Gangren Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 To Contact Blizzard's network admin directly use below contact: org-name: Blizzard Entertainment org-type: OTHER descr: for collocation only address: PO BOX 18979 address: 92623-8979 IRVINE, CA address: United States phone: +19559491380 fax-no: +19497372000 e-mail: [email protected] admin-c: IM4024-RIPE tech-c: AL5843-RIPE ref-nfy: [email protected] notify: [email protected] mnt-by: TELIANET-LIR mnt-ref: TELIANET-LIR changed: [email protected] 20060314 changed: [email protected] 20070102 Şunu yazayım da şuraya :p Mal Blizzard TechSupport bizim elemanın yazdığı postu editlemiş, bu bilgiler verilmesin diye, altta ki quote'u atlamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 geffen said: ayarlar var wow klasöründe zaten. oraya yazarak da yaparsın hangi serverdan başlamak istiyorsan. o olayı bende biliyorum da nasıl yapıldığnı bulamadım bi anlatabilir misin acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 X:Program FilesWorld of WarcraftWTFConfig.wtf Ctrl+f Realm yaz Sonrakini bul (find next) " " lı kısımının içinden değiştirebilirsin realm i (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lindoras Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 World of Warcraft => WTF (hakkaten iyi isim) => Config.wtf dosyasını aç SET realmName "Xxxx" realmName "Ahandaburayıbuluyorsunöncetelekoma3keregüzelsözlersöylüyorsunsonradablizzardasöylüyorsunbenneolurnolmazdiyehünkarımıztayyipbeyiçindesöylüyorumondansonradaburayıdeğişiyorumvebunubenimutluediyormuetmiyorçünküloginserverınabağlanamadıktansonrabubirişeyaramıyor" Ps: dondurma kılıklı, mor renkli kağıt helva kıvamındaki muruda dc alıp 30dk boyunca giremeyince böyle bir ruh halim oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 realm name kısmısına yazdıklarına tüm kalbimle katılıyorum. Blizz ne zaman düzelticek acaba,yada ne zaman biz bayıp "Yetti bee..iptal ediyorum üyeliğimi" diycez.Eğer düzeltemezlerse sağlam para kaybedecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lindoras Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=4271898520&sid=1&pageNo=1 Şu konuyu takip ediyordum çok bomba oyuncu kitlemiz var ^^ İngilizce konuşma dedikçe konuşurlar birisi küfür eder diğeri gider ezik edebiyatı yapar ötesi ulu türk üstün ırk muhabbetine girer ne çok çeşit insan oynuyor şu oyunu dedim bunları görünce :) Kafa tiplerde var tabiki.. şunu sevdim quote yapayım ^^ said: HALPP AK PARTY IS BLOCKIN MY WOW/YOUTUBE ACCESS Edit: Şimdi farkında vardım Blizzard bu konuyu açan kişiyi forumdan banlamış. En azından öyle yazıyor birkaç sayfa ilerde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 40 kere resetledim paso 85/88 li ip /daral Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 0. Turkish Lag.... 03/06/2008 13:30:22 PDT Turkish ping are so bad my connecion is 2048kbps.. maybe not enought for Wow. i playing all time 206 300ms sometimes 450 600 and upper... my other country friends playng 120 100ms .... maybe my compter some haveing problem but i reinstall all system at new.. i need help for about what can i do for slove that sadding problem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 DOTA +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 ipconfig /flushdns yaradı hemde yapımından sonraki ilk denemede..deneyin diyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Sadece girme derdi değil arkadaşlar. Ben oyuna deneye deneye girsem bile, oyunda ciddi bir lag artışı söz konusu. Hatta son derece ciddi diyim ben size. Sıkça lag spike giriyor, bazılarında DC yiyorum, dc yiyince bazen geri girebiliyorum, bazen giremiyorum. Sunwellde felmyst wipelattım, olmadı çıktım ZA timed runda disco yedim. Bunaldım.. AoC'mi sipariş ettim. Oyun zaten iyice nane oldu bir de oynayamıyoruz. Blizzard işi bırakıp paraları alıp hawai'ye kaçacakmış gibi hissediyorum. Ne bir content var ne bir gelişme ne bir yenilik ne bir mutluluk ne bir event. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FightInTheShade Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 ibne bllizzard istersen accountumu banla istersen banlama çok ta sikimde... Yada buna kim sebep oluyorsa amına koyim onun ecdadının sikiyim orospu çocukları... 3 senedir sik gibi oynuyoruz amına kodum sikikleri geberin inşallah i canceled my account and reroll AOC too bye bye göt lalesi blizzard [ Post edited by Otçubaba ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 şaka gibi tek online benim 150 kişilik guildden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arathor Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Sorun blizzard kaynakli degil. Biraz mantikli olun, o kadar insan avrupadan serverlera sorunsuz baglanabiliyorsa, sorunu hala blizzarda yüklemeyin. TTNET'in sizin oynadiginiz wow sunucusuna giden routing'de artik Telia'mi hangisiyse sorun onda. Blizzard Telia'ya hardwarelerin gelistirilmesi konusunda yardim edebileceklerini söylemesine ragmen Telia kabul etmedi. Icinizi Telia'ya kusun pls.