Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara tiryakileri atağa geçti :)

Freyja

Öne çıkan mesajlar

benim anlamdıgım,kapalı alanlarda içmeyiverin.okullarda derste sigara içebilio musunuz ?.tenefuslerde cıkıp dışarda içti herkes senelerce.dışarda için.oturdugunuzda içmeyin.bi cafede kaç saat duruosunuz ?

3 saat diyelim.3 saat içmeyiver.arabanda iç evinde iç dışarda iç kapalı alanda içmeyiver

niye bu kadar büyütüldü anlamıyorum.herkes sigara içmeye devam edio kuralların gerektirdiği şekilde ama yinede itiraz edilio

hani sanki su içmek yassaklanmıs gibi bi itiraz var onuda çözemedim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle diyeyim,

Akp'nin toplum sağlığı vs. yi düşünerek bu yasayı çıkarttığına inanmıyorum; ama bu ihtimal, sigara yasağının kötü bir şey olduğu anlamına gelemez kesinlikle.

Kendi adıma söylüyorum, sigara yasağını destekliyorum; sigara kullanmayan bir insan olarak pasif içici olmaktan kaynaklanacak zararları geçtim, sigaranın dumanını bile sevmiyorum arkadaşım ben. Bunca yıl içinde de toplamda 10 kişi bile sormamıştır "rahatsız oluyor musunuz" diye; ben de onun, zamanında mevcut olan içme hakkına saygı duyarak sigarayı söndürmesini istemedim, sonuçta onun için serbest, bizi ipleyen yok.

Sigara içmek için barın, restoranın önüne çıkmak hiç zor değil. Eskiden vapurlarda açık alanda bile sigara içilebilen ve içilemeyen bölüm vardı, bindiğim her vapurda sigara içilemeyen bölümde 8-10 kişi görürdüm sigara içen; şimdi onu geçtim vapurun en açık yerinde bile içemeyecekler (ha tabi içiliyor mu içiliyor şu anda), ve ben buna hiç üzülmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara içmemiş ve içen görmemiş insanların tiryaki "mahluklar" hakkında yaptıkları genellemere bayılıyorum. Hayatımda içtiğim sigaramla hiçkimseyi bilerek rahatsız etmediğime eminim. Bu kadar saçma sapan konuşan, öğretmen arkasındaki öğrenciler gibi karşı tarafa çekinmeden hakaret edenleri gördükçe bir kötü oluyorum. Neyse size sağlıklı yaşamınızda başarılar dilerim. Eminim benden 50 sene fazla yaşayacaksınız..
Sosyal ağlarda paylaş

-yasak kullanımı artırırmış.
cezası olan yerde içme evde istersen anüsünle de sigara iç çok ta umrumdaydı.

nefret ediyorum bu sigara i,çenlerden. içmediğin için çocuk gibi bakıyorlar sana bir de öksürürsen gülüyorlar. kardeşim neden gülüyorsun angut.

şimdi ben gülüyorum. adamlar sigara içmeye eve gidiyorlar öğle tatilinde. oh canıma değsin.
Sosyal ağlarda paylaş

hale bak ya. bizim para verip aldigimiz sigaranin dumanindan bedava sebeplendikleri icin pasif icicilerden para talep ediyoruz filan da deyin. ayip olmaz bu savunmalardan sonra.

bilerek kimseye rahasiz etmemis. sorunda bu zaten. sigara senin icin rahatsiz olunacak bir nesne olmadigi icin takiliyorsun umarsizca. yasakta bunun icin gerekli. medeni dunyanin her tarafinda catir catir isliyor bu olay. turkiye bu kanunu uygulatamayacak kadar basit bir ulke olmaz umarim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hagii said:
-yasak kullanımı artırırmış.
cezası olan yerde içme evde istersen anüsünle de sigara iç çok ta umrumdaydı.

nefret ediyorum bu sigara i,çenlerden. içmediğin için çocuk gibi bakıyorlar sana bir de öksürürsen gülüyorlar. kardeşim neden gülüyorsun angut.

şimdi ben gülüyorum. adamlar sigara içmeye eve gidiyorlar öğle tatilinde. oh canıma değsin.

