fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Biz buna sadece görgüsüzlük diyoruz. Sen kimsin de müze müze gezip bunu bunu bunu istiyorum diyorsun. Görgüsüz kişileri kaldıramayacakları konumlara getirirsen sonuç böyle olur. Etrafta yalaka bol olduğundan eminim verirler bir kısmını. Sonra birileri verilen bir kokteyl vs. sırasında üstüne bir şeyler döker, hiç kimse de hesabını vermez tarihi eserlerin zarar görmesinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 hayatta bir bok olamayacakken first lady olursan boyle oluyor iste.. Gazetelerde boy boy tayyibinki ile girdikleri mucadele var kac gundur yok ben first lady im benim hakkimdi cankaya.. Ulan biri basbakan biri cumhurbaskani karisi yaptiklari ise bak.. Birde terbiyeli iyi musluman gecinen insanlar yerim onlarin muslumanligini ben.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 devlet adamlarını ağırlamak için kaliteli imitasyon yaptırırsın, uzun süreler müzelerde saklanması gereken eşyaları kullanıma sunmanın alemi ne. bir de depodan değil dolmabahçe sarayında sergilenen bir şeyi istemişler hazretler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 verilir bi resepsiyon 35 değil 1000 eser getirilir. tüm konsolosluklardan falan adam davet edilir. ataşelere,diplomatlara varınca herkes gelir falan. hayrünisa gül hanım da organize eder bu geceyi. sonuçta sen sağ ben selamet herkesin gönlü olur. ama günlük kullanılan ve müzenin kontrolü, koruması olmayan bir yerde tarihi eserin imitasyonu sergilenir, konulur kullanılır.. yapsınlar hatta üç beş tane.. hayrünnisa gül hanım yemek servislerinde falan da kullandırtır bunları. daha fiyakalı olur.. yok "genel halka ait olan şeylere babalar gibi konarım ben. gücüm var ulan!" dersen tepki çekersin ayrıca "depoda çürüyeceğine bende dursun caaanım eserler" denilebiliyorsa ben de antika silahlar koleksiyonuna talibim. inanın evime rus, moldovalı ve hatta zenci ve caponlar çağırıp hepsine göstereceğim dev gibi sopamı, kılıcımı, kalkanımı. yalnız bu yabancıları evime davet etmek için de ufak bi ödenek gerekecek. her şey ülke tanıtımı ve eski türk eserlerinin unutulmaması için! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 fazla takmayın bu hatunu zamanında T.C yi aihm e sıkayet etmıs bırısı olur kendılerı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 forgiver said: köşke osmanlı eşyası girmesi omggg italyan, fransız, ingiliz, amerikan, alman ne varsa her yere girmiş te milletin değiştirdiği yönetim şeklinden miras kalan tarihi eserlerden mi endişe duymamız gerekiyor işin geri kalan kısmı resmi prosedüre bakar, kimse zorla tarihi eser çalamaz, hele köşkte hiç bulunduramaz gerçi başlarına bişey gelmesin diye saklıyordum denince mahkemeler bişey demiyor. buna katıldım. hayrunnisaya kıl oldum. otur oturduğun yerde ben kadın! resmi not: hayrunnisa benim 85 doğumlu bir arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 gellidus said: hayatta bir bok olamayacakken first lady olursan boyle oluyor iste.. Öyle cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 sihirli kelime geliyooooooor ayak takımı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 arcane said: Ne depoda durmasından ne de politik mesaj niyetine kullanılmasından yanayım. Anadoluda otuz türlü zanaat, x tane de müze var, onlardan seçsin birşeyler, koysunlar. Hehe o müzelerin halini bilen bilir. Gaziantep Müzesi Dünya'nın en büyük 2. mozaik müzesi, Hasan Keyf ve Zuegma'dan çıkan eserler burda sergileniyor çoğunlukla. Eserlerin sadece %20'si sergileniyor, depoda çoğu. Çok büyük olduğu için depo'da tutulmayanlar ise üstünde branda ile müze bahçesinde yatıyor. Devlet müzeye yer açmaya yol açacak bir yardım göstermiş değil en son bildiğim kadarıyla. Türkiye'de zamanında ve hala tarihi eser kaçakçılığının kolayca yapılma sebeplerinden biri de bu zaten, müze envanter listesi falan vesaire müze müdürüne zimmetli, silgiyle bir büstü siliyor, kendine yeni araba alıyor. Burdan tarih fışkırdığı için çok önemli değil bizim için. Vaktiyle Schliemann Truva'yı taşıdı, bir takım mayolu turist elmalı sikkelerini kaçırdı vesaire. Dolayısıyla tarihi eser sergilemek kolay iş değil burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 DoruK said: resmi not: hayrunnisa benim 85 doğumlu bir arkadaşım Evet çöktü canım iyice :(. