Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başıma bir iş gelmeyecekse, Atatürk'ü sevmiyorum.

Alcadras

Öne çıkan mesajlar

Bone said:
Asteroth said:
"Apache'yi zerre sevmiyorum" demekle "Atatürk'ü sevmiyorum" demek arasında hiç fark yok

Atatürk dediğimiz zat, sıradan birisi değildir ki, "sıradan birisini sevmeme hakkın varsa Atatürk'ü sevmeme hakkın da vardır" diye sonuca gidelim.
Boşu boşuna Mustafa Kemal adındaki adam Atatürk soyadı verilmedi.
Atatürk'ü sevmemek demek, bu ülkenin yapısını, varlığını, devletini sevmemek demektir.

Bone iyi demiş. Atatürk'ün kurduğu düzende, Atatürk'ün belirlediği ve çağa en uygun olan esaslarla yaşıyoruz. Atatürk'ü sevmemek de aynen bu devleti ve rejimini sevmemek demektir.

Zaten Humeyni'yi severim Atatürk'ü sevmem demesinden nasıl bir görüşe sahip olduğunu anlıyoruz o kızın da..
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
Doğrudur, yanlıştır, bunları söylerken sözlerinin arkasındaki sebepler türlü türlüdür beni ilgilendirmez. Ama bunları özgürce söyleyebilme hakkına sahiptir.

Bunu savunmana hatta lafını etmene bile gerek yok :) Örneğin akıl hastalarına kimse neden akıl hastasısın diye sormaz ya da hak aramaz. Birçok şeye hatta saçmalamaya bile hakkımız var konu bu değil konu düşüncenin altındaki nedenler.
Sosyal ağlarda paylaş

Apache said:
Zep said:
Apache said:
Asteroth said:
Mesela "Apache'yi zerre sevmiyorum" demekle "Atatürk'ü sevmiyorum" demek arasında hiç fark yok bence.

of komik cocuk.

anası,babası devlet memuru olup çocuğu anarşist,marjinal görüş sahibi ile hassiktir arasında bi fark yok.

senin dediğine göre anası babası müslüman olup kendisi ataist olanın da dediğin şeyden farkı yok eğer devlet memurluğundan salt kastın ekmek parasını devletten çıkarmak değilse.

din vicdanıyla,vatandaş olmanın zorunluluğunu bir tutan bünyelere alkış.din kişiye özgü bir vicdanı durum iken,vatandaşlığın şartları vardır.o yüzden mesela sen piercingle,görünen bir yerde dövme ile kamuda çalışamazsın ama istersen budist ol gene bir farkın olmaz yaşadığın yer adına,tutmadı bu.

bu tartışmaya taraf olmayacağım çünkü kimseye fikir dayatması yapmak istemiyorum.herkes iyi,güzel bir şeyler hakkında bilgisi var ve söylüyor ama tek asteroth atıp tutuyor o yüzden kişisel duruma indirgedim.

ozaman verdiğin örnek yanlış.ondan benim çıkardığım şey;anne baba devlete hizmet ediyor oğlu köstek oluyor.ordan vatandaşlığın şartları falan birşey çıkarmak zor yani ki bu ülkede zamanında sadece sol görüşlü olduğu için bile anarşist kabul edilen insanlar vardı.anarşistlik ayrı bi olay.

benim demek istediğim allaha inanan bi kesim kulluk düşüncesiyle inanıyor bi hizmet mantığıyla yani karşığında manevi bi kazanç sağlıyo kendine göre ve kendi oğlu ateist olsa adamın hizmet ettiği şeye karşı çıkmış oluyo.senin dediğin devlet memuru-anarşit oğul ilişkisi gibi yani.demek istediğim buydu.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimseyi putlaştırmaktan yana değilim, Atatürk'ün de mutlaka hataları olmuştur. Ama bu ülke ve bu ülke insanları için o kadar çok şey yapmıştır ki (sayacak değilim burada), yaptığı düşünüldüğü hatalar solda sıfır kalır. İnsanların başka insanları sevmemesi kadar doğal birşey yoktur, ama bu sevilmeyen kişi Atatürk ise eğer (kişisel bir sorun olamayacağına göre), sevilmiyor oluşu icraatlarıyla ilgilidir diye düşünüyorum. İnsanların 'sevmiyorum' sözcüğüne bu kadar takılmasının nedeni bu bence. Nitekim yukarıda neden sevmediğini söyleyenler olmuş: 'Sevr andlaşmasını kabul etmeyişiymiş', Atatürk'ü sevmeme nedeni. Evet, diğerleri de hangi icraatlerini sevmediğini açıkça söylerse, tartışılıbilinir. Sevrin tartışılacak yönü yok bence. Bu çağda hala Sevrin gerekliliğini gereksizliğini tartışmak komik ötesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Soulless said:
Iste budur.Nasil laf sokmalar , konuyu kapattirma cabalari ve ensonunda ''caliskan'' modlarin hemen atlayip Muhammed'i sevmiyorum konusunu kitlemeleri.IKIYUZLULUK.

biraz gevşesen? sana orda yazılar yazdım cevap ver onalra tartışmaya niyetin avrsa. böyle ikiyüzlülük falan diyip üzme milleti. gerçi millet üzülmüyodur herhalde pek. olan yörüngedışı olur, o da bişeye fayda sağlamaz diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...