Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Otobüste yolculuk etmek

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Gezdim tozdum bölümüne açıyorum konuyu, seyahat ile alakalı bir olay. Otobüs seyahatının inceliklerini tartışalım.

Mesela Otobüsle seyahatte koltuğu seçmek deufak ama önemli bir ayrıntı. 1 saatlik yolculuklarda bile bazen ayağa kalkıp 2 zıplamak istiyor insan rahatsız olunca. Neyse.

Sene başından beri haftada 2 kere şehirlerarası yolculuk yapınca böyle bi topice ihtiyacı oluyor insanın tabii :)

Şöyle bi otobüsümüz var

Sizce otobüsün en rahat koltuğu hangi koltuktur. Cam kenarı mı yoksa koridor mu?

Ben hep 24 te seyahat ediyorum, hem cam kenarı, hem de koltuğun arkası boş olduğundan istediğim kadar yatırabiliyorum koltuğu. Arkada yolcu yok, problem olmuyor. Ne dersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı dandik firmalarda havalandırma direkt en arkaya üflüyor. Mesela önde hava 17 dereceyse, en arkada -5 oluyor gibi sakıncaları var. Ayrıca en önemlisi bazı firmalarda o koltuklar yatmıyor arkadaki zamazingolardan dolayı.
He bi de en arkanın ortasında seyahat ettim bi kere, önün boş olması değişik bi duygu. Uykum vardı direkt uyudum hislerimi hatırlayamıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

uzun yolda 7 numaraya oturuom paso, kaptan amca bazen sigara içio ondan kaptanın arkası sakat :F +ortalamaları bilmiom da 1 2 3 4 numaradan daha güvenli olduğu kesin, + cam kenarı olmasa bile görüş alanı çok yüksek + 3numara güneşi kesio ondan güneşle uğraşmak gibi bir derdiniz olmuyor.

+
izmit demişken, biz de paso izmite gidioz nöbete :F geçen efeturda en arkaya oturduk 5li bildiğimiz yerleri 4lü yapmışlar rahat rahat gerile gerile oturuoz bi de ters saatlerde gidioz gelioz ondan fazla kalabalık da olmuo arka tam geyik yeri oluo mis gibim
Sosyal ağlarda paylaş

resimdeki 47 - 50 numara veya bi önlerindekiler favorimdir. 47 tarafı tercih sebebidir.

neden derseniz?
- cam kenarı her zaman ilk baktığım özellik. gündüz yolculuğuysa yolu izlersiniz, gelene geçene bakarsınız. gece yolculuğuysa kafanızı rahatça dayicağınız bi desteğiniz olur.

- uzun yolculuklarda en nefret ettiğim şey çocuk ciyaklaması. bi başladılar mı susmak bilmezler, bütün yol keyfinizi kaçırırlar. bu nedenle otobüsün uç taraflarında oturuyorsanız mümkün olduğunca sesten uzak kalma şansınız vardır. benim tercihim arka uç olur çünkü ön tarafta da kaptan - muavin muhabbetleri, muavin'in veya host'un sürekli dolanması falan olur.

- arkalarda oturunca herkesi görebilirsiniz, sizi daha az kişi görür

- 47 tarafı demiştim, onun sebebi de film gösterilceği zaman çaprazdan daha rahat görüntü sağlanıyor, diğer türlü görüşünüz kapalı kalabiliyor

[alakasız olcak ama yolculuk demişken tren kullanacaklara bir uyarıda bulunayım dedim, 3'lü pulmanlarda ilk 6 veya son 6 numaradan bilet almamanızı öneririm. random olarak vagonun başındaki veya sonundaki 3lü gruplar birbirine dönük oluyorlar ve tanımadığınız kişilerse hoş bir durum olmuyor.]
Sosyal ağlarda paylaş

otobus yolculugunu kategorilendirmek lazım tabi

1.sehir ici
2.sehir dısı
a. herkes tanıdık
b. sadece 1-2 kişi tanıdık ya da hic tanıdık yok..

1. 53 cok uygun rahat kitap falan okunur takılınır ayaklar sallanabilir bu sayede 1 2 saat rahat gidilir

2a. 30 orta kapının hemen onunde one ve arkaya her an laf atabilir ortama dahil olabilir durumda bulunmak guzeldir.. hem de kapı her acıldıgında alt bolgelerin serinlemesi durumsalı hostur
2b. cam kenarı herhangi bi koltuk basarıyla gorevini tamamlıycaktır cunku uykunuz geldiginde kafanızı cama yaslayabilme avantajı cok onemlidir =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...