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Bunda şaşıracak birşey görmüyorum. Gayet normal. Devlet AKP'nin çiftliğine dönmüşken herşey yapılabilir, yaptırılabilir, istenebilir, onaylanabilir vesaire. Meclis'te de herhangi bir sorunla karşılaşılmaz. Milletvekilleri birbirilerine bakarak el kaldırır ve indirirler. Gül gibi demokrasi sağlanmış olur, biz de kendimizi kandırırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Okumamak böyle güzel bişey , dünki Cumhurbaşkanlığı açıklamasını bilmeden hala burda aynı şekilde mesaj atmak daha da güzel bişey. Habertürk said: "Eserler sadece sergilenmek için istendi" Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama: ""Konunun yakışıksız ifadelerle başka yönlere çekilmesi, sorumluluktan uzak bir anlayışın göstergesidir.'' Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Milli Saraylar Daire Başkanlığından, seçim yapılmak üzere Dolmabahçe Sarayı'nda depoda bulunan 35 eserin fotoğrafının istendiği belirtilerek, ''Konunun yakışıksız ifadelerle başka yönlere çekilmesi, daha önce yaygın bir uygulama olmasına rağmen, Cumhurbaşkanlığında sanki ilk kez yapılan bir uygulamaymış gibi gösterilmesi ve kişiselleştirilmesi, kasıtlı ve sorumluluktan uzak bir anlayışın göstergesidir'' denildi. umhurbaşkanlığı Basın Merkezi, iki gündür basın yayın organlarında yer alan Dolmabahçe Sarayı'ndaki 35 tarihi objenin Çankaya Köşkü'ne istendiği yönündeki haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, zengin kültür mirasına sahip pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de kültür varlığına ait objelerin temsilin gerektirdiği mekanlarda geçici sürelerle sergilendiği belirtildi. Daha önceki cumhurbaşkanları zamanında da Kültür Bakanlığı ve Milli Saraylar Daire Başkanlığına kayıtlı resim, halı ve benzeri türden eserlerin, geçici olarak Çankaya Köşkü'nde sergilendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinde kullanılmak üzere değişik tarihlerde, Milli Saraylardan alınan 7 bin 947 adet eser, 1 Şubat 2003 tarihinde Milli Saraylar Daire Başkanlığına teslim edilmiştir. Halen, geçmiş dönemlerde Milli Saraylar Daire Başkanlığından gelen ve Cumhurbaşkanlığı Demirbaş Eşya Envanteri'ne kayıtlı çok sayıda eser bulunmaktadır. Bu gelenek çerçevesi içinde Milli Saraylar Daire Başkanlığından seçim yapılmak üzere -teşhirde olmayıp, depoda bulunan- 35 eserin fotoğrafları istenmiştir. Sözü edilen eserlerin Çankaya Köşkü'nde sadece sergilenmesini amaçlayan böyle bir girişimle ilgili iki gündür basın yayın organlarında yer alan, objektiflikten uzak, yanlı, mesnetsiz ve kişilik haklarını ihlal eden haberler üzüntüyle karşılanmıştır. Konunun yakışıksız ifadelerle başka yönlere çekilmesi, daha önce yaygın bir uygulama olmasına rağmen, Cumhurbaşkanlığında sanki ilk kez yapılan bir uygulamaymış gibi gösterilmesi ve kişiselleştirilmesi, kasıtlı ve sorumluluktan uzak bir anlayışın göstergesidir.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 O diil de Habertürk'te bu haberi bulamadım, bi link koyar mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Dünün haberi olduğu için bulamamışsındır. Link Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Eyvallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 arkadaşlar bakın, olayın özünden sapıyorsunuz bazen. haberin gerçek olması ya da olmaması veya çarpıtılamsı falan önemli değil. önemli olan fırsatı bulunca geçirmek, fırsat bulamıyorsak yaratmak. yani tutup da olayın öyle değil de böyle olduğunu söylemenin ne anlamı var şimdi? herneyse, açıklama yokmuş gibi farzederek devam edelim biz. görgüsüz aihmci vatan hainler nolcak. tarihi eserde kurufasülye pişirceklermiş akılları sıra. lan onda kuru fasülye pişirilir mi? hoşaf yapmışlar o çanakta zamanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Sufi said: arkadaşlar bakın, olayın özünden sapıyorsunuz bazen. haberin gerçek olması ya da olmaması veya çarpıtılamsı falan önemli değil. önemli olan fırsatı bulunca geçirmek, fırsat bulamıyorsak yaratmak. yani tutup da olayın öyle değil de böyle olduğunu söylemenin ne anlamı var şimdi? herneyse, açıklama yokmuş gibi farzederek devam edelim biz. görgüsüz aihmci vatan hainler nolcak. tarihi eserde kurufasülye pişirceklermiş akılları sıra. lan onda kuru fasülye pişirilir mi? hoşaf yapmışlar o çanakta zamanında. SWG sufi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Prawler said: Bunda şaşıracak birşey görmüyorum. Gayet normal. Devlet AKP'nin