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Arathor, sorun TTNet kaynaklı değil. Warlett diye birisi gayet net ve güzel anlatmış WoW Official Forumlarda. Blizzard DNS'ten kaynaklanıyor sorun. Ayrıca dün bende direk Connecting'de kalıyordu YF'siz. Realm seçimi falan hikaye. Authentication serverına bile ulaşmıyordu bilgiler. Onu geçtim, YF ile denedim DE server, FR server ve UK server. Aynen hiç ilerlemedi, direk Connecting. En son US server denedim YF'den, girdi oyuna, tabiki (YF ile olmasına rağmen) ~500 ms ile. Enteresan bir durum. Ayrıca bizim bağlandığımız Login Server Amerika'daymış. Oyun sunucuları sadece Avrupa'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arathor Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 O zaman tekrar ediyorum sorun Tr'den Wow sunucularina giden rotada. Biraz arastir Routing'i anlarsin ne demek istedigimi. Ben de Almanya da kaliyorum 1 gün bile sorun yasamadim son 2 hafta icinde. Latency'im 30-90 arasi. Tr'den baglanan tüm arkadaslar son 1 haftadir ya hic giremiyorlar yada paso dc. Blizzard'in dns'i sizi nasil etkiliyor onu anlamadim. Bu konu hakkinda oldukca detayli olarak anlatmisdim daha önce. Simdi bazi arkadaslar 78'li ipler ile girebilip asagi yukari 200 pingle falan oynabiliyorlar, digerleri salliyorum 80'li ipler ile giremiyorlar. TTNET her ip araligi icin yurtdisina belli bir rota belirler. Bu rota TTNET tarafindan belirlenir. Neye göre belirler? Genellikle hatlarin yogunluguna göre, kiralanan hattin gecdigi yerdeki firmalarla yapilan anlasmalarin maddi tutarina vs. Genellikle ilk olarak en ucuza kiralanan rotalar kullanilir (Buna Telia dahil). Bunu özel kullanici olarak degistirtemezsiniz. Sadece büyük firmalarda istek üzerine rota degisimi yapilir. Siz aradiginizda TTNET'i destek hattindaki 21312312 cahil kisinin arasinda bir tanesi ne demek istediginizi anlamaz, anlayan da böyle birseyin olmadigini söyler. Bilmem anlatabildim mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Here is the solution: I've just contacted my worshippers and colligues in TTNET ISP. Apparently, their callcenters have been raided with this matter (he did not say how many calls logged as its confidential). Although below lines may be somewhat too technical for some of you to understand, I'll try to be brief as possible. Here is how the WoW network system works: To load balance network traffic, realms (servers) are placed not all in same location. They are spread around the globe at certain geographical locations. They mostly run on Unix based high proficiency systems at gigabit speed. Doing such enables to avoid network congestions, security, liability, ans quality of service, as well as if one ISP line goes down, not all goes down. When you write your username & password into the game client software, the software connects directly to a DNS (domain name server) Server which forwards you to a login/authentication server (eu.logon.worldofwarcraft.com) where your credentials are checked. When account is authenticated you are once again forwarded by the DNS server to realm (server) your account is associated with. As the authentication server and the game servers are different locations as well as different ISP backbones. Coming back to our problem, although direct ICMP traceroute may show latency connecting to the dns server, it still connects and forwards our clients to the appropiate realm (server), but as the lines / servers congested or malfunctioning, the user clients can not connect to the desired server (realm). In TTNET, my associates, have tested the problem not with a DSL line but a 20 Mbit, metro ethernet line, which bypasses all firewalls and user gateways. So, it is a very fast, clear and de-congested line. They tried a multi-search on the wow dns server and found out below: name class type data time to live worldofwarcraft.com IN A 12.129.242.22 3600s (1h) ns-east.cerf.net IN A 207.252.96.3 86400s (1d) ns-west.cerf.net IN A 192.153.156.3 86400s (1d) This means WOW DNS servers are not at WoW at all. Its co-located. To avoid direct investment, someone has used co-location instead of server farming. Good thing is, someone has been clever enough to place the DNS server at one of the main ISP's sidebone (close to backbone). Cerf.net is a operator of AT&T global (AT&T is one of the largest internet backbones). The first problem can be clearly seen that by using a well known network check tool (network-tools.com) the latency problem does not only arise from Turkey or East Europe BUT, the DNS servers itself. While a simple ping can take up to 3600ms for worldofwarcraft.com, it takes 86400ms for the DNS servers. Although eu.logon.worldofwarcraft.com server is named EU, its actually in USA. Funny of all, even if you make a traceroute from a USA based backbone to the wow bone, you get the below results: TraceRoute to 80.239.180.112 [eu.logon.worldofwarcraft.com] Hop (ms) (ms) (ms) IP Address Host name 1 21 15 17 72.249.0.65 - 2 20 24 17 8.9.232.73 ge-6-18.car1.dallas1.level3.net 3 15 9 13 4.68.19.5 