sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Milliyet said: Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan 23 yaşındaki Ömer Durdu’nun bacağında bulunan kan pıhtısı akciğerine ulaşıp buradaki damarları tıkayınca, solunum ve kalp fonksiyonları durdu. Hastanenin önünde bayılan Durdu, yapılan 45 dakikalık müdahalenin ardından yaşama döndü, ancak yaşamının son 5 yılı hafızasından silindi. AA muhabirine bilgi veren Durdu’nun doktoru Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1. Göğüs Servisi görevlisi Dr. Melike Kazancı Narin, güvenlik kamerasını incelediklerinde, Durdu’nun kendilerine olaydan 8 dakika sonra getirildiğini gördüklerini belirterek, şunları söyledi: "Hastamızın kalbi durmuştu, 45 dakika aralıksız müdahale ettik ve kalp ritmi geri geldi. Ancak solunumu geri gelmedi. Dört saat solunum destekledik. Bu arada bütün tetkikleri yapıldı, güvenlik kamerası incelenerek düşme şekline bakıldı. Bacağındaki damar çocukluğundan beri tıkalıymış, buradaki pıhtı akciğerine ulaşarak, buradaki damarı tıkamış. Hemen damar içi tedaviye başladık." Olayın hastanede meydana gelmesinin büyük şans olduğunu ifade eden Narin, "Bu durumdaki bir hastanın geri dönmesine çok ender rastlanılır. Geri dönse bile felç kalacağını düşünmüştük" dedi. Narin, hastanın geri dönmesini beklemediklerini, bir saat sonra umudu kestiklerini, hekim olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Narin, hastanın 32 saat sonra gözlerini açtığını duyduğunda çok mutlu olduğunu ifade etti. SON BEŞ YILI HATIRLAMIYOR Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Emel Özden de bir yıl önce evlenip 10 gün önce baba olan hastanın, sağlık durumu nedeniyle hayatının son beş yılını hatırlamadığını, dolayısıyla eşi ve çocuğunu da tanımadığını söyledi. Özmen, hastanın hayati tehlikeyi atlattığını, kısa süre sonra taburcu olabilecek duruma geldiğini bildirdi. Özden, Ömer Durdu’nun geçici hafıza kaybı yaşıyor olabileceğini, kalıcı olması durumunda buna uygun tedavinin belirleneceğini kaydetti.
Quel-Thul Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 tabi 45 dk kalp durursa beynin zarar görmesi normal. genede şanslı adammış, ucuz atlatmış.
kfg Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 house'un bi bolumu olur bu iste =), gerci bitisine dogru olur bu eheh...
Greeny Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Yalandır o. Adam sırf karıyı fln unutmak için yapmıştır fadasd
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Milliyet said: "Hastamızın kalbi durmuştu, 45 dakika aralıksız müdahale ettik Yuh böyle bişey var mı hakkaten ya? Maksimum süresi yok mu bu olayın, 45 dakika müdehale dediği ne bunun? "DÖNER!" deyip inanmışlar sanırsam.
Quel-Thul Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Asteroth said: Milliyet said: "Hastamızın kalbi durmuştu, 45 dakika aralıksız müdahale ettik Yuh böyle bişey var mı hakkaten ya? Maksimum süresi yok mu bu olayın, 45 dakika müdehale dediği ne bunun? "DÖNER!" deyip inanmışlar sanırsam. yalandır o ya, ölmüş adama kim 45 dakka müdahale eder, morga götürürken höyn diye kalkmıştır adam doktor prim yapmaya çalışıo bunun üzerinden :P
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Bunama gibi yakın hafızayı silmiş direk beyin.
oper Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 harbi ha, 45 dakka müdahale yalan bence. vahiy mi geldi adamlara da 45 dk müdahale ettiler :D
Quel-Thul Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 negzel la format yemiş gibi olmuş, adamın sistemler hızlanmıştır ehue
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Ne şekilde müdahale edildiğini bilmiyorum şimdi de. 3-5 saat kadar da müdahale edebilirler, sonucda kan vücutta bir alet ile döndürülebildiği sürece birinin kalbini sök al yaşar yani.
Burax Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 normalde ilkyardımda şöyle bişi var; baktın adam yerde işte gerekli kontrolleri yaptın ve dedin ki bu amcada nabız yok o zaman kalk kalp! masajı yapmaya başlıyorsun. ne kadar kalp masajı yapıon peki? 3dk ? 5dk? 10dk? doktor gelene kadar yapıyorsun yani adam köyde olsun ambulans çağırdın 2 saat yapcan kalp masajı ya da kaç saatte geliyorsa o kadar. niye çünkü kalbi dursa da sen kalp masajı yaptığında kan vücutta dolaşmaya devam ediyor. haa bu hastanede nasıl oluyor tam bilmiom ama suni olarak kan akışını sağladıktan sonra asıl sorun neyse onu bulup çözmek için 45dk geçmiş olabilir :) bilmeden yorum yapmayalım plx edik: kalk değil lo kalp
Kartan Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Heheh karısı şimdi bu adamı nasıl değiştirir belli değil :p
Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 6 aya kalmaz başımıza medyum olur bu.
eisenheim Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 dün lostu izlerken gördüm charlie öldü ve jack onu hayata döndürmek için elinden geleni yaptı sora göğsüne vurmaya başladı baya vurdu..ben artık sinirden vurmaya başladığını düşünmüşken eleman hayata döndü.. sadece bi örnekti
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Rule no. 1) Amerikan film/dizilerinde ölen karakterin kalbine vurmak her zaman onu hayata döndürür. Bakınız Charlie nasıl öldü? Brotha kalbine vurabilecek durumda olsaydı ölür müydü? Bunlar önemli sorular.
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Anestezi filminde vardı sanırım bu aletler felan, kanı vücutta döndürmeler, kalpsiz adam yaşatmalar vs..
arcane Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 45 dakika wtf? Mübala mı var yoksa öyle birşey mümkün mü?
fede Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 "böyle bi ışık gördüm bana geeel geeeel diyodu" bkz:cmylmz ve pamuk
Burax Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 arcane said: 45 dakika wtf? Mübala mı var yoksa öyle birşey mümkün mü? mümkün ama haberde açık yazılmamış yani adamın kalbi duruo 45dk sonra gelip müdahale etmiyorlar anladığım kadarıyla. adamın kalbi duruo müdahaleye başlıyorlar işte anlattığım gibi kalp masajı fln yapıyorlar ya da alet vs varsa kanın akışını sağlıyorlar bi şekilde, bu arada da müdahale yapıyorlar tıkalı damarı açmaya çalışıyorlar vs her neyse işte tüm bu işlemler 45dakika sürüyor sonra da adam hayata geri dönüo
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Quel-Thul said: negzel la format yemiş gibi olmuş, adamın sistemler hızlanmıştır ehue +1 kevin bacon ve kiefer sutherland'ın oynadığı film vardı. adamlar ölüp ölüp geliyorlardı galiba.. ben de istiyorum biraz..
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Quel-Thul said: negzel la format yemiş gibi olmuş, adamın sistemler hızlanmıştır ehue lol system backup :p damarın çocukluğundan beri tıkalı olması garipmiş ama, tırstım şimdi bütün gün oturuyorum bi yerim tıkanmış olmasın benim de :p
yav Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 23 yaşındayken 18'ine dönmek vay anasına o adamı inceleyip üstüne bi bilimkurgu/gerilim kitabı falan yazmak lazımdı şimdi
Öne çıkan mesajlar