Arkadaş çevreni değiştir. Ya sen angutsun diye çevren sana uyum sağlamış, ya da gerçekten sen normalsin ama angutlarla takılıyosun. İkisinde de çevreni değiştirmeni tavsiye ediyorum. İlkinde mümkünse kendini de.
Sosyal ağlarda paylaş

Yasağı destekler argümanları okuyorum, zaten yasağın artık kalkma ihtimali olmadığından ve gördüğüm kadarıyla da sallanıyor olduğundan öyle tartışılıp gidiliyor da.
İşte yok içenler şöyle böyle, yok içenlerden nefret ediyorum falan gibi tepkiler de görüyorum, o arkadaşlara diyorum ki, ben de sizi sevmiyorum arkadaşım. Sizin o sigara içen adamın bulunduğu ortama girmeme/o ortamdan uzaklaşma/adama sigarayı söndürtme opsiyonunuz var, hep vardı. Ben bir kere rahatsız olan adamın yanında aman duman gitmesin diye maymun olmadan içemedim sigara, aha zaugna şahit.
Gelip içene bikbik etmeyin artık sigara görmeden yaşamanızı tutup devlet sağlayabilmişse, siz zamanında tepkinizi koyamamışsanız. O sevmediğiniz Tayyip sayesinde zehirlenmeyeceksiniz artık daha fazla. İsteseniz hiç zehirlenmezdiniz ayrıca.
Ben de anamın karnından ağzımda sigarayla doğmadım, 3 sene öncesine kadar sizden bile daha beter sinirdim sigaraya ve yanımda kimseye içirtmeden 18 sene yaşamayı becerdim, daha da becerirdim. Zor değildi yani. Bas git başka yerde iç diyebiliyordum veya kendim bir zahmet gidebiliyordum, hiç koymuyordu yani.
O sebeple saçma sapan içenleri sevmiyorum falan diye gak guk etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

yani tek adam sigara icicek diye baskasi vapura binmesin?
3-4 kisi sigara tutturucek diye 3-4 kisi bara gidip arkadaslari ile icemesin?

onun yerine o bir kisi sigarasini baska yerde zikkimlansa arkadaki bir kisiyi magdur etmiycek

3-4 kisi sigarasini barda icmese sigara yuzunden oraya giremiyen girsede hasta olan bir 3-4 kisi eglenebilicek

asil aksine sigar aicenlerin secme sansi var
sigarai birakmak veya baska yerde icmek

oysa sigara icmiyen adamin boyle bir sansi yok
sigaradan nefret ediyorsa sosyal hayattan uzaklasmak zorunda

birileri keyif yapicak diye baskalarini kovaliyor
o baskalari siz keyfinizi baska yerde yapin burasi kamuya acik alan diyince buraya gelme o zaman deniliyor
isin komigi keyif yaptigi sey kendisini bir zehirliyorsa etrafta icmiyeni 2 zehirliyor ama zehirlenmek istemiyen adam kotu adam oluyor

ne diyoruz biz buna?
heh buldum:

Sosyal ağlarda paylaş

"zehirliyorlarda bilmemne de gebertiyorlar şerfsz hrfler allah belanızı versn vikvik çocukları" türü laflar hakkaten bayıyor artık.

şu sorunun cevabını bulamıyorum ben;

havalandırması belirli koşulları sağlayan ve kapısında uyarı koyulmuş özel izinli barlarda & meyhanelerde & restoranlarda sigara içilmesine neden izin verilmiyor? sigara içilmeyen barların yanında bunlardan da olsun.

"banne ben de eğlencem" diyorsan gidersin sigara içilmeyen barları seçersin?

bu şekil orta yollar varkene, kimseyi zora sokmazkene, kendi kontrolü dışında kimseye sigara solutmazkene niye yasak bu? sigara içmeyenlerdeki nefretin, hatta neredeyse zarar verme hazzının sebebini anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Spidee said:
Lokantalar, kafeler 19 Mayıs'tan beri %50 müşteri kaybı yaşamışlar, hepsi şikayetçi. Şimdi alışveriş merkezlerinin içlerindeki mekanlar toplanıp bir şikayetname hazırlıyorlarmış. İnsanlar gelip oturmuyorlar diye sigara içemedikleri için.

duyan da sanki çok matah birşeyi yasakladılar da ondan şikayetçi oluyorlar sanır.
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara kullanmıyorsan, bu yasağın sigara kullananlar için ne kadar "matah" birşey olduğunu nereden biliyorsun onu merak ettim de.

Sigara içen bir bireyin ciddi ciddi sosyal hayatının değişmesi demek bu yasak, içmeyen birisinin de "Yeaa dışarı çıkıp da 2 dakika içer girersin yine noolucak" demesi de saçmalıktır o bakımdan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...