ae-13-69.car3.dallas1.level3.net 4 23 12 22 4.68.63.194 - 5 45 34 42 213.248.80.145 atl-bb1-link.telia.net 6 41 41 50 80.91.252.121 ash-bb1-link.telia.net 7 134 119 119 80.91.254.215 prs-bb2-link.telia.net 8 122 125 119 80.91.251.112 prs-b4-link.telia.net 9 124 125 123 213.248.98.78 prs-nant-ks51-geth0-2.telia.net 10 Timed out Timed out Timed out - 11 Timed out Timed out Timed out - 12 Timed out Timed out Timed out - 13 Timed out Timed out Timed out - This actually,clearly shows the company policy. USA customers come first. But, looks like they are not too happy as well. Servers which are dedicated to Europe region must be located in Europe. Preferably Netherlands where, there is a strong AT&T backbone is widely available. WoW network is located on TELIA network. Here are some IP's of Realms (Servers) 80-239-180-115.customer.teliacarrier.com - Dragonblight Server 213-248-123-81.customer.teliacarrier.com - Killrogg Server Retrieving DNS records for 80-239-180-115.customer.teliacarrier.com... DNS servers dns12.se.telia.net dns11.se.telia.net [81.228.11.69] Answer records 80-239-180-115.customer.teliacarrier.com 1 A 80.239.180.115 604800s Authority records customer.teliacarrier.com 1 NS dns12.se.telia.net 604800s customer.teliacarrier.com 1 NS dns11.se.telia.net 604800s Additional records dns12.se.telia.net 1 A 81.228.10.69 66068s ____________________________ Retrieving DNS records for 213-248-123-81.customer.teliacarrier.com... DNS servers dns11.se.telia.net [81.228.11.69] dns12.se.telia.net Answer records 213-248-123-81.customer.teliacarrier.com 1 A 213.248.123.81 604800s Authority records customer.teliacarrier.com 1 NS dns12.se.telia.net 604800s customer.teliacarrier.com 1 NS dns11.se.telia.net 604800s Additional records dns12.se.telia.net 1 A 81.228.10.69 65894s All server connections are made through port 3724 (make sure your firewall or adsl modems firewall settings support it). Above data has arrived from USA, and again you can see the ping TTL records clearly. So this is clearly NOT a customer side ISP problem. As seen from above records, this is clearly a TELIA.NET problem. ISP's are just like GSM operators who cannot operate on their own but, they all operate together as they are all INTERCONNECTED (Roam). So that they are always intouch with each other to assure line connecitivity, qos and latency & saturation control as well as accounting. Conclusion: 1. So, yes, it is a Blizzard based problem. It is arising from Blizzard network backbone. 2. No, it is not a customers problem. As Blizzard is the customer of Telia, it is in Blizzards responsibility to get in contact with Telia and solve the problem. 3. Above records are can be found very easily by using simple internet tools and does not breach any company confidential information nor abuse. 4. We customers have invested in Blizzards services since a long time. Now it is Blizzards turn to satisfy we customers. 5. We want logical answers. 6. We want proper, professional and prompt solution. (I hope I dont have to write that out word by word too). 7. We would like to be helped by professional, knowledged and responsible call operators. Adam açıklamış burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spessnat Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 mantikli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arathor Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Bunu yazan oldukca cahilmis yada tracert okumayi bilmiyor. 9 124 125 123 213.248.98.78 prs-nant-ks51-geth0-2.telia.net 10 Timed out Timed out Timed out - Teliada routerlardan birisi gg. Edit: Yazan Türkmüs, tmm ciddiye almiyorum o yaziyi da :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xo Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 hahaha postlara gel. said: hacım benim IP 78 ile başlıyor ve 1 aydır bağlanamıyorum, lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım. translation: my ip starts with 78, so please do not claim that 7x's do not have the problem because I haven't been able to connect for a month said: working hours m8 its past their bedtime... turkish translation...: süt içip yattılar dostum cevap alamazsın... said: Ohhhh a*** koyayım blizzard oynuyom iste.Herkese tavsiye ederim,gece 2'de baslayınca sorun olmuyo.Bugün de sınavım var,ananı s*** blizzard.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Monthius Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Gerçekten mantıklı ve güzel açıklamış. Umarım Blizzard bunun üzerine harekete geçip çözer şu sorunu. Sinir oluyorum artık çünkü her gün WoW'a girmeye çalışıp da sorunla karşılaşmaktan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Yazanı banledi Blizzard. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 bence tt den kaynaklanıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenu Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 bence... kedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Bu sabahtan beri sorun yok... İnşallaha düzelmiştir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar