su seviyedeki bir kizi rezil rusva etmek icin kafa yormana bile gerek yokta..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...