çiftliğine dönmüşken herşey yapılabilir, yaptırılabilir, istenebilir, onaylanabilir vesaire. Meclis'te de herhangi bir sorunla karşılaşılmaz. Milletvekilleri birbirilerine bakarak el kaldırır ve indirirler. Gül gibi demokrasi sağlanmış olur, biz de kendimizi kandırırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 osmanlı dildosu da varmıymış şöyle kocaman yakutlu zümrütlü matron boy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 görmemişi köşke koyarsan böyle olur işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 @Horizon @Sufi Adam şu ana kadar 30 trilyonu babalar gibi götürdüğü için, artık ortaya çıkan her türlü şaibeli durumda 'kıllanma hakkı'mızı kullanıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 milli saraylar daire başkanlığının kontrolünde ve gözetiminde geçici sürelerle sergilenecekse mantıklı olabilir. gerçi osmanlıdan kalan şeyleri köşkte görmeyi pek istemem ama yine tercih meselesi olarak görülebilir. Horizon said: Okumamak böyle güzel bişey , dünki Cumhurbaşkanlığı açıklamasını bilmeden hala burda aynı şekilde mesaj atmak daha da güzel bişey. gazetede yazan her konuyu okumak zorunda değilim. insanların yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorsan alıp link verirsin bu yüzden olmuş diye. "okumamış" diye eleştireceksek birbirimizi tartışmanın alemi yok. Sufi said: arkadaşlar bakın, olayın özünden sapıyorsunuz bazen. haberin gerçek olması ya da olmaması veya çarpıtılamsı falan önemli değil. önemli olan fırsatı bulunca geçirmek, fırsat bulamıyorsak yaratmak. yani tutup da olayın öyle değil de böyle olduğunu söylemenin ne anlamı var şimdi? herneyse, açıklama yokmuş gibi farzederek devam edelim biz. hocam, fırsatı bulunca geçirmek denmiyor buna. açık görünce eleştirmek deniyor olayın özü bu. eğer sarkozy louvre dan mona lisa'yı istese ne olur? ne kadar tantana çıkar bi düşün hele. fırsat yoksa yaratıp da geçirmiyoruz. doğru gözükmeyen işler yapıldığında geçiriyoruz. bu geçirmeler de daha garip işler yapmalarını engelliyor. belki hatalı haberlerle ağır eleştiri getirilmiş olabilr bunun örnekleri olmuştur daha da olacaktır. ama "ben hiç geçiriyor muyum kuzu gibi olun koyun gibi hatta ne çok seviyorum peygam.. ayh aman başbakanımı cumhurbaşkanımı" dememizi bekleyemezsin. zira burda birileri laf geçirince onların boyu kısalmıyor. insanlar gerçekten hatalıysa lafı geri almasını da bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 senin söylediklerine itiraz edecek birşeyim yok zaten rahan. benim hicvetmek istediğim nokta zaten gerçekleşmeye devam ediyor şu an. "olayın aslının ne olduğu önemli değil arkadaşlar, ya allah bastırmaya devam!" bunun ötesinde hiçbir şey söylemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Kadının tipinden belliydi megaloman olduğu bence kendini padişah karısı sanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Rahan verdiğim linkteki haberi okursan hala oraya yazdığın monalisa örneğinin nekadar kel alaka olduğunu görürsün. Ayrıntısını veya nedemek istediğimi buraya yazmıyim , bi zahmet oku haberi. Bizim medyazmıda böyle bi sorun var zaten , biz de öyleyiz gerçi bireyler olarak. Biri afedersiniz bi haber atar ortaya doğrumu yanlışmı belli değil , bunun resmi olarak yalanlanmasına yada doğrulanmasına kadar o haber doğrudur haydi hep beraber "booeehh" diye bi kusalım şeklinde tartışmalar başlar. Ama arada çıkan haberleri okumayıp , burdaki kusmaları takip edip kusmaya devam ederek ben haklıyım kisme bana gelip doğrusunu söylemedi deriz. Hadi canım yok öyle birşey. Madem kaynaksız bir haber okudun , resmiyeti olmayan bi haber okudun. Onunla ilgili bir haber çıkabilir diye takip etmen lazım , eğer takip etmeden burada kusmaya devam ediyorsan demekki orda aa yanlış yapılmış eleştireyim mantığı değil de , bilmemne atma mantığı vardır anlamına gelir. E yok ben böyle yaparım banane oluyorsa da , e dünyadan bihaber yalan veya çarpıtılmış bir haber üzerine nekadar yararlı bir tartışma yaptığınız dışardaki kişiler tarafından gülümsenerek izlenir. Olacağı o , yoksa kimseye bişey demiyorum. Güzel birşey diyorum sadece ve gülümsüyorum. Eklemeden geçemicem , attığım mesajdan sonra gelen mesajlara bakarsan bu dedikleirmizin hala ne şekilde devam ettiğini görürüsn. Bak hala o haber yokmuş gibi mesajlar geliyor ee komik işte :) Hatta şu linki bidaha ekleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar