Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Age of Conan'a başlamadan önce bilinmesi gerekenler

Apache

Öne çıkan mesajlar

Aoc oynamaya başlamadan önce bir kaç bilinmesi gereken konu var.

ilk başta bu oyun iyi sistem istiyor,hemde büyük ihtimalle şu anda sahip olduğunuzdan daha iyi.buda demek oluyor ki artık bir upgrade zamanı gelmiş.eğer yok ben oynarım derseniz tabii ki oynanır ama sonra "biz sıkıldık,gidiyoruz" konusu açarak kısa sürede veda etme olasılığı yüksek olur.çünkü eğlenebilmek için iyi bir sistem gerekiyor yoksa kasılan ramler,kilitlenen bilgisayarlar ve yıpranan sinirlerle kendinizi sokakta insanlara kombo çekerken bulabilirsiniz.karar verme aşamanızda en önemli olan unsur bu.çünkü şimdiye kadar hiç görmediğiniz güzellikte bir dünyaya adım atıyorsunuz ve donanıma verdiğiniz tek liraya bile değecek güzelliklerle karşılaşıyorsunuz.

bilgisayar donanımını hallettikten sonra sıra patchlere geliyor.bu yaklaşık üç saatlik kadar sürede unutulmaması gereken bir konu var patchleri cancel ederseniz iptal olmaz kaldıkları yerde devam ederler ama eğer elektrik kesintisi gibi umulmadık kapanmalar yaşanırsa o anki patch tekrar sıfırdan başlar.oyuna girdikten sonra farklı bir combat sistemini fark edeceksiniz.ilk başta ne bu böyle vuramıyorum,ohoo işimiz var gibi tepkiler verilebilir ama şöyle level otuzlara geldikçe aslında sistemin ne kadar "oyuncuya kalmış" bir şekilde olduğu anlaşılıyor.diğer oyunlardaki gibi tuşa bas,bekle ve öldür mantığından çıkarak oyunun her dakikasında içinde olmanız gereken,sizi asla boş bırakmayan bir sistem var.şu anda fazla belli olmasa bile tamamiyle oyuncunun yeteneğine bırakılmış olduğu zamanla anlaşılıyor,taktiği iyi yapan kelleyi de rahatça götürüyor.hep alışıla gelmiş sistem level 40 kendinden düşük level 30 u öldürür iken,oyun içinde bir çok savaşta yetenekli level 30 ların patır patır 40 ları indirdiğine şahit oldum.ayrıca bir öneri olarak oyundaki minik ayrıntılara takılmamak.mesela parti sistemi ve oyunun sohbet ekranı çoğu wow'dan gelmiş oyuncuya garip geliyor ama bir süre sonra oyunun doğasından kopmamak için fazla ıvır-zıvırı ekrana sokmadıkları anlaşılıyor,belki de ileride değişebilir.

bir sonraki husus pvp ve pve sunucu seçimlerine dayanıyor.bu aslında oyuncunun oyundan nasıl zevk aldığına bağlı ancak söylemem gerekli ki Hyboria vahşi bir dünya ve bundan en fazla keyif alacak şekilde oynamakta kesinlikle yarar var.şu anda en kalabalık sunucu Fury(pvp) ve gündüzleri kısa süreli zamanlar dışında karakter açmaya izin vermiyor.eğer burada oynamaya karar verdiyseniz genelde sabah saatlerinde daha kolay karakter açılabiliyor.

bir diğer olası sorun iyi bir donanıma sahip olduğu halde düşük fps oranlarına sahip kişilerin yaşadığı durum.eğer ciddi fps düşüşleri yaşıyorsanız ilk başta ekran kartının güncel sürümleri olmak üzere,anakart ve bios un da güncellenmesi ve ekran kartının hangi çözünürlükte en yüksek performansı aldığının bilinmesi çok önemli.donanım çakışmalarının önlenmesi,ramlerin doğru slotlara takılması,vista için güç seçeneğinde yüksek performansa alınması,fanların ve güç kaynağının durumu olası bir sorunun geçmesinde yararlı olabilir.oyun daha yeni çıktığı için bazı kartlarda büyük performans kayıpları yaşanmasına sebep olabiliyor ve bu ileride çözülecek bir problemdir.

aoc iki sürüm halinde piyasaya sürüldü.biri normal dvd kutusunda kitapçık ve iki adet dvd ile satılan versiyonu diğeri ise CE paketi.oyunun collector edition paketinde de şu anda cd-key sorunu yaşanmakta.ce alan kişiler hesap yaratmakta ve oyuna girmekte sıkıntı yaşıyorlar.oyunu alırken dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi bu.

eğer tüm bunlar geçildiyse ve Hyboria'da rahatça yürümeye başladıysanız şimdiye kadar eğlenmediğiniz kadar eğleneceğiniz garanti.iyi şanslar ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben iki şeyi merak ediyorum.

Birincisi oyun için yazılan minimum sistem yeterli değil, hatta öyle yüksek kalitede falan değil de, normal, orta şeker biçimde oynamak için bile en az recommendeddaki kadar sistem lazım deniliyor. Şöyle bir sistemde kalite yüksek oynanır -ki bence bu grafikleriyle ön plana çıkarılan AoC için gerekli, iyi de fps alınır diyebilceğiniz bir örnek verebilir misiniz?

İkincisi de herkes alışılagelmişin dışındaki combat sistemini ya şikayet ediyor ya da övüyor. Orası göreceli olarak değişir de, bu oyundaki casterlar napıyorlar? :p
Sosyal ağlarda paylaş

Sistem konusunda bişeyler diyeyim biraz ilginc bi sistemim var umarım iyi bi referans olabilir.

P4 3.0 GHz ( minimum bu )
1.5GB RAM
Radeon X1950GT AGP

Ekran kartı saglam olsa da CPU minimumda diye cok tereddut ettim ama bi alıp denedim oyunu, haliyle de anca low'da oynayabiliyorum. Geceleri kimse yokken 25 FPS alabiliyorum, etrafta cok adam varsa 17'ye kadar dusebiliyor ama sehir icleri dısında 20+ FPS ile oynuyorum idare de ediyor.

Casterlar sanırım WoW'daki gibi aynı büyü yapıyolar paso butonlara basıp. Ranged combat da bu arada melee gibi, kalkan sistemi ok atanlara da isliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Venator said:
Sistem konusunda bişeyler diyeyim biraz ilginc bi sistemim var umarım iyi bi referans olabilir.

P4 3.0 GHz ( minimum bu )
1.5GB RAM
Radeon X1950GT AGP

Ekran kartı saglam olsa da CPU minimumda diye cok tereddut ettim ama bi alıp denedim oyunu, haliyle de anca low'da oynayabiliyorum. Geceleri kimse yokken 25 FPS alabiliyorum, etrafta cok adam varsa 17'ye kadar dusebiliyor ama sehir icleri dısında 20+ FPS ile oynuyorum idare de ediyor.

Casterlar sanırım WoW'daki gibi aynı büyü yapıyolar paso butonlara basıp. Ranged combat da bu arada melee gibi, kalkan sistemi ok atanlara da isliyor.

ram dusuk
Sosyal ağlarda paylaş

Yani ben de farkındayım daha 2 GB deil ama olay da oydu zaten =) Onemli olan su, oyun oynanıyor gayet de minimum seceneklerde, tabi ekran kartınızın iyi olması lazım bi de low'da oynamayı kabullenebilmeniz lazım hehe.

Yine de en temizi oyunu olan bi arkadasınızdan DVDleri alıp kendi bilgisayarınıza kurup da görmek. Ya da mesela süper bir konfigurasyon da kurabilirsiniz mükemmel calısır onda :P

Ha, ayrıca sunu da ekliym yuksek ihtimalle 1-2 ay icinde FPS artıran bir iki patch yapacaklar nasıl etkileyecek görmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir tavsiyede de ben bulunayım.

"Sistemim abartı değil ama Low'da oynarım nasılsa" mantığı ile sakın yaklaşmayın.

Low settings'de Shadow'dan tut, bir çok özellik halen açık. Advanced'e girip düşürmeniz gerekiyor (özellikle View Distance)

Tamamiyle Low yaptıktan sonra oyuna baktığınızda gördüğünüz şey, 99 yılında çıkan Turok'tan farklı değil. Hiçbir özellik yok, hiçbir albeni yok, tamamiyle sıfır.
Eğer video falan izlemediyseniz, oyuna ilk bakışınız olacaksa, sakın denemeyin derim, direk rafa kaldırın ve upgrade ettiğinizde oynayın.
Grafikler oyunun (bence) %50'si.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Herkese merhaba.Acaba benım sıstemımde bu oyun calısırmı dıye bır sorayım dedım.
amd core to duo 4800 işlemci
2 gb kingston ddr2 667 mghz ram
spahphire ati radeon hd 2600 XT ekran kartı
gigabayte S-series GA-MA68VM-s2 anakart mevcut.
Lutfen bı sey soyleyın bu sıstemle AOC yı duzgun oynıyabılırmıyım? veya ne gıbı bır degısıklık yapmam gerekır.mesela 1 gb ram daha taksam nasıl bır faydası olur.bu arada hangi servde bızımkıler cok.oyuna baslar baslamaz bır kac arkadas bulmak bayaa faideli olur.Herkese ıyı oyunlar.
not=(işlemci amd2 core to duo 4600 de olabılır.az ıhtımalde olsa)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...